Awans 8 października - czyli studio TVP z całą kadrą - Strona 3

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 08 paź 2005, 22:55

Snipp_ pisze:Ta pomarańczowa morda na logu MŚ coś mi przypomina. Czy to Krzynówek radość zaczyna? Jeden z pozostałych dwóch, niczym Szaranowicz czyni twarzy ruch. Drugi, ten zielony jak Grzesiek ucieszony. Holandia awans nam podarowała, dwójka znów dała ciała. Maryla wiecznie żywa, śpiewa i przygrywa, Mila w dłonie dmucha - "Będzie kapucha!", Janas strzelbę szykuje, Anglie zdeklasuje. Jutro wybory, pomarańczowe przywdziej kolory, z tulipanem w ręce cześć Holendrom oddaj w podzięce.

WOW!!! :P Widze że mamy tu poete :twisted:

Niggaz pisze:Nie daaaaaaaaamy sieeeeeeeeeeeeee
Nie damy sieeeeeeeeee
(z Angolą)

A patrz że akurat Angola dzisiaj uzyskala awas do MŚ w strefie afrykańskiej :twisted:

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 08 paź 2005, 23:19

No i jest awans. Szkoda, że nie ma takiej spontanicznej radości jak 4 lata temu. Dziś było wszystko 'na sucho'. Lepiej jest świętować awans na stadionie, kiedy można się wygłupiać. Wtdey i przed telewizorem jest fajniejsza atmosferka. A dzisiaj nie było wielkiej radości. Do tego śpiewanie Szaranowicza, głupie komentarze piłkarzy, pomyłki w studio no i przekleństwa się zdarzały. Klapa.
To, co zdarzyło się 4 lata temu nie można powtórzyć. Po pierwsze awans został wywalczony po 4 latach, a nie po 16, pod drugie awans byl w studio, nie na stadionie. Mam ndzieję, że w Niemczech będzie więcej radości.

Awatar użytkownika
kibic_korony
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kibic_korony » 08 paź 2005, 23:44

To ja myslalem ze chociaz jakiegos szampana do studia wniosa, albo cos mocniejszego a tu klapa, kazdy wie ze na sucho sie ciezko cieszyc. Mila cos tam juz sugerowal ze w studiu jest trudno okazac radosc ale jak juz wyjda to wiadomo co sie bedzie swiecic. A tak wogole to Holandie uwielbiam od 1998 po pamietnym meczu z Brazylia, wtedy mnie zawiedli, teraz nie i chwała im za TO :D

Awatar użytkownika
adekk
Pomarańczowy skrytożerca
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adekk » 09 paź 2005, 11:56

Jeżli za każdym razem, gdy awansujemy do mistrzostw, będzie organizowana taka feta w studiu..to ja proszę naszych biało-czerwonych...chłopaki dajcie jush spokoj z tymi awansami.... :lol: ja jush nie wytrzymam nastepnych razów...nie no żarty...żarty wszędzie... bo i tu teraz , ale we wczorajszym studiu to dopiero były żarty...trochę chyba niesmaczne..bo pokazały naszych reprezentantów trochę w ciemnych światłach..jako ludzi, którzy w kilkanaście sekund nie potrafią odpowiedzieć na zadane im pyt.....żenada.... Grzesiu to w ogóle był ewenemet w skali globu...ciekawe którzy z nich mają maturę za sobą... :twisted: stosunek tych egzaminów nie jest chyba taki jak w Samoobronie, co??...skłamcie nawet i powiedzcie że nie......zaraz pewno obużą się niektórzy przypominając, że oni mają grać w gałę, a nie się wypowiadać..no ale sory oni są idolami następnych pokoleń.....topsze, że ja mam innych idoli :lol:
Pozdrawiam....

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 09 paź 2005, 12:07

udowodnie Ci, ze Tobie tez przydaloby sie troche nauki :lol:
adekk pisze:Jeżli

jeżeli
adekk pisze:jush

już
adekk pisze:jush
j.w.
adekk pisze:ewenemet
raczej "ewenement"
adekk pisze:obużą się

oburzą się
adekk pisze:topsze, że ja mam innych idoli
dobrze :lol:

sorry za OT

pozdrawiam i zycze wiecej samokrytyki :lol:

Awatar użytkownika
adekk
Pomarańczowy skrytożerca
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adekk » 09 paź 2005, 12:15

Widzę, że rośnie nam nowe pokolenie moderatorów, z powołania...Tylko, że to jak ja pisze na tym forum..to jush(!) jest całkowicie inna sprawa...tu jest taka atmosfera żartów i wzajemnych uprzejmości...ale na litość Boską, tacy ludzie, którzy mogą być potencjalnymi kandydatami na idolów..muszą mieć opanowane podstawowe wypowiedzi itd...myślisz, że ja równiesh(!) jetem(!) kandydatem na idola??? :lol: no dzienkuje(!).....
Pozdrawiam.....

P.S.: A Tobie nigdy nie przydażają się literówki...????? :twisted: Takiś wyuczony??Może polonista?? :lol:

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 09 paź 2005, 12:15

Chyba PZPN zainwestowal kilkadziesiąt tysiakow w obior na dla kadry na te studio .
Widzieliscie że wszycy pilkarze i caly sztab szkoleniowy , mieli identyczne Garniaki , buty , koszule i krawaty :P :twisted:

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2025
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 09 paź 2005, 12:19

Autentycznie, gdy usłyszałam to 'Ole ole...' popłakałam się ze śmiechu. Tylko czekałam, aż złapią się za ręce, ale nie było nic takiego :(

Szczerze mówiąc cała ta imprezka nadaje się do 'Łapu-capu' :? Może C+ jakiś specjalny odcinek zorganizuje ;)

Nie wyobrażam sobie, żeby w jakiejś np. angielskiej stacji telewizyjnej odstawiono taką szopkę :? :? No nawet TVN by się o coś takiego nie pokusił.
Żenada jakich mało.

Awatar użytkownika
adekk
Pomarańczowy skrytożerca
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adekk » 09 paź 2005, 12:26

No widzicie..nie ma na nowe stadiony..ale na nowe garniaki co wywiad to się znajdzie mamona... :twisted: po prostu mamy takie bogate społeczeństwo, że możemy sobie na takie sytuacje pozwolić... :lol: to nic, że połowa polskich dzieci nie je ciepłego posiłku chociash raz dziennie...ważne, aby reprezentanci mieli ładne wdzianka...chociash tym mogą się odróżniać od reszty... :lol:
Pozdrawiam.....
P.S.: No ale po co nam nowe stadony, jeżeli wyniki meczów naszych drużyn klubowych i tak ustalane są poza nimi...Lepiej jest inwestować w infrastrukturę...chociash będą mieli gdzie te "spekulacje" robić...

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 09 paź 2005, 12:36

adekk pisze:chociash
Aaaaaaaaaaaaaaaa.... Zabierzcie go stąd :? :? :?
A fe!

Po co nam lepsze stadiony? I tak niewielu ludzi chodzi na mecze. I wcale przyczyną nie są złe warunki naszych stadionów, tylko beznadzieja naszej piłki /którą ja osobiście uwielbiam ;) ;) ;)/.

Gajerki pewnie zostawią sobie na zawsze. Pewnie po wyłączeniu kamer oblali je szampanami i muszą je zachować do końca świata, niczym pan Sz. :? :lol:

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 09 paź 2005, 12:50

futbolowa pisze:Autentycznie, gdy usłyszałam to 'Ole ole...' popłakałam się ze śmiechu.
Nie, bo lepsze było, jak Rodowicz zaczęła świewać, i te chórki... Boże... :lol:

Jeżeli chodzi o całą 'oprawę' w studio, to nie rozumiem, bo co była połowa kadry - z czego 1/2 nie gra w pierwszym składzie [czyt.: trzeci bramkarz reprezentacji :lol: ]. Ogólnie rzecz biorąc niestety się zawiodłam, bo ani szampana nie było, ani nic... tak drętwo było. Wiadomo, że i tak dali banię. ;)

futbolowa pisze: Gajerki pewnie zostawią sobie na zawsze. Pewnie po wyłączeniu kamer oblali je szampanami i muszą je zachować do końca świata, niczym pan Sz.
Wiesz, to historyczna chwila, muszą coś sobie zostawić na pamiątkę... a takie gartinury to przecież drogie są, to dodatkowo warto zostawić... :lol:

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Abramovic
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Abramovic » 09 paź 2005, 13:02

Ludzie nie przesadzajcie. :)
W studiu panowała świetna atmosfera, jak zwykle niezastąpiony Włodek Szaranowicz nakręcał towarzystwo. Mieliśmy zapewnione częste komentarze w czasie meczu, rzadko mamy okazje posłuchania takich opinii na żywo, np. strzały komentował bardzo ciekawie Tomek Frankowski, a interwencje bramkarzy Jerzy Dudek. Poza tym należy zwrócić uwagę na doskonałą choreografię. Po prostu za wystrój studia należą się same pochwały.
A jak już było jasne, że awansowaliśmy to niepowtarzalny klimat stworzyła Maryla swoimi śpiewami, wspomagana przez oklaski naszych piłkarzy. Czego nam jeszcze trzeba?

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 09 paź 2005, 13:07

Abramovic pisze:Czego nam jeszcze trzeba?
Hmmm... Godności?

Przecież to była istna żenada. Zgadzając się na pójście do tego studia, nasi grajkowie zrobili z siebie pośmiewisko. Widać było, że w ogóle nie chciało im się tam siedzieć, o czym świadczyły ich miny i jednozdaniowe wypowiedzi :? :?
Cała imprezka na miarę wizyty Iwana w studiu BB [Big Brother] kilka lat temu :? :?
Ostatnio zmieniony 09 paź 2005, 13:08 przez futbolowa, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 09 paź 2005, 13:07

Według mnie studio było fatalne powinno wyglądać inaczej.
1. Powinien być Janas i reszta kadry.
2. Była beznadziejna choreografia.
3. Po meczu powinien być szampan i powinni bardziej okazać radość.
4. Więcej gości, znanych ludzi.
5. Maryla mogłaby zostać, ale mogłaby śpiewać z playbacku, anie przy jednek gitarce i beznadziejnym chórku.
6. Konfetti, balony itp.
7. Szaranoiwcz mógłby się nie odzywać, albo przynajmniej nie śpiewać.

Awatar użytkownika
adekk
Pomarańczowy skrytożerca
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adekk » 09 paź 2005, 15:33

Czasem zastanawiam się, kto jest winien obecnej sytuacji polskiego futbolu...Niektórzy pewno się oburzą, mówiąc, że przecież żeśmy dopiero co awansowali do finałów....No tak, to jest prawda.....Ale zobaczcie, że w Polsce nie ma na chwilę obecną żadnego stadionu, który spełniałby najwyższe normy FIFA...
futbolowa pisze:Po co nam lepsze stadiony? I tak niewielu ludzi chodzi na mecze. I wcale przyczyną nie są złe warunki naszych stadionów, tylko beznadzieja naszej piłki
Oczywiście znam realia polskiego futbolu:bijatyki, burdy itp...ale "to wszystko zaczyna się w naszych głowach" jak nuci jeden z polskich wykonawców sceny Hip-Pop...słysząc takie zarzuty, które wystosowała @futbolowa, najchętniej poszedłbym spać i jush więcej się nie obudził....to właśnie przez takie opinie w polskim sporcie jest jak jest.....bo bez "normalnej" infrstruktury przszłość polskiej piłki nożnej, ba nawet całego sportu polskiego stoi pod znakiem zapytania...
Pozdrawiam...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”