Gdzie będzie grał Jerzy Dudek? - Strona 16

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 19 maja 2007, 15:16

RóżA pisze:Valdes popełnia głupie błędy średnio dwa razy na sezon.
Czyli mam rozumieć, że w meczu z Liverpoolem zrobił normę przewidzianą na cały sezon ?
Nie oszukujmy się. Valdes jest słabym bramkarzem i dziwię się co on robi w tak wielkim klubie jak Barcelona.
Wracając do tematu. Ktoś wyżej dobrze napisał. Jerzy powinien wracać do Holandii.

Awatar użytkownika
Mich@lG
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mich@lG » 19 maja 2007, 15:17

BaSSu dla Ciebie problemem nie jest to, jakim Valdes jest bramkarzem. Tobie po prostu przeszkadza jego styl, jak to określiłeś: "wygląda jak Ken". Jeśli wg Ciebie VV w pierwszej części sezonu nie był jednym z najlepszych graczy Barcelony to ja nie wiem czy ty widziałeś jakikolwiek mecz poza Superpucharem Europy z Sevillą. Stwierdzenie, że Dudek gra na poziomie Victora można potraktować tylko jako kpinę..

Żeby nie było OT. Sam jestem ciekawy, gdzie pójdzie Dudek. Jego wiek no i zwyczajnie prezentowany przez niego poziom nie kwalifikuje go do klubu, który mógłby sprostać jego wymaganiom finansowym. A co przemawia za nim? Doświadczenie. To jednak może być za mało. Wątpię szczerze mówiąc, żeby po Jurka ustawiła się kolejka chętnych- albo zmięknie pod względem finansów albo po prostu będzie zmuszony zakończyć karierę.

Faucon
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Faucon » 19 maja 2007, 15:18

Tak oczywiscie, jeden dobry sezon Dudka w premiership, a dalej kompletny brak formy i puszczanie baboli co trzeci mecz. Powiedz mi jeszcze co Dudek w tym czasie w który "grał lepiej od VV" osiągnał?

siemka Michałku :lol:
Ostatnio zmieniony 19 maja 2007, 15:19 przez Faucon, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 19 maja 2007, 15:18

Marco_Van_Basten pisze:Nie oszukujmy się. Valdes jest słabym bramkarzem i dziwię się co on robi w tak wielkim klubie jak Barcelona.
Po czym wnosisz? Po meczu z Liverpoolem i ewentualnie z Valencią z poprzedniego sezonu (o ile w ogóle wiesz o czym piszę)? Dlaczego jest za słaby?

Faucon
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Faucon » 19 maja 2007, 15:20

a ja po jednym meczu moge powiedzieć, że VV jest najepszym bramkarzem swiata ---> patrz finał LM. Ale tego nie powiem bo oceniane piłkarza po jednym meczu jest kretynizmem.

Awatar użytkownika
Mich@lG
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mich@lG » 19 maja 2007, 15:21

Marco_Van_Basten obejrzyj sobie pięć dowolnie wybranych meczów z Primera Division z pierwszej części sezonu. I wtedy się wypowiedz na temat VV. Przykład z brzegu, że pozory mylą?
Obejrzyj sobie koło 3 minuty. Schmeichel nie umiał bronić, bo popełniał głupie błędy?

Faucon znamy się? :roll:
Ostatnio zmieniony 19 maja 2007, 15:24 przez Mich@lG, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 637
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 19 maja 2007, 15:24

Faucon pisze:Tak oczywiscie, jeden dobry sezon Dudka w premiership, a dalej kompletny brak formy i puszczanie baboli co trzeci mecz. Powiedz mi jeszcze co Dudek w tym czasie w który "grał lepiej od VV" osiągnał?

Nie ośmieszaj się :roll: Dudek w piłce osiągnął bardzo dużo. I nie opowiadaj bzdur że tylko jeden sezon grał w premiership dobrze, bo było ich duużo więcej.

Mich@lG pisze:BaSSu dla Ciebie problemem nie jest to, jakim Valdes jest bramkarzem. Tobie po prostu przeszkadza jego styl, jak to określiłeś: "wygląda jak Ken". Jeśli wg Ciebie VV w pierwszej części sezonu nie był jednym z najlepszych graczy Barcelony to ja nie wiem czy ty widziałeś jakikolwiek mecz poza Superpucharem Europy z Sevillą.

Widziałem niejeden mecz i mogę stwierdzić że nie jest taki dobry. Niektóre mu się udawały ale na przemian ze słabymi. Bramkarz barcy nie powinien takich błędów popełniać.

Mich@lG pisze:Stwierdzenie, że Dudek gra na poziomie Victora można potraktować tylko jako kpinę..

Stwierdzenie że Victor gra na poziomie takim jak dudek można też potraktować jako kpine bo dudek był dawniej dużo lepszy od VV

Faucon
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Faucon » 19 maja 2007, 15:25

ale kiedy był lepszy? narazie piszesz banały i utarte frazesy, konkrety Bassu, konkrety. I powiedz mi co Dudek osiągnął w piłce?

Awatar użytkownika
Mich@lG
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mich@lG » 19 maja 2007, 15:26

Widziałem niejeden mecz i mogę stwierdzić że nie jest taki dobry. Niektóre mu się udawały ale na przemian ze słabymi. Bramkarz barcy nie powinien takich błędów popełniać.
A bramkarz Liverpoolu może? Bo Jurek miał wszystkim pokazać, jaki jest super tylko ten Benitez Reine sprowadził...przypomnij sobie choćby Forlana.
Stwierdzenie że Victor gra na poziomie takim jak dudek można też potraktować jako kpine bo dudek był dawniej dużo lepszy od VV
Powiedzmy, że masz rację. Ale co to ma do obecnej formy? To, że Dudek był 3-4 lata temu lepszy od Victora sprawi, że teraz też będzie lepiej od niego bronił? Poza tym wymień mi wszystkie osiągnięcia Jurka do 25 roku życia. Zobaczymy czy był lepszy od VV.

Faucon
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Faucon » 19 maja 2007, 15:29

Bassu pokarz mi bramkarza, który nie popełnia błędów? Dudek zawsze był przeciętnym bramkarze, owszem pierwszy sezon miał dobr w Liver, ale pózniej było z sezonu na sezon gorzej, a to, że Benitez sprowadził Reine w miejsce Dudka pokazuje, że Rafa też uważa podobnie do mnie, a nie powiesz mi, że Benitez sie nie zna i sam by sobie szkodził.

Don Juan2
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Don Juan2 » 19 maja 2007, 15:57

a nie powiesz mi, że Benitez sie nie zna i sam by sobie szkodził.
Każdy popełnia błędy, Rafa Benitez też. Ja uważam, że sprowadzenie Reiny do Liverpoolu było błędem. Myślę, że Dudek do dzisiaj grałby na poziomie gdyby nie ten transfer.

Dobra to już chyba mój ostatni post. W związku z tym - jeszcze raz proszę - wrzućcie Bunny'ego do podpisu na moją pamiątkę.

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 19 maja 2007, 18:36

Śmieszą mnie wasze polemiki kto jest lepszy Dudzio czy Valdek? Prawda jest taka, że jeden i drugi to co najwyżej solidni bramkarze. Co prawda jeden i drugi coś tam osiągnęli, ale to głownie zasługa mocnych zespołów w których grają. Do klasowych bramkarzy jak nasz Iker, Toldo, Buffon, Cech, Canizares czy Kahn dużo, ale to dużo im brakuje. :?

Faucon
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Faucon » 19 maja 2007, 18:56

No Toldo gra wysmienicie, zwłaszcza w ostatnim czasie :lol:

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 19 maja 2007, 19:10

Toldo kiedys bronil bardzo dobrze, ale ostatnio nie najlepiej u niego z forma. Skoro umiesciles assurbanipal - Canizaresa wsrod klasowych bramkarzy to i Valdesa powinienes umiescic. Canizares, ktory potrafi bronic fenomenalnie, ale potrafic tez od czasu do czasu popelniac spore bledy. Jest to moim zdaniem naduzycie z Twojej strony :)

Nie mialem jeszcze okazji wypowiedziec sie na temat "domniemanej" przyszlosci Dudka w Barcelonie. Wiec zrobie to teraz.

Smech na sali po prostu. Barcelona sadza Valdesa na lwace rezerwowych, czyli pilkarza, ktory byl jednym z lepszych zawodnikow Barcelony w ostatnich 3 latach, ktoremu jednak od czasu do czasu zdarzaly sie glupie bledy. Ma on jednak dopiero 25 lat i wierze, ze z biegiem czasu bledow tych bedzie popelnial coraz mniej. No nic, ale przeciez do wziecia jest slynny Jerzy Dudek, "prawie" emerytowany bramkarz z nikla szansa dalszego rozwoju. Co ciekawe bramkarz ten zostal wygryziony ze skladu przez bylego wychowanka Barcelony - Reine. Z calym szacunkiem dla naszego bramkarza, jesli dostal oferte od jakiegos wielkiego klubu to jedynie by zajac miejsce na lawce rezerwowych.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 21 maja 2007, 0:49

TS borys IFC pisze: jerry jest na pewno lepszy od valdesa ale mysle ze jesli juz blaugrana kupi kogos nowego to zdecyduje sie na buffona albo np. kameniego
Gdyby nie fakt, ze jesteś po częsci kibicem Realu, to napisałbym, że masz ogromne problemy z głową.
BaSSu pisze:Popełnia sporo głupich błędów.

Lubie drązyć temat, wiec napisze, abyś wymienił te błedy. To chodziło oczywiscie o piewsza cześc sezonu.
BaSSu pisze:Ja go nie przymierzam do Barelony bo jest na nią za stary. Wyraziłem tylko zdanie że w rywalizacji z Valdesem miałby szanse, bo nie jest on taki dobry. Gdy Dudek był w jego wieku grał o niebo lepiej od bramkarza Barcy. Takie jest moje zdanie na ten temat.

Chłopie sprawiasz wrażenie człowieka wogole nie w temacie, choc jestes kibicem ekipy z Premiership. Dudek w Liverpoolu bronił dobrze jeden sezon, był to pierwszy sezon jego gry na Wyspach. Pozniej jedyne co mu dobrze wychodziło to wku... kibiców i trenera, który sciagnał w jego miejsce Kirklanda i na niego postawił, szczescie sprzyjało Dudiemu i Chris łamał sie dość systematycznie. Podobnie było u Beniteza, ktory od poczatku nie widział miejsca dla Polaka.
Dudek mało osiągnał w piłce, bo tak naprawdę wybronił Liverpoolowi jeden mecz o coś i to w karnych. Po odejsciu z Rotterdamu zespol ten awansował chyba do finału UEFA...
Dudek ma to do siebie, ze jak wiekszosc polskich bramkarzy ma bardzo słabe wyjscia do górnych piłek, a z uporem maniaka przeciez oni lądują w Premiership.
Dość przykre w przypadku Bassu jest to, że na temat "rodzimej" ligi wie mało, a stara się pisać jeszcze o innych o których nie wie komplentie nic. Przynajmniej wiele na to wskazuje i jesli stwierdziłes, że Valdes popełniał błedy to będziesz to musiał udowodnić.

Wracając do tematu przyszłosci Dudka gdzie będzie grał :?: To czywiste jest, że w reklamach, bo podobno kontrakt z TP ma do 2008. Jesli chodzi o nowy klub to wspominał, że ma oferty ze wszystkich liczących się lig, tylko z SerieA nie dostał. Wychodzi na to, że wielkie ekipy to raczej nie są przynajmniej nie takie, które walczą w LM. W Anglii w czołowce bramkarzy nie brakuje, we Francjii Lyon i Marsylia maja, w Primera Division także, wiec zostaje Bundesliga i Stuttgart. Tam odchodzi Timo, więc mozę Dudek załapie sie do LM. Osobiscie obstawiam, ze wyląduje w jakimś średniaku Bundesligi, bądz ponownie w Rotterdamie. Kiedyś istnaiła opcja PSG, więc moze i w Paryżu, jednak to nie są ekipy, któr się obecnie liczą w Europie, czyli wypisz wymaluj odpowiednie dla poziomu Dudka.

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”