Operacja "Czyste ręce" ... - Strona 35

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Czy uważasz, że wyroki ogłoszone przez Corte Federale, w sprawie Calciopoli, są sprawiedliwe??

Tak
27
42%
Nie
37
58%
Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 23 cze 2006, 7:54

Jakis Milanista kiedys napisal, ze zacznie sie bac o Milan dopiero wtedy, gdy Galliani poda sie do dymisji. A wiec prosze.

Ogolnie wstyd i strach troche sie w tym temacie wypowiadac. Czego bym nie napisal to i tak Zaza po raz n-ty zaatakuje mnie tymi samymi argumentami i jeszcze dopisze, ze Moggi i Gea powinni zginac z rak mafii.

Moj punkt widzenia jest podobny do tego Lakiera. Zreszta wczesniej juz to pisalem.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 23 cze 2006, 8:09

Ja póki co czekam. Cieszy mnie, że nie ma Interu w gronie zamieszanych, ale nie powiem Serie A bez innych najlepszych to już nie będzie ta sama liga. Może się okaże, że i Juve dostanie tylko -x punktów na następny sezon bo prawnicy "wygrają" dla Juve przyszły sezon. A może i tak, że spadną wszyscy ze SD na czele do 4 ligi. Nikt nie wie wszystkiego, a nawet najdrobniejszy szczegół który nie został podany do prasy może całkowicie zmienić sens rozprawy. Czekam na werdykt bo powoli zaczyna męczyć, to przeciąganie wyroków. Tak na marginesie to UEFA zagroziła, że jeśli Calcio nie poda na przyszły sezon pucharowiczów to zostaną zdyskwalifikowani i nie zagra nikt. Ktoś pamięta do którego to była data ?

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 698

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 23 cze 2006, 8:45

10 lipiec jednak podano 4 kluby nie jeden moze byc goraco Gallani podał sie do dymisji Forza czyste Calcio

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 23 cze 2006, 9:20

JA ze swojej strony ciesze sie tylko ze nie ma tam Romy...jednak 4 klubu to musi budzic respekt...ale boje sie jednego...ze nie pociagna nikogo do odpowiedzialnosci...bo ich jest za duzo..nie beda chcieli krzywdzic wszystkich..ani ich wyrozniac...dadza pere okt w plecy..i bedzie po wszystkim... :?

ehhh
Forza Calcio:)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 23 cze 2006, 10:55

Bagg zrozum jedno - jeśli Galliani przez miesiąc czasu trwania afery nadal był prezydentem Lega Calcio to sądzisz że mają na niego coś "mocnego" Przeciesz prokuratura odrazu chciała by jego głowy bo miał by dostep do atk itd. Czemu Carraro tak szybko odszedł ? itd ? Odszedł teraz bo takie jest prawo :!: Czyli teoretycznie jesli komus nie pasuje że jest prezydentem Lega Calcio to wystarczyło go oskarżyć :!: A nawet jak się wybroni i bedzie nie winny to stołek w Lega "oddał"... - zastanów sie czy przez tyle czasu był by prezydentem ? jak by coś mieli ? skoro prokuratura i nawet opinia publiczne chciała głowy tych co odeszli wcześniej od zaraz.

aha niby największym hakiem na Łysego jest spotkanie z Collina w restauracji - dziwne że wśród nazwisk podanych wczoraj nie ma Colliny :roll:

Jak może przeczytać w Włoskich serwisach i prasie nadal prawnicy i znawcy prawa sportowego zapewniają że Milanowi nic nie zrobią - pytanie czemu nikt tak nie powie o innych klubach ? czemu znawcy prasa sportowego komentuja w innych słowach sytuacje np. Juve - czemu nikt z zarzadu nie skomentuje tego ? nie daje wam to do myślanie ?

Oskarżenia - wczorajszy sądny dzień pokazał jak wiele osób jest zamieszanych w ta afere. Niestety wielu sedziów :? Najważniejsze teraz by prokurator przedstawił paragrafy - a w zasadzie "przydzielił je klubą" - zostało powiedziane że bedą Ci ludzie sądzeni na mocy 1 paragrafu i 6 paragrafu - ale jakże one sie różnią [paragrafy]

Kara - W tym momencie może powiedziec że Rossonerim "grożą" 3 możliwość - bo trzeba wziąć każda pod uwage - oczyścienie całkowite - kara pienięzna i odebranie chyba 9 pkt. lub wykluczenie z rozgrywek. Najbardzie możliwe jest i chyba tylko to jest brane pod uwage jeśli potwierdzą się paragrafy i winna oskarzonych to zapłaca kare pieniężną i będzie debet na starcie....

Serie B - Z 4 oskarżonych klubów Milan ma najdalej do Serie B - a jeśli potwierdzi się to że Rossoneri odpowiadają za paragraf numer 1 - to taką możliwość jak serie B wcale nie istnieje. W tym momencie prawnicy pewnie zrobią swoje. Jednak najważniejsze jest to jak zostana odebrane te paragrafy a w zasadzie "przydzielone" Włosi z pełna powadze mówią o tym że Milan odpowie za paragraf numer 1 a pozostałe kluby za 1 i 6 ....

Silvio Berlusconi - co ciekawe jest pewny siebie i to mu sie chwali. Teraz nawet nie tyle brani kluby co atakuje i rząda scudetto :wink: Radzi nawet sądowi wiec :wink: Obecna sytaucja finansowa Silvio jaka jest nie trzeba mówić :] zresztą tego nikt nie wie :twisted: - co prawda on tego sam nie powiedział ale wydaje się że przy max nie kożystnym wyroku ale to naprawde max - i degradacji Wasz dobry Wujek będzie w stanie płacić nadal piłkarza takie pieniadze jak mają zapisane w umowie :] W ostatnich 3 latach to właśnie Silvio płacił najwiecej piłkarzą w całej lidze. Oczywiście jak ktoś gra dla kasy to wont - ale powtarzam to tylko przy max nie kożystnym wyroku i jest ten luz nie nie grożą nam takie problemu jak Lazio i Juve [finansowe] zreszta oni są notowani na giełdzie to to jest ten ich minus.

Włosi mówią że z 4 klubów tylko Milan ma takiego Wujka który w razie nie powodzenia w czasie procesu podoła wymaganią. Prowadzić klub serie B jak A. Mimo braku kasy z praw do spotkan itd. No mowa :] w końcu sam kupuje te prawa :P Jednak to jest mało prawdopodobne. Ale to że powrócił na fotel prezydenta klubu jest dla nas jak ubezpieczenie :] Bo mógł nie wracac teraz - mogł zając się nadal polityką w całości ...

Pozostaje nam czekać bo wyrok poznamy nie bawem - bliżej niż dalej. Jak napisałem wczoraj - liga ma coraz mniej gwiazdek :wink: od poziomu widowiska po poziom sedziowania - wyrok w tej sprawie nie zmieni pierwszego ale zmieni drugi. A o widowisko zadbają piłkarzy i kibice - to tyle :]

FORZA MILAN :!:

P.S.. i Prosze nie cytujcie mnie :P

EDIT Kolejna ciekawa opinie po tych wczorajszych "na żywo" :wink:

Kod: Zaznacz cały

Wczoraj prokuratura postawiła oficjalne zarzuty w sprawie Calciopoli. Dziś głos w tej sprawie zabrał mecenas Mattia Grassani, uznawany za najwybitniejszego we Włoszech eksperta od prawa sportowego. Grassani potwierdził opinię, że udział Milanu jest marginalny: "Między Milanem i innymi oskarżonymi drużynami jest taka sama różnica, jak między dniem i nocą. Galliani jest oskarżony o złamanie artykułu pierwszego; odpowiedzialność pośrednia odnosi się do Meaniego. Wydaje mi się, że Milan może wyjść z tego niemal bez uszczerbku. Jeśli potwierdzą się hipotezy oskarżenia, to rossonerim grożą punkty karne - 6, może 7 - w ostatnim lub następnym sezonie. Ponieważ jednak kara musi być odczuwalna, powiedziałbym, że te punkty zostaną odjęte w sezonie 2006/07. Gdyby Milanowi odjęto je w sezonie 2005/06, to i tak by nie stracił prawa do gry w Lidze Mistrzów."

Grassani mówił też o pozostałych oskarżonych klubach: "W przypadku Juventusu najbardziej prawdopodobna jest degradacja do Serie C, bo Serie B nie byłaby karą adekwatną w przypadku potwierdzenia się wszystkich zarzutów. Według oskarżenie Juventus próbował ustawiać rozgrywki poprzez dwóch działaczy ze ścisłego kierownictwa, a to pogorsza ich sytuację. Juve nie może być stawiane na równi z Fiorentiną i Lazio. Może też dojść do degradacji do Serie B połączonej z ogromną kara punktową." "Sytuacja Fiorentiny byłaby korzystniejsza, gdyby zarzuty dotyczyły jedynie Diego Della Valle, który jest prezydentem honorowym i jego udział powoduje tylko odpowiedzialność pośrednią. Oskarżeni sa jednak także prezydent Andrea Della Valle i delegat administracyjny Mencucci, którzy są działaczami ze ścisłego kierownictwa. Na podstawie tego, co wczoraj ogłoszono, prokurator może wnioskować o degradację do Serie B połączoną z punktami karnymi." "Sytuacja Lazio jest podobna do sytuacji Fiorentiny, ale tu jest zamieszany tylko jeden działacz ze ścisłego kierownictwa - prezydent Claudio Lotito. Prokurator może wnioskować o degradację do Serie B bez punktów karnych lub z punktami karnymi w ilości mniejszej niż w przypadku Fiorentiny."- Tomek W - www.acmilan.pl
Oczywiscie może uważaj jak Juvetino że to tylko prawnicy i znawcy prawa liczy sie wyrok - ba i to świeta racja - tylko powiedz mi jeden z drugim czemu te opinie nie związanych z żadnym klubem znawców są tak jednoznaczne ? nie tylko da ale 90% czemu nikt nie zabiera głosy w "obronie" Juve - prawnicy czy nawet zarząd ? to pytanie pozostanie bez odpowiedzi...
Ostatnio zmieniony 23 cze 2006, 12:14 przez Zaza, łącznie zmieniany 2 razy.

ZabiliMiKrowe
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ZabiliMiKrowe » 23 cze 2006, 12:11

A dorzuce swoje 3 grosze...Cala ta sprawa jest mocno smierdzaca i moim zdaniem wszystkie kluby zamieszane powinny zostac rozpedzone na 4 strony swiata. Czy to Mediolany czy Juventusy....do ligi nizszej z nimi i wszystko od poczatku... makarony same sobie zabily ten piekny sport grajac swoje 'calcio' porownywalen z gra tunezji czy tez obecnych mistrzow europy.Na niwie klubowej to juz w ogole mocno zbiera mnie na wymioty jak pomysle o wloskiej pilce,dobrze ze Adnrzej wyrwal sie z brudu licze ze uda sie to tez innym wartosciowym graczom ktorzy graja w pilke a nie przeszkadzaja (Kaka uciekaj!) i niech wlosi kopia się sami (Matrixy Gattuso i reszta wirtuozow....az zal pomyslec ze nie ma sukcesorow po takich graczach jak Baggio...) Przegladajac posty w tym temacie jednoznacznie wynika ze Milan jest niewinny co glosi wszem i wobec najwiekszy znawca prawnik i w ogole nie wiem kto jeszcze Zaza, lecz myslac zdroworozsadkowo ciezko uwierzyc ze jeden z najpotezniejszych ludzi we wloszech stojacy za Milanem nie byl swiadom 'panujacych zwyczajow' i sam nic nie chachmęcil....

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 23 cze 2006, 12:20

Czytając twojego posta ZabiliMiKrowe może odnieśc wraznie że znasz się tak piłce jak że hoho. Nie chodzi już o samą afere ale o Calcio - nadal żyj chłopcze mitami o defensywie i itd. Tyle masz Jasiu by podziwiać Kake, Adriano czy Tottiego i Ibramivovicia - tym bardzie że z Realu pozostała już tylko nazwa i historia - nic wiecej. Cyrk na kołkach :]

A wracając to afery ma mało masz by zabierać głos :] ale jak coś dawaj troche hazadru :] Ile dajesz ? sędzio? Mam dobry humor bo Kaka' podpisujac nową umowe pokazał że może na niego liczy zawsze. A Real tylko na PS2 ? lepsza Serie B :twisted: Co ciekawe Milan chyba nie wucofa sprawy przecisko temu nowemu prezydentowi [przyszedłu]

Słuchajcie to jak to jest z tymi datami "rozliczenie winnych" podanymi przez UEFA macie może zapisane gdzies :>?? prosze napiszcie jak macie

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 23 cze 2006, 12:48

Rzur ta wypowiedź Grassaniego pokazuje właśnie tą skale " zła ". Jesteś fanem Juve dlatego też piszesz że zło jest złem ale ale jak widać mylisz się i to bardzo. Istnieją pewne różnice między Milanem a Juve, jeżeli ich nie widzisz to naprawde świadczy to tylko o tym że bardzo ślepo jesteś zapatrzony w Juve i chcesz pociągnąć wszystkich za sobą.
Wiesz co jest ciekawe :?: Że Milan podobno jest tak samo zamieszany w tą afere ale negocjuje z piłkarzami Juve. Ciekawe parawda :?: Chyba nie powiesz mi że interesuje ich przeprowadzka z Serie C do B :?: U nas piłkarze nie wypowiadali się jak Thuram " w jakim Juve ". Ale nie dziwie mu się bo ma do tego prawo. Babel to dobrze opisał w swoim poście.

Tą wypowiedzią akurat, Thuram zasugerował, że nie myśli w tej chwili o Juve i aferze, tylko skupia się na MŚ. Można to było wywnioskować z wypowiedzi, więc przykład nie do końca trafiony ;) pozdrawiam //maestro :)

ZabiliMiKrowe
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ZabiliMiKrowe » 23 cze 2006, 12:49

Zlatana mozna bylo podziwiac w Amsterdamie wzglednie w pierwszym sezonie we wloskim brudzie...Adriano?Za coz takiego powinienem go podziwiac za wspaniale mecze ma wc? Totti?! Włoska lama?! Jego najlepszym zagraniem w meczu z Czechami byl upadek po faulu Polaka wtedy tez bidny knedel dostal druga zolta. Kake(Ricardo izekson dossantos leite:p--z pamieci--uklon w strone Chlopaczka:D) podziwiam bo kawal gracze z niego jest i to nie podlega dyskusji.
Twe argumenty sa po prostu porazajace jak rowniez sposob wyrazania mysli.Mitami zyje? A powiedz mi ilu ofensywnych gracz wystawil Lippi w meczu z Czechami? Totti Gila i Camoranesi,mi sie nie udalo wiecej ich tam odszukac...lecz zapewne ja to sie nie znam a Gattuso jest wspanialym atakujacym(kości-to tak ) :)) Pozdrawiam ;-)

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 23 cze 2006, 13:06

To nie ten temat. Aha, naprawde. I ile meczow Serie A w tym sezonie ogladales? Totti?! Na WC moze nie swieci, ale w Serie A gral bajecznie. Bo o Serie A mowimy. Zlatan moze nie zachwycal, ale mial cudowne zagrania. Chociazby bramka z Roma. Podobnie z Adriano.

I mylisz reprezentacje z Serie A.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 23 cze 2006, 13:08

Do pierwszej czeście Twojej wypowiedzi sie nie odniose bo żenada :? zreszta mam nadzieje że Maestro sie doniesie - lama :roll:
ZabiliMiKrowe pisze:Twe argumenty sa po prostu porazajace jak rowniez sposob wyrazania mysli.Mitami zyje? A powiedz mi ilu ofensywnych gracz wystawil Lippi w meczu z Czechami? Totti Gila i Camoranesi,mi sie nie udalo wiecej ich tam odszukac...lecz zapewne ja to sie nie znam a Gattuso jest wspanialym atakujacym(kości-to tak ) :)) Pozdrawiam ;-)

Ile ofensywnych ? ale czemu oceniasz atak po meczu z Czechami - wygrany 2:0 zresza :] choć mógł być zremisiowany :P Sztuka jest osiągać wyniki które sa potrzeba - bo przed meczem mówili 2:0 wygramu :] ile było ? mowa

A Lippi ma w kim wybierać -

Król strzelców serie A - Luca Toni
Piłkarz który w 3 sezonach serie A strzelił blisko 60 bramek - Alberto Gilardino
Jeden z najwiekszych snajperów [sepów - mordeców :P] w obecnej piłka - Fillipo Inazghi
Napastnik strzelacay i rozgrywający [asystujący] - Alessandro Del Piero
Joker - Vincenzo Iaquita
Francesco Totti - i to wystarczy
A jeszcze Andrea Pirlo - bo jak znasz się troche na piłce to wiesz że atak zaczyna sie od niego -
I lubiący rajdy Mauro Camoranesi -
Barone ?

Mało ? zreszta nie o to chodz - jak pokazałś swoją wypowiedza bładzi bo tu liga cos halo a teraz kadra Lippiego. Może jeszcze porównamy gre zespołów serie A ? ale nie w tym temacie bo z mojej strony to tyle :]

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 23 cze 2006, 13:14

ZabiliMiKrowe

Boże, trzymajcie mnie... Przecież Ty nie masz pojęcia o włoskiej piłce :!: Na jakiej podstawie oceniasz włoską piłkę?? na podstawie 3 meczy reprezentacji ?? :shock: to pogratulować :? I mówisz, że mitami nie żyjesz :roll: Wspominasz Tottiego?? widziałeś, jak gra w Serie A? Jakie strzela bramki, jak podaje?? Gdybyś miał pojęcie, to wiedziałbyś, że jest dopiero po kontuzji i wraca do formy, Lippi spokojnie wprowadza go do składu i daje pograć. Myślę, że Totti jeszcze na tym turnieju zamknie Ci buzie ;) Włoska piłka, to nie tylko Adriano czy Zlatan bez formy. Co powiesz o Tonim, Gili, Del Piero- rezerwowym w klubie, a popatrz jakie bramki strzela :roll: Zambro, Pirlo, Mancinim, Nedved, Iaquita i wielu innych?? ale ciężko z Tobą polemizować, kiedy żyjesz mitami :P i nie wiesz co się dzieje na włoskich boiskach :? Obejrzyj pare meczy, to może zrozumiesz, chociaż nie spodziewam się rewelacji po kibicu Realu (??). Pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 23 cze 2006, 13:37

Zabilimikrowe jest kibicem Ajaxu.Nie wszystko co zle to fani Realu :lol:

Wracajac do tematu przewodniego.Bardzo cieszy mnie wypowiedz kolejnego eksperta od prawa sportowego.Jesli czlowiek ktory co prawda pewnie nie ma wgladu w akta sprawy ale na prawie sportowym sie zna mowi ze bedzie dobrze to bedzie dobrze :)
Juz dokladnie znane jest kto za co bedzie odpowiadal.Meani odpowie za zlamanie artykulu 1 i 6 a Galliani za zlamanie tylko 1 (czyli odpowiedzialnosc posrednia a i to musza mu udowodnic dopiero).Chodzi o mecz Milan-Chievo.
Skonczy sie pewnie na odjeciu pary punktow na starcie przyszlego sezonu jak mowil Grassani.

Juventus odpowie bezposrednio a przewidywana minimalna kara jest degradacja do Serie B.Maksymalna kara to degradacja do Serie C2.

Lazio i Violi grozi degradacja do Serie B albo nawet C1.

Oczywiscie bedzie o tym mowa tylko w przypadku udowodnienia zlamania poszczegolnych artykulow.Bo jesli niczego nie udowodnia to nawet Stara Dama moze sie wywinac :P

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 23 cze 2006, 14:04

Chlopaczek pisze:Juz dokladnie znane jest kto za co bedzie odpowiadal [...]

Mylisz sie :roll: To nadal speluacje sports.it a może bardzie prasowe :wink: Jeszcze prokuratura nie podała paragrafów.

Ale jak widać nawet po tych komenatrzach naprawde mało kto [ba nikt] nie obstawia tego najcześniejszego scenariusza dla Rossonerich.

Chlopaczek pisze:Jesli czlowiek ktory co prawda pewnie nie ma wgladu w akta sprawy ale na prawie sportowym sie zna mowi ze bedzie dobrze to bedzie dobrze
Pewnie ma wgląd do akt - a bardzie takich faktów jakimi dysponują działacze - nie tylko prasa - wiec to nie jest tak że on mówi o standardach - a o konkretnej sytuacji - a ciekawie mówi

Awatar użytkownika
Jamael
Pseudoforumowicz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jamael » 23 cze 2006, 14:05

Jak boiskowych kupili, to czemu nie tych sądowych...

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”