Która Polska gazeta o sporcie jest najlepsza? - Strona 5

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 10 paź 2007, 14:42

Tigertm pisze: Dla mnie najlepszym zrodlem inforamcji jest wlasnie pilka.pl wiec juz dawno zrezygnowalem z takich gazet na rzecz internetu :]
Ja tak samo :wink: Choć źródłem informacji są dla mnie bardziej strony Kickera i Sport Bildu, ale to z wiadomych względów :]

Kiedyś nawet często zdarzało mi się kupować Piłkę Nożną (zwłaszcza w okresie MŚ'98 - goniłem co środę rano do kiosku, żeby jak najszybciej przeczytać ich analizy :P), lecz od paru ładnych lat zrezygnowałem z tego - poziom tej gazety znacznie się obniżył, a poza tym nie jestem wielkim fanem polskiej piłki, a tej było tam zdecydowanie najwięcej.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 10 paź 2007, 17:15

Kiedyś też najwiecej newsów czerpałem z gazet i telegazety, lecz do pory założenia przeze mnie internetu .

Teraz czytam tylko fakt u babci jak jestem ... albo na dłuższych wyjazdach jeśli nie mam dostepu do komputera kupuje codziennie Przegląd Sportowy 8)

edit---------

Aha, no i chciałem zdementować plotki że miałem niby wychować się na Brawo Sporcie .
Nigdy nie byłem stałym czytelnikiem BS !

Wosz
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wosz » 14 paź 2007, 0:16

Na dziś zdecydowanie najlepszą pozycją na rynku jest "Magazyn Futbol". I to nie tylko dlatego, że jest tam ponad 130 stron ciekawych tekstów, ale przede wszystkim dlatego, że proporcje są jak dla mnie świetnie wyważone. I o polskiej piłce, i o zagranicznej, i wokół piłki, i jakieś ciemne strony futbolu. Mnóstwo reportaży i wywiadów. Inne gazety po prostu wyglądają przy tym magazynie, jak maluch przy mercedesie. Ciesze sie tez, ze wykladajac mniej niz piataka moge trzymac w reku taka Biblie futbolu...

Co do innych gazet: swietny jest niemiecki Kicker i brytyjski World Soccer. Czasami czytuje w empikach...

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 19 paź 2007, 17:18

Przed środowym meczem Polski hostessy rozdawały przed wejściem nową polską gazetę o tematyce piłkarskiej- Futbol.pl. I jak się okazało po przeczytaniu kilku artykułów, twór ten godny jest naszej uwagi :] . Gdyby do tego dodać zawarte na płycie CD dodatki (mecz eliminacyjny z Portugalią + kilka spotkań reprezentacji południowoamerykańskich z Mistrzostw Świata) stwierdzam, iż warto w nią zainwestować te 8 złotych :wink: .

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2024
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 31 paź 2007, 0:10

Na rynku pojawił się także Magazyn Futbol, który uważam za dno. Wydanie ładne, piękne i w ogóle och ach, ale pod względem dziennikarskim... Kaszana.
Teksty są słabe, mdłe i nudne.

Poziom tekstów - miernota.
Wydanie, tematyka artykułów itd. itd. - w porządku. Ale ja oczekuję dobrego tekstu, a nie ładnej oprawy.

kaka17
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaka17 » 07 lis 2007, 17:33

Jak dla mnie najlepsza gazetą sportową jest oczywiście przegląd sportowy tam jak zawsze na temat dużo info nie jak w jakiś "bravo spor" czy "giga sport" same obrazki a informacji praktycznie wcale.....

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 08 lis 2007, 10:33

kaka17 pisze:Jak dla mnie najlepsza gazetą sportową jest oczywiście przegląd sportowy tam jak zawsze na temat dużo info nie jak w jakiś "bravo spor" czy "giga sport" same obrazki a informacji praktycznie wcale.....
Moje zaufanie do tego dziennika jest podobne do tego jakie mam do najpoczytniejszych brukowców w Polsce. I jeszcze Pan Tuzimek, najlepszy ekspert w Polsce :roll:

Awatar użytkownika
ZiarenQo
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ZiarenQo » 08 lis 2007, 22:33

przegląd sportowy i piłka nożna, są to gazety ktore wiedzą co i o czym piszą. Dużo wiadomości i informacji oczywiście polecam każdemu ;)

yukkas
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yukkas » 08 lis 2007, 23:19

a moim zdaniem najlepszy jest tygodnik Tylko Pilka

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2024
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 21 lis 2007, 11:34

kaka17 pisze:Jak dla mnie najlepsza gazetą sportową jest oczywiście przegląd sportowy tam jak zawsze na temat dużo info nie jak w jakiś "bravo spor" czy "giga sport" same obrazki a informacji praktycznie wcale.....
A ja jakoś do Przeglądu nie jestem przekonana.
Mam wrażenie, że jest tam przesadnie dużo wiadomości na temat futbolu, a przecież to gazeta ogólnosportowa. Brakuje tam porządnych tekstów chociażby o żużlu, nie mówiąc już o mniej popularnych dyscyplinach...

Miczki
Trampkarz
Trampkarz

Futbol News

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Miczki » 10 lut 2010, 19:39

Z racji tego,że o tej gazecie jest mało opinii,a gdy są do z pierwszy numerów gazety.Chciałbym was się zapytać co o tej gazecie sądzicie,wg. mnie ona jest dobra ,najlepsza na tym rynku, ale również są wady tj: niektórzy dziennikarze(Staszewski,Lebiedziński,Grabowski) ja tych panów bym usunął z marszu przez uśpienie czytelnika, zmyślanie wywiadów,błędy rzeczowe oraz gramatyczne. A plusy, że lepszych tytułów na rynku nie ma,a nic na następne nie zapowiada. :lol:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Re: Która Polska gazeta o sporcie jest najlepsza?

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 10 cze 2010, 18:22

Wpadł może komuś w ręce magazyn "FourFourTwo" w polskiej wersji? Naczelnym jest Wojtek Szaniawski, który wcześniej działał w Super Expressie i Magazynie Futbol (zanim przejął go Cacek i zatrudnił tam Stanowskiego). Jestem ciekaw, czy warto to kupować. Angielska wersja jest ciekawa, choć w Empiku kosztuje tyle co 0,7 dobrej wódy.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 cze 2010, 18:28

Z tego co słyszałem to jest mały % przetłumaczonych tekstów z ang. wersji, a reszta to jakies bzdury, które nie umywają się do oryginału, sam nie czytałem.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 10 cze 2010, 18:31

Wpadł może komuś w ręce magazyn "FourFourTwo" w polskiej wersji? Naczelnym jest Wojtek Szaniawski, który wcześniej działał w Super Expressie i Magazynie Futbol (zanim przejął go Cacek i zatrudnił tam Stanowskiego). Jestem ciekaw, czy warto to kupować. Angielska wersja jest ciekawa, choć w Empiku kosztuje tyle co 0,7 dobrej wódy.
Gdzie, co, jak, w którym sklepie to można znaleźć?
Nigdy o tym nie słyszałem, a bardzo by mi się przydało coś takiego. Na angielskiej wersji nauczyłem się języka. ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”