IRON MAIDEN

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
pippen
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0
Kontakt:

IRON MAIDEN

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pippen » 19 gru 2004, 22:05

Zakładam osobny temat o tym zespole, gdyż jest to jeden z najgenialniejszych heavymetalowych zespołów na świecie.
Do tego gra w praktycznie legendarnym składzie i szanuje Polskę i Polaków.

Kilka dni temu dotarła do Polski znakomia informacja :
za mystic.com.pl

Po blisko dwuletniej przerwie największy heavy metalowy zespół świata wystąpi 29 maja (niedziela) na Stadionie Śląskim w Chorzowie, jako gwiazda Mystic Festival.

Występ Iron Maiden w Polsce jest częścią europejskiej trasy koncertowej, którą zespół odbędzie w maju i czerwcu przyszłego roku. Będzie to największa trasa w historii zespołu na Starym Kontynencie (występy na stadionach) i, co za tym idzie, również oprawa tych koncertów będzie jedyna w swoim rodzajów. „Jeśli chodzi o produkcję tych koncertów, scenografia i efekty będą związane z pierwszymi czterema płytami Iron Maiden, wykorzystamy niektóre elementy z trasy promującej „The Number Of The Beast”. Przygotujcie się na coś wyjątkowego. Od strony technicznej będzie to ogromne przedsięwzięcie, które zapewni niezapomniane wrażenia wszystkim fanom... i nie tylko im” – powiedział manager Iron Maiden Rod Smallwood.

Mimo iż do koncertów pozostało blisko pół roku, zainteresowanie trasą jest ogromne. W Szwecji, na jeden koncert, zakupiono 51 000 biletów w ciągu 2 i pół godziny, natomiast w Finlandii, koncert w Helsinkach został wyprzedany w ciągu 50 minut, podobnie było w Oslo, w efekcie czego w obydwu miastach odbędą się dwa koncerty, dzień po dniu. Wszystkie są już wyprzedane!

Oprócz Iron Maiden na festiwalu zagra 5 zespołów zagranicznych, z którymi negocjacje są w tej chwili finalizowane.

Organizatorem koncertu Iron Maiden w Polsce jest firma Mystic Production.

Ceny biletów w przedsprzedaży:
Płyta 100 zł
Sektory 20-26, 34-40 120 zł
Sektory 27-33 150 zł

W dniu koncertu bilety będą droższe o 20 zł.

Bilety trafią do sprzedaży na początku przyszłego tygodnia, natomiast już od dziś można je zamawiać za pośrednictwem naszej strony internetowej.

Wszelkie informacje pod numerem telefonu (012) 3892135 oraz (012) 3890517

Wypowiedzcie się na temat, co wiecie o tym zespole. Czy jedzie ktos na koncert?.

POZDRAWIAM UP THE IRONS!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Awatar użytkownika
LAZIO
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LAZIO » 19 gru 2004, 22:43

kurde szkoda ze nie mieszkam gdzies koło Chorzowa :cry: bo bym napewno poszedł na koncert bo IRON MAIDEN ma super utwory
a bilety tez w sumie sa nie drogie

Awatar użytkownika
MaX_ASR
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaX_ASR » 20 gru 2004, 11:00

niby to klasyk...ale dla mnie to nuda ! nuda i jeszcze raz nuda ! nie mowiac o ostatniej plycie ! zalosne ! wiem wiem..bedziecie bronili swojego zesolu i mnie obrazali...ale kazdy ma inne zdanie...ale jak dla mnie jest to zalosne ze takei zespoly nie "odejda" z klasa ze sceny tylko na slie cos tam graja...
czasami ciesze sie ze Cobain sie zabil ;/

Awatar użytkownika
LAZIO
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LAZIO » 20 gru 2004, 14:44

Sickness87 pisze:niby to klasyk...ale dla mnie to nuda ! nuda i jeszcze raz nuda ! nie mowiac o ostatniej plycie ! zalosne ! wiem wiem..bedziecie bronili swojego zesolu i mnie obrazali...ale kazdy ma inne zdanie...ale jak dla mnie jest to zalosne ze takei zespoly nie "odejda" z klasa ze sceny tylko na slie cos tam graja...
no wiesz jak ktos woli disco polo to jego sprawa:P
a co do ostatniej płyty Dance of death jest super i moim zdaniem najlepsza !!

Awatar użytkownika
pippen
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pippen » 20 gru 2004, 17:34

Sickness87 pisze:niby to klasyk...ale dla mnie to nuda ! nuda i jeszcze raz nuda ! nie mowiac o ostatniej plycie ! zalosne ! wiem wiem..bedziecie bronili swojego zesolu i mnie obrazali...ale kazdy ma inne zdanie...ale jak dla mnie jest to zalosne ze takei zespoly nie "odejda" z klasa ze sceny tylko na slie cos tam graja...
Wg. Mnie raczej napewno nigdy nie słyszałeś Iron MAiden , tylko jestes jednym z wielu narzekaczy, ale w tym wypadku nie ma na co . Pomyliłeś posty :D :D :D :D :D :D :D :D

UP THE IRONS

LAZIO to sama przyjemnośc jechac dalej za swoim zespołem :)

Awatar użytkownika
MaX_ASR
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaX_ASR » 20 gru 2004, 17:45

nie chce zebyscie mowili ze mowie to co inni..ale np. wojowodzki zbesztal ironow...podobnie jak leszczynski za ostatnia plyte...a oni na pewno lepiej znaja sie na muzyce niz wy..a z reszta ...czy mi musie sie podobac to co wam ? a co do disco polo...jak kibice lacjo tego sluchaja to nie znaczy ze kibie innych klubow w tym gustuja !

Awatar użytkownika
MaX_ASR
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaX_ASR » 20 gru 2004, 17:47

nie jestem taka szara eminencja i nie bede mowil ze mi sie ironowie podobaja bo inni ich kochaja...gdybym tak napisal nie bylbym soba !
nie slucham disco polo...kocham Prodigy,Nirvane,Pantere,Suolfly,Sepulture,NIN...
a gadze ironami i linkim parkiem...i tym podobnym badziewiem
aha dla jasnosci,,,nie nosze glanow i innych naszywek ;]

Awatar użytkownika
LAZIO
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LAZIO » 20 gru 2004, 18:12

Sickness87 pisze: a co do disco polo...jak kibice lacjo tego sluchaja to nie znaczy ze kibie innych klubow w tym gustuja !
hmmm tak se mysle :roll: czy gdzies napisalem ze kibice innych klubow sluchaja disco polo :twisted: napisałem "jak ktos..." wiec chyba masz problemy ze zrozumieniem słow :P
no i jeszcze powinnienes dostac wp za obrazanie kibiców i klubu LAZIO piszac "lacjo" tak samo jak ja bym pisał
as sroma !!

Awatar użytkownika
MaX_ASR
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaX_ASR » 20 gru 2004, 18:15

"jak ktos" czyl ito bylo do mnei ale nie wazne ... tak " se " zrozumialem..

Awatar użytkownika
pippen
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pippen » 20 gru 2004, 19:33

Sickness87 dostajesz 1 WP za pisanie posta pod postem

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 20 gru 2004, 20:12

Iron Maiden znowu w Polsce?! No kurcze ekstra!! Pomny ich ostatniego kontertu w Spodku, jeśli tylko w trybie ekspresowym uda mi się uzbierać kaskę to się wybiorę!!

Tak dla wyjaśnienia: to, że Wojewódzki czy inny Leszczyński zbeształ ostatnią płytę to wcale nie znaczy, że nie będzie Wam się podobać. To wszystko to kwestia gustu! Nie podoba się Wam disco polo? To wcale nie znaczy, że ktoś inny nie słucha tego z przyjemnością.....(nie mówię o sobie :wink: ).

Ja słucham każdego rodzaju muzyki - od wolnych kawałków, jazzu po mocniejszą np. Nirvana, Metallica czy właśnie Iron Maiden. Staram się nie ograniczać i tym się szczycę! :)

Ale mówię Wam koncert IRONÓW wymiata!! Byłem w Spodku na poprzednim z bracholem, który raczej takiej muzyki nie trawi, ale się tak chłopak "wczół", że masakra....Tego się nie zapomina!! Polecam z czystym sercem.

PS. Nigdy jeszcze nie widziałem tylu "metali" w jednym miejscu :D :twisted:

kostek
szara strefa pilka.pl

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 20 gru 2004, 20:25

Na 100% wybieram się na ten koncert.

Niestety nie mogłem być w spodku czego żałuje do dzisiaj :?

Oni potrafią porwać tłumy, np. "Wickerman" klasykaaa...

Awatar użytkownika
pippen
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pippen » 20 gru 2004, 21:33

Na tym koncercie mają grać kawałki z 4 pierwszych płyt i ma być niepowtarzalny klimat. W dodatku będzie masa ludzi , w końcu na stadionie śląskim.

Napewno zagrają The Trooper , The number of the beast, Iron Maiden, Run to the hills, Wratchild a i zapewne dołoża coś nowego :) , Będzie jazda :D

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 20 gru 2004, 21:55

postaram sie pujsc na ten koncer ;] mam nadzieje ze sie uda :)

Awatar użytkownika
pippen
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pippen » 22 gru 2004, 17:58

A ja już mam bilet na koncert IRON MAIDEN :- )

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”