Europa chyli się ku ruinie - Strona 3

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Chcesz imigrantów?

Tak
4
6%
Nie
60
91%
Nie wiem
2
3%
Awatar użytkownika
FRYDERYK SZOPEN
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 117

Re: Europa chyli się ku ruinie

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 05 wrz 2015, 19:32

starcy kobiety i dzieci
Obrazek

takich zdjec sa setki. dlaczego ci goscie nie walcza o swoj kraj. czy z ogarnietej wojny na balkach uciekli faceci? czasem jak sie oglada jakies sare kroniki z 2 wojny swiatowej gdzie widac ucieczke polakow z miast, to w zasadzie sa sami wlasnie tylko starcy, kobiety i dzieci. bo faceci zostali walczyc albo poszli do lasow w partyzanke. tutaj mowimy o zaplanowanej akcji dostarczenie milionow mlodych facetow do europy.
to powinna byc zwykla procedura: wpuszcamy tylko mezaczyn do lat 17, i powyzej lat 60. plus kobiety i imnwalidow. wszyscy inni wracac. i nie byloby wtedy zadnego problemu.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1675

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 05 wrz 2015, 19:36

a lewackie media jak zwykle maja swoj wlasny obraz swiata i rzeczywistosci.
.

Oto relacja Kamila Bulonisa:

Półtorej godziny temu na granicy Włoch i Austrii na własne oczy widziałem ogromne zastępy imigrantów... Przy całej solidarności z ludźmi znajdującymi się w ciężkiej sytuacji życiowej muszę powiedzieć, że to, co widziałem, budzi grozę...

Ta potężna masa ludzi - przepraszam, że to napiszę - ale to absolutna dzicz... Wulgaryzmy, rzucanie butelkami, głośne okrzyki "Chcemy do Niemiec" - czy Niemcy to obecnie jakiś raj? Widziałem, jak otoczyli samochód starszej Włoszki, wyciągnęli ją za włosy z samochodu i chcieli tym samochodem odjechać. Autokar, w którym się znajdowałem z grupą, próbowano rozhuśtać. Rzucano w nas gównem, walili w drzwi, żeby je kierowca otworzył, pluli na szybę... Pytam się, w jakim celu? Jak ta dzicz ma się zasymilować w Niemczech? Czułem się przez chwilę jak na wojnie...

Naprawdę tym ludziom współczuję, ale gdyby dotarli do Polski - nie sądzę, by otrzymali u nas jakiekolwiek zrozumienie... Staliśmy trzy godziny na granicy, przez którą ostatecznie nie przejechaliśmy. Cała grupa w kordonie policji została przetransportowana z powrotem do Włoch. Autokar jest zmasakrowany, pomazany fekaliami, porysowany, wybite szyby. I to ma być pomysł na demografię? Te wielkie potężne zastępy dzikusów? Wśród nich właściwie nie było kobiet, nie było dzieci - w przeważającej większości byli to młodzi agresywni mężczyźni...

Jeszcze wczoraj, czytając newsy na wszystkich stronach internetowych. podświadomie litowałem się, martwiłem ich losem, a dzisiaj po tym, co zobaczyłem, zwyczajnie się boję, a zarazem cieszę, że nie wybierają naszej ojczyzny jako celu swojej podróży. My Polacy zwyczajnie nie jesteśmy gotowi na przyjęcie tych ludzi - ani kulturowo, ani finansowo. Nie wiem, czy ktokolwiek jest gotowy. Do UE kroczy patologia, jakiej dotychczas nie mieliśmy okazji nigdy oglądać. I wybaczcie, jeśli kogokolwiek obraziłem swoim wpisem...

