Twitter - Strona 7

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2059
Kibicuję: AC Milan

Re: Twitter

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 31 paź 2015, 20:30

Ja mam sporo osob,które followuje,ogromna czesc tego to kolarstwo - druzyny,kolarze,wyscigi.Poza tym pilka,polityka,fajne tez sa profile co wrzucaja Earth Picks,History photos itd.

Jedyny minus tt to jak ogladam mecz i mam tez tt włączone to czytam cos po golu,ogladam vine czy cos to pozniej trace koncentracje nad meczem i pare minut mi ucieka.Pare razy nad tym sie zlapalem.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 31 paź 2015, 20:30

co oprócz informacji? można poznać ciekawych ludzi. Są wśród kibiców Chelsea (Zachodny), United, czy Spurs (Okoński) ciekawi ludzie. Można z Bońkiem się poprzekomarzać, albo M. Pola sprowadzić na ziemię jak odpłynie za mocno. Można poznać naczelnego pewnego magazynu, ktory okazuje się wielkim kibicem Arsenalu i jednocześnie ziomkiem z Poznania :P itd.itp.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8193

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 31 paź 2015, 20:32

Coś czuję, że futbolowa niedługo nie będzie sobie wyobrażać życia bez tłyterka;]

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 31 paź 2015, 20:34

o statystykach nie wspominam nawet (no dobra, wspomnę). Dziś w trakcie meczu Chelsea z LFC się dowiedziałem (po golach Ramiresa i Coutinho), że ostatni raz Brazylijczycy dla dwóch przeciwnych ekip w jednym meczu strzelili ostatnio w 2008 roku... w życiu bym tego nigdzie nie znalazł, bo za takie dane na serwisach się płaci, a opta wrzuca dużo za darmo.
albo to: Arsenal have won each of their last 25 games when scoring first, and 37 of the past 38

edit:
o, albo po dzisiejszym dniu klikasz sobie #JoseMourinho https://twitter.com/search?q=%22Jose%20 ... 2&src=tren i oddajesz się lekturze :mrgreen: cos pieknego
albo takie konto https://twitter.com/TadeuszSznuk

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2275

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 31 paź 2015, 20:36

futbolowa pisze:
ubek pisze:500-1500 kosztuje tekst Oczywiście jestem w stanie uwierzyć w to, że są durnie, którzy płacą im więcej, bądź fundują podarunki znacznie przewyższające cenę takiego tekstu. Albo parę tysięcy za pokazanie się w określonym miejscu.
Nie to, żebym miał coś przeciwko, że sobie tak zarabiają (niech im się wiedzie), tylko po prostu realnie oceniam opłacalność takiej umowy partnerskiej.
To wcale nie są durnie. Ceny reklam w prasie albo ceny bilboardów są jeszcze wyższe, więc takim markom opłaca się zainwestować grube pieniądze w szafiakę, która ma rzeszę fanek i naśladowczyń. Pamiętam jak kiedyś jedna sfotografowała się z jakimś kosmetykiem z Sephory - na drugi dzień małolaty wykupiły wszystkie ;)
Inaczej. Są to osoby, które nie wydają swoich pieniędzy :P
Można to różnie rozpatrywać. Jeśli komuś zależy na tym, aby jednorazowo się gdzieś pokazać, to jak najbardziej może się to opłacać. Natomiast jesli ktoś chce u siebie zatrzymać klienta i cały czas generować ruch + zyskiwać nowych, to są inne kanały, bardziej opłacalne.
Nie znam sytucji z Sephorą, ale nasuwają mi się pytania: ile z tych małolat ponownie wraca do sklepu? Czy może była to akcja robiona tylko po to, by wyprzedać jakiś zalegający na magazynach produkt?

Dzięki reklamom w prasie (ogólnotematycznej), czy na bilboardach, można trafić do szerokiej grupy odbiorców, w różnym wieku itd. więc to, że są one odpowiednio droższe wcale mnie nie dziwi. Blogi, fanpejdże, czy prasa tematyczna posiadają określoną, węższą grupę odbiorców. Za to ceny czasami są wyssane z palca, dlatego tak jak wyżej pisałem, trzeba się targować i czasami niektórych sprowadzać na ziemię, oferujac realne stawki. Oczywiśćie nie zawsze tak jest, niektórzy robią naprawdę konkretną robotę i są prawdziwymi pasjonatami - takich warto odpowiednio cenić, jak i sami powinni się cenić. ;)

Przepraszam, jeśli piszę niespójnie, ale jestem przemęczony.

