Katastrofa w Katowicach - Strona 2

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 29 sty 2006, 14:18

bagg pisze:O, Kaczyński już w TV

Tak właśnie widać jak Kaczyński sie pogrąża w żałobie. Oczy ma jakieś zapite tak jak by chlał całą noc. To jego przemówienie też jakieś przekonujące nie jest. Ciągle coś mamrocze pod nosem. Skoro już tak bardzo chcą tej żałoby to chociaż by mogli udawać jakiś smutek czy żal.
Erwin pisze:i co muzy mamy nie słuchac albo nie ogladac telwizji

Pomyśl troszkę co napisałeś a później wyłącz komputer bo w sumie to też Twoim zdaniem pewnie wchodzi w skład żałoby. Bez sęnsu.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 29 sty 2006, 14:41

Ciekawe jest także to, że Kaczyński postara się o załatwienie w MSWiA rent specjalnych dla rodzin ofiar. Szkoda, że rodziny ofiar ginących codziennie nie dostają takich profitów. Różnią się tylko tym, że giną w różnych miejsach, ale liczba jest podobna. Poza tym gdyby ofiar było mniej to i rent specjalnych by nie było a tak to jednak renty są. Dziwne jak dla mnie, ale co tam. Gra wyborcza też robi swoje.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 29 sty 2006, 14:48

Panowie badzmy powazni.

Co do Kaczynskiego to on jest chory i to widac.Pewnie oslabiony dlatego taki niewyrazny dzisiaj.Zle by bylo gdyby smutek udawal ale to norma w naszym kraju.Jedno z ulubionych zachowan udawanie ze sie przejmujemy czujemy pustke bo zginelo iles tam ludzi o ktorych nie mamy bladego pojecia.Teraz tylko czekac na jakis marsz ze swieczkami...

Co do zaloby.No coz to naturalnie nic nie daje zabitym poszkodowanym ani ich rodzinom ale chodzi o gest.O symbol.Flaga jest jednym z symboli Polski i calego narodu a jej opuszczenie ma pokazywac ze to wydarzenie posrednio dotyczy wszystkich obywateli bo zginelo iles tam naszych rodakow.Chyba wszyscy to rozumieja?

Ja nie przejalem sie smiercia tych ludzi.Nawet troche smieszy mnie ta psychoza ktora sie wytworzyla.Onet juz czarno bialy i tak dalej.Mam specyficzne podejscie do smierci.Staram sie z niej smiac i obracac ja w zart bo jak po mnie przyjdzie to juz nie bedzie czasu na smiech i kpine.
Mam znajomego byl w tej hali i mowil ze widzial jak dach sie walil a potem zostal stratowany przez uciekajacy tlum ocalalych.Ciekawa historyjka ale nic wiecej dla mnie nie wynika z tej tragedii.
Dlatego nawet nie udaje ze jest mi smutno.Bo tak nie jest.Zyje dalej spokojnie jak do tej pory.Do czasu az mnie cos dopadnie.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 29 sty 2006, 14:51

No tak, nie ma to jak profesjonalne podejscie... Chyba co niektorzy powinni zaczac kariere w polityce, bo widze ze wiedza najlepiej co i jak powinno sie w danej sytuacji robic...
Do tych wszystkich nawijajacych jak to zle, ze ogloszono zalobe - abstrahujac juz od ofiar, tragedii i w ogole wszystkiego co jest zwiazane z tymi wydarzeniami - ogloszenie zaloby jest normalnym procederem. To nie tylko wymysl Polski i Polakow. Co z tego, ze ginie na drogach codzinnie ilestam osob? Kiedy zawalaly sie wierze WTC tez mysleliscie, ze przeciez codziennie na HIV, z glodu, w wypadkach samochodowych ginie tyle samo ludzi? Bez przesady. Naplywaja kondolencje z calego swiata, od wszystkich przywodcow, wiec chyba logiczne, ze wypada okazac jakas solidarnosc z ofiarami tragedii. Tu nie chodzi o to, zebyscie posypywali glowy popiolem i plakali. Ale jak ktos tego nie rozumie, to chyba jeszcze jego czas nie nadszedl... na zrozumienie. Zreszta w zeszlym tygodniu po wypadku samolotu na Wegrzech tez mieli zalobe narodowa. Po kazdej tak "spektakularnej" tragedii, w kazdym kraju oglaszana jest zaloba narodowa.
No ale mniejsza z tym.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 29 sty 2006, 14:53

Babel pisze:Jestem ciekaw co robi teraz Protector on chyba się teraz cieszy oglądając kolejne wiadomości na telewizorni?
Ale chyba nie jest w pelni usatysfakcjonowany, bo pisal chyba ze on lubi ogladac katastrofy, gdy maja miejsce daleko od niego w innym kraju a on sobie spokojnie w cieplym miejscu patrzy na to wszytsko
Tak wiec nie wiadomo - moze laczy sie w bolu z innymi albo ma niezla podniete i robi to co kiedys juz opisywal - kasia lewa - basia prawa
roza535 pisze:Tak właśnie widać jak Kaczyński sie pogrąża w żałobie. Oczy ma jakieś zapite tak jak by chlał całą noc.
Chory jest, mial sie w weekend kurowac ale obowiazki wyzsze

Moze ja ustosunkuje sie do tego wydarzenia, wkoncu to o rzut kamieniem ode mnie. Oczywiscie wielka tragedia bez dwoch zdan, nie wiem czy nawet moj sasiad tam nie byl, gdyz zapalony z niego hodowca golebii
Co do zaloby narodowej to jestem raczej przeciwny temu zjawisku - po co takie cos oglaszac chyba kazdy sam powienien wiedziec jak sie zachowac - a moze inaczej jego sprawa ja sie zachowuje, poza tym zginelo 66 wiec dotknelo to stosunkowo malego odsetka ludnosci w Polsce - i tak naprawde po chwilowej zadumie kazdy wraca do normalnego funkcjonowania - a tu zaloba do srody

Owszem Niggaz taki Marcinkiewiecz troche pkt nabil u ludzi ale czy mogl sie inaczej zachowac, wkoncu jest glowa rzadu

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 29 sty 2006, 15:04

Ja tam nie mam wątpliwości, że należało ogłosić żałobę narodową o czym pisał już Krzysztof Jarzyna, ale mam nieco inne wyobrażenie o formie tej żałoby. Poza odwołaniem imprez kulturalnych ma ona znaczenie raczej czysto formalne i symboliczne. Taką rolę spełnia przecież. Nie mniej jednak te renty sepcjalne o których napisałem wcześniej uważam za delikatną (bez ironii) przesadę. Załoba może być tylko oficjalnym stanowiskiem państwa wynikającym raczej z etykiety i przyjętych wzorców zachowań. To ile osób się tym naprawdę przejmie to już co innego. Żałoba jest niczym jeżeli nie widać jej wśród ludzi.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 29 sty 2006, 15:44

Krzysztof Jarzyna pisze:"spektakularnej" tragedii
Co rozumiesz przez słowo spektakularna? Czy na przykład śmierć w wypadku samochodowym jest mniej spektakularna? Czy rodzina tej osoby przezywała by śmierć inaczej niz gdyby zginała np.tak jak w Katowicach ?
Krzysztof Jarzyna pisze:Do tych wszystkich nawijajacych jak to zle, ze ogloszono zalobe - abstrahujac juz od ofiar, tragedii i w ogole wszystkiego co jest zwiazane z tymi wydarzeniami - ogloszenie zaloby jest normalnym procederem
Nie umniejszam tragedii bo jest ona wielka, ale czy inni ludzie którzy np. bardziej przeżyli to wydarzenie niż prezydent Kaczyński nie moga oglądnąc sobie meczu w TV lub posłuchać stacji muzycznej.Czy muszę słuchac załamującego głosu Szaranowicza którego to pewnie g.. obchodzi.Czy musza sie dołować liczba zabitych? Nie chce wracac do tego co się działo gdy papież umierał.Ja nie musze pozować ze jest mi strasznie cięzko gdyz tych osób nie znam lecz miałem chwile zadumy nad wczorajszymi wydarzeniami i wiem ze mnie lub kogos z moich bliskich tez może podobne zdarzenie.

Awatar użytkownika
PrOtEcToR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PrOtEcToR » 29 sty 2006, 16:23

czeher pisze:
Babel pisze:
Jestem ciekaw co robi teraz Protector on chyba się teraz cieszy oglądając kolejne wiadomości na telewizorn?
Ale chyba nie jest w pelni usatysfakcjonowany, bo pisal chyba ze on lubi ogladac katastrofy, gdy maja miejsce daleko od niego w innym kraju a on sobie spokojnie w cieplym miejscu patrzy na to wszytsko
Tak wiec nie wiadomo - moze laczy sie w bolu z innymi albo ma niezla podniete i robi to co kiedys juz opisywal - kasia lewa - basia prawa
Babel niezle żes zj****y :roll: Zreszta niebede ci się tłumaczył co wtedy pisałem. Napewno nieskacze z radości jesli o to wam chodzi :roll:
A z tym "kasia lewa - basia prawa" to wez skończ bo to żenujące się robi... i wogóle niezaśmieszny jestes jak na ten temat :? Napewno niepłacze, bo niby niemam za duzego powodu, ale w żadnym wypadku nieokazuje radości w takich chwilach... więc niewiem o co wam biega :warrior:

Te 3 dni w żałobje chyba każdy wytrzyma, bez przesady ( chociaz to od każdego zalezy co bedzie w tym czasie robił ) A co do Polityków to nic szczególnego niezrobili... Jak by rząd i prezydent był wczesniejszy to pewnie to samo by zrobili... Niewidze tu żadnych zagrań w gry wyborcze ( chociaz te renty... ) ! Ale wasze odczucia moga byc rózne! Zreszta niewnikam w to...

EDIT:
Babel pisze:Dzjęki.Napewno nje gorzej njż Ty zjom.Pozdrawjam
tak, przyznaje sie do grzechy... robje błędy z "j" =/ Ale juz to z 10 razy pisałem... chyba zrobje sobje taki podpis do wszystkich urażonych :roll:
Oooo... i bez przesady nienapisał bym zjom czy nje...
Żeby byc grzecznym, ja równiez :
Pozdrawiam Zią! ( tak to ostatnio się pisze )
Ostatnio zmieniony 29 sty 2006, 17:35 przez PrOtEcToR, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 29 sty 2006, 16:29

Tragedia w Katowicach: Apel ministra sportuMinister sportu Tomasz Lipiec zaapelował o odwołanie wszystkich zawodów sportowych w Polsce na czas żałoby narodowej, ogłoszonej w związku z sobotnią tragedią w Katowicach
"W związku z tragicznymi wydarzeniami w Katowicach, które pochłonęły wiele ofiar, minister sportu solidaryzując się z poszkodowanymi i ich rodzinami skierował apel do organizatorów imprez sportowych o odwołanie wszystkich zawodów na czas ogłoszonej żałoby" - brzmi oświadczenie ministra sportu.

Żałobę narodową ogłosił prezydent RP Lech Kaczyński w związku z katastrofą w centrum targowym w Katowicach, w której zginęło prawdopodobnie 66 osób, a ponad 140 osób zostało rannych. Żałoba obowiązywać będzie od godz. 16 w niedzielę do środy, 1 lutego, włącznie.
PrOtEcToR pisze: ale w żadnym wypadku nieokazuje radości w takich chwilach... więc niewiem o co wam biega
czyzby wewnetrzna przemiana :?:

PrOtEcToR pisze:A z tym "kasia lewa - basia prawa" to wez skończ bo to żenujące się robi... i wogóle niezaśmieszny jestes jak na ten temat
I kto to pisze :?:

Babel pisze:Nie umniejszam tragedii bo jest ona wielka, ale czy inni ludzie którzy np. bardziej przeżyli to wydarzenie niż prezydent Kaczyński nie moga oglądnąc sobie meczu w TV lub posłuchać stacji muzycznej.Czy muszę słuchac załamującego głosu Szaranowicza którego to pewnie g.. obchodzi.Czy musza sie dołować liczba zabitych? Nie chce wracac do tego co się działo gdy papież umierał.Ja nie musze pozować ze jest mi strasznie cięzko gdyz tych osób nie znam lecz miałem chwile zadumy nad wczorajszymi wydarzeniami i wiem ze mnie lub kogos z moich bliskich tez może podobne zdarzenie.
Zgadzam sie z tym, rozumie mozna a nawet trzeba oddac w jakis sposob hold poprzez minute ciszy, modlitwe czy msze w ich intencji ale czy trzeba przez kilka dni zyc (na pokaz) np z bialo-czrnymi witrynami stron, co chwile ogladac programy o tej tragedii (bo innych konkretnych raczej trudno znlezc) - w ktorych caly czas mowa o jednym i tym samym, raczej zadnych nowych faktow, czy chociazby odwolanie imprez sportowych - wydaje mi sie ze dobrze rozwiazali to na pucharze swiata w Skokach

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 29 sty 2006, 16:41

Babel pisze:Co rozumiesz przez słowo spektakularna? Czy na przykład śmierć w wypadku samochodowym jest mniej spektakularna? Czy rodzina tej osoby przezywała by śmierć inaczej niz gdyby zginała np.tak jak w Katowicach ?
Ale Babel, teraz wchodzimy w ogole w jakis matrix. Wiadomo, ze kazda smierc najbardziej dotyka najblizszych. Ich malo obchodzi czy ktos oglosil zalobe czy nie. Naprawde. Ale nie popadajmy w paranoje. Przeciez to, ze ludzie gina codziennie jest tragiczne, ale "normalne". Wiadomo, ze nikt nie bedzie oglaszal zaloby narodowej po kazdym wypadku samochodowym, kadym ataku serca czy tez kazdym zabojstwie. Wtedy musielibysmy cale zycie spedzic w zalobie.
Nazwalem ja "spektakularna". Kazda katastrofa, w ktorej ginie w jednym miejscu i czasie wieksza liczba ludzi jest na swoj sposob "spektakularna". W wymiarze ogolnoludzkim, bo wiadomo, ze jak juz napisalem - kiedy dotyka nas tragiczna smierc osobiscie, ma niewielkie znaczenie w jakich okolicznosciach nastapila.
Ja nie bronie decyzji o wprowadzeniu zaloby, bo szczerze mowiac ani mnie to ziebi ani grzeje. Wspolczuje ludziom, ktorzy stracili bliskich, ale generalnie zycie toczy sie dalej. Przynajmniej dla tych, ktorych nie dotknela ta tragedia w jakistam sposob.
Babel pisze:Nie umniejszam tragedii bo jest ona wielka, ale czy inni ludzie którzy np. bardziej przeżyli to wydarzenie niż prezydent Kaczyński nie moga oglądnąc sobie meczu w TV lub posłuchać stacji muzycznej.Czy muszę słuchac załamującego głosu Szaranowicza którego to pewnie g.. obchodzi.Czy musza sie dołować liczba zabitych? Nie chce wracac do tego co się działo gdy papież umierał.Ja nie musze pozować ze jest mi strasznie cięzko gdyz tych osób nie znam lecz miałem chwile zadumy nad wczorajszymi wydarzeniami i wiem ze mnie lub kogos z moich bliskich tez może podobne zdarzenie.
Ale zrozum, ze to jest normalne zachowanie rzadzacych. Nie bronie Kaczora, bo go nie lubie i nie trawie, ale czy to on by byl prezydentem, czy Tusk, czy Olejniczak... kazdy z nich zrobilby to samo. Tak jak Putin, Bush czy kazda inna glowa panstwa. Wiadomo, ze to dotyka wszystkich, nawet tych, ktorych generalnie cale wydarzenie obchodzi mniej niz w ogole, ale przez to ze zyjemy w zorganizowanej spolecznosci zwanej panstwem, trzeba niektore "niedogodnosci" znosic. Nie przesadzajmy znowu, bo nie oglosili tej zaloby na miesiac tylko na 3 dni. Nie wiem jak inni, ale ja chyba jakos przezyje 3 dni bez imprezy, meczu czy czegos w tym stylu.
Wiadomo, ze wiekszosc rzeczy robionych w mediach i nie tylko jest POZOROWANA. Ale tak sie dzieje, dlatego, ze tak WYPADA. Poprostu. Mniejsza o to czy slusznie czy nie. Jezeli juz zostala ogloszona zaloba, to nalezy jakos dostosowac sie do zaistnialych okolicznosci. Nikt Ci przeciez nie kaze plakac, kazdy robi to co uwaza za sluszne. Proste.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 sty 2006, 16:42

Niggaz pisze:Bez kitu przecież wjadą Ci do domu i sprawdzą czy przypadkiem nie oglądasz TV. Bez kitu bo Cie zabiją jak nie pogrążysz się w żałobie. Bez kitu bo jak ktoś usłyszy muzę u Ciebie to do więzienia pójdziesz. Bez kitu wyobraź sobie, że nikogo nie obchodzi Twoje podejście do tej sytuacji i nie musisz się dostosowywać. Nikt Cię do tego nie zmusi.

Bez kitu bez sęnsu
Ja myśle, że może mama mu nie każe muzyki słuchać.
Możliwe, ze jego mama chce się w pewien sposób solidaryzować z oiarami z ich rodzinami, chce uszanować fakt, że jest żałoba narodowa a chłopak chciał sobie czegoś na sprzęcie posłuchać - i mama się nie zgodizła, teraz żali się na dziwny, chory kraj bo mu nie wolno - dorosniesz to ci bedzie wolno

Niggaz pisze:Gra wyborcza też robi swoje.
dokładnia, rząd w brzydki sposób wykorzystuje sytuacje aby sie podlansować, przed być może zbliżającymi się wyborami.
Chlopaczek pisze:Chyba wszyscy to rozumieja?
czy wszyscy - to możnaby podyskutować, tylko po co :think:
czeher pisze:Co do zaloby narodowej to jestem raczej przeciwny temu zjawisku - po co takie cos oglaszac chyba kazdy sam powienien wiedziec jak sie zachowac -
własnie - głowa państwa też wie jak sie zachowac - wypada ogłosić żałobe
Babel pisze:Co rozumiesz przez słowo spektakularna? Czy na przykład śmierć w wypadku samochodowym jest mniej spektakularna? Czy rodzina tej osoby przezywała by śmierć inaczej niz gdyby zginała np.tak jak w Katowicach ?
pewnie chodzi o ogrom tej tragedii, o ilośc zabitych akurat w tym jednym miejscu, w tym smym czasie.
PrOtEcToR pisze:Jak by rząd i prezydent był wczesniejszy to pewnie to samo by zrobili... Niewidze tu żadnych zagrań w gry wyborcze ( chociaz te renty... ) !
zrobiliby to samo i tez chcieliby sie pokazać, że się troszczę etc.
Dziś minister zdrowia Z. Religa na konferencji prasowej podkreslił jakie to było wspaniałe, kiedy lekarze, którzy wybierali się na urlopy - rezygnowali z wyjazdów i wracali pomóc potrzebującym. I jeszcze raz powtórzył - "To jest wspaniałe" [co jest wspaniałe ? ano to, że ministerstwo zdrowia powinno byc teraz wychwalane pod niebiosa, bo się lekarze dobrze zachowali]

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 29 sty 2006, 17:11

Krzysztof Jarzyna pisze:Ale Babel, teraz wchodzimy w ogole w jakis matrix
No właśnie o to chodzi że my żyjemy w takim naszym polskim matrixie.Najgorsze jest to że tak naprawde niewiele osób ma własne zdanie.
Krzysztof Jarzyna pisze:a nie bronie decyzji o wprowadzeniu zaloby, bo szczerze mowiac ani mnie to ziebi ani grzeje
Ale załoba jest od 16 wiec skoki mogły się odbyć i Eurowizja wczoraj też więc dziwie sie że ona ma jakikolwiek sens.
PrOtEcToR pisze:Babel niezle żes zj****y
Dzjęki.Napewno nje gorzej njż Ty zjom.Pozdrawjam
fieldy pisze:pewnie chodzi o ogrom tej tragedii, o ilośc zabitych akurat w tym jednym miejscu, w tym smym czasie.
Wiem o co chodzi tylko musiałem troche ubarwić aby pokazac paranoje w jakiej żyjemy.

boycott

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boycott » 29 sty 2006, 17:58

czytam wasze wypowiedzi i niektóre naprawde mnie dołują. jak można mieć taki kisiel w głowie zamiast mózgu. Zero współczucia tylko byście najeżdżali na polityków. Własne frustracje zostawcie sobie na temat polityka. Wejeście się ludzie w koncu ogarnijcie bo nie chodzi o to żeby na pokaz udawać ból i smutek z powodu tragedii ale przynajmniej nie wypisywac takich głupot. Już lepiej to przemilczeć niż tak bezsensownie się wypowiadać. Memento mori...

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 29 sty 2006, 22:28

Nie czytałem wszystkich wypowiedzi, ale proponuje zaprzestać mieszania tragedii z polityką. Kaczyński, to Kaczyński - prezydentem będzie. Wygłosił przemówienie - źle; jakby nie wygłosił - też źle. Ludzie, każdy prezeydent zrobiłby to samo! Może był bardziej smutny, może mniej, ale zrobił to, co należało, złożył kondolencje. Przcież się nie śmiał, nie skakał i nie śpiewał. Zrobił to, co musiał. Musi dbać o urząd, o zaufanie i reputacje. Niektórzy ludzie przejęli się tragedią, inni nie. Może Kaczyński należy do tej pierwszej grupy? To, że go nie lubimy, nie znaczy, że jest 'pusty'. Każdy ma inne zdanie o tym co się stało. Jedni płaczą, drudzy mają to w dupie. Polityk też człowiek. Też może się przejąć.

Przykro patrzeć na ludzi, którzy stracili bliskich, bądź sami stracili życie przez własną pasję. Na stadionach też się dzieją takie rzeczy, więc równie dobrze i na zwykłym meczu może się stać katastrofa (chociaż polskie stadiony nigdy nie są przeciążone).
Babel pisze: Czy na przykład śmierć w wypadku samochodowym jest mniej spektakularna
Tak, bo w jednym samochodzi może zginąć góra 4 osoby. Tu - jak nie trudno zauważyć - zginęło trochę więcej bo 66 osób. Niekiedy w sposób masakryczny. Metalowy pręt nie wbija się codziennie w głowę, a metalowa konkstrukcja nie miażdży codziennie kilku osób naraz.

Jeszcze kilka zajebistych cytatów można by prztoczyć, bo dla niektórych takie zawalenie się dachu, to wielka frajda, dla innych codzienność. Załoba narodowa to wielkie zawracanie dupy. I tak wszyscy (oprócz moherów etc.) będziemy zachowywać się normalnie. U mnie w miejscowości żadna impreza nie została odwołana. Jak gdyby nigdy nic. Tak jest chyba wszędzie. 'Bo przecież ta żałoba jest inna niż w kwietniu'. Dlaczego inna?! A może po prostu Polska już wymiotuje żałobami? To już druga w ciągu ostatnich 10 miesięcy! Ta żałoba w oczach wszystkich jest inna bo zginęli ludzie nieznani. Co z tego, że 66? Ważne, że nieznani.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2024
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 29 sty 2006, 22:48

Żałoby narodowej do końca nie rozumiem. Jeden dzień - okej, ale trzy? I już nie chodzi o to, że obejmie moją imprezę 18kową, ale tak w ogóle...
Myślę, że cała ta tragedia dotknęła tylko tych co wrażliwszych. Mnie np. wcale. Mimo, iż korzenie śląskie mam i tam też mnóstwo rodziny.
Po prostu spłynęło to po mnie.
Modlić się nie będę, jestem niewierząca.
Oczywiście przykro, że zdarzyła się taka tragedia, ale przynajmniej teraz zmienią się przepisy dotyczące tych wszystkich rozwiązań architektonicznych. Mądry Polak po szkodzie - jak to mówią...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”