Wybory 2010 - Strona 3

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Swój głos oddam na

Bronisław Komorowski
25
36%
Jarosław Kaczyński
30
43%
Nie oddam głosu
14
20%
Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 557
Kontakt:

Re: Wybory 2010

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 09 maja 2010, 16:42

Korwin różne rzeczy robił, nie wiem dlaczego akurat o tym wspominasz.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2060
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 09 maja 2010, 23:54

Mikke ma bardzo radykalne niektóre poglądy, przede wszystkim na temat kobiet, ale też słyszałem o tym, że prawo do głosowanie nie powinni mieć wszyscy [ czyt. chodziło mu tutaj o biedotę czy coś podobnego społecznie ], ale tego nie jestem w stanie potwierdzić bo nie sprawdzałem, a mówił mi to profesor z WOS'u.

Awatar użytkownika
SexyBitch
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SexyBitch » 10 maja 2010, 0:09

Nie to ze prawa do glosu nie powinni miec wszyscy tylko ogolem jest przeciwnikiem demokracji . Argument o tym ze "glos babci z Pcimia Dolnego rowna sie głosowi profesora szkoly wyzszej " myslalem ze juz kazdy slyszal . Akurat w tym wzgledzie ma moje poparcie.

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 10 maja 2010, 0:11

Największa perełka to jest zmiana systemu na monarchie :D

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 10 maja 2010, 0:29

Marco_Van_Basten pisze:Największa perełka to jest zmiana systemu na monarchie :D
Czemu perełka? Przecież każdy myślący człowiek wie, że demokracja to najgorszy z możliwych ustrojów. Monarchia akurat to kolebka cywilizacji.

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 10 maja 2010, 0:38

Nie każdy drogi clonerze jest człowiekiem myślącym. Jest na świecie wielu idiotów, którzy nie widzą sensownej alternatywy dla demokracji. Wśród nich jestem ja.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 10 maja 2010, 0:44

Monarchia kolebka cywilizacji? Ciekawe stwierdzenie.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 10 maja 2010, 1:03

Chlopaczek pisze:Monarchia kolebka cywilizacji? Ciekawe stwierdzenie.
Liceum miałem dość dawno temu, na uczelni historii powszechnej akurat miałem niewiele, ale zaryzykuję, że faraonowie byli monarchami. Starożytny Egipt i pierwsze dynastie to chyba ok. 2500-3000 pne. :P

(mam nadzieję, że bzdur nie plotę)

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 10 maja 2010, 2:24

Mysle Cloner ze inaczej rozumiemy pojecie kolebka cywilizacji. Jak dla mnie jest to miejsce narodzin nowej cywilizacji zatem Twoje stwierdzenie ze jest nia monarchia jest dla mnie na pierwszy rzut oka niezrozumiale.
Monarchia moze byc jednym z fundementow nowej cywilizacji ale nie kolebka sama w sobie. Sadze zatem ze nie mozna tego polaczyc tak jak Ty to zrobiles chociaz teraz jest juz jasne co miales na mysli gdy to pisales.

Skoro juz wywolany zostal temat JKM i jego pogladow to faktycznie moga byc one nazbyt radykalne. Odrzucanie demokracji to hardkor. Gloszenie ze kobiety sa glupsze od mezczyzn tez raczej w dzisiejszych czasach nie przejdzie. Z tego co mi sie obilo o uszy to jeszcze wyklucza socjalna role panstwa. To tak jakby sobie sam strzelil w leb. Ludzie nie beda analizowac dlaczego utkwi im tylko w glowie ze panstwa ma im nie pomagac.
I chociaz JKM imponuje wielu szczegolnie mlodym ludziom (bo w sumie czemu nie? jak sie go slucha to brzmi calkiem przekonywujaco i do rzeczy) to jest jak na polityke zbyt szczery. Zbyt otwarty. Trzeba mowic to co ludzie chca uslyszec albo przynajmniej tak szafowac swoimi pogladami tak ubierac je w slowa zeby byly do przelkniecia dla szerszego grona odbiorcow. Inaczej poparcie w granicach jednego procenta i latka oszoloma to maks co osiagnie (w sumie juz to ma).
Nalezy po prostu sciemniac ale widocznie JKM jest na to zbyt uczciwy. Godne pochwaly atoli nie ma czego szukac na polskiej scenie politycznej z takimi przymiotami charakteru.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 10 maja 2010, 21:47

Państwowa Komisja Wyborcza wydała decyzję o odmowie zarejestrowania kandydata na prezydenta RP w wyborach prezydenckich - informuje na swojej stronie PKW. W związku z tym w wyborach ostatecznie weźmie udział tylko dziewięciu kandydatów.
- Państwowa Komisja Wyborcza informuje, że po rozpatrzeniu zgłoszenia kandydata na Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej Andrzeja Leppera, dokonanego w dniu 6 maja 2010 r. postanowiła odmówić zarejestrowania Andrzeja Leppera jako kandydata na Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej w wyborach zarządzonych na dzień 20 czerwca 2010 r. - czytamy w komunikacie.

PKW powołuje się na to, że Lepper nie spełnia warunków o niekaralności. PKW odmówiła zarejestrowania Leppera w związku z tym, że był on skazany prawomocnym wyrokiem na karę pozbawienia wolności za przestępstwo umyślne ścigane z oskarżenia publicznego.
a jednak.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 11 maja 2010, 2:43

a ja swój głos oddam na Pawlaka. Polska gospodarka miała się bardzo dobrze gdy był ministrem gospodarki, był też z powodzeniem zresztą prezesem warszawskiej gieldy towarowej. Ukończył PW i jest nieprzerwalnie jako jedyny kandydat na prezydenta ministrem od 1989. Człowiek ogarnięty i inteligenty, ma 51 lat i włada na pewno bardzo dobrze angolem jak nie wieloma językami. Wsławił się ciekawymi decyzjami:
"Wśród dotychczasowych premierów III RP wyróżniał się małomównością i niechęcią do dziennikarzy. Podjął decyzję zamiany luksusowego, służbowego samochodu na produkowanego w Polsce Poloneza." :P
Po za tym ziomek jest z mojej okolicy urodził się w Modelu koło Żychlina i nauczał informatyki w Pacynie w czasach stanu wojennego. Kaczor mi nie podchodzi pod prezydenta, sądzę, że on doszedł tak daleko tylko dzięki swojemu bratu, osobiście znacznie bardziej szanowałem Lecha niż Jarka. Po za tym dochodzi ryzyko kompromitacji na arenie międzynarodowej w razie jakiegoś nieumyślnego gestu czy niewłaściwego zachowania Jarosława. A co do Komorowskiego to nie wydaje mi się, by to było dobre, żeby w Polsce w sejmie 'rządziło' PO i miało swojego prezydenta, każda ustawa przejdzie co nie wydaje mi się właściwe. Mój głos powędruje na Pawlaka.

Awatar użytkownika
weasel
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: weasel » 11 maja 2010, 3:41

A co ty z jego rodziny jesteś :?: :mrgreen: Przecież Pawlak to mistrz nepotyzmu :shock:
Pierwsze z brzegu...
http://dziennik.pl/polityka/article3384 ... eresu.html

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 11 maja 2010, 7:50

Aker pisze:Polska gospodarka miała się bardzo dobrze gdy był ministrem gospodarki
Proszę Cię. To, że gospodarka miała się dobrze, to znaczy, że Pawlak się na niej zna i jest dobrym ministrem. Gospodarka poradziła sobie sama i nie potrzebowała przy tym strażaka.

Jakaś teka po prostu musiała przypaść mu w udziale.
Aker pisze:. A co do Komorowskiego to nie wydaje mi się, by to było dobre, żeby w Polsce w sejmie 'rządziło' PO i miało swojego prezydenta, każda ustawa przejdzie co nie wydaje mi się właściwe
Przynajmniej skończy się czas biadolenia Platformy o tym jak to prezydent przeszkadza im w rządzeniu i wetuje najważniejsze ustawy. Będę mieli pełnie władzy, niech działają. Ja nie, to w kolejnych wyborach parlamentarnych zostaną rozliczeni.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1314
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 11 maja 2010, 10:10

a ja swój głos oddam na Pawlaka
OMFG :shock: Ciężko uwierzyć,że gość,który niemal jawnie bierze w łapę za umorzenie niemal 0,5 mld kary (nagle po tym wydarzeniu tajemniczo zniknęły jego długi,które były tajemnicą poliszynela) ma jeszcze jakiś elektorat...o jawnym zatrudnianiu pociotek przez PSL (potocznie zwanym nepotyzmem) na stanowiskach państwowych,położeniu łapy na KRUSie etc. nie wspomnę...przecież temu człowiekowi groziłaby w Chinach czapa za korupcję...
Przynajmniej skończy się czas biadolenia Platformy o tym jak to prezydent przeszkadza im w rządzeniu i wetuje najważniejsze ustawy. Będę mieli pełnie władzy, niech działają. Ja nie, to w kolejnych wyborach parlamentarnych zostaną rozliczeni.
No tak,biadolą to powinni dostać...LOL.Oni MAJĄ PEŁNIĘ władzy (możliwość odrzucenia veta wraz z zawsze chętnym SLD) i do jasnej cholery nic nie robią.Ich rządy to wieczne biadolenie jak to PiS przeszkadza (bo opozycja powinna pomagać),jak to prezydent jest hamulcowym (kłamstwo powtórzone 1000 razy staje się prawdą - Kaczyński nie zawetował więcej ustaw niż np. Kwaśniewski w analogicznym okresie),a oni przecież mieli tak świetnie przygotowywany do rządzenia gabinet cieni,setki projektów ustaw etc...a jedyne co zrobili to położenie łapy na kasie z OFE i pisanie ustaw pod siebie (Palikot tak ładnie pogrzebał w przepisach,że np. teraz kontrolerzy BHP muszą UPRZEDZAĆ o kontroli bodajże z 2-tygodniowym uprzedzeniem :haha: ).BTW - a gdzie podatek liniowy?Gdzie w ogóle te zapowiadane obniżki podatków (ostatnie były za rządów PiS jakby ktoś się nie orientował)?Gdzie redukcja zatrudnienia w monstrualnie rozrośniętej budżetówce (wzrost zatrudnienia o 10% za PO!I to w czasie kryzysu i największego zadłużenia państwa w historii)?Gdzie dobrze zarabiający lekarze,pielęgniarki etc?Gdzie ta druga Irlandia?Likwidacja Senatu?Oblicze PO to te,które widzieliśmy pod KDT - dasz w łapę to załatwisz,nie - to cię spałujemy...
Ja nie, to w kolejnych wyborach parlamentarnych zostaną rozliczeni.
Nie zostaną rozliczeni.Bo GW&TVN 'udowodni' ci,że to najlepszy rząd w historii wszechświata,tak samo jak udowodnili ci,że PiS był najgorszym (jak wtedy wyglądały wskaźniki gospodarcze,a jak teraz?Tusk straszył,ze za rządów PiS benzyna będzie kosztować 5-6 zł,no proszę przyszło PO i...m.in. dzięki podwyżce akcyzy w tym roku (najlepiej ściągalny podatek BTW) jest jak jest) - w czasie rządów PiS Wyborcza wyglądała jak Matrix - pierwsza część - publicystyczna trąbiła o rozpadzie państwa,druga - gospodarcza informowała o największym prosperity od lat...a teraz jest odwrotnie...i debile dają sobą manipulować...PO=UW (ci sami ludzie),a czym było UW to chyba każdy średnio zorientowany w polityce wie...zmienili szyld i jadą dalej...ci sami ludzie przy korycie od 20 lat...
I na koniec - to co się liczy najbardziej - ile kosztują teraz jabłka czy cebula (największy problem gospodarczy po 1989r)?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 maja 2010, 11:11

Duch pisze:Przynajmniej skończy się czas biadolenia Platformy o tym jak to prezydent przeszkadza im w rządzeniu i wetuje najważniejsze ustawy. Będę mieli pełnie władzy, niech działają. Ja nie, to w kolejnych wyborach parlamentarnych zostaną rozliczeni.
i co ? ludzie wybiorą PiS ? bo przecież nie SLD, PSL, czy Boże chroń nas - Samoobronę.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”