Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 06 lut 2015, 8:08
grzegorzfcb

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 06 lut 2015, 8:11
myhalek_acm
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 06 lut 2015, 10:03
ozob
Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 06 lut 2015, 10:21
League
Post Wyświetl pojedynczy post autor: aveiro » 06 lut 2015, 10:57
aveiro
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 06 lut 2015, 11:00
Drugi raz już piszę że TERAZ jest wolna amerykanka i jebanie po 14h. Ile razy mam to powtarzać.aveiro pisze: Chcesz mieć wolną amerykankę i nienormowany czas pracy (czyli w rezultacie jebanie po 14-16h za psi grosz)
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: aveiro » 06 lut 2015, 11:02
aveiro
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 06 lut 2015, 11:04
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 06 lut 2015, 14:06
Wiadomo, że w kraju rządzi premier, a nie prezydent, ale i ten drugi nie jest aż tak marginalną postacią:grzegorzfcb pisze:Ja chcesz rewolucję i zmienianie Polski zaczynać od wyboru prezydenta, czyli człowieka w który w naszym porządku konstytucyjnym "panuje a nie rządzi" to sobie pozmieniasz
Czytać, konstytucję, czytać a nie bujać w obłokach
A może wybór Korwina to ma być sygnał do przewrotu ? Tajna armia przejmie kontrolę i postawi Tuska, Komorowskiego i Kopacz pod ścianą a potem nastanie powszechna szczęśliwość ?
Chyba nikt z nas nie ma wątpliwości, że Bronek się utrzyma. Poparcie mediów robi swoje. No i dodatkowo termin wyborów, myślę, że nieprzypadkowo taki kazali Sikorskiemu ogłosić. Wiadomo, że JKM nie ma żadnych szans. On startuje na prezydenta, aby przede wszystkim wypromować nową partię i zrobić podkład pod ważniejsze wybory na jesieni. No i oczywiście z tradycji bierze udział (Sprawy ustrojowe i obsada stanowisk: ma prawo inicjatywy ustawodawczej; wetowania ustaw (do odrzucenia weta potrzeba 3/5 głosów w obecności co najmniej połowy składu Sejmu); zarządzenia referendum ogólnokrajowego; skrócenia kadencji parlamentu (w określonych przez konstytucję przypadkach); desygnowania i powołania premiera; powoływania szefów instytucji (m. in. Pierwszego Prezesa Sądu Najwyższego oraz prezesów Trybunału Konstytucyjnego i Naczelnego Sądu Administracyjnego), powoływania dwóch członków KRRiT.
Polityka zagraniczna (musi współdziałać z premierem i szefem dyplomacji): ratyfikuje i wypowiada umowy międzynarodowe; mianuje i odwołuje polskich dyplomatów, przyjmuje listy uwierzytelniające i odwołujące dyplomatów obcych państw w Polsce.
Obronność: jako najwyższy zwierzchnik polskich sił zbrojnych mianuje szefa sztabu i szefów poszczególnych sił; na wniosek rządu może też wprowadzić stan wojenny lub stan wyjątkowy; w czasie wojny - na wniosek premiera – mianuje naczelnego dowódcę i zarządza mobilizację; na wniosek szefa MON nadaje stopnie wojskowe;
Sprawy obywatelskie: nadaje obywatelstwo polskie i wydaje zgodę na jego zrzeczenie się, ma prawo łaski.
O Boże, naczytałeś się o szefach - kapitalistach, jako największemu złu na świecie i siejesz popłoch. Dobrze, że teraz za czasów socjalistów z PO każdemu żyje się świetnie, i ludzie pracują po 8 h dziennie, tylko głowa rodziny oczywiście, bo każdemu wystarcza jedna pensja.aveiro pisze:myhalek_acm - jak tam ci się pododoba. Chcesz mieć wolną amerykankę i nienormowany czas pracy (czyli w rezultacie jebanie po 14-16h za psi grosz) ? Chcesz żeby pracodawca był twoim panem, władcą i żeby mógł cię kopnąć w dupe w każdej chwili ? Chcesz płacić za przejście po chodniku ? Chcesz w przypadku wykrycia nowotworu czy niewydolności nerek zdychać pod płotem(prywatne leczenie tego typu przypadków to koszt setek tysięcy złotych)? ok, ale nie nazywaj ludzi, którym to się nie podoba leniami, nierobami itp
Trzeba być niezłym ignorantem i nieukiem żeby nie wiedzieć, że tego typu rozwiązania zawsze doprowadzały do nędzy ogromną większość społeczeństwa.
Każdy sam sobie sterem, żeglarzem i okrętem. A jak komuś się powinie noga - trudno, na śmietnik. Trudno, niech zdycha. Najwartościowsze (najlepiej przystosowane) osobniki i tak przeżyją. Takie "państwa bez państwa", wbrew pozorom istnieją - dobrym przykładem jest Somalia.
Tam nikogo nie prześladują żadne złe ZUS-y, nikt z nikogo nie ściąga złodziejskich podatków, edukacja i służba zdrowia są w 100% prywatne (a co za tym idzie, dostępne jakimś 5% społeczeństwa), no i nie ma tych ohydnych, krępujących ręce obywatelom, pozwoleń na broń. Polecam emigrację - no bo przecież nie do złych, czerwonych, socjalistycznych Niemiec, UK czy Skandynawii.
A Ty piszesz, że to wszystko przez kapitalizm. Wyskakujesz z takim przykładem i mam Cie brać na serio?Jedna trzecia mieszkańców kraju utrzymuje się przy życiu dzięki pomocy humanitarnej, a władze państwowe praktycznie nie istnieją. Większość terytorium kontrolują islamiści, którzy współpracują z Al-Kaidą - informuje "Gazeta Prawna".
Keres
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 06 lut 2015, 14:28

cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 06 lut 2015, 14:48
myhalek_acm
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 06 lut 2015, 16:38
Nie mam w pełni wyrobionej opinii nt. adopcji przez pary homoseksualne, aczkolwiek te opracowania naukowe które czytałem sugerują, że nie ma to negatywnego wpływu na rozwój psychiczny dziecka. Aczkolwiek badania są niepełne więc twardego stanowiska zajmować nie zamierzam, póki co.
Być może nie. Faktem jest jednak to, że legislacyjnymi działaniami nic tutaj nie zmienimy. To, czy zalegalizujesz te związki czy nie nie sprawi, że ludzie przestaną żyć jak żyją. Od rewolucji seksualnej trochę minęło, wszystko się bardzo zmieniło i twardogłową polityką nic nie wskóramy. Brak legalizacji związków partnerskich po prostu utrudnia trochę życie ludziom, którzy żyją w ten sposób tak czy inaczej. Procesów jakie w społeczeństwie zaistniały nie zmienimy, to nieodwracalne. Możemy tylko rzucać obywatelom kłody pod nogi i się upierać, albo usprawnić życie. Kto ma założyć rodzinę ten założy, kto ma jej nie założyć ten nie założy.
Oczywiście. Patrząc interesowanie państwu opłaca się, żeby ludzie płci przeciwnej łączyły się w pary. I taka moda powinna być promowana nawet wśród par bezpłodnych.Taką postawę rozumiem z tym, że dlaczego więc dajemy powiedzmy ulgi itp. małżeństwom hetero które nigdy nie będą miały dzieci?One spełniają taką samą rolę w tej sprawie.
Chyba, że po prostu uważasz to jako powiedzmy "zachętę", wtedy rozumiem.
Referendum nie byłoby najgorszym pomysłem. Wiekszość liczę po wynikach wyborów. PO, PSL, PIS wszystkie te partie są przeciw wyprowadzaniu religii ze szkół i z głosujących mają prawie 80% poparcia. Jakoś żadna nie wpada na to by postawić taki postulat szczególnie cynicy z PO, Ci to jakby była wiekszość od razu by go postawili. Nawet jak ktoś nie chodzi do Kościoła, nie podoba mu się ta instytucja, to i tak swoje dzieciaki posyła na religie, bo chce aby poznały podstawy moralne chrześcijaństwa, ktore mu się podobają."Większość" liczysz po liczbie chrztów czy uczęszczających do kościoła?Można by na wzór USA dokoptować referenda do wyborów prezydenckich czy parlamentarnych z róznymi pytaniam - np. handel w niedziele, religia w szkołach i tego typu rzeczy. Wyniki byłyby bardzo ciekawe. Bo w tej chwili powiedzieć, że "większość sobie życzy żeby religia była w szkołach" jest stwierdzeniem bardzo mocnym. Sondaże są niewiarygodne i - choć się z Tobą zgadzają - to jednak sugerują, że jest to dość bliski stosunek. Jeden sondaż mówił,że 51% jest za religią w szkołach, inny 60%. Jedynie referendum moim zdaniem byłoby prawdziwą odpowiedź na to.
Kamil232
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 06 lut 2015, 16:43
Hmm, ja siebie określam jako miejącego w dupie religię, ale... jestem za pozostawieniem jej w szkole, przeciez kto nie chce ma zamiast tego etykę, ja wlasnie na etykę w liceum uczęszczałem.Kamil232 pisze:Wiekszość liczę po wynikach wyborów. PO, PSL, PIS wszystkie te partie są przeciw wyprowadzaniu religii ze szkół i z głosujących mają prawie 80% poparcia
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 06 lut 2015, 16:50
Co was skłania ku temu aby Pierwszym Obywatelem RP został pan Krzysztof Bęgowski? Jestem ciekawy argumentacji. Jeśli to ma oczywiście głębszy sens, a nie jest spowodowane pobudkami typu wygląd itd. Może Krzychu ma ładną buzię albo co innego to ok, wtedy nie musicie argumentować. W to nie wnikam.
Kamil232

Post Wyświetl pojedynczy post autor: glowas12345 » 06 lut 2015, 18:58
Polska jako zielona wyspa, mamy czego chcieliśmy, przynajmniej na tej mapcecloner pisze:
glowas12345
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio