Koncerty i Imprezy godne polecenia :D - Strona 15

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Re: Koncerty i Imprezy godne polecenia :D

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 11 kwie 2012, 0:07

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 10 maja 2012, 22:27

Byłem na Faith no more na Openerze, niezły koncert ;)

Jutro dni Śląska, Dżulia Marcell i TRICKY w Sosnowcu, będzie się działo :pijemy:

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 18 maja 2012, 13:45

Wybiera się ktoż z forumowiczów na Coldplay do W-wy 19 września?

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 23 maja 2012, 20:26

Iced Earth

We are happy to announce our first US headline show during the Volbeat run this summer.

June 20, 2012
Lancaster, PA
Chameleon Club

bulwa w mojej pipidówie 80 tys. chlopa Iced Earth będzie w klubie bilety za $15 jestem w siódmym niebie :jupi: :jupi: :jupi:

Nie zeby ktos pryzjechal do mnie na koncert ale tak tylko :D

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 23 maja 2012, 21:31

Oprócz Dub Fx i Goorala nudne.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 30 lip 2012, 11:10

Kogo spotkam na Woodstocku? :mrgreen:

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 798

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 30 lip 2012, 11:42

17,18,19 sierpień -CHMIELAKI 2012 w Krasnymstawie

Chyba nikomu nie trzeba wyjaśniać czym są Chmielaki :D ,oby tylko pogoda dopisała.
Tutaj więcej info:
http://chmielaki.pl/chmielaki2012/index ... Itemid=101

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 05 sie 2012, 21:39

spoko woodstock, pozdrawiam brudasów i ćpunów

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 05 sie 2012, 21:52

Pomijając to, to nie sądziłem, że na woodstosck jedzie tyle kretynów. Ślinić się na widok Komorowskiego i robić mu owacje :roftl3: nie wiem czy się śmiać czy płakać. Inna sprawa, że Owsiak kolejny rok potwierdza, zapraszając takich, a nie innych gości, że świetnie wpisują się w linie propagandową jedynej słusznej linii III RP. Zapamiętać należy, bo jak będzie jakiś kryzys władzy, to wówczas się zaprasza Jureczka jako bezpartyjny autorytet młodych, który rzecz jasna z dystansem i bez poglądów zawsze staje po słusznej stronie, co ma kończyć dyskusje. Co rzecz jasna jest oszustwem na ludziach, bo Owsiak poglądy ma dokładnie wyrobione i wie komu należy posmarować.

Wystarczająco powodów dostarcza ta impreza by przestać wrzucać hajs na Orkiestre jeśli ma ona być wykorzystywana do szerzenie lewactwa(vide. zniszczenie wystawy antyaborycjnej) i promowania "autorytetów" III RP. Co zresztą czynię od paru lat.

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 05 sie 2012, 22:38

Wiem, że to nie na temat, ale wkleję dla Kamila tylko jeden post z profilu facebookowego pitu pitu:
pitu pitu pisze:Ta jazda z Lemingami zaczyna zbliżać się do granicy absurdu. Za chwilę Lemingiem będzie każdy kto nie chodzi na Marsze Radia Maryja.

Ciekawe jak nazwać ludzi którzy za komuny uczestniczyli w koncertach Dżemu, VooVoo, czy kapel punkowych grających w ramach obchodów 1 maja czy 22 lipca nie wspominając o Jarocinie organizowanym przez podobną ekipę co Woodstock- Walter Chełstowski bliski kumpel Owsiaka i współzałożyciel WOŚP.

Sam na niejednym takim okolicznościowym koncercie byłem i jakoś nie czułem się wtedy komuchem. Jan Pospieszalski grający wtedy w VooVoo chyba też nie.

Sabaton, czy Lao Che to mają być kapele prorządowe niby?

Puk, puk w puste łby panowie z Rzepy.
Też uważam, że nie należy popadać w skrajności. Można nie lubić Woodstocku, można nie lubić całej tej akcji WOŚPU, można nie lubić Owsiaków i Komorowskich, ale czasami można powstrzymać się od komentarza tudzież wyzywania ludzi od lemingów. W ogóle obie strony i te prorządowe i te antyrządowe powinny wziąć na wstrzymanie, bo to żadnej stronie klasy nie dodaje.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 05 sie 2012, 22:48

a czy ja pisałem o zaproszonych tam kapelach, czy o gościach?

Po pierwsze z tego co pamiętam to "dzieci kwiatu" na jakie stylizują sie Woodstokowcy mieli wyjebane na całą klasę polityczną, więc każdego polityka powinni stamtąd pogonić.
Po drugie wystarczy przejrzeć zaproszonych gości tam przez ostatnie lata Mazowiecki, Wałęsa, Paradowska, Komorowski itd. jedyna słuszna linia, jedyne słuszne poglądy. "Dzieci kwiatu" są indokrynowane na odpowiednie tory. A parę lat temu Owsiak na pytanie czemu nie zaprosił L. Kaczyńskiego to twierdził, że on polityków nie zaprasza, że to koncert apolityczny :roftl3:

Także kapele czy koncerty tutaj nie mają nic do rzeczy, ja mówię o zapraszanych tam gościach. A i sam Owsiak wielokrotnnie w momentach "próby" zawsze stawał po odpowiedniej stronie, jak choćby w przypadku sprawy "Bolka". Wykreowany został na wielki autorytet młodzieży, która go słucha i nie używa się go w codziennej walce politycznej, on jest tylko wtedy jak już jest strasznie cieplutko, dla uspokojenia nastrojów, jako ten co niby patrzy obiektywnie z góry. Ale to jeden z kolejnych członków szeroko pojętego establishmentu III RP.

Awatar użytkownika
PjtR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PjtR » 06 sie 2012, 0:10

Sickstick, szkoda że wcześniej nie wiedziałem, że byłeś, możnaby na jakiegoś browara się spotkać i pogadać, ja w tym roku byłem po raz pierwszy, nie byłem na żadnym koncercie, siedziałem ze znajomymi, bądź nie znajomymi i piłem piwo lub rum :) całkiem zajebiście wyszło, poznałem Gutka z Indios Bravos, pił znami przed namiotem kumpla :)
jak dal mnie festiwal super pozytywny, starałem się nie zwracać uwagi na syf i żuli :) ale poza piwem, która było w cenach ok i lidlem, reszta była droga (prysznic itp.) no i denerwujące były te wszechobecne kolejki :)

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 06 sie 2012, 10:01

Brudstok doskonały jak co roku. Z koncertami tym razem moim zdaniem słabiej niż w ostatnich kilku latach, gdyż granie w stylu Machinehead czy Sabaton to nie moja bajka. Znakomicie Glaca z Riotami (Rychu Peja zagrał z nim kilka kawałków :mrgreen: ). Największa porażka to koncert Analogsów i nie chodzi tu o stronę muzyczną, ale o owacyjną - pod sceną pojawiła się wielka pacyfka... :rotfl: Jak zwykle wracam nabity pozytywną energią, wiarą w ludzi i zajebistym kacem. Najpiękniejszy festiwal na świecie.

Myśmy z blisko 60 osobowym obozem Wodzisławskim rozbiliśmy się nieopodal lasku i było świetnie. Niedaleko z nas była rozbita... Patrycja Markowska (nie chciała ze mną zapalić blunta) :mrgreen: W ASP byłem na panu Andrzeju Strejlau i szczerze mówiąc fajnie się go słuchało - wyjaśnił dość dogłębnie kwestie szkolenia młodzieży w PL i NIEM, pojechał po Smudzie itd.Nie wiem czy jest sens dyskusji w tym temacie z Kamilem, którego serdecznie pozdrawiam w imieniu wszystkich Woodstockowiczów, jednak chętnie wyjaśnię kilka bzdur.
Kamil232 pisze:wystarczy przejrzeć zaproszonych gości tam przez ostatnie lata Mazowiecki, Wałęsa, Paradowska, Komorowski itd. jedyna słuszna linia, jedyne słuszne poglądy
Lewicowy Marek Belka nie pasował, więc go pominąłeś ? Jak rozumiesz to, że Mazowiecki, Wałęsa czy Komorowski są w jednej linii?
Kamil232 pisze:Po pierwsze z tego co pamiętam to "dzieci kwiatu" na jakie stylizują sie Woodstokowcy mieli wyjebane na całą klasę polityczną, więc każdego polityka powinni stamtąd pogonić.
1. Przyjedz na Wooda i poszukaj 'dzieci kwiatu'. 2. Hołka mieli pogonić bo jeździ spalinowym autem i zatruwa środowisko, Strejlau bo jest stary i brzydki a Pustelnika bo naszczał na Kilimandżaro i przyczynił się tym do globalnego ocieplenia? :mrgreen: Spotkania organizowane w ASP odbywają się w celu dyskusji z ludźmi, każdy może zadać im swoje, często bardzo nieprzyjemne pytanie, niezależnie od tego jaki masz do danej osoby stosunek. Nie ma tam za grosz lizania dupy. Dla mnie to świetna opcja, gdyż można się w ten sposób wiele nauczyć, zamiast leżec nawalonym pod namiotem.
Kamil232 pisze:A parę lat temu Owsiak na pytanie czemu nie zaprosił L. Kaczyńskiego to twierdził, że on polityków nie zaprasza, że to koncert apolityczny :roftl3:
Od kiedy Komor został prezydentem (i żeby nie było - nie sympatyzuje z PO ani trochę), przyjechał i otworzył 2 Brudstoki. Kamil pisze, że Owsiak nie chciał wcześniej Kaczyńskiego? Poproszę o cytat, gdyż ja osobiście pamiętam otwarcie z przed 4 lat, kiedy to Owsiak wołał ze sceny, że 'ten festiwal powinni zobaczyć najważniejsi w kraju - prezydent i premier, żeby dowiedzieli się jak się bawi polska młodzież'.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”