Dodam jeszcze, że podjechały auta z pomocą humanitarną - przede wszystkim z jedzeniem i wodą, a oni te auta zwyczajnie przewracali... Z megafonów Austriacy nadawali komunikat, że jest zgoda, by przeszli przez granicę - chcieli ich zarejestrować i puścić dalej - ale oni tych komunikatów nie rozumieli. Nic nie rozumieli. I to było w tym wszystkim największym horrorem... Na tych kilka tysięcy osób nikt nie rozumiał ani po włosku, ani po angielksu, ani po niemiecku, ani po rosyjsku, ani hiszpańsku... Liczyło się prawo pięści... Walczyli o zgodę na przejście dalej i tą zgodę mieli - ale nie rozumieli, że ją mają! W autokarze grupy francuskiej pootwierali luki bagażowe - wszystko, co znajdowało się w środku, w ciągu krótkiej chwili zostało rozkradzione, część rzeczy leżała na ziemi... Jeszcze nigdy w swoim krótkim życiu nie miałem okazji oglądać podobnych scen i mam poczucie, że to dopiero początek. Na koniec dodam, że warto pomagać, ale nie za wszelką cenę.

boromir, dalej chcesz ich tu po chrzescijansku wpuszczac i ugoscic?
Ostatnio zmieniony 05 wrz 2015, 19:43 przez masacra, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
FRYDERYK SZOPEN
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 117

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 05 wrz 2015, 19:41

nie no powoli juz kazde media sa lekko zdumione tym co sie dzieje.
ale teraz to juz jest woda po goleniu, pozamiatane. ci co juz sa w europie (grecji czy italii) nie wroca do siebie. to jest kula sniegowa. przy takiej ekspancji do konca 2015 bedzie ich kilkanascie millionow (w 80% facetow). orban zapowiedzial ze wysle wojsko 15 wrzesnia na granice.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 wrz 2015, 20:08

80% chłopa, ciekawe jak będą swoje potrzeby seksualne załatwiać...
a zresztą, ja sie nie wypowiadam, bo bym musiał sobie sam bana jebnąć, a pewnie jeszcze by na mnie ktoś do prokuratury doniósł za mowę nienawiści.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 05 wrz 2015, 20:14

Czekalem az ktos taki temat zalozy.

Problem emigracji jest wyzwaniem dla calej Europy. Wyzwaniem, na ktore Europa nie jest gotowa. Zgadzam sie z opinia, ze wedruje do nas dzicz, ale sa tam tez osoby, ktorym wypadaloby pomoc. Arcytrurnym zadaniem bedzie wylowienie tych osob, ale UE ma narzędzia, aby tego dokonac. Co zrobic zatem z reszta? Przede wszystkim trzeba zablokowac kanaly przerzutowe, a ludzi zlapanych na morzu odsylac do Afryki. Osoby, ktore sa juz na kontynencie nalezaloby zgromadzic w jakis obozach i przeprowadzic selekcje pozwalajaca wylowic chrzescijan i ludzi najbardziej potrzebujacych. Pozostałe bydlo odeslac.

Taki bylby idealny scenariusz, ale podzielona Europa nie jest w stanie tego dokonac. Od pozostawionych samych sobie Grekow, Wegrow, Wlochow czy Hiszpanow wymaga sie teraz solidornowci, której to Niemcy i Francuzi okazac nie chcieli, gdy byly o to proszone przez w/w kraje. Wielka Brytania to odrebny temat, bo tutaj najwiekszym problemem bylo to, ze przez blokade Cales Brytyjczycy nie mogli wyjechac lub wrocic z wakacji. Taka mentalnosc i poki ta emigracja ich nie dotyka bezposrednio reagowac nie beda choc w Dover robia juz porzadny przesiew.

Jestem lewakiem. Zalezy mi na cywilizacji zachodniej i wolnosci, ktora ona oferuje. Zdaje sobie jednak sprawe, ze obecna emigracja zagraza mojemu poczuciu bezpieczenstwa, mojej wolnosci obyczajowej itd. Dlatego strzelalbym do nich juz na morzu, aby nie doplyneli.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1314
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 05 wrz 2015, 20:24

Gdzie kończy się lewactwo?
ozob pisze:Jestem lewakiem. Zalezy mi na cywilizacji zachodniej i wolnosci, ktora ona oferuje. Zdaje sobie jednak sprawe, ze obecna emigracja zagraza mojemu poczuciu bezpieczenstwa, mojej wolnosci obyczajowej itd. Dlatego strzelalbym do nich juz na morzu, aby nie doplyneli.
Tutaj :rotfl4:

Zgłaszam naruszenie regulaminu! Kolega ozdob nawołuje do nienawiści i morderstwa (sic!) na tle rasowym!
Ostatnio zmieniony 05 wrz 2015, 20:25 przez MazurXIII, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 05 wrz 2015, 20:24

Kuźwa, póki co wiemy tyle co dyktują nam media. NIe mamy styczności, jeśli jednak oni już teraz taranują kolejne granice to co będzie dalej ? napływy kolejnych to pewnie kwestia czasu, tak samo jak to że pojawią się oni u nas, w Polsce. Tak jak napisał Fryderyk Szopen, to kula śniegowa, która nabiera coraz większych kształtów i gna w naszą stronę. Młodzi, gniewni islamiści ... Europa bała się Putina ? to teraz niech boi się ich. A Wladimir, mam dziwne wrażenie, nie dopuści do Rosji nikogo obcego. Zresztą obcy baliby się Ruskich. Ale co my tam wiemy, jesteśmy przecież cywilizowanymi, prostymi europejczykami sterowanymi przez polityków.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1314
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 05 wrz 2015, 20:26

Wiecie czym to się skończy wcześniej czy później? Albo pogromami albo wojną domową.

Awatar użytkownika
fan_R10
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 34

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fan_R10 » 05 wrz 2015, 21:35

Sero pisze:Kuźwa, póki co wiemy tyle co dyktują nam media. NIe mamy styczności.
Niekoniecznie.
Ja mam na przykład relacje z pierwszej ręki od znajomych. Jeden w Turcji nieomal został zlinczowany na autostradzie, podróżował z rodziną własnym samochodem. Atmosferę wśród tych ludzi opisuje tak : idą jak na wojnę, nikt nie rozumie angielskiego, hiszpańskiego, 90% młodych facetów w markowych ciuchach, ze słuchawkami na uszach.

Drugi znajomy z Niemiec- podkreśla że większość z tych już osadzonych w ośrodkach to 90% faceci, i narasta w nich agresja bo kobiety nie mają, możliwe że będą szukać ujścia emocji w terroryźmie.

Trzeciego znajomego z Grecji nie będe już cytować, ale pewnie domyślacie się co myśli...

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 05 wrz 2015, 22:34

Właśnie przejrzałem różne portale, w tym także zagraniczne z relacjami foto i -olaboga- faktycznie przeważają młodzi goście, nieźle ubrani, idący przed siebie ... kobiety i dzieci jakby zlewają się wśród nich.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 05 wrz 2015, 23:34

W 90-80% to są mlodzi mezczyzni i na dodatek w przewazajacej wiekszosci sa oni bardzo dobrze ubrani. Maja tez ze soba droga elektronike.

Czy tak wygladaja ludzie potrzebujacy? Nie wydaje mnie sie. A jak sie spytac czego tu szukaja w Europie to odpowiadaja, ze chca lepszego zycia dla rodziny. A gdzie jest rodzina? W Syrii, Afganistanie itd. Kit wciskaja okrutny.

Awatar użytkownika
Cement
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2550
Kibicuję: Cementarnica 55 Skopje

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cement » 06 wrz 2015, 0:17

Nie chcę się doszukiwać na siłę teorii spiskowych, ale nie wykluczałbym, że te nagłe ruchy mas ludzi są sterowane i ściśle zaplanowane. ISIS zapowiedziało na początku tego roku, że mogą zalać Europę pół milionem uchodźców, i tych gróźb jakoś nikt nie przypomina w kontekście obecnych wydarzeń. To dla nich nie tylko okazja do przemycenia swoich bojowników do Europy, ale i dalszego finansowego oraz społecznego obciążenia Starego Kontynentu.
masacra pisze: o tak, to jest problem nie tylko anglii ale wszystkich krajow zachodniej europy. tylko chyba nie dostrzegasz jego zlozonosci. w anglii zrobilo sie tak jak w usa, gdzie kampusy uniwersyteckie to wylegarnia mlodego lewactwa. humanisci (w tym zlym, z poczatku ubieglego wieku, znaczeniu) przejeli masowa regulowana przez panstwo edukacje i w ten sposob staraja sie wplywac na ksztalt swiata. a ich elity zasiedlily wszystkie najwieksze uniwerki, z ktorych kazdy kto osmieli sie podwazyc jeden z dogmatow humanizmu jest pietnowany, niszczony i wyrzucany z uczelni ( jak np stalo sie ze zdecydowana wiekszoscia kreacjonistow)

zlozonosc polega na tym, ze spoleczenstwa (zarowna angielskie jak i amerykanskie) w swojej masie maja bardzo zdroworozsadkowe podejscie do bardzo wielu tematow. tak dla przykladu, kup sobie jakis ciuch firmy bilabong i przejdz sie wieczorem po ulicy ktoregokolwiek z angielskich miast. wtedy zobaczysz jak bardzo ''postepowa'' i ''tolerancyjna'' jest angielska mlodziez. tylko... mam nadzieje, ze szybko biegasz hehe...
To prawda, sam doświadczyłem ogromnych wpływów środowisk lewicowych na angielskich uniwersytetach, są tutaj wykładowcy którzy wręcz otwarcie identyfikują się jako komuniści, na moim uniwerku działa zresztą studenckie stowarzyszenie marksistowskie :roll:. W brytyjskich mediach nie brakuje artykułów atakujących chrześcijańskie stowarzyszenia uniwersyteckie oraz głoszących poglądy chrześcijańskie wykładowców. Ale to tylko część prawdy - owszem, spotkałem studentów świadomie wyznających lewicowe poglądy, w tym oczywiście multi-kulti (niektórzy odjechali tak na lewo, że Szczuka i Senyszyn to przy nich konserwatystki), ale są też niestety studenci którzy po prostu żyją w błogiej nieświadomości zagrożenia związanego z muzułmańską imigracją, kompletnie nie zdając sobie sprawy z sytuacji w jakiej jest obecnie UK.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 06 wrz 2015, 1:08

Tak czlowieku wyolbrzymiasz w kontekscie UK, ze glowa mala :roll:

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 06 wrz 2015, 1:50

Tak sobie czytam Waszą dyskusję (przyznam, że bardzo interesujący jest poziom zaszczucia niektórych - oblegana twierdza niczym we wczesnych latach 30tych u naszych sąsiadów) i w lewackiej (czy tam systemowej, bo nie wiem czy to to samo a używacie zamiennie) telewizji oglądam Infiltrację. Akurat trafiły się reklamy i była jedna ewidentnie zaadresowana do niektórych z Was: pieluchomajtki Pampers. Ponoć łatwo się zakłada i zdejmuje więc będzie git.

Dodam też, że o ile problem imigracji faktycznie jest trudny i ciężko będzie wypracować jakieś sensowne, działające i długofalowe rozwiązanie o tyle poziomu abstrakcji jaki osiągacie konstrułując teorię spiskowe nie powstydziłby się Tarantino... może jakiś scenariusz skrobniecie?

Pozdrówki ziomy i chciałbym Was podtrzymać na duchu zapewniając, że Europa a już z pewnością Polska jakoś da radę, ale w końcu jestem lewakiem więc pewnie próbuję uśpić Waszą czujność, więc zamiast tego powiem: "CZÓWAJ"! W końcu mnie jako lewakowi też się szariat nie widzi...

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 06 wrz 2015, 4:33

Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”