Parada Równości

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 13 cze 2005, 23:23

zapraszam do dyskusji. Ja jak zawsze z wyrażeniem swojej opinni poczekam, aż rozmowa trochę tempa nabierze

Awatar użytkownika
Miko77
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Miko77 » 13 cze 2005, 23:29

Uwazam iz to jest nie na miejscu (chociaz piotrek256 ma gdzie pojsc), nie jestem zwollennikiem takowych spotkan , ale jednak jezeli nikomu to nie zagraz to dlaczego kochajacy inaczej mieli by byc odsuwani na margines a przestepcy, damscy bokserzy, pedofile zyja czesto bez wyrokow a Geye nikogo nie krzywdza poza dziecmi ktorych uwazam nie powinni adpotowac poniewaz wyniosloby one zle nawyki z domu 8) wiec tak nie mam nic rzeciwko Geyom (oprocz piotrka) :lol:, ale paradzie jednak mowie nie :!:

A ja mówię nie takim wycieczkom osobistym // Piwus

BUNCH

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BUNCH » 13 cze 2005, 23:33

Mi to osobiście nie przeszkadza.
W suie fajnie popatrzeć na dwie napalone na sibie piekne lesby aj.... :lol:

Awatar użytkownika
veelden^
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: veelden^ » 13 cze 2005, 23:37

Jesli chodzi ogolnie o homoseksualizm- to ja to traktuje jak chorobe, wade genetyczna i nie uwazam, aby Ci ludzie mieli byc potepieni za to. Ja tam przeciwko gejom nie mam nic, niech sobie zyja i robia co tam lubia robic, ale niech na Boga nie karza mi na to patrzec :!: Te cale parady to jedno wielkie GOWNO :!: Zaklucaja spokoj w miescie, bo chca zamanifestwoac swoja odmiennosc, jakby bylo sie czym chwalic :? Gdyby kazdy tak robil to Warszawa bylaby nie do zycia. Adopcja dzieci wogole nie wchodzi w gre bo to byloby chore, ale wspolne rozliczanie sie itp. to nie mam nic przeciwko temu.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 689

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 13 cze 2005, 23:44

Musze chyba coś napisać bo niejaki Miko77 się za bardzo rozpędził. Chłopcze swojim tekstami ani mnie nie obrażasz , ani mi nie ubliżasz tylko najzwyczajneij na świecie robisz z siebie idiote. Radze Ci zaprzestać tych nędznych postępowań bo zle skończysz. Prędzej czy pózniej jeden z moderatorów przeglądnie tematy, wychwyci to co złe i odpowiednio wypunktuje. Ja obrażać cię nie będe bo było by to zbyt proste. To tyle jeżeli chodzi o Mikego77.

Co do parady i ogólnie całej społeczności gejowskiej. To ,że sa mi zabardzo nie przeszkadza, zresztą jeszcze z żadnym gejem nie miałem styczności. Są, ok. Tylko oni próbują nam wmówić, narzucić poprzez min. takie pardy ,że to co robią jest wpełni zrozumiałe i normalne(a takie nie jest). Próbuja wsiąknąć w nasze społeczeństwo, chcą wejśc do naszych szkoł ,domów itd. Za niedługo zaczną nam wmawiac ,ze adopcja powinna być absolutnie dozwolona a brak takiego zezwolenia pokazuje jak jesteśmy zacofani. Niech kochają się z kim i jak chcą tylko niech nie próbują nam wmawiać bzdur.
Druga sprawa ,że katolicy (a jest ich w naszym kraju podobno sporo) mogą czuć się dotknięci nie tylko ich postępowaniem ale też tym co mówia bo zdażą się im dość często pojechać kościół.
Czy dobrze ,ze parada się odbyła? Chyba tak, nie widze innego rozwiązania tylko co ona miał pokazać tego to ja już nie wiem. Tego ,że geje są wsród nas? Przecież to każdy wie.

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 14 cze 2005, 9:57

Ogólnie to taka parada mnie średnio interesuje. To wolny kraj i ludzie mogą robić co chcą (podobno :twisted: ). Proste - chcą sobie zrobić paradę a niech robią. Jeśli tylko nikogo tym nie krzywdzą (dlatego nie popieram adopcji ale to nie ten temat) to co nam do tego?!

Ale mam pytanie. Skoro Kaczyński zabronił organizowania parady a ta się jednak odbyła to dlaczego policja siłą usuwała ludzi, którzy siedzieli na jej trasie?! Przecież skoro to wolny kraj to chyba mogę sobie siedzieć gdzie chce, zwłaszcza, że było to miejsce publiczne...Nie rozumiem tego za bardzo.

Awatar użytkownika
veelden^
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: veelden^ » 14 cze 2005, 11:51

Pisakk - odpowiedz na Twoje pytanie jest banalna - To nie jest wolny kraj :? Nasza wolnosc jest ciagla ograniczana setkami absurdalnych przepisow. Wybory prezydenckie tuz tuz i Pan Kaczka za wszelka cene chcial sie przypodobac konserwatywnej czesci wyborcow, co niestety pewnie mu sie udalo. Najlepiej ludzie odrazu zapomnijcie, ze zyjecie w wolnym kraju to zaoszczedzi wam wielu rozczarowan w przyszlosci :( pozdro

Awatar użytkownika
Nurni Flowenol
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nurni Flowenol » 14 cze 2005, 19:38

piotrek256 pisze:Musze chyba coś napisać bo niejaki Miko77 się za bardzo rozpędził. Chłopcze swojim tekstami ani mnie nie obrażasz , ani mi nie ubliżasz tylko najzwyczajneij na świecie robisz z siebie idiote. Radze Ci zaprzestać tych nędznych postępowań bo zle skończysz. Prędzej czy pózniej jeden z moderatorów przeglądnie tematy, wychwyci to co złe i odpowiednio wypunktuje. Ja obrażać cię nie będe bo było by to zbyt proste. To tyle jeżeli chodzi o Mikego77.

Co do parady i ogólnie całej społeczności gejowskiej. To ,że sa mi zabardzo nie przeszkadza, zresztą jeszcze z żadnym gejem nie miałem styczności. Są, ok. Tylko oni próbują nam wmówić, narzucić poprzez min. takie pardy ,że to co robią jest wpełni zrozumiałe i normalne(a takie nie jest). Próbuja wsiąknąć w nasze społeczeństwo, chcą wejśc do naszych szkoł ,domów itd. Za niedługo zaczną nam wmawiac ,ze adopcja powinna być absolutnie dozwolona a brak takiego zezwolenia pokazuje jak jesteśmy zacofani. Niech kochają się z kim i jak chcą tylko niech nie próbują nam wmawiać bzdur.
Druga sprawa ,że katolicy (a jest ich w naszym kraju podobno sporo) mogą czuć się dotknięci nie tylko ich postępowaniem ale też tym co mówia bo zdażą się im dość często pojechać kościół.
Czy dobrze ,ze parada się odbyła? Chyba tak, nie widze innego rozwiązania tylko co ona miał pokazać tego to ja już nie wiem. Tego ,że geje są wsród nas? Przecież to każdy wie.
100% racji : )

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 14 cze 2005, 19:46

http://www.yooteq.superhost.pl/pwzp/

Wszystkich delikatnych, proszę o nie zaglądanie. W sumie jak daleko można się posunąć ślepej nienawiści. Geje? Dopóki do mnie się nie będzie dobierały, niech sobie będą. Mam bardzo banalne podejście.

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 14 cze 2005, 19:51

Mnie 'Parada Równości' nie przeszkadza... Skoro to wolny kraj, w którym mogą być organizowane parady Młodzieży Wszechpolskiej, na której krzyczą 'precz z Wałęsą!', to w czym przeszkadzają władzom stolicy gele i lesbijki? To też ludzie... :roll: Kiedy na wielu innych paradach ludzie skaczą sobie do gardeł, to jakoś nie widzę, by prezydent Kaczyński się tym interesował. Poza tym - 'Parada Równości' ma na celu pokazanie, iż homoseksualiści są tacy sami jak my. Gdzie jest ta tolerancja, o której tak wiele się ostatnio mówiło? :?

Do Miko77: nie wiem, co masz do geji, ale wiem jedno: nie jesteś ani inteligentny, ani wychowany... :roll: Jeżeli '77 to rok Twojego urodzenia, to widać, że nic ze szkoły niewyniosłes... :wink:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 14 cze 2005, 19:58

BUNCH pisze:Mi to osobiście nie przeszkadza.
W suie fajnie popatrzeć na dwie napalone na sibie piekne lesby aj.... :lol:
Oj prawda , prawda :D
Gorzej Bunch z tymi drugimi parami bo patrzyc na dwoch kochajacych sie mezczyzn to chyba nic pieknego :lol:

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 14 cze 2005, 20:15

Świetny jest ten tekst:

"Jako obywatel prezentujący wysoki poziom kultury osobistej i przestrzegający podstawowe zasady higieny namawiam wszystkich do poparcia naszej akcji przeciwko pedałom"

:lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 14 cze 2005, 20:20

Pisakk pisze:
Świetny jest ten tekst:

"Jako obywatel prezentujący wysoki poziom kultury osobistej i przestrzegający podstawowe zasady higieny namawiam wszystkich do poparcia naszej akcji przeciwko pedałom"

:lol: :lol: :lol:
Doslownie to samo zdanie chcialem teraz skopiowac ale mnie ubiegles :lol:
Jeszcze bardziej mnie rozbawil ten kawalek o podstawowych zasadach higieny :lol: :lol:

Awatar użytkownika
paszkwil
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: paszkwil » 14 cze 2005, 21:08

nic nie mam do takich parad i ogolnie do homoseksualistow... maja jakas wade albo zmieszane jakos inaczej chromosomy X z Y i tak wyszlo : ) nie mozna tepic ale raczej popierac tez nie nalezy... a poodbnie jak BUNCH nie mam nic do zabawiajacych sie kobiet :twisted:

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 14 cze 2005, 22:26

paszkwil pisze:nic nie mam do takich parad i ogolnie do homoseksualistow... maja jakas wade albo zmieszane jakos inaczej chromosomy X z Y i tak wyszlo : ) nie mozna tepic ale raczej popierac tez nie nalezy... a poodbnie jak BUNCH nie mam nic do zabawiajacych sie kobiet :twisted:
Co do powodów homoseksualizmu to są rózne teorie - główne to genetyczna i związana z wychowaniem dziecka. Co jest ważna w stosunku do rożnych sądów nad przedstawicielami mniejszości seksualnych. Jednak jak do tej pory nie udało się ostatecznie dowieść, która teoria jest prawdziwa.

Co do samej parady....
Trochę mi ona przypomina parady oranżystów. Jak dlamnie to jest na pokaz. To Jaryga Nowacka tworzy zadymę przed wyborami. Rozdmuchiwanie problemu (a czy tak naprawdę jest problem) naprawde skrajnego. Granie na nosie konserwatystom - do których się zaliczam. Powoduje ona zbytnie spiecia i niepotrzebne utarczki.
Niedawno prowadziłem dyskusje ze zwolennikiem parady. Zadalem mu pytanie "jakie były cele parady??" - niestety nie umiał mi odpowiedzieć czyms konkretnym tylko walił ogólnikami, które nadają się tak samo do kobiet w ciąży jak i do homoseksualistów. Mam takie jakieś przekonanie, że więksozść zwolenników parady nie potrafiła by mi odpowiedzieć na to proste pytanie. POzostaje jeszcze przyczyna braku odpowiedzi...

Kaczyński - coby była jasność nie popieram PiSu (ja jestem za UPR) a bracia nie są moimi ulubionymi politykami. Prazydent Warszawy nie zezwolił na paradę. Jedni mówią, że bezprawnie drudzy są innego zdania. Konstytucja mówi o wolności zgromadzeń - ustawa najważniejsza, jednak po coś stowarzyszenia wystąpiły o zgode na parade - a jak się o coś prosi to trzeba brać pod uwagę ewentualność odmowy. Trudna śmierdząca sprawa. Czuć wyborami wyjątkowo. Ktoś tam wcześniej powiedział że to "ten co ukrad Księżycł" walczy o głosy konserwatystów śmiem wątpić w słuszność tej tezy. Kaczyński w kwestiach moralnych ma poparcie konserwatystów i nie ma tutaj wątpliwosci. Jest tak, że nie tylko sprawy typu kara śmierci, eutanazja, homoseksualizm decydują o oddaniu głosów jest jeszcze gospodarka oraz inne.

Policja - dla mnie kompletne nieporozumienie. POzwalają na nielegalną manifestację. Chore - widać tutaj słabość policji i uleganie naciskowi. A przecież to oni dbają o nasze bezpieczeństwo.

To tak po krótce mam nadzieję, że ktoś się z moimi wypocinami nie zgadza i bedziemy mogli podyskutować.

pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”