Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 26 sty 2026, 11:53
Maciek (interista)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 26 sty 2026, 12:36
sickstick
Post Wyświetl pojedynczy post autor: basson » 26 sty 2026, 13:32
basson
venomik
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 26 sty 2026, 13:43
Z wojujacego antyklerykalizmu widac sie wyrasta bo temat Kosciol na tym forum jest od dawna martwy co nie znaczy ze nie byloby o czym pisac ale komu sie chce? Chodzisz to chodzisz dajesz na tace to dajesz wierzysz to sobie wierz. Nikt nie przychodzi sie tutaj skarzyc ze KrK ma jakies zwolnienia i przywileje ze mu procesja w Boze Cialo przechodzi i jeczy pod oknem albo ze mial ochote odpoczac po pracy a tu ksiadz chcial wbic nieproszony z koleda.
Chlopaczek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 26 sty 2026, 13:48
Sprawdźmy to:
Rok wcześniej WOŚP zebrała podczas finału 282 mln zł, ale łącznie w ciągu 12 miesięcy 2024 r. — 361 mln zł. Według ostatniego dostępnego rozliczenia ze środków zebranych podczas Finału 88,5 proc. sfinansowało sprzęt medyczny. Pozostałe pieniądze poszły na prowadzenie programów leczniczych, szkoleń no i na koszty organizacji samego finału (14,3 mln zł). Pełne koszty administracyjne fundacji (13,5 mln zł) oraz sfinansowanie corocznego festiwalu Poland Rock (12,5 mln zł) są poza rozliczeniem Finału, czyli zostały rozliczone głównie z innych zbiórek w tym 1,5 proc. PIT.
Kluchman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: basson » 26 sty 2026, 13:49
basson
Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 26 sty 2026, 13:58
Gwoli ścisłości: Może na wsiach nadal tak jest, w dużych miastach księża po kolędzie chodzą tylko do tych, którzy zgłosili się wcześniej do kancelarii, lub przyjmują księdza od kilku lat regularnie.
dias
Post Wyświetl pojedynczy post autor: basson » 26 sty 2026, 14:01
No jednak wyjdziesz z domu w finał WOSPu, to zaczepi Cie w duzym miescie kilka osób z zapytaniem o wrzutkę. Księdzu nie musisz otwierać drzwi, przyjdzie raz, a jak zaznaczysz, ze nie przyjmujesz to za rok juz nie wprzyjdzie. Wiem, bo mam dobre relacje z sąsiadem i tak to wygląda.
Fajne dane, artykuł z wczoraj na potrzeby zamykania ryjów takim płaczkom jak ja. Jeśli jest prawdziwy to git, jednak plamy po wyborach juz nigdy nie zmazeKluchman pisze: ↑26 sty 2026, 13:48Sprawdźmy to:
https://businessinsider.com.pl/gospodar ... ja/p1s7e56
basson
Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 26 sty 2026, 14:08
Fajnie. Czyli wiesz, że o resztę pieniedzy jest bol dupy, a nie wiesz nawet ile tego jest i czy jest to kwota dziwna czy też odpowiadająca temu jak działaja takie organizacje. Najpierw mieć ból dupy, a potem sie zastanowić czy to ma podstawy.
venomik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johny batonik » 26 sty 2026, 14:15
Mnie co weekend na rynku we Wrocławiu zaczepiają o 4 rano czy nie chcę jeszcze wejść na piwko do Red Rabbit. Ale zawsze odpowiadam, że to nie dla mnie, proszę do użytkownika @karollo89 się zgłosić.
johny batonik
Post Wyświetl pojedynczy post autor: basson » 26 sty 2026, 14:24
Takie kampanie wyborcze tanie nie są, a nerwów przy fakturach co nie miaravenomik pisze: ↑26 sty 2026, 14:08Fajnie. Czyli wiesz, że o resztę pieniedzy jest bol dupy, a nie wiesz nawet ile tego jest i czy jest to kwota dziwna czy też odpowiadająca temu jak działaja takie organizacje. Najpierw mieć ból dupy, a potem sie zastanowić czy to ma podstawy.
Super, na pewno ktoś chętnie z Tobą podyskutuje, ale ja się wypisuję.
*o kurcze ucięło,21:40
Owsiak ogłosił, że jutro nie będzie konferencji, a WOŚP będzie przekazywał dane w komunikatach.
basson
Post Wyświetl pojedynczy post autor: karollo89 » 26 sty 2026, 14:30
Okropny brak szacunku wobec partnerki prezentujesz, będąc co weekend na rynku o tej porze. Nie wspominając o wchodzeniu w interakcje z naganiaczkami. Czy dla równowagi twoja dziewczyna ociera się wówczas o samców w klubie, czy zostaje sama w mieszkaniu z kolegą z pracy?johny batonik pisze: ↑26 sty 2026, 14:15Mnie co weekend na rynku we Wrocławiu zaczepiają o 4 rano czy nie chcę jeszcze wejść na piwko do Red Rabbit. Ale zawsze odpowiadam, że to nie dla mnie, proszę do użytkownika @karollo89 się zgłosić.
karollo89

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johny batonik » 26 sty 2026, 14:36
johny batonik
Post Wyświetl pojedynczy post autor: karollo89 » 26 sty 2026, 15:07
karollo89
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio