Hip Hop/Placebo - Strona 3

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Jakiej muzy sluchasz najczesciej?

HIP HOP
24
57%
POP
0
Brak głosów
ROCK
5
12%
TECHNO
5
12%
Drum and Bass & Jungle
1
2%
Rock & Metal
7
17%
Awatar użytkownika
Mazurek
Moderator
Moderator
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazurek » 21 cze 2004, 10:50

Co zjezdziliście tak pumę za to, że HH słucha. Ja też nie słucham tego rodzaju muzyki (słucham metalu), ale rozumiem ludzi, którzy nie słuchają tego co ja. Jeśli mu się to podoba to niech słucha.
Puma Miłego słuchania :)

Awatar użytkownika
skorpss
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: skorpss » 22 cze 2004, 17:47

Jesli chodzi o hh, to dla mnie jest to jedno wielkie nieporozumienie, po prostu załoba do kwadratu. W tej muzyce nic po prostu nie ma. Co nie znaczy, że ktos nie może tego słuchać i że jak zobacze na ulicy gościa w gaciach o trzy rozmiary za duże i kapturze, to uciekam na drugą stronę. Niektórzy z nich są nawet całkiem fajnymi ludźmi, nie trawie tylko muzy.

Ja osobiście uwielbiam hard-rocka, zwłaszcza tego nieco starszego. Ubóstwiam zespół Scorpions, szkoda tylko, ze tak bardzo skupili się na prowmowaniu swoich ballad, przez co wielu zna ich tylko z tej spokojniejszej strony.

romantyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk » 22 cze 2004, 20:13

Skończcie już z tymi kłótniami. Puma ma prawo słuchać hip-hopu i po co się na ten temat spierać. Ja osobiście nienawidzę Hip-Hopu. Lubię Rock, Metal i Reggae. Słucham takich zespołów jak: Kangaroz, T-Love, Myslovitz, Linkin Park, R.E.M., Burning Spears, Vopli Vidilasova. A wy jakich zespołów słuchacie?

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 22 cze 2004, 20:31

Oczywiscie, ze puma moze sluchac hh - to jest jego wybor i ma do tego 100% prawo tak jak juz wczesniej pisalem. Nie mozna kolesia przekreslac i go oceniac tylko po tym co slucha. Tak to mozna by uznac kazdego co slucha Iron Maiden (czyli miedzy innymi mnie choc nie tak czesto jak Placebo 8) :D ) za czciciela szatana. Nie powinno sie tego tak szyfladkowac.

Ja poza Placebo( 8) ) slucham jeszcze Coldplaya, Robbiego Williamsa troche, Linkin Park, U2 i mase innych rzeczy. Staram sie nie ograniczac gatunkowo.

Awatar użytkownika
chicken_ns
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: chicken_ns » 22 cze 2004, 20:44

Ale mnie teraz Wkur....... poprostu was nie rozumiem co macie do Hip hopu sam tworze ta muze wkrutce będe wydawał płyte. wiem że będzie ja słuchało najwyrzej 2000 ludzi ale dzięki niej mam szanse wyrazić to co czuje bo po to jest hip Hop żeby powiedzieć stop wielu żeczom które mi nie pasują i które chce zmienić. Moff napisałeś o kilku zespołach takich jak Dela Suol powiem ci że słuchałem ich tak samo jak Fredro stara Dj Mugga czy Onyxa jednak to nie to co Polski Hip hop !! Są to początki jest to Stara szkoła Hip Hopu ale wkoncu wszytko sie musi zmienić. Moim zdaniem powinienes przesłuchać kilka płyt takich jak Liber - Bukmacher czy wszytkie płyty O.S.T.R. jeśli to ci nie wystarczy sciagnij sobie powiedzmy Flexipa który ma naprawde rozkminkowy rap. Bo masz K.... płytkie myślenie sam napisałes że nie słuchasz Hip Hopu to po co o nim piszesz !!! Rap się zmienia na dobre i jest lepszy od Kalibra Liroya Karamby czy Nagłego Ataku spawacza !! Hip Hop odgrywa wazna role w moim życiu i zadne półgłówki nie beda mi pisac ze słucam tego tylko dlatego bo jest taka moda !! Kij wam w D... słuchajcie sobie co chcecie ale nie wypowiadajcie sie na temat na który nie macie pojęcia !! P....... wasze płytkie myslenie nienawidze metalu np ale nie mówie że słuchasz tylko dlatego bo na twoim osiedlu sa sami brudasi !! Ja to toleruje widocznie wy nie umiecie.

Pozdrowienia dla Pumy gdyż Rap łaczy ludzi !!

Mała poprawka czsami pisze że słucham Hip Hopu. Jest to bład rzeczowy słucham rapu Bo Hip hop t Kultura niezwarzajcie na to uwagi !!

Ps. Denerwuja mnie takie wypowiedzi i Moff jak czujesz sie Gentelmenem to przeproś Pume. Że jestes moderatorem to nie znaczy że mozesz obrazać innych ludzi i podwarzać jej poglądy.

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 22 cze 2004, 21:01

No no chicken przywaliles z grubej rury....Byc moze i masz sporo racji ale na przyszlosc radzilbym nie uzywac na forum takich ostrych (choc wyretuszowanych) slow. Po prostu wyraz to co masz na mysli w sposob kulturalny, nawet jesli cos cie poruszy (bo chyba tak bylo teraz).

romantyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk » 23 cze 2004, 8:00

Moff, wukorzystujesz swoją pozycję. To Ty zacząłeś najeżdżać na Pume, a chciałeś jemu (j) dać ostrzeżenie. Moim zdaniem ostrzeżenie należało się dla Ciebie. Chicken_ns prosiłbym o bardziej kulturalne wypowiedzi. Ja nienawidze Hip-Hopu, a to nie znaczy że mam płyttkie myślenie. Nie ubliżaj innym, bo ja CI nie ubliżam. Jeżeli jestes takim Hip-Hopowcem, to pokaż, że hip-hopowcy to w miare inteligentna grupa, bo jak patrzę na Twoją wypowiedź, to aż od błędów ortograficznych główa boli.

Wyuzujcie wszyscy !!! To nieważne kto czego słucha, tylko kim ten człowiek jest !!! Polska to wolny kraj i nie wolno ubliżać komuś z powodu typu muzyki jaki słucha

Pozdrawiam:
beckhs

Awatar użytkownika
Moff
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 3
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moff » 23 cze 2004, 8:41

chicken_ns pisze:poprostu was nie rozumiem co macie do Hip hopu sam tworze ta muze wkrutce będe wydawał płyte.
Gratulacje 8)
chicken_ns pisze:Moff napisałeś o kilku zespołach takich jak Dela Suol powiem ci że słuchałem ich tak samo jak Fredro stara Dj Mugga czy Onyxa jednak to nie to co Polski Hip hop !! Są to początki jest to Stara szkoła Hip Hopu ale wkoncu wszytko sie musi zmienić.
Tak jest to prawdziwa zajawka, nie robiona dla kasy i sławy, to nie była komrecja, to był undergrund :!:
chicken_ns pisze:Moim zdaniem powinienes przesłuchać kilka płyt
Jak chcesz wiedzić to ja przesłuchałem mase płyt hip hopowych, w tym Polskich :idea:
chicken_ns pisze:Liber - Bukmacher
Tego nie chce słuchać :P
chicken_ns pisze:czy wszytkie płyty O.S.T.R. jeśli to ci nie wystarczy
Słuchałem Ostrego jak chcesz wiedzieć...
chicken_ns pisze:sciagnij sobie powiedzmy Flexipa który ma naprawde rozkminkowy rap.
Komercyjny shit :roll:
chicken_ns pisze:Bo masz K.... płytkie myślenie sam napisałes że nie słuchasz Hip Hopu to po co o nim piszesz !!!
Słuchałem przez dłuższy okres czasu :!: Więc ty mi nie pisz ,że ja się na tym nie znam, po prostu odcinam się od komercji :!: Po za tym może ty jesteś płytki ja nie wiem, ale ja wiem ,że płytkeigo myślenia nie mam, byłem w tym świadku kiedy to nei była szopka dla kasy więc swoje wiem, tylko nie pisz mi tu o Ziomach i blokowiskach :lol:
chicken_ns pisze:Denerwuja mnie takie wypowiedzi i Moff jak czujesz sie Gentelmenem to przeproś Pume. Że jestes moderatorem to nie znaczy że mozesz obrazać innych ludzi i podwarzać jej poglądy.
Nie czuje się Gentelmenem i nie mam zamiaru przepraszać pumy :roll: Wyraziłem swoje zdanie, wiesz on podał bardzo komercyjne teksty utworów, to co leci w tv jest ok ?!? To co w TV to jesy extra ?!? To co leci w tv to jest to co ma dzianą wytwórnie ... :roll:

"To ten styl jest najlepszy co się sprzedjaje ?!? Ciągle wiary w to nie daje :!: "

Możesz zapodać swoje utworki które mają być na cd, może ty tworzysz coś z zajawką i chęcia ,a nie dla kasy... Mam nadzieje ,że z ciebie też nie jest chojrak co nagrał płyte w 4tygodnie i na prwdę długo nosi szerokie spodnie :roll:

Peace all REAL people :!:

Dance like a Jungle Style :P

beckhs pisze:Moff, wukorzystujesz swoją pozycję. To Ty zacząłeś najeżdżać na Pume, a chciałeś jemu (j) dać ostrzeżenie.
Pokaż mi ten moment jak jej chciałem dać ostrzeżenie :!: :?: :!:

Zastanów się co piszesz :!:

Po za tym nie wykorzystuje tego ,że jestem modem, jak chcesz to się go wyżecze na rzecz innegousera i będziemy sobie robic jazdy na forum :!: Chcesz ja jestem otwarty na propozycje :twisted: 8)

Awatar użytkownika
chicken_ns
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: chicken_ns » 23 cze 2004, 9:50

Moff napisałeś że kiedys słuchałeś jednak teraz nie słuchasz bo sie sprzedał. Każda muzyka się sprzedaje i dziwisz sie że chłopaki za płyte chcą wykarmić dzieci albo kupic sobie cos o czym marzył pół zycia ?? To jest jakaś paranoja warzne że robi płyte z sensem że jego teksty uderzją. Dlaciebie liber się nie nadaje bo jest komercyjny posłychaj skarby ,Pomnik. Przy skarbach się nie raz zawiesiłem !! Może z płytkim myśleniem przesadziłem ale zdenerwowało mnie jak pojechałeś na Pume. Troche mnie denerwoje komercja ale jest to zjawisko niedopowtrzymania. Chciałbym aby powstawały takie płyty jak Pierwsza Fenomena czy pattofoniki.Jednak wiem że to się chyba szybko nie wydarzy :( Jest jescze niekomercyjny rap np. Indoksynator czy Firma. Jednak to są wyjątki.

A teraz podsumowanie. Każda muzyka która jest modna w koncu się sprzeda. Wiadomo jak człowiek patrzy na kase. jednak to nie jest powód żeby jej nie słuchać mozna wyrzucić kilku debili takich jak Tede który na każdej płycie Rymuje tylko Hajsu Wiecej Hajsu. Jednak niektórzy tworzą z sercem. Powstaje też dużo normalnego Hip hopu który jest do przesłuchania i ma przekaz. I ja takiego słucham. słucham kawałków które mnie poruszają dzieki którym moge się rozmarzyć. Prubuje coś tworzyć sami tworzymy podkłady może one nie sa najlepsze ale są nasze. Sami piszemy może rymy nie sa najlepsze ale sa nasze. I nas to bawi a pzygotowujemy ta płyte już od 2 miesięcy. Wiem ze bede na niej bardziej gościnnie najwyrzej na 3 kawałkach ale przekonałem się ile potrzeba pracy zeby coś nagrać.

Hip- Hop jest potega która powinna trwać !!

Awatar użytkownika
Moff
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moff » 23 cze 2004, 10:06

Drum and Bass jedyna religia która nie kłamie :!:

Ja ci powiem ,że muzyka dobra i ambitna wcale nie musi byc modna i popularna :!: Przykład to Drum and Bass, w UK muzyka bardzo znana z największą sceną tego rodzaju muzyki lecz nie jest to muzyka komercyjna, zwłaszcza w Polsce gdzie 90% młodych ludzi nie wie co to D'n'B 8) Muzyka undergandowa która już długo ,długo trwa 8) Jednak się nie sprzedała, nie jest komercyjna, czemu, bo jest zbyt skomplikowana :!: Ludzie jej nie rozumieją .... Żeby nie było ,że znowu wbijam na hip hop, ale te podkłady w hip hopie :roll: w kółko to samo :-/ Cały kawałek na tym samym leci, ten sam beat, ten sam bass, ta sama stopa i rytm :roll: Ja ci powiem ,że disco polo na tej samej zasadzie jest tworzone :roll: Jednak podkłady hip hopowe są bardziej skomplikowane niż w disco polo gdzie tempo 250 i jazda :roll: No ale np. podkłady hip hopowe nie mają nawet szans w porównaniu z dnb, dnb podkłady są o kilka klas wyżek, dnb jest testerem możliwości sprzętuy, każda nowinka jest przetestowana w dnb, jak się przyjmine w dnb to się przyjmie w każdym inny mrodzaju muzyki...

Co do MC, mc w hip hopie nawija o czym chce, jak chce....Może nawijać spokojnie powoli o życiu które się toczy, Master of Cermony w dnb nie nawija powoli, nawija cały czas dobry freestyle, w dnb nie ma słabych MC jak jetseś słaby to ci odrazu mówia papa... Akurat wiem bo moim znajomym jest najlepszy mc w pl jeżeli chodzi o dnb, do takich podkładów nie da się nawijać o byle czym i byle jak, uwież mi, ale DnB to wyższa szkoła jazdy do której hip hopowi dużo brakuje, nei ilość sprzednaych pły się liczy a jakość :idea:

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 23 cze 2004, 10:33

Moze jednym z powodow, ze dnb sie nie sprzedalo jak mowisz jest to, ze nie ma na te muzyke takiego popytu. Tak jak z polskim hh bylo. Rynek muzyczny byl nijaki. Jakies tam Natalie Kukulskie czy inne Budki Suflera cos tworzyly, ale mlodziez tego kompletnie nie sluchala no bo jak. Rynek muzyczny potrzebowal moze takiego wstrzasu, no i hh wszedl na scene. Muza ta wyszla z undergroundu i po prostu musiala sie sprzedac. Nie twierdze ze kazdy tworca sie sprzedal, ale po sukcesie przychodza ludzie, ktorzy tez chca troche z niego uszczknac dla siebie no i tak powstaja takie Tede czy Meza, ktorzy naklejajac na siebie naklejke "jestem hip-hopowcem pelna geba" zmieniaja tak ten gatunet muzyki dostosowujac go do szerszego grona odbiorcow, ze wychodzi totalna komercha tworzona dla kasy. Tak to juz bedzie. Slyszeliscie moze jak Metallica wydala swoj pierwszy teledysk i jaki sie szum fanow podniosl. Hetfield sam mowil (chyba w "MTV Icon"), ze podszedl do niego fan, oplul go i powiedzial "sprzedaliscie sie" Takie zycie.....

Awatar użytkownika
Moff
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moff » 23 cze 2004, 18:34

Wiesz powodem dla ktorego dnb nie jest komercyjny jest to ze artysci nie chca... Plyty i Vinyle dnb sprzedaja sie jak ciepłe bułeczki, lecz nie robi się z tego pompy medialnej, praktycznie jedynie dzięki DnB ArenA można zobaczyć urywki z imprez, wywiady z DJ itd... Ta muzyka ma wirnych fanów i zwolnenników, lecz ona jest trduną muzyką, naprawdę podchwycenie jej pożądnie zajmuje dużo czasu, jest to fantastyczna muzyka która ma w sobie wiele radości z życia , energii, czasem tej złej, dużo w niej agresywnych motywów muzycznych, lecz jest ona piękna i niepowtarzalna. Jak wejdziesz do sklepu z płytami i poprosisz płyty z dnb to się sprzedawca na ciebie spojży i powiem "skąd ty żeś się urwał" jestem w stanie się założyć, słuchaj do nas do PL żeby mieć dobre vinyle zamawia się je z UK, bo w PL dobry vinyl trudno dostać :-/ Jest to muzyka fantastyczna, niepowtarzalna, niesamowicie techniczna i powyręcana, nie ma w niej jednego rytmu, umcy umcyk jupiiii umcyk umcy, to nie to, nie ma standardowych 4/4 stop, utwory co chwila się zmieniają :!: Jest to tak połamane i powykręcane że dźwięki tej muzyki są czymś pioęknym 8) Posada MC niejest najważniejsza, lecz jak by MC hip hopowi mieli taką dykcje i pomysły na teksty jak ci z DnB to gwarantuje ,że każdy MC dnb w Hip Hopie by odniusł sukces, tylko że Mc dnb by nie umiał nawijać do tak wolnego podkładu, a mc hip hopowy za cholere nie będzie potrafił nawijaćdo dnb bo ta muzyka go przestraszy ":!:

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Ronni
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ronni » 31 lip 2004, 22:21

Placebo niejset znowu takie boskie ale posluchac lubie!!! Za Hip-hopem nieprzepadam ale tez posłucham zato Metallica i Iron Maiden to jest muzyka :twisted:

Awatar użytkownika
Tomi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomi » 01 sie 2004, 16:19

Ja słucham HH.I nic nie mam do osób co słuchają innej muzy u mnie w szkole 70 % osób słucha metalu

Awatar użytkownika
Mazurek
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazurek » 01 sie 2004, 20:40

Tomi gdzie ty masz tą szkołę ? :shock: :shock: :shock:
Też bym tak chciał zważywszy, że tej właśnie muzyki słucham. Ale nie zaliczaj do metalowców osób słuchających np Linkin Park... dalej zostaje 70 % ? U nas metalowcy to mniejszość...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”