Techno, House,Dance ... - Strona 13

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2060
Kibicuję: AC Milan

Re: Techno, House,Dance ...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 07 wrz 2014, 1:57

Za Hardwellem też nie przepadam, ale o tym już rozmawialiśmy.

Ostatnio więcej Deorro słucham, mam również starsze kawałki jak for president,me,yee, ale też te nowsze, bardziej mainstrimowe są spoko - five hours ujdzie, ja lubię flashlights we współpracy z Rehabem.

Natomiast teraz króluje u mnie to - w original mixie lipa, a Australijczycy zrobili petardę.

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Reputacja: 2321
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 07 wrz 2014, 2:01

Original mix jest na tyle dziwny, ze drop Vinai jesy slaby, ale juz TJR daje rade. Remix lepszy od oryginalu.
Deorro zawsze spoko, ale fice hours niepotrzebnie stalo sie tak popularne.
Ja ostatnio najczesciej slucham Willst Du w remixie Robina Schulza. Niemiec robi swietna rovote.

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 08 wrz 2014, 16:05

@Enjo
https://top100djsvote.djmag.com/welcome ... ge=English
Jakbys chcial to tu mozna glosowac przez konto Google.

Ja dalem tak:
1. deadmau5 (ogolnie za nowa plyte, dobra, ale to juz nie to samo co kilka lat temu, ale za kilka pojedynczych aspektow warto go wyroznic, zycze pierwszej dziesiatki w tym roku)
2. Sander van Doorn (za "Gold Skies")
3. 3LAU (za "How You Love Me")
4. Above & Beyond (za rownie dobra plyte, w tym nowy numer z Alexem Vargasem, ale oby wiecej takich dobrych numerow jak "Blue Sky Action", a nie jakichs bigroomow)
5. Michael Calfan (rok temu go nie bylo, w tym roku pewnie tez, ale dalem jego jednak)
Mialem dac DM&LM, ale ostatecznie nie dalem, moze za rok. W tym roku wyroznialem przewaznie za pojedyncze kawalki lub plyty, a DM&LM i tak beda wysoko, zycze podium zamiast van Bjurena i Tiesto, Guette tak samo wywalic daleko.

Ten numer wychodzi w piatek w Spinnin'. Jak widac potrafia wypuscic tez cos lepszego i ciekawszego niz ostatnia produkcja Garrixa z Afrojackiem czy DVBBS z Joey'em Dale'em. Piekny numer :love:

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 722

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 25 wrz 2014, 19:26

EDYTA:

Nie wiem czy ktoś z Was zna ale to co gość wyprawia to się nie mieści w głowie :) Dzisiaj mi się o nim przypomniało bo kiedyś jego "Love Someone" gwałciłem jak gimbus :P Ale ten koncert w Gent mnie rozjebał totalnie. GENIUSZ :rydzyk:
Ostatnio zmieniony 25 wrz 2014, 19:36 przez BadBoy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 25 wrz 2014, 19:31

Czekam na kawałek Van Doorna -

Ponadto ostatnio remix Don Diablo - ready for the weekend od NERVO jest przyjemny.

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 25 wrz 2014, 20:00

BadBoy pisze:EDYTA:

Nie wiem czy ktoś z Was zna ale to co gość wyprawia to się nie mieści w głowie :) Dzisiaj mi się o nim przypomniało bo kiedyś jego "Love Someone" gwałciłem jak gimbus :P Ale ten koncert w Gent mnie rozjebał totalnie. GENIUSZ :rydzyk:
Flow <3 Co to byl za kawalek :D

Heldens co ostatnio wyprawia to glowa mala. Bez dwoch zdan jedno z zaskoczen 2014 roku. A Don Diablo to juz w ogole. Swietnie sie slucha future house'u w jego wykonaniu.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 25 wrz 2014, 20:03

Sander, coś ty chłopie z sobą zrobił :suicide:

Sezon 09/10 - wtedy był na tronie:

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 25 wrz 2014, 20:06

@Boromir

Przeciez to produkcja Olivera, a nie Sandera. To, ze jest dopisany to akurat nic nie znaczy. Przykladowo ostatni numer Guetty z Showtek. Bit to robota tych drugich, a numer sie sprzedal dzieki Guetcie.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 25 wrz 2014, 20:28

Ja się odniosłem bardziej do tego "Gold Skies".

