Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 09 maja 2010, 16:42
10

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 09 maja 2010, 23:54
Enjo
Post Wyświetl pojedynczy post autor: SexyBitch » 10 maja 2010, 0:09
SexyBitch

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 10 maja 2010, 0:11
Marco Van Basten
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 10 maja 2010, 0:29
Czemu perełka? Przecież każdy myślący człowiek wie, że demokracja to najgorszy z możliwych ustrojów. Monarchia akurat to kolebka cywilizacji.Marco_Van_Basten pisze:Największa perełka to jest zmiana systemu na monarchie
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 10 maja 2010, 0:38
Marco Van Basten
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 10 maja 2010, 0:44
Chlopaczek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 10 maja 2010, 1:03
Liceum miałem dość dawno temu, na uczelni historii powszechnej akurat miałem niewiele, ale zaryzykuję, że faraonowie byli monarchami. Starożytny Egipt i pierwsze dynastie to chyba ok. 2500-3000 pne.Chlopaczek pisze:Monarchia kolebka cywilizacji? Ciekawe stwierdzenie.
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 10 maja 2010, 2:24
Chlopaczek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 10 maja 2010, 21:47
a jednak.Państwowa Komisja Wyborcza wydała decyzję o odmowie zarejestrowania kandydata na prezydenta RP w wyborach prezydenckich - informuje na swojej stronie PKW. W związku z tym w wyborach ostatecznie weźmie udział tylko dziewięciu kandydatów.
- Państwowa Komisja Wyborcza informuje, że po rozpatrzeniu zgłoszenia kandydata na Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej Andrzeja Leppera, dokonanego w dniu 6 maja 2010 r. postanowiła odmówić zarejestrowania Andrzeja Leppera jako kandydata na Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej w wyborach zarządzonych na dzień 20 czerwca 2010 r. - czytamy w komunikacie.
PKW powołuje się na to, że Lepper nie spełnia warunków o niekaralności. PKW odmówiła zarejestrowania Leppera w związku z tym, że był on skazany prawomocnym wyrokiem na karę pozbawienia wolności za przestępstwo umyślne ścigane z oskarżenia publicznego.
Magnum
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 11 maja 2010, 2:43
Aker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: weasel » 11 maja 2010, 3:41
weasel

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 11 maja 2010, 7:50
Proszę Cię. To, że gospodarka miała się dobrze, to znaczy, że Pawlak się na niej zna i jest dobrym ministrem. Gospodarka poradziła sobie sama i nie potrzebowała przy tym strażaka.Aker pisze:Polska gospodarka miała się bardzo dobrze gdy był ministrem gospodarki
Przynajmniej skończy się czas biadolenia Platformy o tym jak to prezydent przeszkadza im w rządzeniu i wetuje najważniejsze ustawy. Będę mieli pełnie władzy, niech działają. Ja nie, to w kolejnych wyborach parlamentarnych zostaną rozliczeni.Aker pisze:. A co do Komorowskiego to nie wydaje mi się, by to było dobre, żeby w Polsce w sejmie 'rządziło' PO i miało swojego prezydenta, każda ustawa przejdzie co nie wydaje mi się właściwe
Duch

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 11 maja 2010, 10:10
OMFGa ja swój głos oddam na Pawlaka
No tak,biadolą to powinni dostać...LOL.Oni MAJĄ PEŁNIĘ władzy (możliwość odrzucenia veta wraz z zawsze chętnym SLD) i do jasnej cholery nic nie robią.Ich rządy to wieczne biadolenie jak to PiS przeszkadza (bo opozycja powinna pomagać),jak to prezydent jest hamulcowym (kłamstwo powtórzone 1000 razy staje się prawdą - Kaczyński nie zawetował więcej ustaw niż np. Kwaśniewski w analogicznym okresie),a oni przecież mieli tak świetnie przygotowywany do rządzenia gabinet cieni,setki projektów ustaw etc...a jedyne co zrobili to położenie łapy na kasie z OFE i pisanie ustaw pod siebie (Palikot tak ładnie pogrzebał w przepisach,że np. teraz kontrolerzy BHP muszą UPRZEDZAĆ o kontroli bodajże z 2-tygodniowym uprzedzeniemPrzynajmniej skończy się czas biadolenia Platformy o tym jak to prezydent przeszkadza im w rządzeniu i wetuje najważniejsze ustawy. Będę mieli pełnie władzy, niech działają. Ja nie, to w kolejnych wyborach parlamentarnych zostaną rozliczeni.
Nie zostaną rozliczeni.Bo GW&TVN 'udowodni' ci,że to najlepszy rząd w historii wszechświata,tak samo jak udowodnili ci,że PiS był najgorszym (jak wtedy wyglądały wskaźniki gospodarcze,a jak teraz?Tusk straszył,ze za rządów PiS benzyna będzie kosztować 5-6 zł,no proszę przyszło PO i...m.in. dzięki podwyżce akcyzy w tym roku (najlepiej ściągalny podatek BTW) jest jak jest) - w czasie rządów PiS Wyborcza wyglądała jak Matrix - pierwsza część - publicystyczna trąbiła o rozpadzie państwa,druga - gospodarcza informowała o największym prosperity od lat...a teraz jest odwrotnie...i debile dają sobą manipulować...PO=UW (ci sami ludzie),a czym było UW to chyba każdy średnio zorientowany w polityce wie...zmienili szyld i jadą dalej...ci sami ludzie przy korycie od 20 lat...Ja nie, to w kolejnych wyborach parlamentarnych zostaną rozliczeni.
MazurXIII
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 maja 2010, 11:11
i co ? ludzie wybiorą PiS ? bo przecież nie SLD, PSL, czy Boże chroń nas - Samoobronę.Duch pisze:Przynajmniej skończy się czas biadolenia Platformy o tym jak to prezydent przeszkadza im w rządzeniu i wetuje najważniejsze ustawy. Będę mieli pełnie władzy, niech działają. Ja nie, to w kolejnych wyborach parlamentarnych zostaną rozliczeni.
fieldy
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio