Techno, House,Dance ... - Strona 12

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 722

Re: Techno, House,Dance ...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 29 mar 2014, 23:33

Nicky miał wchodzić 10 minut temu, a tu dalej electro dubstep robi furorę :P

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2358

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 04 kwie 2014, 21:52

kozak , jak zawsze. król jest tylko jeden

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Reputacja: 2321
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 21 kwie 2014, 12:29

http://www9.zippyshare.com/v/56084063/file.html
W koncu wyszlo. Jeden z lepszych kawalkow wydanych w tym roku :jupi:

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2059
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 30 kwie 2014, 22:20

Maydaya słuchają ?

Na razie przyjemne granie, początek Robina Schulza genialny bo ja lubie deepowe granie, teraz Cosmic Gate także słuchamy.

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 16 maja 2014, 16:37

http://www.rollingstone.com/music/news/ ... s-20140516
Godzine temu miala miejsce premiera oficjalnej wersji "Gold Skieks". Prawie rok czekania az w koncu jest. Jedyne co mi wadzi to DVBBS i Garrix, ktorzy zostali dopisani. Zero ich wkladu, ale tak Sander ma pewnosc, ze kawalek zdobedzie mega popularnosc. Mega :love:

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 30 maja 2014, 22:38

Trwa transmisja Lift Off Event z Warszawy. Jest kilka ciekawych nazwisk jak glowna gwiazda imprezy Tom Swoon, AK9, Lush & Simon i chyba Fafaq cisnie potem.
Na poczatku gral ADHD. Polecialo kilka nowych trackow jak Audien ze stycznia, "Jack" w Mash-Upie z "Flash Hands" Michaela Woodsa i "Bassline" Gotsome, a takze klasyk od Heldena z 1998 roku. Teraz gra AK9.
http://www.rmfon.pl/play,6?utm_source=R ... ign=normal
tu jest najlepszy stream jaki znalazlem jakby ktos chcial.

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 01 lip 2014, 0:55

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 15 lip 2014, 2:31

Juz za 4 dni Tomorrowland :jupi:
Skupie sie tylko na pierwszym tygodniu, o drugim pewnie bedzie wiecej przed nim.
Skupie sie przede wszystkim na Main Stage'u. W piatek od 12 do 15 gra Prydz, potem godzinka dla Wolfpacka, a potem przez tyle samo Dirty South. Od 17 do 18 NERVO, czyli bedize typowa lupanka, szkoda glosnikow. 19-20, czyli Yves V, z nim roznie, ale licze na dobry set. Od 20 do 21:15 Skrillex ( :pogrzeb: ), 21:15 - 22:30 Martin Solveig, wiec bedize pewnie wiecej EDMu, anizeli jakies electro house'u. Od 22:30 do 23:30 Dimitri Vegas & Like Mike ( :love: ), nie moge sie doczekac tego seta, ten z 2013 to bylo istne mistrzostwo, i potem poltorej godziny dla van Buuren'a. Ciekawe czy poleci z trance'em (jak tak to z checia poslucham) czy z EDMem.
W sobote od 12 do 15 graja Sunnery James & Ryan Marciano (ciekawy duet, "One Life" bylo fajne, czekam na set, choc watpie, ze bede sluchal calego). Od 15 do 16 Deorro, czyli nalezy sie spodziewac czegos dobrego. Od 16 do 17 Dyro, tu oczekuje jeszcze wiecej niz od Deorro, zobaczymy. Potem przez poltorej godziny New World Pounx, raczje odpuszczam sluchanie live. Od 18:30 do 19:30 Kaskade, 19:30 - 20:30 Afrojack, nawet nie slucham, potem przez godzine Netsky, wiec bedzie okej, powinno byc, Alesso od 21:30 do 22:30 (znowu zagra 10 niewydanych numerow, ktorych i tak nie wyda...), od 22:30 do 00:30 odpowiednio po godzince Hardwell i Tiesto, a od 00:30 do 1;00 ich wspolny set.
W niedziele od 12 przez 3h graja AN21 & Max Vangeli, kawalki swietne, z setem nie powinno byc gorzej. 15-16 R3hab, 16-17 Krewella, czyli odpuszczamy (marny EDM), 17-18 W&W, czyli bedzie electro house, w ten sam dzien powstaje scena "Legend Of Trance", wiec jakby mieli grac trance to by ich tam dali, bedzie lupanka na 90%, 18-19:15 Nicky Romero, nie zawodzi mnie przewaznie, bedzie dobrze. 19:15 - 20:30 Steve Angello, wydajac "Payback" wysoko zawiesil poprzeczke, ale licze, ze set bedzie udany. Od 20:30 do 22:30 gra Guetta :suicide: . Tak samo nie slucham, szkoda glosnikow. 22:30 do 23:30 gra Aoki, wiec bedzie duzo mocnych brzmien, ktore zafunduje Romero grajacy kilka godzin wczesniej, wiec zoltego tez raczej odpuszczam. Nastepnie przez 20 minut 3 Are Legends.
Teraz inne sceny:
W piatek ciekawie wyglada Dim Mak. Od 12:15 do 13 Uberjak'd, moze byc dobry set. 13:45 - 14:30 gra Tony Junior, koles wspolpracowal z goscmi od "Tsunami", wiec bedize lupanka. 15:15 - 16:15 graja The Chainsmokers, licze, ze nie bedzie gowna na poziomie "#selfie", a zagraja kawalki i remixy w swoim starym, jakze dobrym stylu. Licze na nich, tym bardziej, ze teraz maja wiecej czasu niz na UMF. 16:15 - 17:15 gra Deorro, dzien pozneij gra na scenie glownej, wiec pewnie odpuszcze. Zwlaszcza, ze wtedy na MS gra Dirty South. Od 17:15 do 18:15 Borgore, czyli jeden dobry kawalki na kilka, nudy. 18:15 - 19:45 Aoki, pisalem wyzej. 19:45 do 20:45 Benny Benassi, czekam z niecierpliwoscia. Potem przez godzine Felix Cartal i Autoerotuqie, moze byc fjany set. Jeszcze pod wieczor na Mad Decent gra Dillon Francis i DJ Snake. Poza tym na Desperados od 13 do 14 gra Robin Schulz. Obowiazkowy set do przesluchania.
W sobote na pobocznych scenach mocna obsada. na Super You&Me D.O.D, Sandro Silva, DVBBS, Blasterjaxx, Laidback Luke \o/, Nero i Knife Party (to bedzie istna magia). Na V Sessions vs Doorn zagraja min, DubVision, Dannic, Tommy Trash, Sander i Firebetaz. Lepsza obsada niz na scenie glownej. Na FULL ON Audien, SIck Individuals czy Ferro Corsten. Spodziewam sie wiecej luzych setow.
W niedziele rzadzi scena Smash The Nouse, czyli wytwornia DM&LM. Ibranovski, Tujamo, Moguai, sami Dimitri Vegas & Like Mike, Fedde Le Grand i Ummet Ozcan oraz kilku innych. Legend Of Trance, czyli Cosmic Gate, Marcus Schulz oraz Paul van Dyk, mocna obsada. Na Family & Friends zagra Hot Since 82. Bakermat & Friends, czyli cos dla mnie. Duuuuzo house'u DIMMI, Wankelmut, Klingande, Bakermat, Alle Farben i inni.
To chyba tyle. Kilka setow zapowiada sie swietnie. Pozostaje sie tylko dowiedziec jak z tymi godzinami, bo nie wyobrazam sobie, zeby Tomorrowland konczyl sie o pierwszej w nocy. :roll: 4 nad ranem co najmniej. Poszukam jeszcze informacji.

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 19 lip 2014, 1:13

Troche o dzisiejszym dniu. Transmisja z Tomorrowlnadu to jakas porazka. UMF bije ich na glowe. Taki festiwal, a trudno zlapac jakiegokolwiek dobrego streama. Na YT byl glowny stream (ktory glowny byl tylko w tytule) od 21 do 12, ktory zamiast dac na zywo set Solveiga to puszczali powtorki sprzed kilku godzin :roll: Jedynym plusem bylo wrzucenie na strone Tomorrowlandu linkow do transmisji z Main Stage'u w roznych radiach. Niepojete jest dla mnie to, ze jeden z najwiekszych (o ile nie najwiekszy) festiwali na swiecie ma problem z ogarnieciem transmisji we wlasnym zakresie. IMO bardzo fajnie wygladalyby streamy na stronce i kazda do innej sceny. Cholernie dziwnie sie czuje sluchajac jednego seta, a tu nagle przelaczenie na inna scene... Jutro pewnie nie bedzie lepiej.
Ponarzekalem na organizacje. Teraz kwestia muzyczna. Sluchalem od Skrillexa. Kilka kawalkow moze i ma fajnych, ale to zupelnie nie moja bajka. Wiem, ze jest popularny, ale sadze, ze nie powinien grac na glownej scenie. Nastepnie byl Solveig, ktorego set prezentowal sie bardzo... smiesznie. Otoz przejscia wygladaly tak jakby po jednej piosence puszczal sobie druga na jakims odtwarzaczu.. Nie bylo to zbyt profesjonalne. Dimitri Vegas & Like Mike jak zawsze klasa. Wprawdzie bylo slabiej niz przed rokiem, ale i tak przy Solveigu ich set to mistrzostwo swiata. Kilka kawalkow niepotrzebnych jak "Ocarina" w wersji wokalnej z Katy B czy Red Hot Chilli Peppers (choc DM&LM maja w zwyczaju grac w setach urywki starszych kawalkow, rok temu dodali Oasis). Widownia (o ile mozna to tak nazwac) jak zawsze reagowala glosniej niz u jakichkolwiek innych artystow. Na samym koncu show dal van Buuren, bylo (niestety) sporo bigroomow, ale pojawil sie tez o dziwo trance.
Jutro od 20:30 slucham. Netksy, Alesso, Hardwell i Tiesto. Reszta setow do ogarniecia w srodku tygodnia. Szkoda nerowow ze streamami tracic, zwlaszcza po poludniu gdzie bedzie jeszcze wiecej komibnowania niz wieczorem.

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 21 lip 2014, 0:08

Tak na szybko, bo zajety jestem.
Dzisiejszy set Guetty to smiech na sali. Dali mu 2 godziny, a ten sie kompromitowal na kazdym kroku. Leci bit z "Better Off Alone", myslalem, ze fajny pomysl z daniem klasyka, ale nie. Oczywiscie musial wepchnac to okropne "Play Hard". Kolejna rzecz to wykorzystanie tego samego remixu do "Watch Out For This" co DM&LM rok temu (wlasciwie ich remixu, ale i tak zero kreatywnosci w Gueccie). Krotko mowiac wypalil sie. Dziwne, ze znowu pen-drive'a z setem nie zgubil.

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2275

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 21 lip 2014, 0:18

Tak z ciekawości spytam. Kiedyś siedziałem w temacie, później z niego chyba wyrosłem. Mayday odbywa sie jeszcze w Dortmundzie?

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 21 lip 2014, 0:19

Tak jest.

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 25 lip 2014, 13:16

Dzis Sunrise i Tomorrowland. To drugie bez wiekszych zmian. Dzis o 22:30 Dimitri Vegas & Like Mike, potem Knife Party i tylko tego dzis slucham na Tomorrowlandzie. Sunrise wyglada zaskakujaco dobrze. Blinders o 20;30 na pierwszej scenie, a o 1;15 (czyli juz po Knife Party) R3hab. Jest jeszcze wczesniej Mark Knight i Cedric Gervais, ale ich nie slucham, bo0 akurat w tych godzinach Tomorrowland wygral. Na drugiej scenie Sunrise Romero o 1.00 i MAKJ o 2;45. Nie wiem jeszcze jak bedize z setami o 1, bo i Romero, i R3hab wygladaja ciekawie, zreszta zobaczy sie jeszcze jak bedize z transmisja. Jak bedize mozliwosc wyboru to Romero raczje wybiore.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2059
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 07 wrz 2014, 1:46

niezły kawałek od NERVO, na siłke akurat :P

Ostatnio coś tam od nich więcej słucham, klimaty mocniejsze mi przypadły do gustu, ale to tylko czasowo ;).W dodatku nie wiem co, ale mają coś w sobie - są śliczne, oby dwie :love:.

Głosowałeś na MAGA ? JA chciałem, ale widzę, że tylko przez jakieś fejsbuki można to ja odpadam.

Ale jakbym miał głosować to nr 1 dla mnie to teraz DmitriVegas + wodzirej.

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 07 wrz 2014, 1:50

Nie glosowalem, ale swoich faworytow mam ( a i tak wiadomo ze wygda Hardwell :P)

A ten numer od Nervo jest spoko. Leoszy jiz ten nowy z R3habem, ktory jest bardzo dziwny.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”