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 04 lis 2014, 23:35

Ostatnio więcej słucham produkcji R3haba, to lubię

Wybiera się ktoś na Mayday ? Ja raczej nie idę, ale będę słuchać, zobaczymy co zaprezentuje ATB bo głównie na niego czekam.

Awatar użytkownika
darioS
Skład B
Skład B
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: darioS » 05 lis 2014, 0:45

David August Boiler Room Berlin Live Set

:afro:

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 06 lis 2014, 10:57

tutaj wersja z Radio 1
Julian Jordan - ANGEL X DEMONS
Release tej jesieni. Znakomity numer, a Julian ma o wiele wiekszy talent niz Garrix. Licze, ze zaden jego numer nie dostanie sie nigdy do jakiegokolwiek radia.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 08 lis 2014, 20:11

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 14 gru 2014, 12:58

Ale dawno postu nie bylo zadnego.
Konczy sie rok, wiec wypadaloby cos napisac.
Rok pod szyldem house'u i deep house'u. Kto by sie spodziewal. Wprawdzie pod koniec 2013 w stacjach radiowych pojawily sie dwa numery z gatunku house ("Jubel" i "Changes"), ale dla typowego sluchacza te numery staly sie popularne dopiero w 2014. Potem pojawia sie Robin Schulz z remixem "Waves" (kolejny house'owy kawalek), potem kolejny remix Niemca ("Prayer In C") az w wakacje wychodzi wokalna wersja do "Gecko" i tak Heldens staje sie najwiekszym wygranym drugiej polowy roku. Bigroomy zdaja sie schodzic ze sceny, wystarczy spojrzec, ze nowe numery DVBBS nie sa grane w radiach, a Garrix po "Wizard" tez nie ma juz takiego przebicia, choc teraz kilka razy slyszalem jego nowy numer z MOTim ("Virus"). Nie ukrywam, ze cieszy mnie szybki upadek electro house'u, bo takie numery mimo, ze fajne to szybko staly sie wtorne. "Animals" bylo czyms nowym, a potem pojawilo sie bezsensowne powielanie i tak wychodzilo setki kopii (nawet w tych wiekszych wytorwniach) najwiekszego hitu Martina. Teraz nastala moda na zdecydowanie bardziej ambitne numery z gautnku house. Mysle, ze po tym roku to dwojka Schulz/Heldens najbardziej zyskala (cos jak Garrix i DVBBS rok temu). Przed Oliverem jeszcze sporo pracy, bo nie ma takiego przebicia jak Robin, ktorego single siegaja juz 100 mln wyswietlen na YT. Heldens pod tym wzgledem zdecydowanie przegrywa, ale i tak w tym roku byl bardzo aktywny. Obecnie sprawdzjac co jest grane w radiach troche sie zasmucilem, ze malo dobrych numerow, a wygrywaja jakies slabiaki, ktore (niestety) mialem "przyjemnosc" slyszec. Pojawily sie tez numery deep house'owe, ale to rzadkosc i tak. Zdecydowanie bardziej rozwinela sie muzyka house. Co z tego wynika? Nastpeny track od Showtek bedzie brzmial niemal identycznie jak produkcje Heldensa. Nawet Spinnin' odwazniej stawia na te house'owe produkcje, choc idzie sie zalamac jak w komenatrzach czytam, ze to jest slabe, bo nie ma mocnego uderzenia.. Mi sie to bardzo podoba, bo Spinnin' pod wzgledem mocniejszych numerow lezy, pojawi sie od czasu do czasu cos dobrego, ale o wiele wiecej lepszych numerow house w ostatnich miesiacach niz electro house;u.
Pisalem juz o Spinnin wyzej, kolejny rok udany, bo i jednak wiele numerow nawet z gatunku electro czy progressive jest warte polecenia, ale najbardziej mnie cieszy wlasnie fakt odwazniejszego stawiania na house. Ostatnio mamy dwa remixy Heldensa do klasyku sprzed prawie 10 lat ("Can't Stop Playing") i "A Lot Like Love" The Voyagers. Dwie bardzo udane produkcje. Z podgatunku progressive oczywiscie najlepsze jest "Gold Skies", ale i takie numery jak "ANGELS X DEMONS" warte uwagi.
W 2014 zdecydowanie najlepsze Revealed. Nie wydaja czesto, ale jak juz cos sie trafi to przewaznie zamiata konkurencje. Jedna bardzo dobra produkcja Hardwella z Joey'em Dale'em ("Arcadia") i dwie dobre ("Everybdy Is In The Place" i "Young Again"), z mniej znanych nazwisk warto wyroznic Marcus Schossowa i Arstona za fenomenlny instrumental ("The Unierse"), Dannica za "Dear Life", Thomasa Golda za "Colourblind", Dyro za "Calling Out" i Parisa Blohma za "Left Behinds". Bardzo udany rok dla nich i oby nastepny byl rownie dobry.
W Protocol rowniez kilka fajnych numerow, ale i tak najlepszy wydany ten pod koniec roku, czyli "Let Me Feel" Nicky'ego Romero i Vicetone.
W Size godne uwagi przede wszystkim fenomenalne "Payback".
