Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 08 lip 2005, 21:51
petru
Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk » 08 lip 2005, 21:53
romantyk
Post Wyświetl pojedynczy post autor: sirzwirek » 12 sie 2005, 19:49
sirzwirek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 13 sie 2005, 2:40
Chlopaczek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: k@li » 13 sie 2005, 9:03
k@li
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 13 sie 2005, 10:35
Czytałam, i przyznam szczerze, że nie spodziewałam się takiego obrotu sprawy w tej książce.Chlopaczek pisze:3. "Lesio" Chmielewskiej.
Szczerze przyznam, iż wolę książkę od filmu. W filmie wycięli kilka fragmentów, co mnie trochę zraziło. Książka jest świetna, przypuszczam, że większość Forumowiczów już ją czytało.k@li pisze:Forrest Gump - zarówno powieściowy pierwowzór, jak i jego filmowe wcielenie wykreowane przez Toma Hanksa - zyskał sobie niezwykłą popularność wśród czytelników, widzów oraz krytyków.
Anka
Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 13 sie 2005, 22:07
Szczerze mówiąć książkę tą kupiłem dosyć przypadkowo. Zawsze słyszałem wiele o kryminałach Agahty Christie, jednak nigdy nie miałem okazji takowego przeczytać. A, że czekała mnie długa podróź pociągiem, ponadto książka kosztowała 7,5zł to zaszalałem i kupiłem...We wspaniałej rezydencji Gorston Hall zbiera się przed Bożym Narodzeniem cała rodzina bogatego Simeona Lee, złośliwego starca, tyranizującego otoczenie. W Wigilię Simeon Lee zostaje zamordowany - ktoś poderżnął mu gardło. Szef miejscowej policji prosi o pomoc w śledztwie bawiącego w okolicy Herkulesa Poirot. Goście i domownicy Gorston Hall zachowują się podejrzanie. Poirot ma wątpliwości, czy wszyscy są naprawdę tymi, za których się podają. A motyw? Czy była to zemsta za wyrządzoną przed laty krzywdę? Czy zwyczajna chęć zysku? Strach? Nienawiść? Szare komórki małego Belga tym razem muszą się porządnie napracować.
kostek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 14 sie 2005, 10:54
Krzysztof Jarzyna
Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 14 sie 2005, 11:26
Zgadzam się, co do Cobena - jego książki mają to coś, czego jak dla mnie zabrakło w ostatnim czytam przeze mnie kryminale Agathy Christie. Z Cobena czytałem 'Nie mów nikomu' i 'Bez pożegnania' - obie książki polecam.Krzysztof Jarzyna pisze:Wszystkim, ktorzy lubia ksiazki sensacyjne itp. polecam Harlana Cobena. naprawde gosc pisze w takim stylu, tak stopniuje napiecie a przy tym jest tyle intryg i watkow (ktore z biegiem czasu zaczynaja sie oczywiscie zazebiac) ze poprostu chce sie czytac. ostatnio przeczytalem "Tylko jedno spojrzenie", naprawde jak dla mnie mistrzostwo swiata, a najlepsze jest to, ze ksiazka konczy sie takim zonkiem, ktorego w zadnym wypadku nie dalo sie przewidziec. Recenzji nie bede pisal, bo po co przepisywac okladke![]()
Polecam tez Dennisa Lehane - "Wyspa skazańców". Jest to autor "Rzeki tajemnic" (zostala zekranizowana, wiec moze bardziej znany jest film). a co do "Wyspy skazancow" to tez jest bardzo fajna fabula, no i zakonczenie. jak dla mnie, naprawde wyzyny. jezeli chodzi o odniesienie filmowe, to porownalbym go z zakonczeniem filmu "Inni"... ci ktorzy ogladali, moga sie domyslec jak bardzo niespodziewane.
Marsz.Chlopaczek pisze:Marsz do ksiazek.
kostek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: infernus » 14 sie 2005, 15:14
infernus
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 14 sie 2005, 15:16
Uchi_
Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 14 sie 2005, 15:29
Urzekła mnie Twoja historiainfernus pisze:Kupiłem sobie "Nie mów nikomu" Cobena. Zaczołem czytać. Przeczytałem połowe... i sprzedałem książke na allegro bo stwierdziłem że nie ma jej sensu konczyć.
kostek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: infernus » 14 sie 2005, 15:34
infernus
Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 14 sie 2005, 15:34
BartekTS
Post Wyświetl pojedynczy post autor: sirzwirek » 15 sie 2005, 12:38
sirzwirek
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio