Post Wyświetl pojedynczy post autor: The Game » 02 lip 2005, 8:24
The Game

Post Wyświetl pojedynczy post autor: skorpss » 02 lip 2005, 9:25
Na tym właśnie polega urok wolnego rynku, że jest on elastyczny i jest przygotowany na różne warianty. Co to znaczy, że człowiek nie ma pieniędzy na operacje ?? W kraju, gdzie wolny rynek i gospodarka rynkowa funkcjonują na normalnych zasadach, czyli np. USA, jak to ktoś kiedyś mądrze powiedział, "biednym jest się jedynie z własnej winy, a to grzech", wyłączając osoby zupełnie upośledzone, sparaliżowane, ale są to przypadki jednostkowe, zresztą prawie każda z tych osób znajduje się pod opieką rodziny i przyjaciół ( patologie zawsze się zdarzają i tego nie da się uniknąć nawet w prawdziwym kapitalizmie ). Tak więc normalny człowiek nie będzie miał problemu, że "nie będzie miał pieniędzy na operację". Zawsze można rozłożyć liczyć na pomoc rodziny, rozłożyć płatność w ratach, wziąść kredyt, znaleźć sponsora ( ileż to już razy dokonano jakichś skomplikowanych operacji dzięki bogatym ludziom, którzy bezinteresownie finansowali takie przedsięwzięcia ). To jest właśnie typowe dla lewaków: brak wiary w ludzi, przekonanie, że gdyby nie "kochane" państwo, to ten głupi i nie spełna rozumu obywatel zginąłby niechybie za pierwszym rogiem ulicy. Po tej wypowiedzi wydać Twoje wielkie ograniczenie umysłowe. Jest to już lewicofremia zaawansowana i nie wiem, czy jest jeszcze szansa na wyleczenie. Chyba, że przez jakąś operację...zawdi pisze:tylko co ma zrobic czlowiek, ktory nie ma pieniedzy na operacje? zdychac?
skorpss
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 02 lip 2005, 14:59
ta wypowiedzia po prostu udezyles mnie jak mlotem w glowe. jestem przerazony twioimi pogladami. boje sie, ze wiecej osob moze tak uwazac. to jest po prostu chore, to sa jakies poglady typu: prawo dzungli, lepszy przetrwa, naturalna selekcja. wlasnie nie zawsze mozna liczyc na pomoc rodziny czy sponsora, a co maja zrobic ludzie, ktorzy wlasnie nie moga. maja umierac, bo nie sa "nornmalnymi ludzmi", "bo jak sa biedni, to to jest grzech i ich wina". zastanow sie co ty mowisz, dzielisz ludzi na tych co maja prawo zyc, i tych co nie maja. to jest wlasnie typowe dla nazistow i faszystow: prawa naturalnej selekcji i nieakceptacja ludzi slabszych. to jest juz naziofremia zaawansowana i nie wiem, czy jest jeszcze szansa na wyleczenie. mam nadzieje, ze takskorpss pisze:Na tym właśnie polega urok wolnego rynku, że jest on elastyczny i jest przygotowany na różne warianty. Co to znaczy, że człowiek nie ma pieniędzy na operacje ?? W kraju, gdzie wolny rynek i gospodarka rynkowa funkcjonują na normalnych zasadach, czyli np. USA, jak to ktoś kiedyś mądrze powiedział, "biednym jest się jedynie z własnej winy, a to grzech", wyłączając osoby zupełnie upośledzone, sparaliżowane, ale są to przypadki jednostkowe, zresztą prawie każda z tych osób znajduje się pod opieką rodziny i przyjaciół ( patologie zawsze się zdarzają i tego nie da się uniknąć nawet w prawdziwym kapitalizmie ). Tak więc normalny człowiek nie będzie miał problemu, że "nie będzie miał pieniędzy na operację". Zawsze można rozłożyć liczyć na pomoc rodziny, rozłożyć płatność w ratach, wziąść kredyt, znaleźć sponsora ( ileż to już razy dokonano jakichś skomplikowanych operacji dzięki bogatym ludziom, którzy bezinteresownie finansowali takie przedsięwzięcia ). To jest właśnie typowe dla lewaków: brak wiary w ludzi, przekonanie, że gdyby nie "kochane" państwo, to ten głupi i nie spełna rozumu obywatel zginąłby niechybie za pierwszym rogiem ulicy. Po tej wypowiedzi wydać Twoje wielkie ograniczenie umysłowe. Jest to już lewicofremia zaawansowana i nie wiem, czy jest jeszcze szansa na wyleczenie. Chyba, że przez jakąś operację...
Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: hubertd » 04 lip 2005, 11:24
hubertd
Post Wyświetl pojedynczy post autor: nasami » 05 lip 2005, 21:35
nasami
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fala » 05 lip 2005, 22:35
fala
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 06 lip 2005, 3:03
wlasnie sie odzywamfala pisze:W tym momencie to nie mam zamiaru wogóle głosowac , polityka to największy syf i bagno , a ja nie chcę przykładać do tego ręki .
Pewnie zachwilę odezwą się patrioci , że żle myślę , więc odpowiem tak największym zwycięstwem jest obalić tego kto miał nam służyć i nie dać mu szansy spieprzyć więcej .
Nie idąc do wyborów nie dajesz atutów przyszłym partaczom , którzy będą cię zapewniać że chcą ci pomóc . NP. Każda partia przed ostatnimi wyborami obiecywała zmniejszenie bezrobocia , wszyscy byli co do tego zgodni , a tu co bezrobocie rosło i rośnie , więc nie wierzę w żadne zapewnienia tych partaczy .
Handsome Boy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 06 lip 2005, 12:17
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fala » 06 lip 2005, 12:44
Widzisz cloner bezrobocie możesz oceniać w zimie , brak prac sezonowych i interwencyjnych , powracający z pracy za granicą , absolwenci co się nigdzie nie załapali - wtedy poznasz najlepsze wyniki i najbardziej rzetelne . Wiem , że te liczby są trochę fikcyjne ( praca na czarno , rejestracja dla ubezpieczenia ..studenci i uczniowie zaoczni ) ale na zakończenie każdego roku ich liczba rośnie .cloner pisze:fala : piszesz, ze bezrobocie rosnie, a mozesz mi napisac gdzie ??
bo z tego co ja wiem, to o kilka punktow jednak spadlo
pozdro
fala
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 06 lip 2005, 13:17
Babel
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 06 lip 2005, 14:11
mozesz glosowac na legitymacje, wazne zebys mial 18fanfci18 pisze:Całe szczęscie w tym roku nie zagosuje bo dowód odbieram miesiąc po wyborach.
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 06 lip 2005, 14:34
Chodzi mi oto że 18 kończe miesiąc po wyborachcloner pisze:mozesz glosowac na legitymacje, wazne zebys mial 18fanfci18 pisze:Całe szczęscie w tym roku nie zagosuje bo dowód odbieram miesiąc po wyborach.
Babel

Post Wyświetl pojedynczy post autor: skorpss » 08 lip 2005, 16:12
Człowieku, idź się lecz, bo naprawdę jak się słucha takich jak ty to chce się wiać z tego chorego kraju. Ja dzielę ludzi na lepszych i gorszych ??!!zawdi pisze:ta wypowiedzia po prostu udezyles mnie jak mlotem w glowe. jestem przerazony twioimi pogladami. boje sie, ze wiecej osob moze tak uwazac. to jest po prostu chore, to sa jakies poglady typu: prawo dzungli, lepszy przetrwa, naturalna selekcja. wlasnie nie zawsze mozna liczyc na pomoc rodziny czy sponsora, a co maja zrobic ludzie, ktorzy wlasnie nie moga. maja umierac, bo nie sa "nornmalnymi ludzmi", "bo jak sa biedni, to to jest grzech i ich wina". zastanow sie co ty mowisz, dzielisz ludzi na tych co maja prawo zyc, i tych co nie maja. to jest wlasnie typowe dla nazistow i faszystow: prawa naturalnej selekcji i nieakceptacja ludzi slabszych. to jest juz naziofremia zaawansowana i nie wiem, czy jest jeszcze szansa na wyleczenie. mam nadzieje, ze takskorpss pisze:Na tym właśnie polega urok wolnego rynku, że jest on elastyczny i jest przygotowany na różne warianty. Co to znaczy, że człowiek nie ma pieniędzy na operacje ?? W kraju, gdzie wolny rynek i gospodarka rynkowa funkcjonują na normalnych zasadach, czyli np. USA, jak to ktoś kiedyś mądrze powiedział, "biednym jest się jedynie z własnej winy, a to grzech", wyłączając osoby zupełnie upośledzone, sparaliżowane, ale są to przypadki jednostkowe, zresztą prawie każda z tych osób znajduje się pod opieką rodziny i przyjaciół ( patologie zawsze się zdarzają i tego nie da się uniknąć nawet w prawdziwym kapitalizmie ). Tak więc normalny człowiek nie będzie miał problemu, że "nie będzie miał pieniędzy na operację". Zawsze można rozłożyć liczyć na pomoc rodziny, rozłożyć płatność w ratach, wziąść kredyt, znaleźć sponsora ( ileż to już razy dokonano jakichś skomplikowanych operacji dzięki bogatym ludziom, którzy bezinteresownie finansowali takie przedsięwzięcia ). To jest właśnie typowe dla lewaków: brak wiary w ludzi, przekonanie, że gdyby nie "kochane" państwo, to ten głupi i nie spełna rozumu obywatel zginąłby niechybie za pierwszym rogiem ulicy. Po tej wypowiedzi wydać Twoje wielkie ograniczenie umysłowe. Jest to już lewicofremia zaawansowana i nie wiem, czy jest jeszcze szansa na wyleczenie. Chyba, że przez jakąś operację...
skorpss
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Milka7 » 13 lip 2005, 12:13
Milka7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 24 sie 2005, 4:52
Berele Lewartow
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio