Wybory parlamentarne 2011 - Strona 22

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Oddam głos na

Prawo i Sprawiedliwość
10
20%
Platforma Obywatelska
8
16%
Sojusz Lewicy Demokratycznej
2
4%
Polskie Stronnictwo Ludowe
1
2%
Ruch Poparcia Palikota
10
20%
Polska Jest Najważniejsza
1
2%
Kongres Nowej Prawicy
9
18%
Samoobrona
1
2%
Inna Partia
2
4%
Nie oddam głosu
6
12%
tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 88

Re: Wybory parlamentarne 2011

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 11 paź 2011, 13:37

arek_ahig pisze:Ledwie jedne wybory dobiegly konca, a juz rzekomo nie wyborca Platformy wprowadza w blad manipulujac. :lol:
Wygodnie brac wartosci bezwzgledne, wszak liczebnosc samorzadow jest duzo wieksza, jezeli jednak sprawdzimy wartosci wzgledne i wzrost procentowy, to duzo wiekszy przyrost urzednikow nastapil w administracji panstwowej.
Druga rzecz i kolejna manipulacja wyniki z faktu, ze wzrost zatrudnienia w samorzadach, a co za tym idzie wynagrodzenie za ich prace, w 75% jest pokrywany z programow unijnych.
Zreszta o groteske zakrawa juz sam fakt, iz tak olbrzymi przyrost urzedasow nastapil w okresie kryzysu. :lol:
A gdzie ja manipuluje, czy wprowadzam w błąd, jesteś w stanie pokazać? Wpis miał tylko wyjaśniać (napisałem dodatkowo "chyba" nie będąc pewnym konkretnych liczb) jaka cześć urzedników jest sprawką rzadu jako osobnego ośrodka władzy, tyle i nic więcej, ale widzę że wrodzona podejrzliwość kazała wykryć kolejengo wroga :).
Płace urzędników pokrywane przez UE, dla mnie to nowośc, poproszę więc o jakąś podstawę prawną, bo nie za bardzo mi się chce wierzyć, że UE płaci polskim urzędnikom.

P.S. Jeżeli wydatki pokazane w innym poście są prawidłowe, tzn że realnie spadły lub nie wzrosły bo inflacja w tym okresie była na tym samym poziomie, jak wzrost tych wydatków w tym trzyletnim okresie. Dług wziął się głownie z niedoboru po stronie przychodowej, czyli obniżenia podatków i parapodatków

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 11 paź 2011, 13:38

Atak lemingów jest zatrważający :roll: . Nie tyle co na tym forum, ale w naszym społeczeństwie. Jednym zdaniem mam nadzieję, że nie dożyje czasów, kiedy w Polsce, za którą walczyli moi przodkowie pedalskie i lesbijskie tęczowe pseudorodziny będą mogły adoptować dzieci, lub lesba będzie się zapłodniała za pomocą invitro, w lewackim społeczeństwie, które nie będzie miało żadnego szacunku dla historii, dla tego co "było", patrząc jedynie w przyszłość - uważając, że przeszłość, nasza historia, tradycja to powód do wstydu, kiedy zanikną wszelkie akcje patriotyczne, które i tak są organizowane dzięki nielicznej grupie, której się chce; a przecież naród bez historii traci swoją tożsamość - smutne.
Niech żyje bezgranicznie rozumiana tolerancja w imię poprawności politycznej !

petrdcm
Internetowy napinacz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 11 paź 2011, 13:43

.
Ostatnio zmieniony 12 paź 2011, 15:56 przez petrdcm, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 698

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 11 paź 2011, 13:43

petrdcm
dentysta jest refundowany z NFZ
red85 napisał(a):
Likwidacja finansowania Kościoła z budżetu

Finansowane z budżetu jest tylko częściowe. W dodatku wspólnot religijnych jest kilkaset i reprezentują różne religie. Rozumiem że powyższe dotyczy wszytskich bez wyjątków i ludzie którzy głosowali robili to świadomie a nie wyłącznie z powodów antykatolickich?
Tak wszystkich bez wyjątku , chcesz płacić na Kościół to rób to dobrowolnie.
Aha czyli legalne alkoholizm czy papierosy są zbyt małym problemem społecznym?
Skoro są to czemu nikt tego nie zdelegalizował , czy może jeszcze sa potrzebne takie dziwne wymysły typu dopalacze?
Problem narkotyków nie jest do opanowania metoda kija , więc może lepsza będzie marchewka ?

Czemu całe społeczeństwo ma finansować niewielki procent którym to potrzebne? Nie jest to problem ogólnospołeczny tylko co najwyżej indywidualny pewnej grupy ludzi. Jak idę do dentysty nikt mi tego nie finansuje itp.
"Finansowanie z budżetu liberalnej..."

Jak zachorujesz na raka to chciałbyś żeby cię leczono prawda? to dlaczego zabraniasz refundacji usług medycznych innym.
Ja osobiście bym wolał by tacy ludzie adoptowali dzieci niż bawili się w in vitro ale co tam
Atak lemingów jest zatrważający . Nie tyle co na tym forum, ale w naszym społeczeństwie. Jednym zdaniem mam nadzieję, że nie dożyje czasów, kiedy w Polsce, za którą walczyli moi przodkowie pedalskie i lesbijskie tęczowe pseudorodziny będą mogły adoptować dzieci, lub lesba będzie się zapłodniała za pomocą invitro, w lewackim społeczeństwie, które nie będzie miało żadnego szacunku dla historii, dla tego co "było", patrząc jedynie w przyszłość - uważając, że przeszłość, nasza historia, tradycja to powód do wstydu, kiedy zanikną wszelkie akcje patriotyczne, które i tak są organizowane dzięki nielicznej grupie, której się chce; a przecież naród bez historii traci swoją tożsamość - smutne.
Niech żyje bezgranicznie rozumiana tolerancja w imię poprawności politycznej !
No nic ułanie weź swą szablę w dłoń i pogalopuj na tygrysa.

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 11 paź 2011, 13:47

.
Ostatnio zmieniony 12 paź 2011, 16:39 przez petrdcm, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 11 paź 2011, 13:48

j1mmy pisze:dentysta jest refundowany z NFZ
Tylko że kolejki do państwowych są kilkumiesięczne, zresztą nie wszystko refundują. A do gabinetów, które nie mają podpisanych umów z NFZ, przychodzisz, umawiasz się na następny dzień i sprawa załatwiona.

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 11 paź 2011, 13:49

.
Ostatnio zmieniony 12 paź 2011, 16:48 przez petrdcm, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 11 paź 2011, 13:56

petrdcm
No zaraz zaraz , a jak będziesz miał alergię albo chirurgie szczękową to Państwo ci dopłaca tak samo do astmy , to dlaczego nie miałoby dopłacać ludziom , którzy chcieliby mieć dzieci ?

Albo jak ogłuchniesz (życiu to nie zagraża) to tez byś chciał żeby ci aparat refundowąc prawda ?

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 11 paź 2011, 14:01

.
Ostatnio zmieniony 12 paź 2011, 16:48 przez petrdcm, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 11 paź 2011, 14:05

Ja nie sypnę ale Państwo sypie , rozumiem że dla niektórych to , ze ktoś nie może mieć dzieci nie jest chorobą i nie należy tego leczyć bo to drogie jest , ale skoro już Państwo rozdaje kasę na lewo i prawo to i tu mogłoby coś sypnąć , nawet niech to będzie 30% kosztów leczenia.

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 11 paź 2011, 14:08

.
Ostatnio zmieniony 12 paź 2011, 16:08 przez petrdcm, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 11 paź 2011, 14:19

petrdcm
Nie jestem osoba na tyle kompetentną by dyskutować o stanie polskich szpitali nie znam również stanu finansów NFZ , wiem że do specjalisty dostać się ciężko. Z drugiej strony nie wiem na ile wynika to z niedofinansowania a na ile z złego zarządzania. Są szpitale , które działają dobrze i są nad kreską są takie , które zarządzane są źle.
podejrzewam , ze ta nasza dyskusja bez konkretnych kwot i wyliczeń jest jałowa

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 11 paź 2011, 14:25

Mnie obchodzi to co powyżej
Jasne jakby Kaczyński nagle zmienił program o 180 stopni też byś mu zaufał? Nie bedę tutaj wdawał się w dyskusje na temat tych propozycji chociaż uważam jest za całkowicie szkodliwe, rozumiem, że masz inne poglądy na wiele spraw, ale zupełnie nie mogą pojać że ktoś kto w ciągu paru lat od gościa który wydawał gazetkę z zakazem pedałowania na okładce po paru latach jest za legalizacją związków pedalskich z prawem do adocji co już udowodnił Lukinis jest dla Ciebie wiarygodny. Cóż Twoja sprawa.
I na koniec powiem, że dziwi mnie jedna rzecz. Potrafisz z taką empatią patrzeć na tych, którzy mogli się poczuć dotknięci wypowiedziami Palikota, a to uczucie mija całkowicie w chwili kiedy zaczynasz się wypowiadać o partii rządzącej, gejach czy kij wi jeszcze czym.
Przepraszam bardzo, ale czy ja jestem jakimiś politykiem to ja startowałem w wyborach? Po rozmowie Lisa z Kaczyńskim, mówiłeś, że nie obchodzi Cie co mówi Lis bo to nie on startuje, a nagle moje poglądy są ważne?

