Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 21 kwie 2025, 15:46
BadBoy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hannibal » 21 kwie 2025, 16:27
Hannibal

PietroBosman

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 21 kwie 2025, 17:20
U nas na święta kościoły pękają w szwach, na rezurekcji było tyle ludzi ze nawet przed kościołem ciężko było znaleźć miejsce żeby stanąć swobodnie.ddemon pisze: ↑21 kwie 2025, 14:18Tu nie chodzi o sterowanie,po prostu chrześcijaństwo na świecie czy w naszym kraju zanika,ludzie odwracają się od kościoła,wiara u ludzi jest mniejsza..Z czego to wynika? Inne religie,zbyt duża nagonka na kościół pedofilie, kasa na Rydzyka itd..
Nie wiem jak u Was,czy chodzicie,ale u mnie na niedzielną mszę- połowa kościoła max 3/4 zapełniona i to nawet w okresie świątecznym...
coco

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 21 kwie 2025, 17:23
Delpiero14
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 21 kwie 2025, 17:42
Conrado
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 21 kwie 2025, 18:29
No u nas niestety lub stety się to zmieniło... U nas z każdym rokiem mam wrażenie,że ludzi co raz mniej..I te czasy kiedy pękał szwach jest tendencja wyraźnie zniżkowa...Obecnie osiedle hm. emerytów sam do młodych już nie należę,ale widok braku ludzi wśród młodzieży jest-był w ten weekend przerażający...Dzisiaj choć był odpust parafialny też nie przyciągnął całego kościoła...coco pisze: ↑21 kwie 2025, 17:20U nas na święta kościoły pękają w szwach, na rezurekcji było tyle ludzi ze nawet przed kościołem ciężko było znaleźć miejsce żeby stanąć swobodnie.ddemon pisze: ↑21 kwie 2025, 14:18Tu nie chodzi o sterowanie,po prostu chrześcijaństwo na świecie czy w naszym kraju zanika,ludzie odwracają się od kościoła,wiara u ludzi jest mniejsza..Z czego to wynika? Inne religie,zbyt duża nagonka na kościół pedofilie, kasa na Rydzyka itd..
Nie wiem jak u Was,czy chodzicie,ale u mnie na niedzielną mszę- połowa kościoła max 3/4 zapełniona i to nawet w okresie świątecznym...
Ciotka z okolic Mrągowa podczas rozmowy telefonicznej powiedziała że u nich było tak samo. W dodatku pełno młodych ludzi z dziećmi jak i samych dzieci. Jest duch w narodzie.
ddemon

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duma Katalonii » 21 kwie 2025, 19:01
Meczety też opodatkujemy, czy taki "laickopodobny" dyskurs ma być tylko wobec jednej wiary?Conrado pisze:Wyplenić pedofilię,opodatkować księży,zabrać część ziemi,i zobaczymy kto tam zostanie.
Ludzie się nie odwrócą,pytanie tylko ilu księży zostanie.
Duma Katalonii

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 21 kwie 2025, 19:31
W którymś miejscu Conrado zasugerował żeby nie czy to po prostu twoja głupia wstawka?Duma Katalonii pisze: ↑21 kwie 2025, 19:01Meczety też opodatkujemy, czy taki "laickopodobny" dyskurs ma być tylko wobec jednej wiary?
Magnum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 21 kwie 2025, 19:39
Myślę, że to słowo klucz. Moja trasa biegowa często przecina okolice kościoła (nic dziwnego, w końcu [k****] walnęli na środku osiedla dosłownie 50m od mojego bloku) i tak jak kiedyś przed 18 w niedzielę jak szedłem biegać, to niemal musiałem robić slalom między ludźmi lub widziałem ludzi nie mieszczących się w kościele i stojących przed nim nawet na mrozie, tak teraz przed 18 widuję tylko jednostki, a przed kościołem mniej ludzi podczas upałów niż kiedyś w zimie.
Mr.Chris

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duma Katalonii » 22 kwie 2025, 5:40
No żeby księży opodatkowac.Magnum pisze:W którymś miejscu Conrado zasugerował żeby nie czy to po prostu twoja głupia wstawka?Duma Katalonii pisze: ↑21 kwie 2025, 19:01Meczety też opodatkujemy, czy taki "laickopodobny" dyskurs ma być tylko wobec jednej wiary?
Duma Katalonii

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » 22 kwie 2025, 12:58
Ale kojarzysz, że komuniści to zrobili po 45'?
PietroBosman

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 22 kwie 2025, 13:47
Mr.Chris
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 22 kwie 2025, 13:56
Chlopaczek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 22 kwie 2025, 14:02
Ponieważ to już kolejny raz w przeciągu kilku dni, kiedy wśród wyborców KO słyszę takie teksty jak zdelegalizować PiS, pozamykać ich WSZYSTKICH, pozabierać ziemię, itd. Wkurwia mnie takie podejście, a nie lubię siedzieć cicho jak mnie coś wkurwia.Chlopaczek pisze: ↑22 kwie 2025, 13:56Co Ty taki nakrecony Chris? Moze serniczka wielkanocnego sobie naloz.
Mr.Chris
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio