Techno, House,Dance ... - Strona 11

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2060
Kibicuję: AC Milan

Re: Techno, House,Dance ...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 12 sty 2014, 1:46

Ja za produkcjami Sandera nie przepadałem, jedyna jaka mi się podobała to wakacyjne Koko - fajne brzmienie.

Małolat co siedzi w tej muzyce, dobrze się czyta tutejsze wpisy :mrgreen:.

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Reputacja: 2321
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 12 sty 2014, 1:54

EnJoy pisze:Małolat co siedzi w tej muzyce, dobrze się czyta tutejsze wpisy :mrgreen:.
Od razu siedzi :P Fakt, na weekendzie poswiecam kilka godzin na sluchanie nowych trackow ze Spinnin, Revealed, We Rave You itp. kanalow na YT, zeby byc na bierzaco, do tego dorzucic sety Hardwella, Swoona przede wszystkim, wiec staram sie byc zorientowany w miare. Ogolnie to nie wyobrazam sobie dnia, zeby nie sluchac tego typu muzyki, czy to gram w Fife czy robie cokolwiek innego zawsze ta muzyka musi byc wlaczona :mrgreen:

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 12 sty 2014, 2:00

Aoki's House on Electric Area
Dzisiaj już piątego seta słucham.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 12 sty 2014, 10:42

Chemik pisze:Fakt, na weekendzie poswiecam kilka godzin na sluchanie nowych trackow ze Spinnin, Revealed, We Rave You itp. kanalow na YT, zeby byc na bierzaco
To poświęć jeszcze na weekendzie chociaż kilka minut na słownik ortograficzny i wszyscy będą szczęśliwsi.

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 14 sty 2014, 22:49

Ibranovski rozbil system. Swietny styczen na Spinnin', wiele dobrych kawalkow wychodzi pod koniec miesiaca (min. nowy Cedric Gervais) no i oczywiscie perelka "Raveology" :3
Dodatkowo kilka(nascie/dzieisat? :mrgreen:) kawalkow poza SR, min. Za Ravelaed Recorded, We Rave You i innych mniejszych kanalach na YT.
Co do kawalka z linku. Drop miazdy, cos pieknego :love:

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 01 lut 2014, 0:54

Co zajebiste, jaram sie jak nie wiem.

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 21 lut 2014, 16:49

R3hab ostatnio szaleje. 15 minut temu wyszedl teaser do jego kawalka z Deorro
Dodatkowo niedawno wyszedl teledysk do "Go Hard" i "Revolution" z Ummetem. Poza tym za 4 dni wychodzi jego kolejny track: "Androids", wprawdzie slabszy od 3 poprzednich wymienionych, ale fajnie, ze wydaje tak szybko te nowe kawalki. Wprawdzie "Flashlight" jako wersja ID wyszla juz w listopadzie to dopiero dzis wychodzi oficjalny teaser.

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 01 mar 2014, 22:52

Wprawdzie ten kawalek wychodzi dopiero 24 marca na Spinnin', ale tydzien temu mozna bylo uslyszec go juz w HOA. Tak samo bylo z "Take Me" Tiesto przed wakacjami. Najpierw HOA, potem original mix, ktore sie niczym nie roznily, a potem wyszla beznadziejna radiowka z jakimis dziwnymi odglasami na koncu piosenki. Jaram sie bardzo tym kawalkiem, bedzie kosil przez cala wiosne, drop istny geniusz, Showtek ostatnio wydaja same swietne tracki (nawet "Cannonball" z Matthew Koma na wokalu jest sluchalne), a od "Get Loose" to bez dwoch zdan ich najlepszy kawalek. Do tego tracka co go wydaja z Ummetem w tym samym czasie nie ma porownania. KOSA!

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 01 mar 2014, 22:56

- David Guetta - Shot Me Down ft. Skylar Grey

Wjazd petarda, idealny na wixe.

Ja ostatnio rehaba przesłuchuję, fajne klimaty, ponadto Showtek też zaczął fajnie działa i mnie się też podoba.

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 01 mar 2014, 23:03

A mi tam ten nowy Guetta nie podchodzi :P Jak klimaty Elctro House w jego wykonaniu to o wiele bardziej wole "Ain't A Party" gdzie i tak GlowInTheDark odwalili cala robote, a David sie tylko dopisal :mrgreen:
Rzadko slucham tego kawalka, wiec moze dlatego mi sie nie podoba, ale wiecej niz "4" w skali 0-10 bym nie dal.

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 16 mar 2014, 0:46

Dzis bardziej komercyjne kawalki :P
W piatek wyszedl nowy singiel Calvina - Summer. Spodziewalem sie drugiego "Under Control", ktorego bedize mozna posluchac raz na tydzien, bo jak bedziesz sluchal cesciej to cie bedzie wkurzac, albo popowego szitu typu "Thinking About You". Jestem w sporym szoku, pomijajac, ze to kawalek z jego wokalem, wiec sam w sobie musi byc dobry (np. "Feels So Close") to co ostatnio robil to byl zdecydowanie inny Calvin niz kilka lat temu. DO rzeczy, kawalek jest swietny. Bardzo dobrze, ze wychodzi teraz, a nie w czerwcu czy lipcu, biorac pod uwage przede wszystkim tytul. W sam raz pasuje na wiosne, sam wczoraj sluchalem juz kilkanascie razy tego kawalka. Po pierwszym odsluchaniu niezbyt podchodzil mi refren, ale i to juz sie zmienilo. CO tu duzo mowic. Fenomenalna robota.
Guetta po raz trzeci z rzedu wydaje kawalek w kliamtach electro house'u. TU. Pomijajac, ze Showtek odwalili kawal dobrej roboty to nie rozumiem po jakiego kija Guetta sie tam dopisal. Po sukcesie "Booyah" kawalek by sie spokojnie przyjal czy to w TV czy w radiach. Mam nadzieje, ze to ostatni singiel Guetty w takich klimatach, ale biorac pod uwage okladke tego kawalka (+ 2 poprzednich) pewnie wyda niebawem cala plyte w takich klimatach :/ Wokal bardzo dobry, ale jak pisalem, oryginalna pisownia tego kawalka powinna wygladac tak: "Showtek feat. Vassy - Bad". Poza tym o nieudolnosci Guetty w tym kierunku muzycznym swiadczy featuring u Rihanny ("Right Now"), niby tam Romero wyprodukowal podklad, a Guetta byl tylko dopisany wlasnie na featuring, ale swoje cos musial zrobic. Zreszta w tym nowym singlu slychac momentami styl starego Guetty, zwlaszcza gdy pojawia sie wokal.

ED: Zapomnialbym. Skrillex w koncu wydal swoja plyte. Teraz pozostaje czekac na info odnosnie singla.

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 21 mar 2014, 21:11

"Guitar Track"/ wychodzi w poniedzialek ponoc, w koncu! sporo czekalem, najlepsze, ze nadal nie wiadomo czyj to track choc najwiecej pisze sie o Garrixie i Hardwellu.

Za tydzien UMF. Rowno trzy dni, ciekawy Line-Up. Ja czekam przede wszystkim na Aboe&Beyond, Alesso, Avicii, Hardwell, Kaskade, Romero i Angello. Poza tym bedzie jeszcze min. 3LAU choc i tak az razi w oczy brak Showtek, ale to juz na Sunrise bedzie mozliwosc ich posluchac. Szkoda, ze jak zawsze koliduje to z Tommorowandem, ale jakos da rade to raczej pogodzic ze soba.

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 29 mar 2014, 1:12

Sluchal dzis ktos poza mna? :P
No i jednak byli Showtek.
Rozpoczeli The Chainsmokers w swoim naturalnym stylu (min. remix "Pumpin Blood") choc musieli i wtracic slabe "#SELFIE". Sam set dobry, na poczatek takiej imprezy idealny. Potem czadu dal jeden z moich ulubiencow, 3LAU. Bylo min. "Escape" i pare dorbych remixow. Nastepnie Showtek i Zomboy z dawka dubstepu (albo jakies odmiany dubstepu, nie wiem, nie interesuje sie za bardzo tym gatunkiem). Potem Plex zapuscil takie deep house'y, ze glowa mala. Jeden z najlepszych setow na UMF bez dwoch zdan. Zedd jak zawsze dal rade. Chyba nawet lepiej niz wspomniany wczesniej Plex i Showtek.
Prawdziwa bomba zapowiada sie dopiero jutro. Sam juz sie klade, bo chce mi sie cholernie spac (choc i tak pewnie jeszcze zostane), a sety Coxa, Prydza, Kaskade'a i reszty ogarnie sie juz jutro jak beda dostepne.
MOTI 17:30 - 18:15
Rebeca & Fiona 18:15 - 19:15
Blasterjaxx 19:15 - 20:15
W&W 20:15 - 21:15
Martin Garrix 21:15 - 22:20
Krewella 22:20 - 23:25
Nicky Romero 23:25 - 00:30
Alesso 00:30 - 01:35
Above & Beyond 01:35 - 03:40 (zmiana czasu)
Armin van Buuren 03:40 - 05:00
Avicii 05:00 - 06:00
Na Blasterjaxx na pewno sie skusze. Tym bardziej na W&W. Garrix pewnie tez, szkoda, ze koliduje z meczem Realu, ktory chyba trzeba bedzie odpuscic chyba, ze podczas setu Krewelli sie obejrzy troche (przereklamowane trio, tylko "Alive" im wyszlo :mrgreen:). Od Romero juz same perly. NA A&B czekam z niecierpliwoscia, a Avicii to juz wiadomo. Pewnie pusci tylko swoje tracki, ale zapewne w podrasowanych wersjach, wiec powinno byc dobrze. Ogolnie UMF jak zawsze daje rade.
Zaczynaja teraz The Glithc Mob. Potem Eric, az kusi, zeby zostac.

ED: I bym zapomnial o Diplo. Rowniez swietny set. Wgl dzisiejszy dzien bardzo udany, a nadal sporo dobrych dj'i czeka.
ED2: Nie wiem czy prawda, ale poszlo info, ze jutro Deadmau5 za Avicii'ego.
ED3: https://pbs.twimg.com/media/Bj2GqwUCIAAYS_y.jpg:large
juz potwierdzone. Krol wraca!

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 722

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 29 mar 2014, 12:23

A co z Avicii?? Przesunęli czy w ogóle nie będzie grał?

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 29 mar 2014, 13:12

Avicii w szpitalu wylądowal, informował na twitterze, że będzie mieć operację.

Mnie Showteek przypadł do gustu, set był dobry, wcześniejszy 3LAU przeciętny, a jak wjechali z gościem od dubstepu to przełączyłem na Wyspę Tajemnic bo to nie moje klimaty (po czym zasnąłem, i dalej nie słuchałem).

Deadmua5 też klasyk, będzie na pewno dobry set.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”