Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 08 cze 2011, 11:04
kaczy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 08 cze 2011, 15:48
NoName1989
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 08 cze 2011, 16:01
Aker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 08 cze 2011, 16:06
Kluchman

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 08 cze 2011, 16:17
Marco Van Basten
Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 08 cze 2011, 16:31
kaczy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 08 cze 2011, 16:38
Kluchman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 08 cze 2011, 16:39
Tylko że papierosy bardziej szkodzą. Dlatego skoro one są dozwolone, to tym bardziej marihuanina być powinna legalnaMarco_Van_Basten pisze:Palacz trawy to również pospolity ćpun.
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: GacekCCM » 08 cze 2011, 16:43
Nie wiem, jak Marco_Van_Basten, ale ja - tak.Czy Boba Marleya również nazwiesz pospolitym ćpunem ?
GacekCCM

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 08 cze 2011, 16:43
Nie ma czegoś takiego jak miękkie narkotyki. Kolejna żałosna formułka wyuczona z telewizji. Papierosy pale okazyjnie, alkohol pije rzadko. Dla mnie można by zakazać tego syfu.Ale kto mówi o legalizacji heroiny czy amfetaminy? Mi nie przeszkadza legalizacja marihuany bo niby dlaczego? Tutaj jest standardowy argument. Dlaczego tzw. miękkie narkotyki mają być zakazane, a papierosy i alkohol nie?
Oczywiście, że tak.kaczy pisze:Czy Boba Marleya również nazwiesz pospolitym ćpunem ?
Wolność wyboru. Jestem fanem tego pojęcia. Czy jak na przykład zachce mi się kolokwialnie mówiąc kupę to zgodnie z wolnym wyborem miejsca oddania kału, mogę zostawić swoje ekskrementy na środku ulicy ? Wszakże to wolny wybór.Kto nie chciał i tak tego nie kupował, to się nazywa wolność wyboru,
Marco Van Basten
Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 08 cze 2011, 16:45
arek_ahig
Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 08 cze 2011, 16:56
petrdcm

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 08 cze 2011, 16:59
Kluchman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 08 cze 2011, 17:05
petrdcm
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 08 cze 2011, 17:15
Bzdury. Narkomani (jezeli przyjmujemy ze kazda osoba która choc raz sprobowala narkotykow jest narkomanem) byli zawsze wsród kazdej warstwy spolecznej, a juz najwiecej chyba wsród najbogatszych (kokaina nie jest tania) Tak bylo odkad wynaleziono narkotyki, wczesniej narkotyzowano sie tym co dala przyroda, to ze Ty tego nie pamietasz i wydaje Ci sie, ze teraz jest wiecej narkomanow wsrod Twoich znajomych wynika z tego ze ludzie otwarcie sie do tego przyznaja (lub w kregach zblizonych do lat nastu sie tym chwala). Owszem narkotyki na chwile obecna sa popularniejsze, bardziej powszechne i w zwiazku z tym słupki rosna, ale przeciez kazdy sobie zdaje sprawe, ze absolutne wycofanie ich z rynku nie jest mozliwe. Pytanie czy chcemy by to bandyci czerpali zyski i rosli w sile? Jak tak, oczywiscie w imie najwyzszych wartosci, to prosze bardzo.Marco_Van_Basten pisze:zasy się zmieniły i teraz narkomani są wśród naszych znajomych, którzy nie są nawet tego świadomi. Nie musisz ćpać koki i hery, żeby być uzależnionym psychicznie. Palacz trawy to również pospolity ćpun
Babel
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio