Mało znane a świetne zespoły - Strona 5

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 689

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 01 lis 2005, 21:41

Macie tu najnowszą płytę(Rosenrot) mało znanego Rammsteina-
częsć pierwsza- http://rapidshare.de/files/7049976/Ramm ... 1.rar.html
część druga- http://rapidshare.de/files/7061326/Ramm ... 2.rar.html

Awatar użytkownika
(...)-ABSOLUT/CHRONOS
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

(...)-ABSOLUT/CHRONOS

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (...)-ABSOLUT/CHRONOS » 11 lis 2005, 21:57

Annihilator polecam malo znany Kanadyjski zespol metalowy ale naprde gra swietna muzyke moj ulubiony kawalek to "Phoenix Rising" :D

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 11 gru 2005, 18:28

Ostatnio wpadł mi w ucho katowicki zespół 'Koniec Świat'. Grają taką przyjemną muzyke z elementami ska i reggae. Nie tak dawno wydali nową
płyte 'Kino Mockba'. Tu macie ich piosenke może się komuś spodoba- http://www.megaupload.com/?d=GLP3AB30

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 11 gru 2005, 18:55

A mnie ostatnio przypadł do gustu angielski zespół "The Cure". Jest to w sumie dość stary zespół (wystarczy wspomnieć, że wydał już chyba 14 płyt) ale u nas stosunkowo mało znany.

Twórczość tego zespołu jest troszkę mroczna, nostalgiczna. Najwspanialszą rzeczą są teksty piosenek, które są naprawde głębokie. Na razie słucham tylko tego :wink: .

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 11 gru 2005, 19:07

A ja się ostatnio zakochałam w bodaj krakowskiej formacji COMA... świetni są. :P W szczególności piosenka 'Spadam', która obecnie w Trójce jest czasem puszczana.

Pozdrawiam.

Aniu! Z Łodzi! :wink: // K.J.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 11 gru 2005, 19:14

Anka pisze:A ja się ostatnio zakochałam w bodaj krakowskiej formacji COMA...
Łódzkiej formacji :? . W sumie dziwne, że dopiero teraz o nich usłyszałaś, ich płyta ma już ponad rok, a w między czasie zdązyli pozbierać troche nagród. A zespół świetny jest, masz racje.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 11 gru 2005, 19:31

Mi się podobają kawałki Introspekcji. Nie wydali, jeszcze płyty. Oraz Plagiat 199. Chyba tylko demo płyty wydali. :wink:
Anka pisze:A ja się ostatnio zakochałam w bodaj krakowskiej formacji COMA
Tacy mało znani, to oni nie są. :wink:

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 11 gru 2005, 19:39

Pisakk pisze:A mnie ostatnio przypadł do gustu angielski zespół "The Cure". Jest to w sumie dość stary zespół (wystarczy wspomnieć, że wydał już chyba 14 płyt) ale u nas stosunkowo mało znany.

Twórczość tego zespołu jest troszkę mroczna, nostalgiczna. Najwspanialszą rzeczą są teksty piosenek, które są naprawde głębokie. Na razie słucham tylko tego .

Malo znany to on ie jest :wink: Piosenke Boys don't cry, zna pewnie z 60 % uzytkownikow forum, czesto byla puszczana w radiu :)

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 11 gru 2005, 19:45

Anka pisze:Aniu! Z Łodzi! Wink // K.J.
No właśnie nie wiedziałam skąd oni są, a byłam ostatnio w Krakowie i tam mieli koncert, to tak coś zmyśliłam... :P

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2745

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 11 gru 2005, 20:09

'Piotrek' pisze:Macie tu najnowszą płytę(Rosenrot) mało znanego Rammsteina-
częsć pierwsza- http://rapidshare.de/files/7049976/Ramm ... 1.rar.html
część druga- http://rapidshare.de/files/7061326/Ramm ... 2.rar.html
część druga ten jakże mało znanej kapeli chyba z południowej Mongolii nie działa,możesz wrzucić jeszcze raz??:)

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 29 gru 2005, 23:07

Usłyszalem o zespole, który juz z nazwy jest swietny :lol: Okulary Pana Che Guevary. Długo sie zalewalem tą nazwą. Jakby kto mial jakiej Mp3 tego zespołu, to moglby się podzielić :wink:
Tak przy okazji, to zapraszam: www.opcg.prv.pl

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 29 gru 2005, 23:26

Polecam From First To Last jak lubicie pan kroka bo wypasiona kapela... Jeszcze Billy Talent też całkiem git, ale oni już bardziej znani...

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 20 sty 2006, 21:51

Nie wiem czy ktos juz wspominał ale osobicie polecam plyty nowojorskiego zespołu Interpol - "Turn On The Bright Lights" oraz Interpol - "Antics" To dla kogos kto lubi nietypowe smutne gitarowe granie...

Awatar użytkownika
Paweuu
Pseudoforumowicz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paweuu » 26 mar 2007, 18:04

PRzejrzałem ten temat cały i zauważyłem, ze Kombajn do zbierania kur po wioskach nadal jest mało znany, mimo, ze wydał kolejną juz trzeią płytę:"Lewa strona literki M"

Co dalej z mało znanych zespołów, które polecam:
-Klaxons (gitarowe granie połączone z muzyką klubową lat 80-90)
-The Good, The Bad & The Queen (Trzeci zespół wokalisty Blur i Gorillaz)
-The Futureheads (porządne)
-The Fratellis (świetne, w Anglii już hitowe)
-The Flaming Lips (warto)
-Delons (po pierwszym przesłuchaniu można zrazić się do wokalisty a raczej do jego głosu, jednak muzyka naprawdę dobra i to z Polski!)
-Cold War Kids(Świetne!)
-The Car Is On Fire (Najbardziej nie polska płyta)
-Bloc Party (kurde, naprawdę dobre)
-Subsonica (porządny rockowy włoski zespół, taki włoski Myslovitz)
-Seafood (piękne)
-Razorlight
-Lenny Valentino (projekt Rojka, naprawdę warto posłuchać)
-The Kooks (zajebiste)
-Kings Of Leon (smieszne wyglądają, ale muze mają dobrą)

Awatar użytkownika
girlfromipanema
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: girlfromipanema » 09 kwie 2007, 20:22

jakbym nie znała wypisanych przez Ciebie zespołów, Paweuu i przypadkiem zabrała się za przesłuchiwanie, zwariowałabym pewnie. jakbym chciała kogoś zachęcić do słuchania muzyki, której lubię- zastanowiłabym się chyba nad kolejnością i napisała które płyty najbardziej, a przede wszystkim co właściwie zespół sobą reprezentuje. no, bo takie "świetne" czy "naprawdę dobre", które przy niektórych napisałeś, jest oczywiste skoro piszesz tu o nich, ale wiele nie mówi.

przecież The Flaming Lips to w wielu kręgach klasyka, która zasługuje na więcej niż wciśnięcie w środek i "warto" (jak ktoś chce poznać to
http://www.flaminglips.com sporo piosenek za darmo do przesłuchania).

The Good, The Bad & The Queen- jak ktoś zna Damona Albarna, zna Blur i Gorillaz, zna The Clash i The Verve, to na pewno i to do niego dotarło, bo przecież bez echa nie przeszło. a jak nie, ma kilka BARDZO ZNANYCH zespołów do nadrobienia. taka trochę bezsensu więc rekomendacja.

można by tak w nieskończoność. choćby trzeba zaznaczyć, że Futureheads o wiele lepszy debiut, podobnie jak Razorlight. płyty Bloc Party skrajnie się różnią i poznawać zależnie od upodobań/ nastroju. co do The Fratellis, przyjemnego (choć co za dużo to niezdrowo, ja już nie mogę słuchać), hitowych indie zespolików w Anglii jest wiele, ale ten został nagrodzony na Brit Awards za debiut roku, co chyba bardziej zachęcające. co do The Kooks chyba lepiej napisać lekkie, letnie piosenki. to bardziej oddaje charakter zespołu. a o Klaxons, że hype na nich ma ogromne rozmiary i jak średni by nie byli, poznać wypada. o The Car Is On Fire też dziwnie napisałeś, bo to zabrzmiało, jakby s/t był najmniej polską płytą, a chyba chodziło o "Lake & Flames". i też należałoby zaznaczyć, że chodzi tu o świetną produkcję, zachodni poziom. nie skończyłam, ale dalej mi się nie chce.

pomijam już fakt (co nie jest Twoim błędem, tylko ignorancji innych ;P), że te zespoły są niemal tak mało znane, jak u nas Doda (;/) czy Rubik (;/). w UK debiutują na podium na listach sprzedaży, dostają nagrody, są na okładkach wszystkich pism muzycznych itd. śmiesznie dość mi się tu o nich czyta.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”