Programy publicystyczne - Strona 4

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Najlepszy program publicystyczny to:

Co z ta Polska ?
11
24%
Teraz My
15
33%
Kropka nad i
2
4%
Kawa na ławę
5
11%
Warto rozmawiac
6
13%
Forum
0
Brak głosów
...
6
13%
Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 11 wrz 2007, 23:52

bellus pisze:Nie chce mi się cytować i obalać każdego twojego zdania, więc zadam jedno pytanie.
To dlaczego znowu zarzucasz mi to czego nie napisałem?
bellus pisze:Jak skomentujesz to, że Kwaśniewski kłamał, kłamał wielokrotnie, jako wyjaśnienie tamtej chwilowej niedyspozycji podał kontuzję golenia. Czy to jest normalne?
Kwaśniewski tak najpierw kłamał i tym samym postąpił karygodnie. Ale jak napisał czeher każdy polityk jak tylko mówi kłamie. I ciemny lud jakim jest ponoć społeczeństwo polskie (tak wg Giertycha powiedział Kurski, ja tego nie pamiętam ale nie wazne nie o tym teraz) tego w większości nie kupił bo wyraźnie było widać ze Kwaśniewski był nawalony i się skompromitował a także Polskę bo nasz kraj reprezentował. Ale powszechnie się mówiło że był pijany i ta choroba jest głupią wymówką co było widać w TV. Tyle ze jakis czas, dłuuugi czas po tym wydarzeniu gdy już nie był prezydentem udzielił wywiadu w którym się przyznał że skłamał, że przesadził z piciem, przeprosił za to zachowanie i powiedział że okoliczności nie pozwalały mu odmówić. Czy mógł odmówić czy nie, z kim pił a z kim nie a dzięki temu piciu załagodził jakieś stosunki (tak sobie gdybam bo nie wiem jaki to 'picie' miało później skutek) tego już nie wiem(y). Ale są sytuacje w których się nie odmawia alkoholu (nie mówię upija), tańca gdy głowa jakiegoś państwa prosi naszą pierwszą damę gdy a ta np nie lubi tańczyć. Lubi nie lubi ale zatańczy bo w interesach robimy nie tylko to co nam się podoba ale i inne rzeczy. Tak samo nie odmówisz lampki szampana na 100-tnych urodzinach babci bo tak nie wypada mimo że szampana nie lubisz jak i nie powiesz swojemu promotorowi że jest 'pipipi' na 5 min przed obroną pracy.
bellus pisze:Co do Kaczyńskiego to nawet załóżmy, że się spił to on był na tyle inteligentny / nie był bezczelny, że nie pojechał w stanie wskazującym na spożycie do jednego z najważniejszych dla Polaków miejsc. Nie widzisz tego, że Kwaśniewski zbezcześcił pamięć pomordowanych na wschodzie? W imię czego - w imię tego, że ze znajomymi z młodzieżówki komunistycznej musiał się napić?
Jak napisałem wcześniej widzę różnicę i dlatego dopisałem ze potępiam zachowanie Kwaśniewskiego bo nie równa się z 'rozmowami' Kaczyński & Tusk. Dodałem też że gdyby PiS nie mówił o kwasie Kwacha to bym nie wypominał Kaczyńskiemu i Tuskowi że w ogóle coś pili jak tego po sobie nie pokazali.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 20 wrz 2007, 23:39

Dziś był ostatni odcinek 'Co z tą Polską?' w którym dla mnie Giertych po raz kolejny udowodnił że coś więcej niż rozmowy przy trzepaku z butelką taniego wina go przerastają i swoich rozmówców próbuje zniżyć do tego poziomu :roll: Jak ten człowiek mógł zostać ministrem edukacji :angry2: No ale nie ja go wybierałem i nie ja byłem z nim w koalicji :twisted: Ogólnie po takich wypowiedział Giertycha i całej ferajny w studio dostaję większego obrzydzenia do polityki niż miałaby ona zyskać w moich oczach jeśli o takim zjawisku w ogóle można mówić :think:

Tak w ogóle to mógłby mi ktoś przypomnieć o co poszło z Lisem i czy koniec emisji jego programu oznacza że odchodzi z Polsatu :?:

sms ze 'szkła kontaktowego' :arrow: Lepper + Miller = Killer :lol2:

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 21 wrz 2007, 11:53

Yukasz pisze:Tak w ogóle to mógłby mi ktoś przypomnieć o co poszło z Lisem i czy koniec emisji jego programu oznacza że odchodzi z Polsatu Question

Wzgledy ekonomiczne (czytaj: Kaczysncy znalezli teczke na Soloza <wlasciciela Polsatu> i zagrozili mu, ze ja opublikuja, jesli nie usunie Lisa z wydarzen Polsatu, bo jak wiadomo, w tych ze wydarzeniach ladnie najezdzali na Kaczynskich, no ale zadnych przeklaman itd nie bylo. No coz, wolna TELEWIZJA)

Awatar użytkownika
Nurni Flowenol
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nurni Flowenol » 21 wrz 2007, 12:59

Lakier pisze:Wzgledy ekonomiczne (czytaj: Kaczysncy znalezli teczke na Soloza <wlasciciela Polsatu> i zagrozili mu, ze ja opublikuja, jesli nie usunie Lisa z wydarzen Polsatu, bo jak wiadomo, w tych ze wydarzeniach ladnie najezdzali na Kaczynskich, no ale zadnych przeklaman itd nie bylo. No coz, wolna TELEWIZJA)
Bardzo ciekawa teza. Gdyby to przyszlo z tak zwanej drugiej strony to zapewne z miejsca padalyby oskarzenia o spiskowa teorie dziejow (spiskowa praktyke dziejow), tedy zapytam: jakies dowody potwierdzajace te informacje?

Ostatnio jakby rzadziej czytam GW, moze tam to przeczytales? Ciekawe.

Rzeczywiscie okropne te Kaczory. Najpierw rozbily w obrzydliwy sposob rodzine Rokitow, a teraz zabraly sie za najlepszego zurnaliste w historii polskiego dziennikarstwa :lol2:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 21 wrz 2007, 19:40

Lakier pisze:czytaj: Kaczysncy znalezli teczke na Soloza <wlasciciela Polsatu> i zagrozili mu, ze ja opublikuja, jesli nie usunie Lisa z wydarzen Polsatu, bo jak wiadomo, w tych ze wydarzeniach ladnie najezdzali na Kaczynskich
Taaa ... jakoś nie bardzo mi się chcę wierzyć, że Kaczyńscy znajdując coś na Solorza nie opublikowali tego. Po co stawiać mu ultimatum skoro można od razu wykończyć. W ten sposób uderzają bezpośrednio w Polsat, który przecież od dawna jest niechętny Kaczyńskim. Gdyby było coś faktycznie na rzeczy to już dawno z wielkim hukiem byśmy się o tym dowiedzieli.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 763

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 21 wrz 2007, 19:58

Duch pisze:
Lakier pisze:czytaj: Kaczysncy znalezli teczke na Soloza <wlasciciela Polsatu> i zagrozili mu, ze ja opublikuja, jesli nie usunie Lisa z wydarzen Polsatu, bo jak wiadomo, w tych ze wydarzeniach ladnie najezdzali na Kaczynskich
Taaa ... jakoś nie bardzo mi się chcę wierzyć, że Kaczyńscy znajdując coś na Solorza nie opublikowali tego. Po co stawiać mu ultimatum skoro można od razu wykończyć. W ten sposób uderzają bezpośrednio w Polsat, który przecież od dawna jest niechętny Kaczyńskim. Gdyby było coś faktycznie na rzeczy to już dawno z wielkim hukiem byśmy się o tym dowiedzieli.
Od razu zaznaczam, że calutki post będzie napisany na zasadzie ,,gdyby...". Czyli nie odnosi się do Kaczyńskich do Polsatu.

Jest przysłowie, że przyjaciół trzyma się blisko a wrogów jeszcze bliżej. Po co ma załatwiac gościa, skoro mając haka może nim sterowac jak mu się podoba. Delikwent w taki sposób staje się niegroźny.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 24 wrz 2007, 19:27

Yukasz pisze:Tak w ogóle to mógłby mi ktoś przypomnieć o co poszło z Lisem i czy koniec emisji jego programu oznacza że odchodzi z Polsatu
Lis w TVNie :think: :o znaczy dzisiaj razem z Monika Olejnik poprowadzi "Kropke nad i" - w sumie to TVN ladnie sie wzmocnil, istny marketingowy galaktyczny dream team

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 24 wrz 2007, 20:18

Lis w TVNie Think Surprised znaczy dzisiaj razem z Monika Olejnik poprowadzi "Kropke nad i" - w sumie to TVN ladnie sie wzmocnil, istny marketingowy galaktyczny dream team
Spokojnie, spokojnie - nie prowadzi tylko jest gościem.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 wrz 2007, 23:19

Co z Polską ?

Wyrzucili Lisa z Polsatu, to się do internetu wyprowadził ...

Widział ktoś ? Ja dopiero się za to zabrałem .. 3 minuty obejrzałem i mi się podoba. Jak na razie rozmawia z Kurskim i Olejniczakiem. Rozmowa w miare luźna, nie walą sobie per "pan" za każdym razem. Sypią Żartami:

Olejniczak: chcielismy z Tuskiem obalić rząd Kaczyńskiego
Kurski: obalić to sobie możecie pół litra :lol:

Co najważniejsze, nie ma durnej widowni, która zagłuszała wypowiedzi polityków.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 689

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 03 sty 2008, 20:07

http://wiadomosci.onet.pl/1667292,327,item.html

Tomek wraca, znów bedziemy mogli zobaczyć roztrzesione wąsy Putry kontra rozdygotane ręce Niesiołowskiego. TVP wreszcie przestanie być reżimowa!
Dodała, że program Lisa będzie łączył cechy magazynu publicystycznego z pełnym rozmachu widowiskiem telewizyjnym, utrzymanym na najwyższym poziomie merytorycznym i realizacyjno- technicznym
Program Tomasza Lisa w TVP2 oznacza, że zagości u nas publicystyka na najwyższym poziomie, która wzbogaci debatę publiczną - uważa dyrektor Dwójki Wojciech Pawlak.
:o

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 557
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 03 sty 2008, 20:22

[quote="Berele Lewartow"]TVP wreszcie przestanie być reżimowa!
[quote]
A może Lis stanie się wreszcie reżimowy?
:lol:

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 689

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 03 sty 2008, 20:24

10 pisze:A może Lis stanie się wreszcie reżimowy?
To on kiedyś przestał być?

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 557
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 03 sty 2008, 20:25

[quote="Berele Lewartow"]TVP wreszcie przestanie być reżimowa!
[quote]
A może Lis stanie się wreszcie reżimowy?
8)

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 04 sty 2008, 11:50

10 o "so chozi" w tej drugiej wypowiedzi adresowanej do Bronka to nie wiem ale ja ogólnie mało wiem.
Berele Lewartow pisze:Tomek wraca

:lol: :roll:

Gdybym był frajerem płacącym abonament radiowo-telewizyjny to oczywiście musiał bym się oburzać, że moje ciężko zarobione pieniądze pójdą na taka kupę, ale że abonamenty wszelkie mam głęboko w nosie to niech sobie Tomek robi swój "show" za pieniądze tych uczciwych co płacą, może pani Hanna Smoktunowicz (a może brali ślub i juz teraz Lis? Choć nie wiem bo ona tych mężów miała ze 3 a więc z tymi nazwiskami można się pogubić) wróci na ekrany jako asystentka albo inna reporterka, przynajmniej estetyczniej będzie. Nie chce oceniać przed zobaczeniem programu ale wiadomo czego można się po Lisie spodziewać, czyli publicystyczne „disco-polo”, zero merytorycznej dyskusji, głupie słowne przepychanki naszej „klasy politycznej”, które Lis ku uciesze ludu będzie jeszcze podsycał, no i bardzo ważne kwestia publiki. Nie wiem gdzie Lis urządzał łapanki do „Co z tą Polską” może w poprawczakach albo zakładach karnych lub najbardziej obskurnych dzielnicach miasta Warszawa, to jak zachowywała się publika to już nawet nie jest chamstwo. Wszyscy „kibole” Legii i to z Żylety (ci od kradzieży, handlu narkotykami, gwałtów i mordów) już lepiej by się zachowywali, te tupanie nogami, głupawe i chamskie okrzyki, gwizdy i te płomienne oklaski gdy np. zarażony chorobą filipińską Kwasek nazwał Jaruzelskiego wielkim patriotom i człowiekiem zasłużonym dla Polski (swoja droga ciekawe czy publika jest wyszkolona do tego kiedy gwizdać i drzeć mordę a kiedy klaskać czy może po prostu pokazują im tabliczki) to jest u Lisa „najlepsze”.

Na dowód tego że będzie jak w Polsacie oddam głos Tomkowi:
Tomasz Lis, który powraca do telewizji publicznej po 10 latach, mówi - jak czytamy w komunikacie TVP - że programowi i sobie stawia dwa cele: wysoką oglądalność i wysokie udziały w rynku.
Njabardziej w postaci Lisa mierzi mnie to, zo otrzymał on Nagrode Kisiela co jest oczywistym skandalem bo panu Stefanowi to Tomek nawet butów nie mógłby czyścić bo to była by obraza dla butów pana Stefana. Choć oczywiście wiem, że Nagrode Kisiela przejeli oni i nic dziwnego, że dostają ją tak nie zgodne z duchem twórczości Kisiela persony jak Lis albo Oluś "drobny krętacz"(by Józek Oleksy) Filipińczyk.

ps: TVP bedzie rezimowa zawsze no chyba, że ja sprywatyzują ale jaka partia oddała by darmową tube propagandową? Otóz partia "liberalna i wolonrynkowa" a więc możemy się cieszyć w końcu zapanują zdrowe wolnorynkowe zasady w TVP bo rządzi PO. Otóż NIE. Plan PO, o którym swego czasu pisałem w temacie "Polityka" jeszcze bardziej upolityczni i upaństwowi TVP o ile PO go zrealizuje oczywiście(miejmy nadzieje, ze nie)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”