Metallica

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Kuchar
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Metallica

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuchar » 26 mar 2005, 13:36

ten temat bedzie (jak sama nazwa wskazuje) o najlepszym zespole pod śłońcem czyli Metallice. wpisujcie swoje uwagi, spostzreżenia, komentarze.

Awatar użytkownika
Jesus;p
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jesus;p » 03 kwie 2005, 12:17

Lubie plytki metallicy gdzies do roku 1991. Pozniej zaczelo sie to wszystko jakos sypac. Najlepiej grali w okresie gdy zyl jeszcze ś.p. Cliff Burton, ktory naprawde mial swietna glowe do gry na basie, po jego smierci to juz nie bylo to samo. ostatnie kilka plyt nie podobalo mi sie, st.snger bylo za mocne ja na mnie. Moze jeszcze chlopaki sklepia cos dobrego ale raczej nie spodziewam sie niczego wielkiego. Ostatnio ponoc nawet kirkowi sie na koncertach solowek nie chce grac...

Awatar użytkownika
Kuchar
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuchar » 03 kwie 2005, 12:55

Jesus, mnie się St. Anger pdobał. Tak samo jak resztaalbumów. Niby Metallica miała się sypać, ale CAŁY zespół stwierdził, ze chcą dalej grać, więc mam nadzieję na kolejne, świetne albumy.

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 16 sie 2005, 1:00

bardzo lubie "load" i "reload" a "S&M" jest po prostu swietne :wink:

niestety albumy po "S&M" w ogole mi nie pasuja ... trudno nie moj styl

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 sie 2005, 9:53

St. Anger - może się niektórym podobać - ale tylko tym, którzy nie znają wcześniejszej twórczości Metallici.

Wiadomo, że Unforgiven [oraz unf.2], Nothhing else matrhers, Enter Sandman,Until it Sleeps, One - to są utwory kultowe.

które otrzymały liczne nagrody [zwłaszcza od publiczności, czyli te najlepsze :wink: ]

Osobiście bardzo podobał mi isię "Black Album", "Master of Puppets"

Po prostu - jeden z lepszych zespołów lat 80- i 90 -tych.

Korn nawet przerobił "One" Metallici [wyszło im gorzej od oryginału - a jeśli ja mówię, że ktoś coś zrobił lepiej niż Korn - to chyba wiecie, że nie ma żartów :wink: coś w tym musi być]

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 16 sie 2005, 12:16

fieldy pisze:
Korn nawet przerobił "One" Metallici [wyszło im gorzej od oryginału - a jeśli ja mówię, że ktoś coś zrobił lepiej niż Korn - to chyba wiecie, że nie ma żartów :wink: coś w tym musi być]
mam teledysk tego "ONE" w wykonaniu koRna , czemu ci sie nie podoba ? wiadomo oryginalny "one" jest lepszy ,ale takim co nagral koRn tez bym nie pogardzil :wink:

kostek
szara strefa pilka.pl

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 17 sie 2005, 0:07

rebuzz pisze:
fieldy pisze:
mam teledysk tego "ONE" w wykonaniu koRna , czemu ci sie nie podoba ? wiadomo oryginalny "one" jest lepszy ,ale takim co nagral koRn tez bym nie pogardzil :wink:
Wszystko co nagrywa KoRn jest świetne 8) A koncert już niedługo...

Metallica - wiadomo, klasyka. Jednak ostatni album w mojej opinii bardzo słaby... Jakoś nie w ich stylu..

Niestety nie mogłem być w tamtym roku w Chorzowie na och koncercie, ale mam nadzieje, że jeszcze się w Polsce pojawią...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 sie 2005, 9:08

rebuzz pisze: czemu ci sie nie podoba
nie powiedziałem, zę nie podoba - tylko, że gorszy od oryginał [temat o Metalicce - chciałem trochę im posłodzić :wink: ]

kostek pisze:Wszystko co nagrywa KoRn jest świetne
wiadomo, mnie do Korna nikt przekonywać nie musi, od 1998 8) [dlaczego tak późno :? ]

kostek pisze:A koncert już niedługo
oj, tak - Korncert będzie niesamowity :wink: [/b]

Awatar użytkownika
rapid
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rapid » 17 sie 2005, 9:12

Jeden z najlepszych zespolow w historii. Juz dawno zapewnil sobie to miano. Mimo iz ostatnia plyta nie byla zbytnio udana nadal ma rzesze fanow. Ekstra piosenki z sensem, nie nastawione na darcie mordy. Kto nie slyszal niech zaluje.

Awatar użytkownika
RTS
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RTS » 17 sie 2005, 9:47

zapodajcie pare fotek koncertów ...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”