Kuba Wojewodzki - Strona 11

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Paweuu
Pseudoforumowicz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paweuu » 17 mar 2007, 11:27

Wojewódzki w TVN jest tandetny. dlaczego?
Zaprasza praktycznie tych samych gości co w polsacie byli.
Program jest replika tego co było w Polscacie.
Jak chciał zrobić coś lepszego to powinien
wprowadzić więcej zmian.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 17 mar 2007, 11:39

Paweuu pisze:Zaprasza praktycznie tych samych gości co w polsacie byli.
Program jest replika tego co było w Polscacie.
Jak chciał zrobić coś lepszego to powinien
no formuła programu już sie wyczerpała jeszcze w Polsacie

u nas nie jest tak jak w USA ze gwiazd jest całe jedno miasto LA :P

w końcu musiało sie stać tak ze wszycy znani sie w programie pojawili

ale mimo wszystko potrzebyny jest program z kimś takim jak Kuba Wojewódzki to zresztą wciąż najlepszy polski tok szoł

choć, program z Lepperem wielkim odwiecznym 'wrogiem' Wojwódzkiego mozę mu przysporzyć wielu widzów zapowiada sie b. ciekawie :!:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 18 mar 2007, 22:09

vakabayashi pisze:zapowiada sie b. ciekawie
zapowiadalo sie a narazie z duzej chmury maly deszcz :!:
To po tysiackroc wole ogladac Leppera w programach typu: "Teraz My" badz "Co z ta Poslka" - tam przynajmniej jest merytoryczna dyskusja
A tu pieprzenie o dupie marynie i oczywiscie o bzykaniu

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 18 mar 2007, 23:16

czeher pisze:
vakabayashi pisze:zapowiada sie b. ciekawie
zapowiadalo sie a narazie z duzej chmury maly deszcz :!:
To po tysiackroc wole ogladac Leppera w programach typu: "Teraz My" badz "Co z ta Poslka" - tam przynajmniej jest merytoryczna dyskusja
A tu pieprzenie o dupie marynie i oczywiscie o bzykaniu
Jeśli chodzi o merytoryczność to jest to domeną jedynie jednego z prowadzących. Lepper raczej uprawia demagogię.

Wojewódzkiego oglądałem tylko kawałek i rzeczywiście nic specjalnego.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 18 mar 2007, 23:33

Wojewodzki ma to do siebie, ze potrafi byc zabawny jedynie kiedy mowi o kims, kto nie siedzi przed nim. Kiedy zaprosi jakas osobe to robi wielki szum, bo przeciez szydzi z niej przy kazdej okazji, a pozniej okazuje sie, ze on jednak jest taki mily i kulturalny i nie potrafi sie zasmiac komus w twarz. To oczywiscie nie jest wada, jednak pomijajac pewna forme dwulicowosci trzeba dodac, ze w momencie kiedy zostaje wylaczony element "szydzenia" czy tez humoru opierajacego sie na wysmiewaniu, to Wojwodzki nie ma nic do zaoferowania. Dlatego o wiele lepiej wychodza mu programy z jego "ziomami" typu Panasewicz , niz te, ktore ze wzgledu na "wage" goscia powinny byc ciekawe (vide dzisiaj czy ostatnio jak zawital Krzysio). Wojewodzki nie ma takiej konsekwencji jak np. Cejrowski, ktory w stosunku do swoich gosci czesto byl nawet chamski, niemniej jednak przez to - bardziej wiarygodny. Niestety z kazdym programem u Wojewodzkiego jest coraz slabiej. Kiedys z ciekawoscia ogladalem jego programy, dzisiaj jak juz sobie przypomne to wlaczam TV z nadzieja, ze sie nie zanudze.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 18 mar 2007, 23:43

Cris7 pisze:Jeśli chodzi o merytoryczność to jest to domeną jedynie jednego z prowadzących. Lepper raczej uprawia demagogię.
WIesz co mysle, ze to troche stereotyp - oczywiscie kazdy polityg na jakams tam skale uprawia demagogie
Ale jezeli juz sie upierasz to tam przynajmniej jedna osoba takowa prowadzi

Chodzilo mi o to, ze tam wymieniaja swoje racje, jest jakis sens rozmowy - wkreca itp - oczywisice mozesz powiedziec ze to taki program rozrywkowy - ale kiedys byly poruszane dosc powazne tematy w sposb zartobliwy i jakos sie dalo

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 19 mar 2007, 0:07

WIesz co mysle, ze to troche stereotyp - oczywiscie kazdy polityg na jakams tam skale uprawia demagogie
Bardzo słusznie mówisz.

A co do Wojewódzkiego to tego TVNowskiego nie widziałem ani razu. Chciałbym, ale nie mam jak - brak TV we Wrocławiu. Jednak mniejsza o to.