Troche tz o tych wiekszych nazwiskach, czyli jak latwo sie sprzedac. Armin zrobil dwa dobre numery, czyli "Save My Night" i 'EIFORYA" (n o imozna tez "Ping Pong podpiac do tego), pod koniec roku mega kicha ("Hystereo"). Avicii na poczatku roku wydal dwa znosne single z plyty z 2013 i zrobil beat do bardzo dobrego "A Sky Full Of Stars", a koniec roku wypuszcza slabiaki, ktorych trzy lata temu nie zrobilby nawet dla jaj ("The Days" i "The Night"), kolejny gwiazdor, Tiesto, mega marna plyta. Mega marny numer ("Wasted"), a najlepszym numerem z "Town Called A Paradise" jest numer nie jego, a ten z Hardwellem ("Written In Reverse"). Nie za dobrze to o nim swiadczy. Kolejny "geniusz", czyli Guetta. Zaczyna rok od mialkiego "Show Me Down", potem nume robia mu Showtek ("Bad", choc ten do pewnego momentu byl znosny). Nastepnie za produkcje odpowiedzialny jest Avicii ("Lovers On The Sun"), a rok konczy slabym "Dangerous". A jeszcze takie kawalki wypuszczal 10 lat temu.. Szkoda. 4 wielkie nazwiska, a zero bardzo dobrych numerow, najlepszy chyba "Save My Night" Armina albo "Addicted To You" Avicii'ego. W 2015 pewnie bedzie jeszcze gorzej biorac pod uwage, ze Guetta ma mase numerow do wydania z nowej plyty, Tiesto tez zamiast "Written In Reverse" wyda jakies slabiaki, a Avicii tez planuje wydac plyte w przyszlym roku...
Teraz o powaznych producentach. O Heldensie juz pisalem w pierwszym akapicie. Mega udany rok za nim, dwa bardzo dobre remixy, o ktorych pisalem wyzej, bardzo dobre instrumentale i swietne "Gecko", ktore na Beatporcie siedzialo przez pol roku. Szkoda, ze popularnosc zyskal dopiero po wokalnej wersji "Gecko", ale jest ona o dziw znosna. Moze dzieki wokalistce, ktora juz wczesniej spiewala w "Powerless" Rudimentalu. O Robinie Schulzu mozna napisac tylko tyle, ze wszedl do mainstreamu bardzo dobrze, znalem jego produkcje przed "Waves" (min' swietne "Same" i "Sunset") i juz wtedy produkowal bardzo dobre tracki, a w tym roku tylko potwierdzil, e byl najlepszym producentem w 2014. Nie wiem, ktory z jego trzech kawalkow byl najlepszy, bo ciezko sie ocenia trzy genialne numery, ale najblizej mi chyba jednak do "Waves". Na koniec roku oprocz "Sun Goes Down" wydal jeszcze bardzo dobra plyte ("Prayer"), wiec bedzie mial co wydawac w przyszlym roku.
Na Spinnin' pojawil sie nowy duet, Mr. Belt & Wezol, ktorzy swoja dzialanosc rozpoczeli bardzo mocna produkcja, dokladnie "Shiver", tak nietypowego kawalka nie bylo do dawna (a przy tym byla to swietna produkcja), potem rowniez dobre kawalki jak ostatnie "Pikachu" z Heldensem i "Time", ktore juz czeka w kolejce. Trzeba tez wyroznic Don Diablo, bardzo udany rok z jego strony. Na karku juz 34 lata, a produkcji w jego stylu predzej sie idzie spodzieac po 20-latkach, ale ma u mnie bardzo mocna pozycje wsrod producentow. "Knight Time" i "Back In Time" swietne, rowniez bardzo dobre "Back To Life", a do tego jeszcze remixy do "Don't" Eda Sheerana i "Ready For The Weekend" R3haba i Nervo. Chyba najlepszy wykonawca Future House obecnie. Axwell remixami potwierdzil wysoka forme z 2013, "Feel The Pressure" do tej pory uwielbiam, a i "Tokyo By Night", ktore oficjalnie wyszlo w maju (albo kwietniu) jst bardzo dobrym numerem do Szweda. Tak samo Deorro za sprawa "Five Hours" doczekal sie promocji w radiu. Nie spodziewalem sie, ze jego jakis numer sie przyjmie, a tu niespodzianka. Czy mila to nie wiem, bo boje sie, ze z czasem mu odbije i zacznie produkowac slabsze kawalki, ale ma spory kredyt zaufania i czekam na cos nowego do niego. (A w kolejce juz czeka "Can You Feel" wraz z Dimitrim Geasem & Like Mike'em tylko nie wiadomo na razie, kiedy wyjdzie, obstawiam kwiecien albo maj..)
Poziom festiwali patrzac pod koniec roku wypada slabiej niz w 2013, przede wszystkim Tomorrowland. Teraz pozostaje czekac do konca marca na UMF, obym sie nie zawiodl, bo akurat festiwalu w Miami dalo sie sluchac w tym roku.
Ze wszystkich kawalkow z 2014 na pewno trzeba wyroznic "The Universe", "How You Love Me", wszystkie produkcje Robina, "Dear Life", 'One Day" Bakermata no i przede wszystkim "Gold Skies" Sandera, czyli najlepszy numer 2014. Oby 2015 byl rownie dobry i house tez dominowal tak jak to bylo w 2014. Na koniec swietny numer od Blonde, czyli material na jeden z hitow nadchodzacego roku. Bardzo dobra produkcja.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 14 gru 2014, 19:55

Świetny wpis, z większością się zgadzam.

Przede wszystkim cieszy mnie ten trend housowy - bardzo lubię ten gatunek.Waives to jeden z moich ulubionych numerów tego roku.

Zgadzam się też, że Heldens fajnie sobie poczynał, nie zwracałem na gościa uwagi wcześniej, a druga połowa roku to kilka niezłych numerów - tak jak wyżej wspomniałeś Gecko,Cant stop playing i ja też lubię This.Natomiast Pichacu mi się nie podoba.

Spinnin faktycznie wydaje fajne kawałki, ja ostatnio wkręciłem się w Spinnin session - bardzo przyjemne sety.

Co do bardziej znanych DJów to przestałem słuchać Aviciego jak poszedł w jakieś gówno typu country, najlepsze te jego pierwsze numery jak My feelings for you, Levels.Teraz nie da się tego słuchać.Od AvB podobał mi się Ping-Pong,Guetta rok zupełnie nieudany, teraz te Dangerous jest tak daremne, że daje mute jak leci w radio.
Raczej niczego spektakularnego nie było w drugiej połowie roku od greckich braci bo lubię Vegasa i Mike.
Ostatnio coraz więcej słucham Deeoro, fajny set na Tommoroworld a i nowy kawałek z Aokim też świetny - little secrets daje rade.

Zgadzam się też, że festiwalowo rok gorszy od 2013, nie było aż takich setów jak chociażby od Dmitriego i Like z T2013.Liczę, że za rok będzie lepiej bo w lipcu wybieram się do Belgii.

Trochę chaotycznie bo zaraz Milan będę oglądać, ale może później coś dopiszę.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”