Wybory parlamentarne - Strona 3

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Na kogo by? dziś zag?osowa? w wyborach do Sejmu?

1. Prawo i Sprawiedliwoś?
16
15%
2.Sojusz Lewicy Demokratycznej
7
6%
3. Platforma Obywatelska
50
46%
4. Polskie Stronnictwo Ludowe
3
3%
5. Socjaldemokracja Polska
4
4%
6. Liga Polskich Rodzin
4
4%
7. Unii Pracy
0
Brak głosów
8. Partia Demokratyczna
10
9%
9. Unia Polityki Realnej/PJKM
14
13%
The Game
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: The Game » 02 lip 2005, 8:24

Ja bede glosowac na PARTIE KOMUNISTYCZNA :lol: :lol: :lol: a tak naprawde to na Unie Pracy :twisted:

Awatar użytkownika
skorpss
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: skorpss » 02 lip 2005, 9:25

zawdi pisze:tylko co ma zrobic czlowiek, ktory nie ma pieniedzy na operacje? zdychac?
Na tym właśnie polega urok wolnego rynku, że jest on elastyczny i jest przygotowany na różne warianty. Co to znaczy, że człowiek nie ma pieniędzy na operacje ?? W kraju, gdzie wolny rynek i gospodarka rynkowa funkcjonują na normalnych zasadach, czyli np. USA, jak to ktoś kiedyś mądrze powiedział, "biednym jest się jedynie z własnej winy, a to grzech", wyłączając osoby zupełnie upośledzone, sparaliżowane, ale są to przypadki jednostkowe, zresztą prawie każda z tych osób znajduje się pod opieką rodziny i przyjaciół ( patologie zawsze się zdarzają i tego nie da się uniknąć nawet w prawdziwym kapitalizmie ). Tak więc normalny człowiek nie będzie miał problemu, że "nie będzie miał pieniędzy na operację". Zawsze można rozłożyć liczyć na pomoc rodziny, rozłożyć płatność w ratach, wziąść kredyt, znaleźć sponsora ( ileż to już razy dokonano jakichś skomplikowanych operacji dzięki bogatym ludziom, którzy bezinteresownie finansowali takie przedsięwzięcia ). To jest właśnie typowe dla lewaków: brak wiary w ludzi, przekonanie, że gdyby nie "kochane" państwo, to ten głupi i nie spełna rozumu obywatel zginąłby niechybie za pierwszym rogiem ulicy. Po tej wypowiedzi wydać Twoje wielkie ograniczenie umysłowe. Jest to już lewicofremia zaawansowana i nie wiem, czy jest jeszcze szansa na wyleczenie. Chyba, że przez jakąś operację... :lol:

Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 02 lip 2005, 14:59

skorpss pisze:Na tym właśnie polega urok wolnego rynku, że jest on elastyczny i jest przygotowany na różne warianty. Co to znaczy, że człowiek nie ma pieniędzy na operacje ?? W kraju, gdzie wolny rynek i gospodarka rynkowa funkcjonują na normalnych zasadach, czyli np. USA, jak to ktoś kiedyś mądrze powiedział, "biednym jest się jedynie z własnej winy, a to grzech", wyłączając osoby zupełnie upośledzone, sparaliżowane, ale są to przypadki jednostkowe, zresztą prawie każda z tych osób znajduje się pod opieką rodziny i przyjaciół ( patologie zawsze się zdarzają i tego nie da się uniknąć nawet w prawdziwym kapitalizmie ). Tak więc normalny człowiek nie będzie miał problemu, że "nie będzie miał pieniędzy na operację". Zawsze można rozłożyć liczyć na pomoc rodziny, rozłożyć płatność w ratach, wziąść kredyt, znaleźć sponsora ( ileż to już razy dokonano jakichś skomplikowanych operacji dzięki bogatym ludziom, którzy bezinteresownie finansowali takie przedsięwzięcia ). To jest właśnie typowe dla lewaków: brak wiary w ludzi, przekonanie, że gdyby nie "kochane" państwo, to ten głupi i nie spełna rozumu obywatel zginąłby niechybie za pierwszym rogiem ulicy. Po tej wypowiedzi wydać Twoje wielkie ograniczenie umysłowe. Jest to już lewicofremia zaawansowana i nie wiem, czy jest jeszcze szansa na wyleczenie. Chyba, że przez jakąś operację... :lol:
ta wypowiedzia po prostu udezyles mnie jak mlotem w glowe. jestem przerazony twioimi pogladami. boje sie, ze wiecej osob moze tak uwazac. to jest po prostu chore, to sa jakies poglady typu: prawo dzungli, lepszy przetrwa, naturalna selekcja. wlasnie nie zawsze mozna liczyc na pomoc rodziny czy sponsora, a co maja zrobic ludzie, ktorzy wlasnie nie moga. maja umierac, bo nie sa "nornmalnymi ludzmi", "bo jak sa biedni, to to jest grzech i ich wina". zastanow sie co ty mowisz, dzielisz ludzi na tych co maja prawo zyc, i tych co nie maja. to jest wlasnie typowe dla nazistow i faszystow: prawa naturalnej selekcji i nieakceptacja ludzi slabszych. to jest juz naziofremia zaawansowana i nie wiem, czy jest jeszcze szansa na wyleczenie. mam nadzieje, ze tak :shock:

Awatar użytkownika
hubertd
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: hubertd » 04 lip 2005, 11:24

w tej chwili zaglosowalbym na PO

nasami

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nasami » 05 lip 2005, 21:35

Ja bede glosowal prawdopodbnie na PIS :D

Tak się zastanawiałem wchdząc w temat, czy dziś wyjdziesz poza jedno zdanie. Nie udało się, w związku z tym WP. Następne nabicia również będą nagradzane.Poza ym wątpię, abyś miał prawo głosu :roll:.

P.S.to sobie poczytaj moje odpowiediz inne i wszysktie maja co njamniej 2 zdania nie wiem o co ci chodzi

Awatar użytkownika
fala
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fala » 05 lip 2005, 22:35

W tym momencie to nie mam zamiaru wogóle głosowac , polityka to największy syf i bagno , a ja nie chcę przykładać do tego ręki .
Pewnie zachwilę odezwą się patrioci , że żle myślę , więc odpowiem tak największym zwycięstwem jest obalić tego kto miał nam służyć i nie dać mu szansy spieprzyć więcej .
Nie idąc do wyborów nie dajesz atutów przyszłym partaczom , którzy będą cię zapewniać że chcą ci pomóc . NP. Każda partia przed ostatnimi wyborami obiecywała zmniejszenie bezrobocia , wszyscy byli co do tego zgodni , a tu co bezrobocie rosło i rośnie , więc nie wierzę w żadne zapewnienia tych partaczy .

Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 06 lip 2005, 3:03

fala pisze:W tym momencie to nie mam zamiaru wogóle głosowac , polityka to największy syf i bagno , a ja nie chcę przykładać do tego ręki .
Pewnie zachwilę odezwą się patrioci , że żle myślę , więc odpowiem tak największym zwycięstwem jest obalić tego kto miał nam służyć i nie dać mu szansy spieprzyć więcej .
Nie idąc do wyborów nie dajesz atutów przyszłym partaczom , którzy będą cię zapewniać że chcą ci pomóc . NP. Każda partia przed ostatnimi wyborami obiecywała zmniejszenie bezrobocia , wszyscy byli co do tego zgodni , a tu co bezrobocie rosło i rośnie , więc nie wierzę w żadne zapewnienia tych partaczy .
wlasnie sie odzywam :) . jak nie chcesz glosowac, to nie glosuj, ale na wybory idz. idz, odchacz sie i nie glosuj. wtedy twoj glos bedzie nie wazny. niska frekwencja oznacza ignorancje narodu, niewazne glosy (o ile jest ich duzo, a nie w granicach nieumyslnych bledow) swiaedcza o sprzeciwie wobec klasy politycznej.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 06 lip 2005, 12:17

fala : piszesz, ze bezrobocie rosnie, a mozesz mi napisac gdzie ??
bo z tego co ja wiem, to o kilka punktow jednak spadlo

pozdro

Awatar użytkownika
fala
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fala » 06 lip 2005, 12:44

cloner pisze:fala : piszesz, ze bezrobocie rosnie, a mozesz mi napisac gdzie ??
bo z tego co ja wiem, to o kilka punktow jednak spadlo

pozdro
Widzisz cloner bezrobocie możesz oceniać w zimie , brak prac sezonowych i interwencyjnych , powracający z pracy za granicą , absolwenci co się nigdzie nie załapali - wtedy poznasz najlepsze wyniki i najbardziej rzetelne . Wiem , że te liczby są trochę fikcyjne ( praca na czarno , rejestracja dla ubezpieczenia ..studenci i uczniowie zaoczni ) ale na zakończenie każdego roku ich liczba rośnie .
Bezrobocie zawsze spada w lecie by przywalić w zimie , poczekaj i porównaj z ubiegłym rokiem .

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 06 lip 2005, 13:17

Najbliżej jestem poglądów Tymona(patrz strona 1).Ale wiadomo że twoj głos nie oddany najbardziej idzie na konto faszystow z LPR lub innych debili.Najgorsze jest to że wciąz kandydują te same twarze(najczęsciej w nowych ugrupowaniach).Nie ma nowych "swiezych" polityków.Całe szczęscie w tym roku nie zagosuje bo dowód odbieram miesiąc po wyborach.
POZDRO

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 06 lip 2005, 14:11

fanfci18 pisze:Całe szczęscie w tym roku nie zagosuje bo dowód odbieram miesiąc po wyborach.
mozesz glosowac na legitymacje, wazne zebys mial 18 :)

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 06 lip 2005, 14:34

cloner pisze:
fanfci18 pisze:Całe szczęscie w tym roku nie zagosuje bo dowód odbieram miesiąc po wyborach.
mozesz glosowac na legitymacje, wazne zebys mial 18 :)
Chodzi mi oto że 18 kończe miesiąc po wyborach :D :D :D
Dzięki i pozdro

Awatar użytkownika
skorpss
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: skorpss » 08 lip 2005, 16:12

zawdi pisze:
skorpss pisze:Na tym właśnie polega urok wolnego rynku, że jest on elastyczny i jest przygotowany na różne warianty. Co to znaczy, że człowiek nie ma pieniędzy na operacje ?? W kraju, gdzie wolny rynek i gospodarka rynkowa funkcjonują na normalnych zasadach, czyli np. USA, jak to ktoś kiedyś mądrze powiedział, "biednym jest się jedynie z własnej winy, a to grzech", wyłączając osoby zupełnie upośledzone, sparaliżowane, ale są to przypadki jednostkowe, zresztą prawie każda z tych osób znajduje się pod opieką rodziny i przyjaciół ( patologie zawsze się zdarzają i tego nie da się uniknąć nawet w prawdziwym kapitalizmie ). Tak więc normalny człowiek nie będzie miał problemu, że "nie będzie miał pieniędzy na operację". Zawsze można rozłożyć liczyć na pomoc rodziny, rozłożyć płatność w ratach, wziąść kredyt, znaleźć sponsora ( ileż to już razy dokonano jakichś skomplikowanych operacji dzięki bogatym ludziom, którzy bezinteresownie finansowali takie przedsięwzięcia ). To jest właśnie typowe dla lewaków: brak wiary w ludzi, przekonanie, że gdyby nie "kochane" państwo, to ten głupi i nie spełna rozumu obywatel zginąłby niechybie za pierwszym rogiem ulicy. Po tej wypowiedzi wydać Twoje wielkie ograniczenie umysłowe. Jest to już lewicofremia zaawansowana i nie wiem, czy jest jeszcze szansa na wyleczenie. Chyba, że przez jakąś operację... :lol:
ta wypowiedzia po prostu udezyles mnie jak mlotem w glowe. jestem przerazony twioimi pogladami. boje sie, ze wiecej osob moze tak uwazac. to jest po prostu chore, to sa jakies poglady typu: prawo dzungli, lepszy przetrwa, naturalna selekcja. wlasnie nie zawsze mozna liczyc na pomoc rodziny czy sponsora, a co maja zrobic ludzie, ktorzy wlasnie nie moga. maja umierac, bo nie sa "nornmalnymi ludzmi", "bo jak sa biedni, to to jest grzech i ich wina". zastanow sie co ty mowisz, dzielisz ludzi na tych co maja prawo zyc, i tych co nie maja. to jest wlasnie typowe dla nazistow i faszystow: prawa naturalnej selekcji i nieakceptacja ludzi slabszych. to jest juz naziofremia zaawansowana i nie wiem, czy jest jeszcze szansa na wyleczenie. mam nadzieje, ze tak :shock:
Człowieku, idź się lecz, bo naprawdę jak się słucha takich jak ty to chce się wiać z tego chorego kraju. Ja dzielę ludzi na lepszych i gorszych ??!! :o To właśnie kapitalizm i wolny rynek ( ktorych u nas tak naprawdę nie ma ) daje każdemu możliwość bogacenia się i traktowania go jak człowieka. Nikt się nikomu do tego nie miesza, a jak ktoś jest leniem i starym komuchem to liczy na pomoc państwa, na zasiłek, na który normalni obywatele muszą pracować. Pomijam sytuację wyjątkowe, o których pisałem wyżej, ale prawie zawsze jest wtedy rodzina i przyjacele, czy POZARZĄDOWE organizacje charytatywne i kościelne. Zadajesz wciąż to beznadziejne głupie pytanie: Co ma zrobić ktoś, kto nie ma kasy na operację ?? A co ma zrobić taki ktoś teraz ??!! Musi czekać latami na operację i liczyć na to, ze łaskawie wreszcie mu ją wykonają. W połowie przypadków taki nieszczęśnik predziej przeniesie się na tamten świat i nie doczeka się na zabieg, a jak już się doczeka to jest traktowany jak wróg i insekt, bo zabiera czas. Taki scenariusz można oczywiście zmienić, dając pokaźną łapówkę lekarzom i tym samym drugi raz płacąc za operację. Przerabiałem to w rodzienie z moją babcią. Bez dania w łapę ani rusz. Nie pomyślałeś, że gdyby nie było obowiązkowej składki zdrowotnej i państwowej służby zdrowia, to ta kasa byłaby cały czas w kieszeni obywatela i gdyby trzeba było przeprowadzić operację, nie byłoby problemu. Ale "czerwonym" tak trudno to zrozumieć, nie tylko jeśli chodzi o służbę zdrowia, ale wiekszość innych tematów społecznych i gospodarczych. Chłopie, masz dopiero 22 lata, więc jeszcze masz czas, żeby naprawdę po raz pierwszy w życiu POMYŚLEĆ LOGICZNIE. Wtedy sam dojdziesz do tego, że to co gadasz, to czyste bzdury, którymi codziennie mydlą oczy rożnej maści lewaki, czekając na naiwnych, ktorzy pod pustymi słowkami równości społecznej, solidarności, pomocy biednym ( z nie swojej kapsy oczywiście ) itp. zdobywają ich głosy. Ty też dałeś się złapać, ale sieć ciemnoty możesz jeszcze przeciąć. Dla dobra swojego i przede wszystkim całego kraju... To tyle na ten temat. Poświęciłem na ten wywód trochę swojego czasu w kafejce, bo jestem na wakacjach obecnie, ale mam nadzieję, że nie pojdzie to na marne.

Milka7
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Milka7 » 13 lip 2005, 12:13

Piękne programy to każdy może stworzyć, ale gorzej z ich realizacją. Nie sądze, aby którakolwiek partia zdołała znacznie polepszyć sytuację w Polsce, a przy tym nie wmieszać się w żadne afery.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 689

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 24 sie 2005, 4:52

Wybory zbliżają coraz większymi krokami, więc powoli stajemy sie światakmi przedwyborczych obietnic. Ja głosować jeszcze nie moge ,ale w trosce o pełnoletnich użytkownikó zamieszczam tekst pewnej piosenki na ' otrzezwienie umysłu'

Głosuj na mnie - wtedy dostaniesz
Prawie za darmo każde śniadanie
Człowiek na odpowiednim miejscu
Powiedzie ciebie ku szczęściu
Tak dalej być nie musi
Zamknąć granice przed braćmi z Rusi
A niech bogacze oddadzą pałace
Milion nowych miejsc pracy

Czy wierzysz w słowa te?
Ja nie wierzę w nie!
Czyż one prawdziwe są?
Nie wierzę im kurwom jak psom!

Starych i chorych weźmiemy na hol
Keszitsen kepet onmagarol
Młodzi i zdrowi niech w szczęściu pracują
Nową Polskę budują
Każdemu dziecku ciepłe ubranie
Sni Sredstvom Za Uklanianie
Piwo i wóda dostępne już w sklepie
Urzędnik jednak wie lepiej

Czy wierzysz w słowa te?
Ja nie wierzę w nie!
Czyż one prawdziwe są?
Nie wierzę im jak psom!

Głosuj na mnie - wtedy zmieścisz
Dodatkowych złotych czterdzieści
Nowy działacz o krótkim stażu
Zepsuje powietrze od razu
Te wasze marsze są histeriami
Lewica włada gazetami
A to są ciosy poniżej pasa
Warty pac pałaca

Czy wierzysz w słowa te?
Ja nie wierzę w nie!
Czyż one prawdziwe są?
Nie wierzę im kurwom jak psom!

Ile to czasu, ile już czasu
Sam siebie truje i innych truje
Plugawią ręce ojce narodu
Ponoć sługami ludu są
To już jest koniec, wyborcom zadość
Uczynić, ale głupiemu radość
Jak wielce nęcą tej władzy tryby
To wszystko było na niby!

autor: Kazimierz Staszewski, piosenka:Keszitsen kepet onmagarol
(jeśli ktoś chcę tą piosenke w wersji Mp3 to na priva)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”