Nie zaśmiecam już tematu pierdołami :P

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2025
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 01 lis 2015, 14:00

piotrcies pisze:Albo jak robisz sernik i potrzebujesz pomocy fieldasa, to można zaczepić na tłyterku, bo na forum nie zawsze
Nie chce mi się go szukać, a robi ze swojego konta jakąś tajemnicę :P
fieldy pisze:co oprócz informacji? można poznać ciekawych ludzi. Są wśród kibiców Chelsea (Zachodny), United, czy Spurs (Okoński) ciekawi ludzie. Można z Bońkiem się poprzekomarzać, albo M. Pola sprowadzić na ziemię jak odpłynie za mocno. Można poznać naczelnego pewnego magazynu, ktory okazuje się wielkim kibicem Arsenalu i jednocześnie ziomkiem z Poznania itd.itp.
:wink:
piotrcies pisze:Coś czuję, że futbolowa niedługo nie będzie sobie wyobrażać życia bez tłyterka;]
Tja. Staram się od jakiegoś czasu, bo chciałabym to traktować jako dodatkowy kanał promocji bloga, ale to wszystko wydaje mi się takie jakieś skomplikowanie głupie, że szok :D
fieldy pisze:albo takie konto https://twitter.com/TadeuszSznuk
Dobre :D

Ubek, ogólnie się z Tobą zgadzam, szczególnie w kwestii wysokości tych stawek. Ale mnie akurat cieszy, że ktoś sobie dobrze z tego żyje, nawet jeśli jego blogowanie polega na pokazywaniu się w określonych ubraniach. Chociaż nie ukrywam, że np. dużo bardziej cenię sobie np. Michała Szafrańskiego i ogólnie blogi o tematyce oszczędności i finansów - odwalają dobrą robotę i życzę im, aby na tym solidnie zarabiali.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 01 lis 2015, 14:08

fieldy pisze:komentarze na zywo róznych osób
Oglądasz mecz a tu niejaki barciur np. komentuje, że Arsenal dostał prezent od sędziego..

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 01 lis 2015, 14:09

futbolowa pisze:Nie chce mi się go szukać, a robi ze swojego konta jakąś tajemnicę
@WiesiekDumaKórnika

Wszyscy go znają :P

Twitter to mega narzędzie. Szybka informacja, własna selekcja tego co czytamy. Obecnie ciężko by mi się było od niego odciąć.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 01 lis 2015, 14:10

MATKOKURWABOSKA

Weszłam z ciekawości na tego Twittera i widzę, że aktywnie używa go moja matka :boje się: :boje się: I nie dość, że twittuje i przeklina, to jeszcze obserwuje siostry Kardashian i mojego dawnego szefa, znajomych blogerów itd.

Idę zrobić jedno -> :suicide: :suicide: :suicide:

Duch pisze:@WiesiekDumaKórnika
:rotfl: pasowałoby :D
Ostatnio zmieniony 01 lis 2015, 14:10 przez futbolowa, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 01 lis 2015, 14:10

:lol2:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 01 lis 2015, 14:11

Pokaż twittera matki :lol:

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 01 lis 2015, 14:15

Nie! Bożu :suicide: :angry2: :haha:
Idę umrzeć.

Kur*a, wszystko przez tego Kuźniara. Myślałam, że poprzestała na gadaniu do niego na fejsie, a tu jeszcze twitter :suicide: :angry2:

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 02 lis 2015, 9:34

piotrcies pisze:Coś czuję, że futbolowa niedługo nie będzie sobie wyobrażać życia bez tłyterka;]
Dzień później: dochodzę do wniosku, że coś w tym jest.

I teraz, co jest najlepsze: do Twittera zawsze próbowały mnie przekonać inne blogerki. Bardzo dużo o tym klepały, każda miała coś do powiedzenia, tyle że ja dalej tego Twittera nie kumałam. To, że Wy mnie przekonaliście, pokazuje, jak bardzo różni się męska i babska logika - bo o istnieniu tych wszystkich korzyści, o których pisaliście, żadna z nich nigdy nie wspomniała. Nie wiem, może baby ogólnie nie potrafią z tego korzystać, albo co :D

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 lis 2015, 11:34

najważniejsze, jak chcesz by ludzie cię dodawali do obserwowanych, to normalna interakcja z innymi, a nie tylko wklejanie linków do bloga, czy fb ;)

Awatar użytkownika
piotrcies
Reputacja: 8193

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 02 lis 2015, 12:08

Nie ma dobrych i złych portali społecznościowych. Facebook też jest dobry, ale wiele osób korzysta z niego w sposób dla mnie niezrozumiały, Instagram też może być bardzo ciekawie wykorzystywany, podobnie Pinterest czy Twitter - wszystko jest kwestią użycia. Mnie najbardziej odpowiada twitter, choć pewnie gdybym spojrzał na niego z innej strony, byłoby tam mnóstwo odrzucających pierdół;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”