Filmy - Strona 7

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
vilden
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vilden » 10 kwie 2005, 13:39

"Dzienniki motocyklowe" - film trudny w odbiorze i raczej dla bardziej wymagajacego widza.

"Eurotrip" - groteskowy, glupkowaty, ale smieszny, a o to przeciez chodzi :)

"Zlodziej zycia" - "Siedem" to nie jest, ale wciaz bardzo dobry thiller, no i Angelina Jolie w roli glownej :D

"Za wszelka cene" - 4 oskary, w tym za najlepszy film i rezyserie mowia same za siebie.

"Goraczka" - film juz stary, ale wlasnie ukazala sie wersja DVD tego filmowego arcydziela. Al Pacino, Robert DeNiro i Val Kilmer w to gwarancja wspanialego kina. Polecam !!!

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 10 kwie 2005, 13:52

futbolowa pisze:Żałuj :D :D
Chociaż poziom seksu w tym filmie wyrasta ponad przeciętność można się nieźle pośmiać ;)
Nigdy poziom seksu mi nie przeszkadza :lol:

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2025
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 10 kwie 2005, 13:57

metol pisze:Nigdy poziom seksu mi nie przeszkadza :lol:
Można się było domyślić.
Mężczyźni :roll: :roll:

Przy okazji, wiem, że nie jest to film nowy, ale polecam go każdemu - 'Filadelfia', z genialną muzyką i Tomem Hanksem w roli geja.

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 10 kwie 2005, 14:33

ja polecam film "man on fire" z denzelem washingtonem w roli głównej :D
moim zdaniem ten film wymiata :D moze wie ktoś skąd moge ściągnąc muzyke z tego filmu lub moze wie ktoś kto wykonje muzyke w nim :D?

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 10 kwie 2005, 15:00

futbolowa pisze:
metol pisze:Nigdy poziom seksu mi nie przeszkadza :lol:
Można się było domyślić.
Mężczyźni :roll: :roll:
Sorry to tylko taki żarcik. Mam nadzieje ze sie nie gniewasz

Awatar użytkownika
qczak
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: qczak » 10 kwie 2005, 15:09

THEMANIEK pisze:ja polecam film "man on fire" z denzelem washingtonem w roli głównej :D
moim zdaniem ten film wymiata :D moze wie ktoś skąd moge ściągnąc muzyke z tego filmu lub moze wie ktoś kto wykonje muzyke w nim :D?
www.filmweb.pl -tam powinies znalezc informacje o tym filmie

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2025
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 10 kwie 2005, 18:32

metol pisze:Sorry to tylko taki żarcik. Mam nadzieje ze sie nie gniewasz
Nie no, ja też żartowałam ;) Nie ma się o co gniewać :P

Awatar użytkownika
Mazurek
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazurek » 10 kwie 2005, 21:13

Ja polecam film Saw (Piła) niedawno go oglądałem i naprawdę ten film warto zobaczyć dla samego zakończenia. Fabuła jest niespotykana chodziaz można się dopatrzeć nawiązań do poprzednich filmów twórców to jednak ten jest zupełnie innowacyjny. U mnie ma 10/10. POLECAM
  • Obrazek
OPIS Z FILMWEB.PL pisze:Dwóch mężczyzn przykutych do ścian łańcuchami w jakieś obskurnej toalecie, pomiędzy nimi leży zakrwawiony trup i pistolet. Nie wiadomo, dlaczego ani i jak się tu znaleźli. Nie wiadomo, czy coś ich ze sobą łączy. Jedno jest pewne: bardzo małe na wyjście z sytuacji cało. Są ofiarami sadystycznego mordercy, który prowadzi z nimi straszną, całkowicie niezrozumiałą grę. Nagrodą jest ich życie.

mathiasek12
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mathiasek12 » 10 kwie 2005, 21:17

Mazurek pisze:Ja polecam film Saw (Piła) niedawno go oglądałem i naprawdę ten film warto zobaczyć dla samego zakończenia. Fabuła jest niespotykana chodziaz można się dopatrzeć nawiązań do poprzednich filmów twórców to jednak ten jest zupełnie innowacyjny. U mnie ma 10/10. POLECAM
  • Obrazek
OPIS Z FILMWEB.PL pisze:Dwóch mężczyzn przykutych do ścian łańcuchami w jakieś obskurnej toalecie, pomiędzy nimi leży zakrwawiony trup i pistolet. Nie wiadomo, dlaczego ani i jak się tu znaleźli. Nie wiadomo, czy coś ich ze sobą łączy. Jedno jest pewne: bardzo małe na wyjście z sytuacji cało. Są ofiarami sadystycznego mordercy, który prowadzi z nimi straszną, całkowicie niezrozumiałą grę. Nagrodą jest ich życie.
ogladalem calkiem ciekawy tylko czasami troche niezbyt mile dla oczu

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 10 kwie 2005, 21:48

Mi za to piła nie specjalnie się podobała. Zrobiła tylko jeszcze jeden mały krok w kierunku zobojętnienia wobec przemocy na ekranie.
Łażenie w drucie kolczastym?
Wnyki wokół głowy?
Czy to naprawdę takie nowatorskie? Nie lubie filmów, które zapamiętuje się tylko ze względu na krwawe sceny. Zapewne za rok zapomnisz, że oglądałeś taki film. Może parę scen z tego się w pamięć wryję, ale za jakiś czas i tak będzie większa siekanina... Jakiś Jason Dwieście Drugi :roll:.

Poza tym w przypadku piły po prostu nie można mówić o odniesieniu do innych filmów, albo zapożyczeniach. Wiele pomysłów zostało zerżniętych. Oglądałem Piłę jush jakiś czas temu i teraz jush pozapominałem większość wzorców. Ale kto oglądał Siedem, będzie się czuł jak na powtórce z rozrywki pod koniec. Duch Davida Finchera się unosi nad tym filmem. Oczywiście nie można zapomnieć, że gdzieś jush była rola fotografa (niestety zapomnialem jak się nazywał- Adam?). Czyżby to Tim Roth we "Wściekłych Psach"?

Postacie są schematyczne. Lekarz co ma wszystko, ale mu to nie starcza, porywacz-idiota, co daje się pokonać związanej matce, fotograf, którego nie obchodzi, co robi, dopóki dostaje kasę, policjant, dla którego nierozwiązana sprawa staje się powodem obsesji. Ale to przecież nie ważne... ważna jest siekanina :roll:. Z nikim się nie można utożsamiać, nie dlatego, że nikt nie jest tu bez winy, bo np. z J. Nicholsonem się można w roli nawet największego łajdaka zaprzyjaźnić.

W sumie nie powinienem tyle narzekać. W koncu film chyba najpierw do wypożyczalni trafił, a zaskakująca sprzedaż popchnęła go do kina. W każdym razie bezstresowa rozrywka dla całej rodziny, na niedzielne popołudnia :twisted:. Chociaż ja się spodziwałem więcej po tym, jak każdy znajomy piał z zachwytu nad tym filmem.

PS. Jeśli kogoś przerażają drastyczne sceny, to proszę sobie strzelić jakiś horror z Japonii. Tam reżyser musiał krećić dokument o powstawaniu filmu, aby udowodnić, że nie zabił nikogo podczas kręcenia :twisted:. Taki realistyczny film :twisted:.

Awatar użytkownika
Mazurek
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazurek » 11 kwie 2005, 18:08

piwus mi nie chodzi o same sceny pełne krwi... mi chodzi o to zakończenie ! Dawno mnie tak film nie zaskoczył. A tego m.in. oczekuje od filmu. Tak jak już mówiłem:
Ten film warto zobaczyć dla samego zakończenia

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 11 kwie 2005, 19:11

Mazurek pisze:piwus mi nie chodzi o same sceny pełne krwi... mi chodzi o to zakończenie ! Dawno mnie tak film nie zaskoczył. A tego m.in. oczekuje od filmu. Tak jak już mówiłem:
Ten film warto zobaczyć dla samego zakończenia
Ja bym sobie obejzal taki filmik w ktorym chodzi np o jakies morderstwo czy tam tajemnica osobe i szytkoie poszlaki wskazuja na jednego bohatera a na koniec okazjue sie ze ten najbardziej niewinny jest tym jednym poszukiwanym :D:D:D:D

Znacie cos takiego fajnego ?? Bo dawno nic takiego nie ogladalem :P

pozdro

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 11 kwie 2005, 19:31

Wczoraj po raz kolejny oglądałem "Chłopaczki z sąsiedztwa: Czyli spijanie kwasa z bracholami". Normalnie ten film wymiata! :lol: Zamieszczam zachęcający plakat filmu i polecam wszystkim!

Obrazek

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 11 kwie 2005, 19:35

zwróćcie uwage na plakacie na tego gościa w różowych kapciach :lol:
Gość jest debeściak... Takiego kretyna to chyba nie ma.

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 11 kwie 2005, 19:42

RoRo pisze: Ja bym sobie obejzal taki filmik w ktorym chodzi np o jakies morderstwo czy tam tajemnica osobe i szytkoie poszlaki wskazuja na jednego bohatera a na koniec okazjue sie ze ten najbardziej niewinny jest tym jednym poszukiwanym :D:D:D:D

Znacie cos takiego fajnego ?? Bo dawno nic takiego nie ogladalem :P

pozdro
Może nie będzie to dokładnie to o co Ci chodziło, ale proponuję "I Know What You Did Last Summer" czyli po prostu "Koszmar minionego lata". Czuć co prawda, że jest to "typowo amerykański film dla młodzieży" to jednak jest całkiem fajny...

Pozdrawiam

PS. Oglądajcie "Chłopaczki...:Spijanie kwasa z bracholami"! :D
Ostatnio zmieniony 11 kwie 2005, 19:43 przez Pisakk, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”