ROCK i gitarowe brzmienia - Strona 22

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 689

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 14 cze 2007, 18:17

Pewnie gdzieś jest, jak znajde to ci najwyzej przesle, a jak by było wiecej chetnych to najwyzej sam wrzuce.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 15 cze 2007, 17:13

Tomachos pisze:Ian Curtis 2 tyg po nagraniu Closer się powiesił

Wokół tej smierci to już cała legenda powstała. Podobno przed samobójem Ian obejrzał jakis tam swój ulubiony film a wieszał sie przy muzyce koleśa o ksywie Iggy Pop, pewnie większość wie o kogo chodzi.
Berele Lewartow pisze:Nowe Gogol Bordello
Porazka na całej lini jak dla mnie to ta płyta jest straszna, denerwuje sie zawsze gdy ją, słysze badziew i tyle!
Berele Lewartow pisze:Anti Dread- Wszyscy jestesmy lesbijkami, mistrzostwo:) nowy wokal jak dla mnie sie świetnie spradził, teskty luźne, bez napinki.
No nie wiem czy takie mistrzostwo raczej "miszczostwo" :wink: Jesli chodzi o warstwę muzyczną to niby może być ale jednak bez żadnych większych rewelacji. Zaś teksty które podobno zawsze były mocna stroną ekipy Anti Dread są po prostu słabe. Spodobały mi sie tylko: 1 piosenka sam nie wiem dlaczego, piosenka nr. 6 Moja droga życia może być całkiem dobry numer. Piosenka nr 7 Roko jest zabawna i z pomysłem a reszta to raczej bez żadnych rewelacji. Trochę zdziwiła mnie piosenka nr. 11 pt. "Erekcja" słowa ma hartkorowe :lol: "Gdy bije kobiete a ona krzyczy - Erekcja", "Gdy mysle o krwi - Erekcja", "Kiedy podpalam jakis dom - Erekcja", "Była żywa zabiłem ją - Erekcja", "Gdy kopie łopatą w ziemi dół - Erekcja" z tej strony ich nie znałem :lol: Płyta udana ale do mistrzowskiej jej nie zlicze, mimo wszystko Berele dzieki za linka :)
Berele Lewartow pisze:No i powiedzcie,ze to nie jest zajebiste
To nie jest zajebiste! :)
Berele Lewartow pisze:i biore sie teraz za nowe white stripes, zoboaczymy jak im poszło.

Wątpie czy ci się spodoba ta płyta. Jak dla ciebie to chyba znacznie za duzo na tej płycie jest dziwnych eksperymentów.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 15 cze 2007, 20:05

franz pisze:Porazka na całej lini jak dla mnie to ta płyta jest straszna, denerwuje sie zawsze gdy ją, słysze badziew i tyle!
No włączyłem ja jeszcze raz- niestety masz racje, ale zawsze zostaje poprzednia płyta - Gypsy Punks: Underdog World Strike, a to jest juz dobre:)
Wątpie czy ci się spodoba ta płyta. Jak dla ciebie to chyba znacznie za duzo na tej płycie jest dziwnych eksperymentów.
:o
Słyszałem.Niestety kupa.
franz pisze:No nie wiem czy takie mistrzostwo raczej "miszczostwo" Jesli chodzi o warstwę muzyczną to niby może być ale jednak bez żadnych większych rewelacji. Zaś teksty które podobno zawsze były mocna stroną ekipy Anti Dread są po prostu słabe.
Nie znasz sie. Proste piosenki o miłości, lekkie i przyjemne, mi jak najbardziej pasuja.
franz pisze:11 pt. "Erekcja" słowa ma hartkorowe "Gdy bije kobiete a ona krzyczy - Erekcja", "Gdy mysle o krwi - Erekcja", "Kiedy podpalam jakis dom - Erekcja", "Była żywa zabiłem ją - Erekcja", "Gdy kopie łopatą w ziemi dół - Erekcja" z tej strony ich nie znałem
To cover Turbonegro - I got erection, ignorancie :?
franz pisze:To nie jest zajebiste!
:?:

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 15 cze 2007, 20:23

Berele Lewartow pisze:No włączyłem ja jeszcze raz- niestety masz racje, ale zawsze zostaje poprzednia płyta - Gypsy Punks: Underdog World Strike, a to jest juz dobre:

A ja ją juz skasowałem ostatecznie niepotrzebnie mi tylko miejsce na dysku zajmowała, a co do Gypsy Punks: Underdog World Strike to zgadzam sie tam jest dobrze.
Berele Lewartow pisze:Słyszałem.Niestety kupa
Coś im nie wyszła ta płyta może po prostu jest dla mnie prostego punkowca za trudna :lol: A tak serio to chyba po porzednich sukcesach White Stripes chcieli wspiąć sie na absolutne wyżyny alternatywnej twórczość i się wspieli :? A jeszcze za mało słuchałem tej płyty żeby stwierdzic że to kupa aż tak żle nie jest choc numer pt. St. Andrew ( The Batlle is In The Air) to faktycznie kupa i strasznie mnie irytuje.

Ps: Od razu gdy ja przesłuchałem pomyslałem że ci się kompletnie nie spodoba znam cię na wylot :)
Berele Lewartow pisze:Nie znasz sie. Proste piosenki o miłości, lekkie i przyjemne, mi jak najbardziej pasuja.
Mi w sumie też pasuja lecz do "mistrzostwa" to im daleko i to bardzo ale posłuchać można. Czasem są nawet za proste a o tej miłosci to chyba myslisz o piosence nr. 13 "W tym wszystkim chodzi o dupy i forse" :lol:
Berele Lewartow pisze:To cover Turbonegro - I got erection, ignorancie
Pewnie że to cover Turbonegro z płyty "Ass Cobra' chyba. Tylko zdziwiło mnie że Anti Dread zagrał akurat ta piosenke.
Berele Lewartow pisze:?
A to miała być taka miała prowokacja chciałem cię trochę powkurzać :)

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 15 cze 2007, 21:06

franz pisze:Ps: Od razu gdy ja przesłuchałem pomyslałem że ci się kompletnie nie spodoba znam cię na wylot
To nie ma nic do rzeczy, płyta jest po prostu słaba. Było zostac przy gitarze i perkusji, bez zadnych udziwnień.
franz pisze:Mi w sumie też pasuja lecz do "mistrzostwa" to im daleko i to bardzo ale posłuchać można
Jak na polskie warunki, jest bardzo dobrze, szczególnie,ze mamy deficyt w klimatach 77,więc trzeba sie umieć cieszyc z tego co jest.
franz pisze: Czasem są nawet za proste a o tej miłosci to chyba myslisz o piosence nr. 13 "W tym wszystkim chodzi o dupy i forse"
Miłość nie jedno ma imie :lol: Tak więc spokojnie mozena by jeszcze tu wspomniec o utworze Zabawka,Zanim swiat runie w gruzy(to tak krótsza miłość),Zniszczyłaś mnie(nieszczęsliwa miłość),Musze ja miec,Zgubiłem mózg, Włoski automat(koszerna miłość).
franz pisze:Pewnie że to cover Turbonegro z płyty "Ass Cobra' chyba. Tylko zdziwiło mnie że Anti Dread zagrał akurat ta piosenke
Bo to piosenka z tzw. jajem. A piosenki z jajem, przewijają sie w twórczości zespołu Anti Dread.
franz pisze:A to miała być taka miała prowokacja chciałem cię trochę powkurzać
Ja dzis wyjatkowo spokojny jestem, bo cały dzien po górach łaziłem.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 15 cze 2007, 21:29

Berele Lewartow pisze:To nie ma nic do rzeczy, płyta jest po prostu słaba. Było zostac przy gitarze i perkusji, bez zadnych udziwnień.
Nie mam większych przeciwskazan co do wprowadzania innych elemetów niz wiosło i perka, ale z rosądkiem i w odpowiednim momencie a to co zrobili White Stripes to przegiencie.

Berele Lewartow pisze:Jak na polskie warunki, jest bardzo dobrze, szczególnie,ze mamy deficyt w klimatach 77,więc trzeba sie umieć cieszyc z tego co jest.
Może i jak na Polskie warunki to jest dobrze tylko wiadomo jakie sa te nasze wrunki. U nas w prawie kazdych klimatach jest deficyt a więc nie ma sie co dziwić że jak pojawi sie cos na dosc dobrym poziomie to jest lubiane czy wręcz uwielbiane.

A jesli juz jesteśmy przy naszy krajowych zespołach to wiesz coś może o ekipie Awantura? Ostatnio dorwałem ich płyte (nawet nie wiem jak się nazywa :lol: ) takie proste energetyczne granie w klimatach "street punkowych" zwykle daleko mi do takich klimatów głownie ze względu na teksty ale i po cześci ze wzgledu na muzyke zaś akurat ostatnio miałem chęć na cos takiego i awantura swietnie sie do tego nadaje.
Jak chcesz to ci przesle powinno ci się spodobać.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 15 cze 2007, 22:05

Z Awantury to tylko Czerwone skurwysyny, które swoją drogą w któryms temacie nawet polecałem, z płyty chyba Zasady życia, zreszta nie wiem czy cos wiecej wydali, nie jestem do końca zorientowany, zresztą to co mam mi wystarcza :)
franz pisze: U nas w prawie kazdych klimatach jest deficyt a więc nie ma sie co dziwić że jak pojawi sie cos na dosc dobrym poziomie to jest lubiane czy wręcz uwielbiane.
Z ta ostatnią czescia raczej bym sie nie zgodził, bo chyba nie ma zespołu, który jakoś byłby lubiany przez wszystkich, przynajmniej przez zdecydowana większość, moze Bulbulatorsi?

A i jeszcze co do WS, to chyba kiedys sam Jack White powiedział,ze większość zespołów niepotrzenie kombinuje,ze swoimi piosenkami. Szkoda,ze sam sie do tego nie zasotsował.
Choc trzeba przyznac,ze poprzednia płyta, akurat była bardzo dobra.

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 18 cze 2007, 22:23

zapodaj ktos tabulaturki do mojej ulubionej piosenki "Antidread-Erekcja" sobie chcialem pobrzdekac. dziekuje

najlepszego Bagg !

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 19 cze 2007, 20:44

Poproś google, tylo zaznacz,zeby szukaly ci Turbonegro - I Got Erection.

Awatar użytkownika
kabanos6
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kabanos6 » 20 cze 2007, 17:22

Ja teraz w następny weekend idę na koncert Hardcorowej grupy 1125 , zna może ktoś ten zespół ? Będą też grały inne kapele tylko nie pamiętam jakie. Osobiście nie przepadam za HC ale raz na koncert pójść można :wink:

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 557
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 22 wrz 2007, 16:54

bagg pisze:
yyyyyyyyyyyy to chyba nie scorpionsi graja Dust in the wind to chyba spiewa zespół Kansas Wink

Dust in the wind w wykonaniu Kansas to jest zwyczajny cover(aczkolwiek całkiem niezły). Sama piosenka jest Scorpionsów.
Mylisz się: "Dust In The Wind" to kawałek Kansas, a wersja Scorpsów to zwyczajny cover (aczkolwiek całkiem niezły). Podobnego zabiegu dokonała niemiecka grupa z "Dziewczyną O Perłowych Włosach" Omegi.

Aco do samych Scorpsów: mają wiele fajnych kawałków i kilka arcydzieł: "Coast to Coast", "We'll Burn The Sky", "In Trance", czy słynne "Still Loving You". Zespół zdecydowanie lepiej wypada (brzmienie!) na koncertach niz w studio.

P.S. To może trochę głupie, że wygrzebuję post z przed dwóch lat, ale tak sobie przeglądałem akurat forum z nudów, no i nie mogłem nie zareagować.

Awatar użytkownika
PiDi
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PiDi » 25 wrz 2007, 15:09

Foo Fighters wydaje nową płytę - Echoes, Silence, Patience and Grace, może nie grają oni wielkiej muzyki, ale warto sprawdzić, czy zabrzmią jak przed latami, czy - jak to próbują wszyscy - przekombinują. Wypowiedzi Dave'a Grohla, lidera Fusów mówią, że raczej postarają się być nowomodni. Płyta jest najbardziej eklektyczna z dotychczasowych dokonań kapeli. Oczywiście będą kawałki rockowe, do jakich przyzwyczailiśmy fanów Foo Fighters, ale pojawią się też zupełnie inne klimaty - mówi. Jakoś mnie się to nie podoba, zważywszy na to, że mało komu udaje się komplikowanie i "nowe wizje". I zobaczymy jak wygląda ta elektronika foofightersowa. Na dużo jednak nie liczę.

A moje upodobania muzyczne się coś zmieniły... Z pop-punkowych kawałków zacząłem się zagłębiać w przeszłość, co zaczęło obfitować w niemałe zainteresowanie Hendrixem, Zeppelinami, czy Queen. Dlaczego więc wspomniałem o Fightersach? Bo szanuje ich niektóre piosenki i wiem, że stać ich na dobre granie.

A propos Queen... Dalej ciągnie się bezgraniczny ciąg wydawania płyt reedycji płyt reedycji płyt starych płyt i koncertówek. Tym razem na rynek wychodzi koncert z Montrealu, z lat osiemdziesiątych. Półtora godziny niewiarygodnego widowiska z największymi przebojami, które zna praktycznie każdy.
franz pisze:Gdy bije kobiete a ona krzyczy - Erekcja", "Gdy mysle o krwi - Erekcja", "Kiedy podpalam jakis dom - Erekcja", "Była żywa zabiłem ją - Erekcja", "Gdy kopie łopatą w ziemi dół - Erekcja"
Tekst conajmniej dziwny... - Erekcja

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 25 wrz 2007, 15:34

PiDi pisze:Foo Fighters
No może być, całkiem znosny zespół, tylko po tym co czytałem o ich najnowszej płycie to przechodzi mi na nią ochota, jakies eksperymenty nowe brzmienia i inne elektroniczne pierdoły, które mają zachecić małoletnich fanów co to starego oblicza zespołu nie znają. Zwykle z takich udziwnien wychodzi straszna kupa (vide najnowsza White Stripes) ale płyty przesłucham bo może (z naciskiem na to może) będzie dobra...
PiDi pisze:Z pop-punkowych kawałków zacząłem się zagłębiać w przeszłość, co zaczęło obfitować w niemałe zainteresowanie Hendrixem, Zeppelinami
:lol: :lol2: :roll: :suicide: :suicide:

Ostry kozak jesteś. Czy zdajesz sobie sprawe jakie ty bzdury gadasz. Jak żył i tworzył Hendrix to jeszcze o punku sie nikomu nie śniło a co dopiero o pop-punku, a z tymi Zeppelinami to tez pojechałeś, strzeliłes tekst dnia nie ma co. A Pink Floyd to pewnie według ciebie indie rock :lol:

Awatar użytkownika
skorpss
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: skorpss » 25 wrz 2007, 15:46

10 pisze: Scorpions zdecydowanie lepiej wypada (brzmienie!) na koncertach niz w studio.
Hmmm, co do tego brzmienia na płytach to zgodzę się, że kilka albumów mogłoby być lepiej nagranych (szczególnie Savage Amusement). Po części wynika to z tego, że producenci Scorpions zawsze starali się iść w tym względzie z duchem czasu i nie zawsze do końca im to wychodziło. Ale sporo albumów jest nagranych rewelacyjnie, a najnowszym tego przykładem ostatni krążek Humanity-Hour I. Co do koncertów to zgoda absolutna - to jeden z najlepszych zespołów jeśli chodzi o występy na żywo. Dają niesamowitego czadu i to bez masy efektów pirotechnicznych.

10 pisze:A co do samych Scorpsów: mają wiele fajnych kawałków i kilka arcydzieł: "Coast to Coast", "We'll Burn The Sky", "In Trance", czy słynne "Still Loving You".
Miło, że doceniasz ten zespół i kojarzysz z jego dorobku nie tylko utwory balladowe, co jest bardzo powszechne w Polsce :) Arcydzieł to oni mają jednak dużo więcej, z genialnym i nieśmiertelnym Rock You Like A Hurricane na czele :wink:

Awatar użytkownika
PiDi
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PiDi » 25 wrz 2007, 15:56

franz pisze:Ostry kozak jesteś. Czy zdajesz sobie sprawe jakie ty bzdury gadasz. Jak żył i tworzył Hendrix to jeszcze o punku sie nikomu nie śniło a co dopiero o pop-punku, a z tymi Zeppelinami to tez pojechałeś, strzeliłes tekst dnia nie ma co. A Pink Floyd to pewnie według ciebie indie rock
Ktoś tu mnie nie zrozumiał panie franz, mi chodziło zasadniczo o to, że odszedłem od jakichś Billy Talentowych zagrań na rzecz ambitniejszej, a co za tym idzie, starszej muzyki. Nie miałem nawet najmniejszej chęci nazwać muzykę Hendrixa punkiem, tak samo jak i Zeppelinów, czy Floydów. Różnie pojmujesz - różnie interpretujesz... :?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”