Sorry ja sobie mogę pisać dowolne bzdury na ich temat, chociaż i tak nie ma miary. Dotychczas myślałem, żę w naszej kulturze są pewne granice, że np. szydera ze zmarłych osób dla kogokolwiek który zrobiłby to publicznie będzie końcem kariery politycznej, bo jak już mówiłem na przysłowiowym podwórku ktoś taki były skończony z obitym ryjem. Ale ochodząc nawet od tego politycy to są osoby publiczne i zwykły obywatel w prywatnej rozmowie czy na jakimiś gównianym forum może na nich sobie wrzucać, ale na Boga w życiu publicznym jakaś kultura powinna panować. Ja sobie mogę powiedzieć, że Arłukowicz czy Kluzik Rostowska to kurwy, mogę napisać na forum, ale jak ktoś coś takiego robi publiczne to jest sprowadzanie debaty do poziomu rynsztoku. Politycy, Marszałkowie, Premierzy to z zasady powinna być elita, powinien być ktoś kto reprezentuje resztę narodu, więc jak oni używają takiego języka to co dopiero zwykli szarzy ludzie? Ryba psuje się od głowy, jak społeczeństwo wybiera gościa który zwykłym chamstwem i obrażaniem innych zdobywa popularność to jaka to jest wiadomość dla zwykłego szarego człowieka? Że co? Że warto być w życiu zwykłym chamem, bo to popłaca, a nie przyzwoitość.

Poza tym nigdy w życiu bym się nie posunął do szydery ze zmarłej osoby, obrażania go epitetami i wulgaryzmami. I jak jadę po rządzie, pederastach to również, nie wrzucam tutaj że to są kurwy, szmaty, dziwki, tylko staram się to jakoś uzasadznić, a nie tylko rzucać epitetami i insynuować. Tak więc do Palikota nie ma żadnego porównania. Typ się przejechał po 96 zmarłych, przejechał się po nieżyjącym ojcu Kaczyńskiego, po Chorej Matce, po zmarłym bracie, ja naprawdę nie wiem jak można kogkolwiek jeszcze bardziej obrazić, co jeszcze można zrobić? Pojechać po dzieciach? No Kaczyński ich nie ma, więc nie miał jak, za to po bratowej też się przejechał. Powótrze NIe ma żadnego porównania do obelg który on rzucał. W naszej kulturze nie ma nic gorszego niż jazda po zmarłych członkach rodziny.

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 11 paź 2011, 14:26

Przedstawiony program jest niekompletny, bo brakuje w nim jakże słusznego postulatu w myśl którego przestrzeń publiczna powinna być wolna od symboli religijnych, co uzasadniają wolnością światopoglądową pomijając niewygodny fakt, że jest to niczym innym jak forsowaniem własnego światopoglądu zwanego LAICYZMEM i w taki oto niewinny sposób mniejszość próbuje narzucić coś większości.

W kontekście KK to większość zapomina o tym, że w stosunkach z państwem jest wierzycielem, wszak państwo polskie wzięło na siebie zobowiązania z tytułu licznych grabieży jakich dokonano kosztem majątku KK, zaś zobowiązania należy wykonywać. Nie mam nic przeciwko temu, aby traktowano wszystkie podmioty na podobnych zasadach jeśli taka będzie wola narodu wyrażona przez ich przedstawicieli ewentualnie bezpośrednio w formie referendalnej ale tylko i wyłącznie w okolicznościach usprawiedliwiających przeświadczenie, że WIERZYTELNOŚĆ ZOSTAŁA ZASPOKOJONA.
Finansowane z budżetu jest tylko częściowe
finansowanie może i tak, ale zwolnienia podatkowe już nie (np. od nieruchomości - ustawa o stosunku Państwa do Kościoła Katolickiego w Rzeczypospolitej Polskiej).

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 11 paź 2011, 14:30

.
Ostatnio zmieniony 12 paź 2011, 16:08 przez petrdcm, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”