Od początku Wojewódzki nie do końca miał przemyślaną wizję swojego programu i to zwykle on tam był gwiazdą, a "gwiazdy" tłem dla jego erudycji. Jeszcze jak był na Polsacie to powoli tracił siłę, no bo ile można. Tak czy inaczej może powinien przerzucić się na coś innego? Tak sobie czytając Clarksona i potem Playboya z felietonem Wojewódzkiego, zastanowiłem się czy Wojewódzki nie poprowadził by programu motoryzacyjnego takiego z jajem? No, ale to takie moje dywagacje.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 19 mar 2007, 10:32

Widze ze nie tylko ja jestem rozczarowany wczorajszym programem Kuby. Było to czego sie spodziewałem czyli jak to napisał KJ:

Krzysztof Jarzyna pisze:Kiedy zaprosi jakas osobe to robi wielki szum, bo przeciez szydzi z niej przy kazdej okazji, a pozniej okazuje sie, ze on jednak jest taki mily i kulturalny i nie potrafi sie zasmiac komus w twarz.
Rozmowa była nudna zreszta jak zwykle u Wojewódzkiego w TVNie, jedynym pozytywnym akcentem był Misiek Koterski bardzo podobny do Kubicy :wink: Misiek w swoim stylu lekko nabijał sie z Samoobronny na pewno wypadał lepiej niz Kuba moze już niedługo to on przejmie ten program i bedziemy mieli Misiek Koterski Show.

Jesli chodzi o Lepera to był wystep w jego tradycyjnym stylu czyli zenada szkoda wiecej o nim pisac.
Ten burak nawet nie potrafi poprawnie wyrazac sie w jezyku ojczystym popełnia takie bledy ze az głowa boli, i on jest ministerm :roll:

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 19 mar 2007, 14:36

Słaby program nie był winą Leppera. Kuba spuchł, przestraszył się gościa, w wyniku czego program z potencjalnego hitu stał się badziewiem. Do Cejrowskiego nie ma co porównywać. Kuba zostaje daleko w tyle. Nawet Koterski mnie nie rozbawił, a to sztuka.

Awatar użytkownika
Paweuu
Pseudoforumowicz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paweuu » 19 mar 2007, 14:57

Mi osobiście program się podobał (z udziałem andżeja)
Wojewódzki jak zwykle chciał pokazać gościa ze strony osobistej
i myślę, że mu się udało.
Nie wiem z reszto na co liczyliście?
Wojewódzki miał ściągnąć mu gacie?
nie rozumiem...

Awatar użytkownika
p.szerge
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: p.szerge » 19 mar 2007, 14:58

franz pisze:Ten burak nawet nie potrafi poprawnie wyrazac sie w jezyku ojczystym popełnia takie bledy ze az głowa boli, i on jest ministerm
A kto umie, i kto ich nie popełnia ?

Ja tam nie mam nic do Pana Andrzeja Leppera. Polityk jak polityk. Nie znam kraju, w którym nie narzeka się na polityków. Ja do niego nic nie mam.

A co do samego programu, to lubię go oglądać, bo choć nie darzę sympatią Kuby, to podobają mi się goście których zaprasza, a i ostatni odcinek był dobry. Pan Lepper się fajnie śmieje.

:lol:

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 19 mar 2007, 15:05

Już nawet nie chodzi o to, że nie potrafi mówić dobrze po polsku, ale czasami to co powie to amba. :shock:
Już nie wiem, czy minister chłop, czy minister o własnych dziwacznych planach jest gorszy ? Odcinek ciekawy tylko dlatego, że sie spotkały 2 tak przeciwne osobistości.Przyznaję rację komuś z góry strony, że Kuba nie potrafi kogoś jechać przy nim samym, a poza tym Lepper dał sygnał już na samym początku, gdy dowalił mu, że boi się na żywo prowadzić program.Mim o to, Lepper spodobał mi się, że albo jest tak głupi, że nie trafiały do niego teksty Kuby, albo poprostu się nimi nie przejmuje.Popisał się zwłaszcza, gdy Kuba powiedział o posłance Sandrze, że jest zdrowa :rotfl: .Teraz to zaczyna mnie ciekawić, czy znajdzie się ktoś, kto będzie Kubę mógł przygnieść, bo naprawdę, mimo, że zaczynał czasami już coś, to jednak nie potrafi już sprowadzić do parteru swoich gości.Koterski miał dobry pomysł, gorsze wykonanie. :P
Ostatnio zmieniony 19 mar 2007, 20:55 przez Uchi_, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 19 mar 2007, 16:22

polacy do boju !! ^^ szczerze mówiąc na ten odcinek czekalem jusz kilka dni jak co tydzien :) ale niezbyt mi sie podobal takie do dupy tematy takie o niczym najbardziej spodobal mi sie Koterski ten czlowiek naprawde ma talent do rozbawiania ludzi gdy na niego spojrze to jusz chce mi sie brechtac do ani mru mru go ^^
:ot: zrobilby ktos z nim siga ? :lol: (Koterskim rzecz jasna)

TS borys IFC
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 74

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 19 mar 2007, 18:11

troche przebeznadziejny byl wczoraj kuba.przynajmniej ten fragment co ja ogladalem(ostatnie 20min)zarty z rynsztoka i bez polotu.koterski byl fajny tylko w biurze poselskim bo jak przyszedl do andrzejka to nie bylo tak fajnie.a lepper hmm coz niby fajny ziomek ale bardziej nadaje sie na "interesujacego sie politka tescia" niz polityka.zreszta to chyba jest wiadome od kilku lat.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 689

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 19 mar 2007, 20:53

Ja poropnowałbym jeszcze na chwile cofnąc sie do odcinka z Chylinską,a mianowiecie do słowa które tam padło - rozklapciocha. Ironiś losu jest chyba,ze słowo to idelanie oddaje pozoim programu Kuba Wojewódzki Show.
A Miskiem, to tez sie nie ma co podniecać, stacił forme w drugim odcinku w którym występował. Jedyna udana akcja, to chyba byla ta z impreza Nike:).
Jeszcze jedna sprwa. Przeglad prasy. Do dupy i nieśmieszny.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”