Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk » 11 gru 2004, 16:39
romantyk
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 11 gru 2004, 16:41
Zacytowalem.Nie bede tworzyl przeciez postow na pol strony bo nie bedzie to czytelne.Chyba nie podejrzewasz mnie o nabijanie?beckhs pisze:Chłopaczek - ta sama prośbanie pisz posta pod postem
Chlopaczek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk » 11 gru 2004, 16:43
Nie, nie podejrzewam Ce o to. CZytałem wszystkie Twoje posty i sa bardzo inteligentne. Maja sens, wiec nie nabijasz postów, lecz staraj sie nie pisac posta pod postemChlopaczek pisze:beckhs napisał:
Chłopaczek - ta sama prośba nie pisz posta pod postem
Zacytowalem.Nie bede tworzyl przeciez postow na pol strony bo nie bedzie to czytelne.Chyba nie podejrzewasz mnie o nabijanie?
romantyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kotek » 11 gru 2004, 18:03
Przecież więcej osób przeczyta dwa krótkie posty niż jeden długi. A i dwa są bardziej czytelne. Także tym jednym postem licznika sobie nie powiększy. Tak więc nie widzę problemów, by od czasu do czasu napisać dwa posty pod rząd.beckhs pisze:Nie, nie podejrzewam Ce o to. CZytałem wszystkie Twoje posty i sa bardzo inteligentne. Maja sens, wiec nie nabijasz postów, lecz staraj sie nie pisac posta pod postemChlopaczek pisze:beckhs napisał:
Chłopaczek - ta sama prośba nie pisz posta pod postem
Zacytowalem.Nie bede tworzyl przeciez postow na pol strony bo nie bedzie to czytelne.Chyba nie podejrzewasz mnie o nabijanie?
Kotek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baqu » 26 gru 2004, 23:09
Baqu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lazioman » 27 gru 2004, 1:00
Lazioman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 27 gru 2004, 2:12
Chlopaczek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LAZIO » 27 gru 2004, 20:53
dokładnie a szczegolnie zgadzam sie z 4 punktemLazioman pisze:Bardzo ciekawy temat!
Teraz ja się wypowiem, choć nie napisze napewno wszystkiego co chciałbym przekazać, a więc po:
1) jestem wierzący i praktykujący
2) nie robie tego pod przymusem rodziców itp(choć wcześniej się zdarzało)
3)akurat o Papiezu nie powinniście pisac źle, bo wg. mnie, ale także wielu ludzi wierzących jak i świeckich to największa osoba na ziemi obecnie i naprawde nie chodzi tu o religię, jaką "głosi" ale o jego stosunek do życia, problemów, jego wiedzę i ogólną mądrość! Jestem dumny że jestem jego rodakiem!!!
4)Kościól jako instytucja moim zdaniem jest potrzebny, jednak zgadzam się iż w takiej formie jak teraz jest on strasznie kontrowersyjny i często wręcz niemoralny. Nie powinno być tak, że księża wydają na fury i ciuchy krocie, że zarabiają "nieźle" itd.
Moim zdaniem potrzebne są radykalne reformy. Wprowadzić kasy fiskalne(choć trudne do opisania prawnego i późniejszych kontroli) się powinno. Księża to też obywatele danego państwa i podatki powinni płacić. Powinno się także wprowadzić stałe, ujednolicone płace dla poszczególnych "stanowisk".
I wiele, naprawde wiele innych punktów o których zapomniałem(właśnie mija 1 w nocy i mogłem napisać kilka głupot ale ogólny sens powinniście zrozumieć).
Aha, co do autentyczności, to w wierze chodzi o to, że mimo braku dowodów i czasami niezgodności z nauką człowiek nadal wierzy w to iż jego religia mówi prawde..
LAZIO

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lazioman » 29 gru 2004, 0:43
Lazioman

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 30 gru 2004, 19:43
kasy fiskalne? a czemu? jaki to niby produkt Kościoła jest obciążony podatkiem vat?Lazioman pisze:Wprowadzić kasy fiskalne(choć trudne do opisania prawnego i późniejszych kontroli) się powinno
bellus

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lazioman » 31 gru 2004, 11:38
Lazioman

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RauL » 31 gru 2004, 17:47
Na takie podejśćie brak mi słów...Chlopaczek pisze:Wiec co sadzicie o tej najpopularniejszej w Polsce sekcie?
Prosze o wypowiedzi chrzescijan czy dla nich absolutnie normalne jest oddawanie czci figurkom i obrazkom co godzi w pierwsze przykazanie?
Innymi slowy czy zdajecie sobie sprawe ze klekajac przed ołtarzem w kosciele albo robiac znak krzyza przechodzac kolo kosciola popelniacie grzech balwochwalstwa?
Czy to normalne ze ludzie ida do spowiedzi i obdzieraja sie z intymnosci przed innym czlowiekiem albo ze wierza ze ksiadz czyli grzeszny czlowiek robiac czary mary nad oplatkiem jest go w stanie zamienic w cialo najwyzszego Boga?
Od razu mowie ze jestem absolutnie przeciw kosciolowi i mozecie to odebrac jako atak na ta instytucje.Jedak nie jestem przeciw wierze wiec przemyslenia czy Bog jest czy go nie ma zachowajcie dla siebie.To indywidualna sprawa kazdy moze wierzyc w co chce.
Pragne zeby dyskusja byla tylko o kosciele i sposobach w jaki ta sekta manipuluje wiernymi a oni zdaje sie tego nawet nie widza.Oczywiscie opinie broniace kosciol mile widzianeWiem ze to trudny temat ale pora zeby forum sie rozwijalo i nie bylo na wskros infantylne.
Enjoy
RauL
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 02 sty 2005, 13:54
Chlopaczek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 26 mar 2005, 22:39
bellus
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 27 mar 2005, 0:04
Chlopaczek
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin