Hip Hop/Placebo

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Jakiej muzy sluchasz najczesciej?

HIP HOP
24
57%
POP
0
Brak głosów
ROCK
5
12%
TECHNO
5
12%
Drum and Bass & Jungle
1
2%
Rock & Metal
7
17%
puma
Junior
Junior
Reputacja: 0

Hip Hop/Placebo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: puma » 19 cze 2004, 15:59

"...HIP HOP TO NASZE ZYCIE ale nie wiedziec czemu,
wielu sie nie podoba ze robimy to po swojemu.
nie mow mi jak mam zyc,bo przeciez,
sam chyba wiem to najlepiej..."
Mezo/Pan Duze Pe-Nasze zycie

TAAAA HIP HOP GORA!!!

"...Nie wiem jak ty ale ja w tym bede trwal..."

WWO/Vienio/Pele-U ciebie w miescie
Ostatnio zmieniony 19 cze 2004, 16:19 przez puma, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Moff
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 3
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moff » 19 cze 2004, 16:06

Słuchasz Hip-Hopu bo jest popualrny, znasz tylko to co leci w TV ... Synku :lol: Posluchaj sobie pierwszych plyt The Roods , Beasty Boys , De la Soul i wtedy cos mow na ten temat :P Hip Hop to nie to co leci w TV non stop i jest popularne ... Wiem ,ze na sile hip hopowca z siebie robisz ale nie tedy droga :lol:

W ogole hip hop jest do pupy :lol: Lepszy jest Old Schoolowy Rap typu Beasty Boys :)

Ja nie lubie Hip Hopu i calej tej komercyjnej otoczki :!:

Wole undergrundowa muze typu Drum and Bass oraz Jungle :) Muzyka ktorej byle kto nie stworzy, to nie jest prosty podklad jak w hh, to nie sa teksty mc ze znowu sie naje*l itd ....

W ogole MC nie powino byc uzywane w Hip Hopie .. Mc czyli Master of Cermony jest slowem wywodzacym sie z swiatka D'n'B ... Hip hop to posmiewisko :lol:

Czemu nie ma muzyki Elektornicznej w ankiecie :?: Nie slyszales o takim rodzaju muzyki :?: Techno to wlasnie szufladkowanie muzyki elektornicznoo-technicznej do dzialu dance itp... Widac od razu jaki z ciebie znawca :)

puma
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: puma » 19 cze 2004, 16:17

Po pierwsze nie slucham hip hopu tylko dla tego ze jest slawny i nie znam tylko tego co leci w telewizji!!!sluchem hip hopu od 3 lat zanim byl taki slawny...i slucham nie tylko tego co leci w telewizji!!nie znasz mnie to sie nie madruj!!!a tak poza to jeszcze niedawno sam mi gadales ze kazdy ma prawo wyrazac wlasne zdanie i wlasnie to robie!!!I nie robie z siebie zadnego hiphopowca!ja poprostu lubie hip hop i ma w du**e co o mnie myslisz!!! :evil:

kostek
szara strefa pilka.pl

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 19 cze 2004, 16:21

HH dla mnie parodia a zwłaszcza Polski HH, komercha nic więcej, jakieś hiphopolo czy discopolo nie wiem nie lubie nie słucham..... :roll: :roll:

A jak leci na Vivie lub na Mtv przwłączam :P :P , słucham wielu gat. muzycznych , ale tego nigdy :!:

Awatar użytkownika
Moff
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moff » 19 cze 2004, 16:21

"Nie przejmuj sie tym co ludzie o tobie mowia sami sie w tym gubia"

Popularnosc Hip Hopu trwa juz spokojnie z 3lata :P

Po drugie :) Podajesz teksty najbardziej chyba komercyjnych zespolu i wykonawcow w PL.

Jak lubisz hip hop i to dla ciebie cale zycie to niby nie jestes hip hopowcem :?:

Ja wiem ,ze bardzo lubisz szerokie spodnie, nie no jasne :) Kup bluze sobie z nadrukiem na piersi HIP HOP bo moze ktos nie wiem ,ze sluchasz hip hop :lol:

Jak ja nie lubie tej "muzyki" :roll:

Slyszales Kasta sklad :?:

"Naprawde dlugo nosze szerokie spodnie , nagralem plyte w 4tygodnie" :lol:

kostek
szara strefa pilka.pl

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 19 cze 2004, 16:23

No właśnie Moff'ik ma racje :!:

Ubierze spodnie szerokie, bluze z kapturkiem i wielki hip - hopowiec...

Hip-Hop to była muzyka warta uwagi, w momencie kiedy była underground'owa, a teraz kiedy chodzi o kesz to już nie jest muzyka tylko biznes... :!: :idea:

Awatar użytkownika
Moff
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moff » 19 cze 2004, 16:26

Hip Hop prawdziwy byl na poczatku lat 90 i potem co raz bardziej komercyjna ... Teraz to chyba wiecej ludzi z szerokimi spodniami co sluchaja niby od kilku lat hip hopu niz dresiarzy ... Lecz jak takiego spytasz o cos zwiazanego z hip hopem to on nie wie bo w "rap kanciapie" na vive o tym nie mowili :lol: :lol: Idzcie w plener sie nacpac taki bilanski z tego ,ze szerokie spodnie mam, bluze z kapturem mam ,trawke mam ,przeklinam to juz jestem kozak :roll:

Smiechu warte :roll:

Sorrki Puma ale myslalem ,ze jestes nim :lol: Sorrki ale teraz juz wiem ,ze jestes nia :) Jeszcze raz sorki ,ze pisaelm jak do niego :P
Ostatnio zmieniony 19 cze 2004, 16:33 przez Moff, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 19 cze 2004, 16:32

No dobra ale chlopak wyrazil wlasne zdanie i ma do tego pelne prawo. Moff nie mozesz go oceniac skoro go nie znasz. Nie mozesz pisac tektow typu: "wiem, ze hh interesujesz sie dlatego ze jest popularny". Skad wiesz?? Jasnowidz czy co?? :P :P Byc moze (Byc moze?! Na pewno!!) wiekszosc ludzi tak wlasnie robi - slucha hh bo teraz jest na to popyt (juz niedlugo... :twisted: ) teraz jest to popularne, ale na pewno nie kazdy...

Ja tam hh nie slucham. Najczesniej slucham rocka i ew. pop. A kocham zespol Placebo..... :P 8) Slyszal ktos (cos poza "Bitter end")??

Awatar użytkownika
Moff
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moff » 19 cze 2004, 16:35

Placebo ja slyszalem :P Ale mi sie nie podoba :)

Co do oceniania, jak by ktos sluchal hip hopu na prawde, a nie dlatego ,ze jest popularny nie podawal by txt ktore maja przekonac kogos do tego ,ze sie jest prawdziwym hip hopowcem, po za tym bardzo komercyjne telewizyjne teksty sa podane wiec mozna latwo wywnioskowac ,ze ktos jest "prawdziwym" fanem tego rodzaju "muzyki" :roll:

kostek
szara strefa pilka.pl

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 19 cze 2004, 16:36

Pisakk pisze:
Ja tam hh nie slucham. Najczesniej slucham rocka i ew. pop. A kocham zespol Placebo..... :P 8) Slyszal ktos (cos poza "Bitter end")??
słyszałem, wokalista wygląda dziwnie, również ma bardzo ciekawy głos :!: mieli chyba koncert w Polsce w niedalekiej przeszłości.... :?:

puma
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: puma » 19 cze 2004, 16:36

wiesz moff...wkurzaja mnie tacy ludzie ktorzy mnie oceniaja chociaz nic o mnie nie wiedza...przeszkadza ci ze slucham hip hopu?jak tak to po co wogole o tym piszesz...jak cos ci nie pasi to nastepnym razem swoje uwagi zachowaj dla siebie

kostek
szara strefa pilka.pl

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 19 cze 2004, 16:37

I KONIEC OT :idea: :!: :!:

Moff nie kontynuuj .. to bez sensu..... :roll:

Awatar użytkownika
Moff
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moff » 19 cze 2004, 16:39

puma pisze:przeszkadza ci ze slucham hip hopu?
Tak, przeszkadza, nie cierpie tej prostej muzyki... No p oza kilkoma wyjatkami ktore sa na prawde dobre i nie komercyjne :P
puma pisze:jak tak to po co wogole o tym piszesz...
Lubie pisac i mi tego nie zabronisz....
puma pisze:jak cos ci nie pasi to nastepnym razem swoje uwagi zachowaj dla siebie
Jestem czlowiekiem bezposrednim i nie bede czegos zachowywal dla siebie, jak mi cos nie odpowiada to sie nie kryje z tym...

Pozdrawiam Adam

Dobra Kostek koniec OT :P

puma
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: puma » 19 cze 2004, 16:45

to ze ty nienawidzisz hip hopu nie znaczy ze nikt nie moze go sluchac...to tak jakbys nie lubil jakiekos owocu i ktos chcialby go zjesc to co?powiedzialbys:nie jedz tego bo ja tego nie lubie!?

[ Dzięki za riposte :lol: No więc jeszcze jeden post nie na temat i będzie skasowany ... Nie rozumiesz dziewczyno ,że koniec OT w temacie :?: / Moff ]

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 19 cze 2004, 16:46

kostek pisze: słyszałem, wokalista wygląda dziwnie, również ma bardzo ciekawy głos :!: mieli chyba koncert w Polsce w niedalekiej przeszłości.... :?:
No rzeczywiscie moze Brian Molko wyglada troche dziwnie, ale celna uwaga - ma ciekawy glos. Rzeczywiscie koncert Placebo w Polsce byl calkiem niedawno bo 6 wrzesnia 2003 roku (czas to wartosc wzgledna :wink: )

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”