Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 25 maja 2025, 15:00
coco
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Devourer » 25 maja 2025, 15:10
Ma aspergera przecież. Może dobrze prowadzić jakieś analizy i statystyki, ale gorzej rozumie relacje społeczne. Nie rozumie, że wizerunklowo stracił na ten monet dużo. To piwo będzie budzić emocje - czy się sprzedał, czy dał się ograć, czas pokaże.Pelart2 pisze: ↑25 maja 2025, 13:39Rzecz w tym, że Mentzen może sobie robić co chce, ale w tym momencie reprezentuje również swoich wyborców. Swoim zachowaniem napluł im w twarz. Te same osoby,z którymi sobie piwkuje, nazywają jego wyborców ciemnogrodem i faszystami. Po raz kolejny udowodnił, że on nie czuje emocji tłumu. Traktuje swoich wyborców jak zasób.
Devourer

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 25 maja 2025, 15:12
Kluchman

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 25 maja 2025, 15:24
DDK
Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » 25 maja 2025, 15:25
Zobacz jak Konfederacja zaczynała. Korwin, Liroy, Jakubiak, Narodowcy, Braun. Sukcesywnie ludzie stamtąd odchodzili lub ich wyrzucano aż zostali tak naprawdę tylko Mentzen (Nowa Nadzieja) i Bosak (Narodowcy). Wczoraj Bosak komentował wywiad Mentzena z Trzaskowskim, produkował się dwie godziny o tym jaki Trzaskowski jest zły a w tym czasie redaktor na żywo pokazał mu zdjęcie jak Mentzen pije z nim browara w pubie. I Bosak się załamał. No jest to jednak niespójne działanie i widać coraz większe tarcia na linii Bosak-Mentzen, nie tylko w tym przypadku. Bosak już raz był w koalicji z PiSem, może 20 lat temu ale byłKluchman pisze: ↑25 maja 2025, 15:12Konfederacja to nie jest jakiś jednolity byt. To koalicja kilku ugrupowań, które mają trochę inne poglądy, trochę inne cele i trochę czymś innym przekonywali wyborców. Póki są w totalnej opozycji to całe towarzystwo jakoś się trzyma. Ale to niezadowolenie Bosaka sugeruje, że w innych okolicznościach może już być różnie.![]()
1234
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 25 maja 2025, 16:25
Ogólnie to pozytywny obrazek,ale nie ma przypadków,są tylko znaki
Conrado

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 25 maja 2025, 16:45
ta teza lata wśród stronników Trzaskowskiego od jakiegoś czasu i zastanawiam się, kto w to w ogóle wierzy:D
piotrcies

Cristiano7
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart2 » 25 maja 2025, 16:57
Pelart2
Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 25 maja 2025, 17:04
Tak, to moje słowa, chwilę przede mną cloner pisał to samo, więc tutaj w pełni podtrzymuję to co pisałem.
HMK
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 25 maja 2025, 17:24
https://wiadomosci.wp.pl/kazdy-ma-swoja ... 167620064aCristiano7 pisze: ↑25 maja 2025, 16:47jesteś pewien na sto procent że tam nie padło słowo CENĘ a nie OCENĘ ?![]()
Conrado

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 25 maja 2025, 18:14
Dlatego ze zdziwieniem czytam o dobrych dwóch dniach Trzaskowskiego. On dobrze wypadł na poziomie ogólnie pojętej prezencji kandydata, szczególnie w stosunku do wcześnieszych debat. Na poziomie taktycznym wygląda jakby robił wszystko, aby szeroki front "prawicowy" zagłosował na Nawrockiego (tematy jak Soros, cenzura, Ukraina w NATO, uważam, że pływał nawet w temacie wprowadzenia euro).masacra pisze: ↑25 maja 2025, 11:28Ja tu dalej nie dostrzegamj tego master planuMaciek (interista) pisze: ↑25 maja 2025, 10:14Jesteśmy w trakcie kampanii prezydenckiej i sztabowi kandydata Trzaskowskiego zależalo nie na rozmowie przy piwie, tylko na konkretnym zdjęciu, które będzie wykorzystywane przez najbliższe dni
No bo co oni na tym zyskali? No, po za przejechaniem prętem po kratach, które wywołało wkurw tych najtwardszych pisiorkow i początkowo dziwna euforię najzagorzalszych silniczków?
Przecież chyba nie o te grupy teraz toczy się gra. Ci ludzie już wiedzieli na kogo będą głosować na długo przed tym zdjęciem i raczej nic ono tutaj nie zmieni.
Gra toczy się o niezdecydowanych wyborców Konfederacji z jednej strony i niezdecydowanych wyborców Lewicy z drugiej. Chyba zgoda?
4 633 000. Tyle miałby do dyspozycji Karol Nawrocki, gdyby z kolei na niego zagłosowali wszyscy, którzy oddali w pierwszej turze głosy na kandydatów o afiliacji prawicowej
Co więcej mieliśmy bardzo wysoką frekwencję, szczególnie w największych miastach. Ten potencjał mobilizacyjny, na drugą turę, wydaje mi się większy na prowincji. Uważam, że równie prawdopodobne jak Rafałowe "na żyletki" jest znaczna przewaga kandydata Nawrockiego. Umacnia mnie w tym aktywność i te widoczne rozdygotanie premiera Tuska.2 975 000. Tyle potencjalnie głosów może zyskać w drugiej turze Rafał Trzaskowski, gdyby zagłosowali na niego wszyscy wyborcy kandydatów o prorządowej lub lewicowej afiliacji
Maciek (interista)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 25 maja 2025, 18:33
Po zakończonej rozmowie z Trzaskowskim, dowiedziałem się, że ze swoimi ludźmi jadą do mojego pubu, gdzie już wcześniej siedział Sikorski. Zapytali mnie, czy do nich dołączę. Zgodziłem się, w końcu jestem właścicielem i wypada, żebym tam był.
Teraz mnóstwo ludzi twierdzi, że sprzedałem w ten sposób Polskę. Rozumiem zarzut, ale się z nim nie zgadzam.
Po wywiadzie z Nawrockim również porozmawiałem z nim kilka minut na osobności w moim gabinecie. Niestety śpieszył się na spotkanie z wyborcami, więc nie mogliśmy porozmawiać dłużej. Gdyby to zależało ode mnie, to oczywiście z nim też bym się napił piwa.
Jakie będą skutki tego piwa? W tych wyborach pomoże to Nawrockiemu. Zdemobilizuje lewicę, zachęci do głosu prawicę. PiS dawno się tak nie pobudził jak wczoraj wieczorem. A dalej?
Nie wiem co przyniesie przyszłość, ale może się okazać, że za dwa lata to od Konfederacji będzie zależało, kto będzie w Polsce rządził. Nie możemy się wtedy znaleźć w sytuacji, w której jedna z partii zmusza nas do zawarcia niekorzystnej koalicji. Nie mogę pozwolić na to, żebym był zmuszony trwać w koalicji, w której nie mogę realizować swoich postulatów. A gdy zagrożę wyjściem z niej, to się dowiem, że zdradziłem Polskę. Muszę mieć pole manewru, nie mogę dać się szantażować argumentem, że z tylko jedną stroną duopolu można w ogóle rozmawiać. Muszę mieć możliwość pozyskiwania różnorodnego elektoratu, również tego centrowego czy umiarkowanego. Normalsi też głosują.
Musimy negocjować wysoko, a do tego potrzebujmy siły oraz różnych alternatyw. Musimy zrobić coś, co się jeszcze nikomu nie udało. Lepper, Giertych, Gowin, Ziobro, Hołownia, wszyscy polegli. Nie zamierzam podzielić ich losu, nie zamierzam dać się zwasalizować PiS czy PO.
To ciekawe, że ludzie krytykujący polskie rządy za prowadzenie polityki na kolanach, za politykę bezalternatywną, za poleganie na obcej sile, w polityce krajowej nagle chcą robić te wszystkie rzeczy. Zamierzam zawsze próbować ugrać tyle ile tylko się da. Zamierzam polegać na własnej sile i nie dać się zapisać do mafii lub sekty. Będę szedł prosto, niezależnie od tego, komu to będzie się podobać, a komu nie.
Doszedłem tam gdzie doszedłem, właśnie dlatego, że w naprawdę wielu sprawach nikogo nie słuchałem i robiłem wszystko po swojemu. Zamierzam dalej tak działać. Jeszcze wiele razy podejmę decyzje, które będą się bardzo wam nie podobały. Wierzę, że przyniesie to na końcu sukces.
A co do piwa. Zamierzam spotykać się z każdym ważnym politykiem, który będzie chciał się spotkać. Poszedłbym na piwo, wino czy kawę z Kaczyńskim, Tuskiem, Zandbergiem czy Czarzastym. Jeśli komuś to przeszkadza, to nic na to nie poradzę. Ja wam nie mówię, z kim możecie się spotkać a z kim nie.
Żałuję jedynie tego, że w ten sposób przykryłem bardzo dobrą rozmowę z Trzaskowskim. Lepiej by było, gdyby po Twitterze latały fragmenty, jak przyznaje się do wielu szkodliwych poglądów i planów, niż to, że piję z nim piwo. Zaskoczyła mnie skala reakcji na to piwo. A najbardziej zaskoczyło mnie to, że sztab PiS zamiast grzać wypowiedzi Trzaskowskiego, zaczął przeżywać to piwo.
Jeśli ktoś po tej całej kampanii, w której oszczędzałem Nawrockiego i cały czas atakowałem Trzaskowskiego uzna, że popieram Trzaskowskiego, bo wypiłem z nim piwo, to również nic nie poradzę. Chwilę wcześniej, przez ponad 1,5 godziny, wykazywałem jak bardzo się z nim nie zgadzam, jak niby miałbym go poprzeć?
Zamierzam zakończyć ten duopol, sprawić, żeby w Polsce w końcu coś się zmieniło. Dojdę to tego celu prędzej czy później, nawet jeżeli po drodze będę musiał podejmować niepopularne decyzje.
Pogłoski o mojej śmierci są mocno przesadzone.
DDK

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 25 maja 2025, 18:34
MazurXIII
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio