Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 08 lip 2008, 22:12
Enjo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 08 lip 2008, 22:34
czeher

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 08 lip 2008, 22:40
Krzysztof Jarzyna
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jaro1910 » 09 lip 2008, 10:13
Jaro1910

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaczormistrz » 09 lip 2008, 10:30
Kaczormistrz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 09 lip 2008, 11:06
A tydzien pozniej UEFA odpowiedziała, ze nie miesza sie w sprawy licencji krajowych, ona jest tylko do wydawania licencji miedzynarodowych.Polonia już dawno temu wyczerpała procedurę odwoławczą, co przyznał nawet szef komisji ds. licencji UEFA Andrea Traversa
j.w.Polonia Bytom zasluguje na ekstraklase!
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 09 lip 2008, 11:11
Dlaczego dotychczasowy? Wczoraj Zbigniew Sadowski wysłał do prezesa PZPN Michała Listkiewicza pismo, w którym informuje o rezygnacji z zajmowanego stanowiska.
– Nie mam innego wyjścia. Nie mogę przewodniczyć komisji, która nie działa suwerennie. Mam dość wymuszania, wywierania presji, opluwania mnie podczas spotkań zarządu – mówi rozgoryczony Sadowski.
Działacze Polonii Bytom już od dawna podnosili larum, że szef komisji pomaga Widzewowi (nieprzyznanie licencji bytomianom oznaczałoby, że łodzianie zagrają w nowej I lidze – przyp. red.).
– To oszczerstwa! Skieruję pozew do sądu przeciwko Polonii – zapowiada Sadowski.
Działacze ze Śląska walczyli z Sadowskim, ale równie gorliwi nie byli w przypadku swojego klubu. Gdy nie otrzymali licencji, bronili się, że opóźnienie w przedstawieniu dokumentacji finansowej wynika z opieszałości ZUS.
– Pierwsza instancja, czyli Komisja ds. Licencji dla Klubów Ekstraklasy, od 7 do 23 maja aż trzykrotnie prosiła Polonię o przysłanie niezbędnej dokumentacji! Tej, która powinna być złożona do końca marca. Bez skutku! Nawet 16 maja, gdy Polonia złożyła odwołanie do mojej komisji, wciąż nie była w stanie dodać tych dokumentów.
Otrzymaliśmy je dopiero 27 maja. A stadion Polonii? Usłyszeliśmy zapewnienie klubu, że prezydent Bytomia obiecuje ustnie pomoc finansową w przypadku... pozostania drużyny w ekstraklasie. Dodam jeszcze tylko, że Polonia jako jedyny klub ekstraklasy wciąż jest stowarzyszeniem, a nie spółką – wymienia Zbigniew Sadowski.
Naciski ze strony śląskich działaczy zarządu PZPN, m.in. Rudolfa Bugdoła, sprawiły jednak, że Komisja Odwoławcza na poniedziałkowym posiedzeniu przyznała ostatecznie licencję Polonii (za tym wnioskiem głosowali Wiesław Wieczorek i Romuald Jankowiak, pełniący pod nieobecność Sadowskiego funkcję szefa komisji).
Co teraz zrobi Znicz? – Decyzja jest krzywdząca, ale rezygnujemy z podejmowania kroków prawnych. Są kluby większe i mniejsze. My nie mamy żadnych szans – uważa prezes Śliwiński.
Co innego UEFA. Zgodnie ze swoim podręcznikiem licencyjnym, europejska federacja zastrzega sobie prawo kontroli jesienią licencji klubów występujących w krajowych ligach. Jak się dowiedzieliśmy, w przypadku polskiej ekstraklasy skorzysta z tego prawa.
I to jest najbardziej optymistyczny akcent w tej historii.
I słusznie że Znicz nie będzie się odwoływał bo głupiemu się przytakuje a PZPN jak pisałem zakopać żywcem– Pierwszy raz spotykam się z taką sytuacją. Jak mamy się dobrze przygotować do rozgrywek, nie wiedząc, na czym stoimy. Tak naprawdę to spodziewaliśmy się, że w ekstraklasie może zabraknąć miejsca dla jakiegoś tam klubu z Pruszkowa. To nic, że władze PZPN wzywały nas do składania dokumentów licencyjnych na grę w ekstraklasie. Okazaliśmy je, ale teraz nie ma to żadnego znaczenia – mówi ironicznie prezes Znicza Marek Śliwiński. – Nie zdziwię się, jak Korona Kielce wróci jeszcze teraz na salony – dodaje pół żartem, pół serio.
Yukasz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 09 lip 2008, 11:11
Ja bym to zmienił "mówi przyjaciel Bońka, a przede wszystkim zagorzały fan Widzewa Łódź.Jaro1910 pisze:Polonia już dawno temu wyczerpała procedurę odwoławczą, co przyznał nawet szef komisji ds. licencji UEFA Andrea Traversa. Jedyną szansą dla bytomian był Sportowy Sąd Polubowny w Lozannie – mówi „ŻW” dotychczasowy przewodniczący Komisji Odwoławczej ds. Licencji.
Enjo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 09 lip 2008, 11:26
Yukasz pisze:zeher kiedy planujecie zakończyć modernizację stadionu
Gadalem z gosciem, ktory widocznie po euforii z awansu twierdzil ze juz wsyztsko jest zaklepane i Piast juz nawet pod koneic roku bedzie grac, jakos w to nei wierzylem bo wiem mniej wiecej jak wygladaja te sprawy w praktyce, znaczy przetargi itpczeher pisze:a w Gliwicach wielka lipa sie szykuje, znaczy gra o pietruszke w tym sezonie ....
czeher
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 09 lip 2008, 11:30
Polonia jako klub dostała zgode do końca tego roku, wiec niech sie Sadowski nie ośmiesza.Dodam jeszcze tylko, że Polonia jako jedyny klub ekstraklasy wciąż jest stowarzyszeniem, a nie spółką – wymienia Zbigniew Sadowski.
Bo Bugdoł jest szefem śląskiego zwiazku pilki noznej i jego zadaniem jest takie działanie, a zeby w ekstraklasie grało jak najwiecej slaskich druzyn, to jest jego obowiazek.cloner a czemu nie odnosisz się do tzw 'pleców' dzięki którym macie licencję bo z Widzewa i Bońka drwiłeś na każdym kroku Question
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jaro1910 » 09 lip 2008, 11:55
A co możesz powiedzieć teraz o Bugdole i Piechniczku, dzięki którym Polonia nadal będzie grała w ekstraklasie, kosztem Znicza, który nawet nie dostał szansy, chociaż prawnie mu się należała, ale została mu odebrana w perfidny sposóbJa bym to zmienił "mówi przyjaciel Bońka, a przede wszystkim zagorzały fan Widzewa Łódź.
Jaro1910
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 09 lip 2008, 11:56
I dlatego nic nie wskórałA Boniek ponoc ani nie jest juz dzialaczem Widzewa, ani nie jest pracownikiem PZPN. Taka mała różnica.
Yukasz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 09 lip 2008, 12:05
['] czyli o pietruszke, no chyba ze bedzie jakis tryb specjalny....
Piast w piatek, Polonia w sobote, Odra w niedziele. murawa do wymiany po miesiacu;)EnJoy's pisze:Czeher nie wiem do końca co z tym stadionem, taka widocznie plotka obiła mi się o uszy, choć z drugiej strony 3 drużyny na jednym stadionie
jako kibic lodzkiej druzyny chyba powinienes bardziej uwazac na slowa, Boniek zalatwil wam pare rzeczy wlasnie dzieki temu towarzystwu wzajemnej adoracjiJaro1910 pisze:Dobrze, że władze Widzewa złożą pismo, o powołanie kuratora w PZPN. Trzeba rozpędzić w końcu to całe bydło i towarzystwo wzajemnej adoracji.
peepe
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jaro1910 » 09 lip 2008, 12:11
Nasza kara nie jest adekwatna do przewinienia. Owszem, Widzew kupił 6 spotkań, ale zrobił to Szymański, który zresztą się do tego przyznał, że sam kupił te mecze, nic nikomu nie mówiąc.Yukasz pisze:a Widzew się ośmiesza nie tyle żądając powołania kuratora ale nie godząc się ze spadkiem o 2 klasy rozgrywkowe. Przecież na to zasłużyliście Exclamation
Co nam załatwił:?:peepe pisze:jako kibic lodzkiej druzyny chyba powinienes bardziej uwazac na slowa, Boniek zalatwil wam pare rzeczy wlasnie dzieki temu towarzystwu wzajemnej adoracji
Jaro1910

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 09 lip 2008, 12:14
No oczywiscie to z przymruzeniem oka, bo w jeden weekend w Wodzislawiu beda graly 2 zepsoly (Odra i Polonia) a w kolejny tylko Piast, a tak plus minus w tygodniu tego typu murawy w pelnym okresie wegetatywnym mozna uzywac od 7 do 12 godzinpeepe pisze:Piast w piatek, Polonia w sobote, Odra w niedziele. murawa do wymiany po miesiacu;)
czeher
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio