Eurowizja (zbiorczy) - Strona 30

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Eurowizja (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 13 maja 2023, 22:42

Przesłuchałem sobie Gladiatora i generalnie taki Zenek z III ligi go zjada. Byśmy się wstydu najedli. Blanka zrobiła swoje.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Eurowizja (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 13 maja 2023, 22:44

Nie no, Mołdawia ma swojego karła. To już chyba po zawodach.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8193

Eurowizja (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 13 maja 2023, 22:44

A Blanka w typach buków idzie do góry, już 12 miejsce 💪💪💪

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 3479

Eurowizja (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 13 maja 2023, 22:50

Bienias pisze:
13 maja 2023, 22:42
Przesłuchałem sobie Gladiatora i generalnie taki Zenek z III ligi go zjada. Byśmy się wstydu najedli. Blanka zrobiła swoje.
No tak, Blanka zamiotła konkurencję w preselekcjach. Tak bardzo, że TVP musiało naprędce zmieniać regulamin i ustawić głosowanie jurorów pod nią :)
basson pisze:
13 maja 2023, 22:39
No ładnie to przeanalizowałeś :D ja też jestem zdania, że Chorwacja zostanie obsypana spora ilością głosów widowni. Nie potrafię usprawiedliwić takiego wysokiego kursu na Chorwację cały czas. Ciągle jednak za niski, żeby się bawić w obstawianie. Po odjęciu podatku wychodzi jakoś 80% stawki na +

A jak myślisz Mołdawia ? Za top 10 płacą 5.00. Oni zawsze tacy pocieszni z tymi trąbkami
Rok temu właśnie Mołdawia była 2. w televotingu i miała ponad 200 punktów (przegrała tylko z Ukrainą, gdzie nie do końca chodziło o piosenkę), więc czemu tegoroczna Chorwacja ma nie zrobić nieco ponad 100?

Mołdawia fajna, kolorowa, z tego co wiem bardzo pozytywne odebrana przez ludzi, którzy nie żyją Eurowizją, nie ma aż takiej złej pozycji startowej. No ale kandydatów do Top 10 dużo, może być na granicy. Ogólnie ryzykowny typ, ja tam wolę grać na zdarzenia, które nie chce żeby weszły. Dlatego już tydzień temu puściłem symboliczną kwotę, że Szwecja wygra :)

basson
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 96

Eurowizja (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: basson » 13 maja 2023, 22:56

Dobra dałem Mołdawia top10 5.00 i Włochy najlepsze z wielkiej 5 2.25. Wiecie na co wysyłać SMS Xd

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Eurowizja (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 13 maja 2023, 23:02

matt_ pisze:
13 maja 2023, 22:50
No tak, Blanka zamiotła konkurencję w preselekcjach. Tak bardzo, że TVP musiało naprędce zmieniać regulamin i ustawić głosowanie jurorów pod nią :)
Gladiator jest tak [ch**], że wstydem było to puścić w Europie. Przesłuchałem oba kawałki jakieś 20 minut temu i nie rozumiem całego hejtu. Bejba wg. gladiatorów miała się zbłaźnić w eliminacjach...

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator

Eurowizja (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 13 maja 2023, 23:08

Przed Blanką tym bardziej czuję wstyd jak [ch**]. Ani to fajne, ani ciekawe, ani zabawne, ani kreatywne, ani odważne. Jeszcze "wybrane" w atmosferze skandalu, bo jak że inaczej. A potem dziwne, że TVP ma taki PR w tym kraju :) Jeżeli wszystko było czyste, dlaczego do teraz nie udostępnili szczegółowych wyników głosowania?

No to że Blanka wejdzie było niestety to przewidzenia, biorąc pod uwagę skład drugiego półfinału. Zobaczymy jak dzisiaj.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Eurowizja (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 13 maja 2023, 23:12

matt_ pisze:
13 maja 2023, 23:08
No to że Blanka wejdzie było niestety to przewidzenia, biorąc pod uwagę skład drugiego półfinału. Zobaczymy jak dzisiaj.
przecież cały tt płakał że to wstyd i odpadniemy w eliminacjach :boruta: Skandalem to jest głosowanie na takie kawałki jak gladiator. to jest tak słabe że nawet głusi by to odjebali.

Awatar użytkownika
piotrcies

Eurowizja (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 13 maja 2023, 23:12

Gladiator był lepszą piosenką i tylko patrząc na utwór, to on powinien bezsprzecznie pojechać. Może nie być w czyimś guście, ale ten utwór się wyróżniał i był lepszy do zapamiętania (jeśli mówimy o samym utworze). Problem w tym, że Jann położył występ w Tu bije serce Europy - jego wykonanie było po prostu słabiutkie i z takim występem to raczej byśmy Europy nie zwojowali. Niemniej sam awans Blanki faktycznie był w skandalicznych okolicznościach.

Za to piosenka Blanki taka nijaka - w radiu leci z 500 takich i dopiero przy entym odsłuchu można zacząć tupać nogą. Ale za to tzw. stejdżing był spoko i na pewno tym dała się zapamiętać.

Ja rozumiem, że matt_ jest zniesmaczony okolicznościami, ale to nasza reprezentantka i w sumie stała się trochę ofiarą całej sytuacji. Ja tam jej kibicuję, w sumie występ przyzwoity, zaśpiewała poprawnie, ta jej bejba i ta jej krejza dają się zapamiętać, nie było wstydu imo. Koniec końców występami w Liverpoolu tylko zyskała i widać wzrost w typach buków.

Choć Blanka to zupełnie nie moja bajka, to jak porównam do tego gówna, które wysyłaliśmy rok w rok w stylu Kasi Moś, Moniki Kuszyńskiej czy innej Isis Gee, bo tam te ballady to w ogóle przepadały, to jednak nie jest tak źle. Rafała 2.0 nie wysłaliśmy i może będzie gdzieś połówka stawki, co będzie bardzo dobrym wynikiem, jeśli weźmiemy oczekiwania sprzed choćby kilku tygodni.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Eurowizja (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 13 maja 2023, 23:20

Gladiator był lepszą piosenką i tylko patrząc na utwór, to on powinien bezsprzecznie pojechać.
Może nie być w czyimś guście,
aha. a może to jest tak ze ta bejba jest lepsza ale nie jest w czyimś guście? Na szybko przejrzałem internet i już kumam cały ten tęczowy hejt. Jedni warci drugich ( wy ich)

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator

Eurowizja (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 13 maja 2023, 23:25

Bienias pisze:
13 maja 2023, 23:12
przecież cały tt płakał że to wstyd i odpadniemy w eliminacjach :boruta: Skandalem to jest głosowanie na takie kawałki jak gladiator. to jest tak słabe że nawet głusi by to odjebali.
Na Twitterze jest limit znaków, co nie wpływa pozytywnie na poziom wypowiedzi :) Nie kierowałbym się tym, co tam piszą w jedną i drugą stronę (podobno jakieś mózgi życzyły śmierci Blance, jeżeli to prawda to szkoda gadać).
piotrcies pisze:
13 maja 2023, 23:12
Rafała 2.0 nie wysłaliśmy
Właśnie problem w tym, że wysłaliśmy! Tylko zamiast 40-letniego, odpychającego gościa jest młoda, urodziwa dziewczyna i przy pozytywnym splocie okoliczności, zamiast odpaść weszliśmy do finału. To są jedyne różnice. Obydwoje nie potrafią śpiewać, jedna i druga piosenka do bólu wtórne, bez polskiej/wyróżniającej cząstki i zarówno Rafał, jak i Blanka to pupilki TVP.

Awatar użytkownika
piotrcies

Eurowizja (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 13 maja 2023, 23:25

Jeśli porównamy wersje studyjne, to nie ma w ogóle podjazdu. Bejba to utwór, jakich są setki - zupełnie niewyróżniający się - to już słyszeliśmy wiele razy. Gladiator może nie podejść komuś, ale oryginalność, poziom wokalny Janna itd. - no co tu porównywać.

To trochę jakby (oczywiście z zachowaniem proporcji) jakiś fan - nie wiem - disco polo powiedział, że Zenek lepszy od np. Pink Floyd, bo nie lubi rocka. Można nie lubić, ale obiektywnie nie można tego zestawić, bo jedno to jest biesiada, a drugie (jak na muzykę popularną) sztuka.

Awatar użytkownika
Ojciecdyrektor
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 482

Eurowizja (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ojciecdyrektor » 13 maja 2023, 23:27

Przerost formy nad treścią, jedyna piosenka która trochę siadła w ucho to Solo :D
UK chyba wygra bo powiedzieli, że dziadek występującej przeżył holocaust.

basson
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 96

Eurowizja (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: basson » 13 maja 2023, 23:28

To co, tym razem dostaniemy 12 od Ukrainy ? :whistle:

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator