Manchester United FC - Arsenal FC (28.08.2011) - Strona 2

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Re: Manchester United FC - Arsenal FC (28.08.2011)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 27 sie 2011, 19:56

Ja na miejscu Wengera gralbym Fabianskim na lewej obronie, moze ma jakis ukryty talent?

ehh Arsene, Arsene kup kogos starszego niz 21 lat...

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 27 sie 2011, 20:12

ehh Arsene, Arsene kup kogos starszego niz 21 lat...
no przecież kupuje Koreańczyka :P

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 27 sie 2011, 20:26

Naprawde niepotrafie zrozumiec ze Wenger nie chce kupic kogos na obrone na juz. Czytalem i rozumiem jego wywiady, ze on potrzebuje swietnego pilkarza i tylko takiego kupi a i musi ten pilkarz byc wart pieniedzy ktore on wydaje. Kupujac Chamberlaina za 10 czy 12, a oferuje 6mln za Jagielke czy Cahilla?!
Ja rozumiem mlody i perspektywiczny, ale on nie strzeli tyle goli przez 3 sezony co Jagielka i Cahill razy wyratowali by dupe Kanonierom. Dzisiejszy mecz Boltonu, dobry przyklad Cahill naprawde gra swietnie, jego wslizgi, przechwyty naprawde robi koles wrazenie, rozumiem stracili 3 gole ale i tak moim zdaniem mogli stracic przynajmniej 8 gdyby nie on i Steinsson. Naprawde nie balbym sie Cahilla stawiac na przeciw obojetniekomu, a takto Koscielny niech wyskoczy do Messiego i go polamie zwodami jak Pasquato Flamsa :roll: .

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 27 sie 2011, 20:39

Jak podaje serwis Young Guns, Oguzhan Özyakup i Francis Coquelin znaleźli się w kadrze meczowej na spotkanie z Manchesterem. Oprócz nich, prawdopodobnie w kadrze meczowej znajdą się inni zawodnicy drużyny rezerw - Henri Lansbury i Ignasi Miquel. Spowodowane jest to ogromną liczbą kontuzji w zespole Arsena Wengera.
Fajnie. Prawdopodobnie więc zagra Coquelin na defensywnym pomocniku, to będzie jego debiut w Premier League. W sumie to chyba wolę jego niż Lansbury'ego, bo Henri nie jest defensywnym pomocnikiem, a Coquelin ma dobrą technikę i jest nominalnie defensywnym pomocnikiem. Ponadto ma sezon w Lorient za sobą więc ma jako takie doświadczenie.
a oferuje 6mln za Jagielke czy Cahilla?!
Bzdury medialne. Za nikogo nie oferował 6 mln.
a takto Koscielny niech wyskoczy do Messiego i go polamie zwodami jak Pasquato Flamsa :roll: .
Nie wiem, co masz do Koscielnego. Z Barceloną świetnie sobie radził.

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 27 sie 2011, 20:41

Pewnie zaoferował 9 :twisted:

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 27 sie 2011, 21:55

Magnum za Jagielke dawal grosze o ktorych Moyes sie wypowiadal, to samo Coyle obecnie, nawet wstydzil sie kwoty podac. Media rozpisywaly o 6-7 milionach. to powiedz mi szczerze wydajac na Chamberleina 10-12 nie mogl tamtym dac okolo 15? Pewien jestem ze Coyle by to rozwazyl, ba nawet powiedzial ze rozpatrzy oferty ktore nie beda smieszne...

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 27 sie 2011, 22:16

Pewien jestem ze Coyle by to rozwazyl, ba nawet powiedzial ze rozpatrzy oferty ktore nie beda smieszne...
Skoro Coyle wyceniał go na 20 milionów to Wenger mógł dawać 12 a Coyle by powiedzial ze to smieszna kwota. Nie masz zadnej pewnosci, ile Wenger dawal. Media swoja droga, Wenger swoja, a Coyle swoją. Tak naprawde nie iwemy. Wenger przypominam zaprzeczyl zeby kwota wynosila 6 mln.

Arsene Wenger zabrał ze sobą aż pięciu zawodników drużyny rezerw którzy mają znaleźć się w kadrze meczowej na dzisiejsze spotkanie na Old Trafford z Manchesterem United.

Badania medyczna muszą przejść Thomas Vermaelen, Johan Djourou i Bacary Sagna. Sagna narzekał na chorobę w sobotę. Ignasi Miquel i Armand Traore są gotowi, by zagrać w razie problemów kogokolwiek z trójki.

W pomocy, zawieszenia Alexa Songa i Emmanuela Frimponga oznaczają, że Francis Coquelin powinien zagrać od pierwszych minut na Old Trafford. Coquelin wrócił w czwartek z meczu reprezentacji Francji do lat 20, ale trenował z pierwszą drużyną i - jak rozumie serwis Young Guns - Wenger woli Francuza od Henriego Lansbury'ego na pozycji defensywnego pomocnika.

Kolejna kontuzja - tym razem Ryo Miyaichiego - oznacza, że następny zawodnik drużyny rezerw zasiądzie na ławce rezerwowych. Tym "szczęściarzem" jest Francuz Gilles Sunu który - jak Coquelin - dopiero co wrócił z meczów młodzieżówki Francji. Benik Afobe i Ryo Miyaichi zostali wykluczeni z gry na 10 dni.

Do tej czwórki zawodników w kadrze dołącza Holender Oğuzhan Özyakup, któremu obiecano zaangażowanie w pierwszej drużynie przy okazji podpisywania nowego kontraktu tego lata.
:| :| :|

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 28 sie 2011, 2:50

Wenger niech zainwestuje w dobrych lekarzy,ludzi od rozciagania itp bo jak czytam o kontuzjach u Was to chce mi sie lekko smiac bo sezon sie ledwo zaczal a juz polowe ludzi macie wybitych :lol: .

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 28 sie 2011, 3:06

Kiedyś jeden kibic Arsenalu głosił tezę, że mamy tyle kontuzji dlatego że nie mamy protekcji od sędziów, kopią nas po nogach :D

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 28 sie 2011, 10:29

Kolejny argument przeciw Wengerowi. Ja nie wiem, ale on jakoś zajeżdża tych piłkarzy, czy po prostu dobiera sobie samych łamliwych?

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8193

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 28 sie 2011, 11:47

czarny_samael pisze:Kolejny argument przeciw Wengerowi. Ja nie wiem, ale on jakoś zajeżdża tych piłkarzy, czy po prostu dobiera sobie samych łamliwych?
Szczególnie, że on nigdy nie zajeżdżał graczy niespotykaną dawką meczów w sezonie. Na Puchary wystawiał drugi garnitur, w żadnych superpucharach, Klubowych Mistrzostwach Świata nie grali, więc tę dawkę meczów mieli często mniejszą od wielu rywali. Wychodzi brak konkurencyjności w składzie. Pomyśleć, że jeszcze niedawno rozbicie pary Vida-Rio było dla kibiców jak jakiś zły sen, a dziś spokojnie się podchodzi do tego, bo przyszli młodzi, którzy pokazują się z dobrej strony, więc spokój z tyłu jest. Jeśli rzeczywiście Wenger weźmie się do roboty, to może wam sezon uratować, bo przy ewentualnej porażce w dzisiejszym meczu będzie to naprawdę kiepsko wyglądać. Jeśli Koreańczyk ma być jedynym wzmocnieniem Kanonierów, to współczuję, ale wątpię, żeby Wenger decydował się na całkiem prawdopodobne samobójstwo w Arsenalu, bo chyba kasę ma na porządne wzmocnienie składu. Tylko czasu jakby coraz mniej.
Szkoda trochę patrzeć na Arsenal, bo z ekipy, o której się mówiło, że w ciągu 2-3 lat zdominuje rozgrywki na świecie tak, że kibice innych drużyn będą mogli jedynie cieszyć się przeszłością ( :P ), to teraz muszą podjąć zdecydowane kroki, bo czołówka odjeżdża.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 28 sie 2011, 12:01

Hazard już podobno jest prawie Kanonierem. Ten Koreańczyk to będzie rezerwa za odchodzącego Bentdnera i to jest dobre posunięcie.
Mają być 3 transfery. Więc zostaje jeszcze jeden. IMO ktoś na obronę.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 28 sie 2011, 12:17

czarny_samael pisze:Hazard już podobno jest prawie Kanonierem. Ten Koreańczyk to będzie rezerwa za odchodzącego Bentdnera i to jest dobre posunięcie.
Jeżeli rzeczywiście tak będzie to ok, nie będę marudził, ale z tym Hazardem to nic pewnego. Poza tym żaden wiarygodny serwis tego nie podał. Wg mnie skończy się na Parku i jeszcze jednym zawodniku do środka pola.

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 28 sie 2011, 12:59

Magnum pisze:
W pomocy, zawieszenia Alexa Songa i Emmanuela Frimponga oznaczają, że Francis Coquelin powinien zagrać od pierwszych minut na Old Trafford. Coquelin wrócił w czwartek z meczu reprezentacji Francji do lat 20, ale trenował z pierwszą drużyną i - jak rozumie serwis Young Guns - Wenger woli Francuza od Henriego Lansbury'ego na pozycji defensywnego pomocnika.
:| :| :|
Akurat Coquelin ma zadatki na świetnego DMa. Już w rezerwach pokazywał się ze świetnej strony. Teraz wraca po rocznym wypożyczeniu do Lorient. Grał zatem na najwyższym szczeblu rozgrywek we Francji, gdzie podobno spisywał się bardzo dobrze. Jestem bardzo ciekawy jego występu, jeśli oczywiście zagra.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 sie 2011, 13:03

Coquelin już dawno ciekawie się zapowiadał. We Francji zbierał dobre noty. Zanim jeszcze wyjechał grywał też na prawej obronie gdzie też sobie radził nie najgorzej, ale zdecydowanie lepiej sobie radził w pomocy. Zwinny, szybki, dobry technicznie i zadziorny, troche Lassane Diarre mi przypominał (zanim wyjechał, we Francji go nie ogladałem). Lubi powalczyć o piłkę i potrafi ją odegrać. Nie gra tak siłowo jak Frimpong, czy Song, no ale nie jest też tak zbudowany, więc trudno sie dziwić. Fajnie jakby dostał szanse, choć debiut na Old Trafford łatwy nie bedzie.

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”