Typowanie Euro 2004 - Strona 3

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
kostek
szara strefa pilka.pl
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 22 cze 2004, 14:39

Włochy - Bułgaria 1 (pierwsza połowa)

Włosi rusza od początku do ataku, Azzuri muszą wygrać to spotkania, wynik meczu Dania - Szwecja nie powiniem ich interesować podczas boiskowej walki. Bułgaria pomimo dwóch porażek zagrała dwa w miarę dobre spotkania, gdyby nie był to decydujący mecz dla Wlochów, to skłaniałbym się na postawienia na Bułgarów. Bułgarzy zagrają bez obciążeń, z turnieju już odpadli, może to zadziałać na ich korzyść (patrz. Polska - USA na MŚ, czy Rosja - Grecja na Euro 2004), ale mogą do spotkania podejść na za duzym luzie, z brakiem koncentracji co się może dla nich źle skończyć.Włochy to zespół gwiazd rozkręcają się, z meczu na mecz grają lepiej i tutaj nie będzie inaczej. Del Piero, Vieri, Cassano przeciw nim obrona Bułgarów, zwycięzca może byc tylko jeden :wink:.

Włochy - Bułgaria 1 (cały mecz)

Analiza wyżej, jeżeli Włosi będa prowadzili do przerwy to mecz wygrają.

Włochy pierwsza bramka

To Włosi zaatakuja od poczatku spotkania i to oni strzelą pierwszą bramkę.

Vieri strzelec bramki

W meczu ze Szwecją pilkarz Interu miał wiele dogodnych sytuacji do strzelenia bramki, wszystkie zmarnował... Trap ufa Vieriemu, ale to nie może trwać wiecznie, piłkarz o tym wie i będzie się starał pokazać swoje umiejętności.

Ilość goli OVER 2,5 (powyżej dwóch bramek)

Jak już wczesniej pisałem Włosi podejdą serio do meczu i nie będą bronili niskiego wyniku.

------------------------------------------------------------------------------------
Dania - Szwecja X (pierwsza połowa)

Jest to spotkanie dla mnie NO BET, każdy wynik możliwy. Grają sąsiedzi, ale oba zespoły prezentuja inne style gry, Szwecja gra piłkę prostą i skuteczną, Dania preferuje grę kombincyjną. Mecz na pewno będzie wyrównany i ostry. Trudno wskazać faworyta. Do przerwy najbardziej prawdopodobny jest remis.

Dania - Szwecja X (cały mecz)

Nie wiem kto wygra w tym spotkaniu,, że remis jest bardzo pradopodobny.

Dania pierwsza bramka.

Tutaj musiałem wybrać i postawiłem na Danię, jeżeli ktoś ma gonić wynik to Szwecja.. :wink:

Tomasson strzelec bramki

Jeżeli padnie bramka strzeli ją gracz Milanu, pamiętam jego wystepy na MŚ i wiem, że stać go na to.

ilość bramek UNDER 2,5 (najwiecej 2 bramki)

To będzie wyrównany mecz walki, myslę, że nie padnie wiele bramek...
----------------------------------------------------------------------------------

tutaj typujemy dla zabawy, ale gdybym grał pieniądze dzisiaj u bukmachera to zagrałbym wimbledon( a nie Euro 2004, jak wiadomo ME to loteria, wszystko się może zdarzyć... :wink:

kostek
szara strefa pilka.pl

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 23 cze 2004, 19:24

poczat pisze:Oto dzisiejsze typy
Włochy - Bułgaria 1 pierwsza połowa
Włochy - Bułgaria 1 cały mecz
Włochy pierwsza bramka
Del piero strzelec bramki
4 bramki ilość goli

Szwecja - Dania x pierwsza połowa
Szwecja - Dania 2 cały mecz
Dania pierwsza bramka
Tomasson strzelec bramki
2-3 ilość bramek
3/10
30%

kostek pisze: Włochy - Bułgaria 1 (pierwsza połowa)

Włochy - Bułgaria 1 (cały mecz)

Włochy pierwsza bramka

Vieri strzelec bramki

Ilość goli OVER 2,5 (powyżej dwóch bramek)
------------------------------------------------------------------------------------
Dania - Szwecja X (pierwsza połowa)

Dania - Szwecja X (cały mecz)

Dania pierwsza bramka.

Tomasson strzelec bramki

ilość bramek UNDER 2,5 (najwiecej 2 bramki)
5/10
50%

Krzychoo pisze: Włochy - Bułgaria 1 pierwsza połowa
Włochy - Bułgaria 1 cały mecz
Włochy pierwsza bramka
Cassano strzelec bramki
2-3 bramki ilość goli

Dania - Szwecja x pierwsza połowa
Dania - Szwecja 2 cały mecz
Szwecja pierwsza bramka
Larsson strzelec bramki
2-3 bramki ilość goli
4/10
40%

----------------
Statystyka dnia 22.06.2004:

1.Kostek 50%
2.Krzychoo 40%
3.Poczat 30%

----------------

dzisiaj typów nikt nie podał....więc sam również swoich nie dam.. :P

poczat
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: poczat » 24 cze 2004, 10:31

Przepraszam za wczorajszy brak typów ale byłem w terenie i nie miałem dojścia do sieci.

Oto typy na dzisiaj

Portugalia - Anglia x pierwsza połowa
Portugalia - Anglia 1 cały mecz i awans
Portugalia pierwsza bramka
Figo strzelec bramki
Ronaldo strzelec drugiej bramki
2-3 ilość bramek

Mecz należacy do tych z grupy wszystko jest możliwe. Portugalia podniosła się z kolan po fatalnym starcie na Euro. Mecz z Hiszpanią pokazał ze nadal należą do grona faworytów. Myślę że gra Ronaldo w tym meczu będzie miała decydujący wpływ na wynik meczu. Na przeciw niego w obronie Angielskiej grać bedzie Neville co jest złą wróżbą dla Anglii. Napewno trener tak ustawi drużynę aby ktoś z obrony zawsze wspomagał Nevila w jego pojedynkach z Ronaldo. To może dać szanse dla zawodników takich jak Nuno Gomes na łatwiejsze poruszanie się na polu karnym Anglików. Anglicy prezentuja zupełnie inny typ gry. Przyzwyczajenie obronców do gry wysokimi piłkami i granie długa piłką może okazać się się złą taktyką na grajacych krótkimi podaniami i uwielbiających pojedynki jeden na jeden Portugalczyków.

P.S Kostek sercem będę z Anglią ale na kuponie z Portugalią :D

:lol: :lol: :D

kostek
szara strefa pilka.pl

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 24 cze 2004, 11:49

Portugalia - Anglia X (pierwsza połowa)
To mecz, w którym wszystko się może zdarzyć, nawet nie patrząc na to kto gra z kim wystarczy napisać, że jest to ćwierćfinał Mistrzostw Europy i wszystko jest jasne. Dwie świetne drużyny Portugali i Anglia, obie od pocżatku zaliczane go grona faworytów. Portugalczycy pokonali wHiszpanów, jednak moim zdaniem to Hiszpanie pokonali sami siebie, warto wspomnieć, że Eriksson na początku swojej przygody z re Anglii pokonał Hiszpanie 3-0. Mecz będzie wyrównany, oba zespoły prezentują bardzo odmienne style gry, Portugalczycy to piłka techniczna, wiele dryblingów i kombinacji, Anglicy reprezentują szkołe piłki twardej, zdecydowanej i co ważne skutecznej, przez cały mecz mogą mieć jedną sytuacje i ją wykorzystać, jakbyło w pechowo przgranym spotkaniu z Francją. Portugalia moim zdaniem na tych ME gra słabo taktycznie, nie wiem czy piłkarze rozumieją czego oczekuje od nich trener Scolari, za to synowie Albionu prezentują bardzo zaawansowany poziom taktyczny, w pełni wypełniają polecenia Erikssona. Dobrze technicznie Portugalczycy będą sprawiali wielkie problemy Anglikom, uważam, że wielki problem stworzy Ronaldo, przeciwko niemu zagra Gary Neville, który w moim mniemaniu jest najsłabszym punktem wyspiarskiej drużyny, na jego korzyść może świadczyć fakt, iż wystepuje z Ronaldo w jednaej drużynie. Nie zagra Pauleta, zastapi go Gomes, myślę, że to dobra wiadomość dla Anglików, ponieważ PauletA jest zdecydowanie bardziej nieprzewiywalnym graczem. Jeżeli Anglicy chcą to spotkanie wygrać muszą od samego poczstku ruszyć do ataku, bo to będzie najlepsza forma obrony przed inwidualnościami grającymi w rep. Portugalii. pierwsza połowa to będzie wzajemne badanie się obydwu zepsołów, nie wpoinno być wielu dogodnych sytuacji, myślę, że do przerwy będzie 0-0/

Portugalia - Anglia 2 (cały mecz i awans)
No cóż szanse obydwu drużyn, podobnie jak selekcjoner Portugalii Scolari oceniam 50/50, wskazuje na Anglików z powodu mojej sympatii do tej drużyny.

Anglia (pierwsza bramka)
Myślę, że ta jedna bramka przesądzi o awansie do półfinału.

Owen (strzelec bramki)
Jak narazie Owen nie pokazuje nic na tych mistrzostwach, musi się wreszcie przelamac i strzelić bramkę, mam nadzieje, że się mu to uda.

Gomes (nie strzeli bramki)
Uważam, że jeśli Portugalia pokusi się o strzelenie gola to po jakimś stałym fragmencie gry, może strzelić, któryś obrońca. Możliwe jest też strzelenie bramki przez Figo, ale tylko w przypadku karnego.

Under 2,5 (padnie najwięcej 2 bramki)
Mecz szalenie wyrównany, nie padnie wiele bramek, choć wszyscy pamiętamy mecz z Euro 2000, kiedy to Portugalia wygrała 3-2, moim zdaniem taki wynik się nie powtórzy.

kostek
szara strefa pilka.pl

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 25 cze 2004, 20:49

poczat pisze: Portugalia - Anglia x pierwsza połowa
Portugalia - Anglia 1 cały mecz i awans
Portugalia pierwsza bramka
Figo strzelec bramki
Ronaldo strzelec drugiej bramki
2-3 ilość bramek (tutaj chodzi naturalnie o 90 minut gry)
2/6
33%

kostek pisze: Portugalia - Anglia X (pierwsza połowa)
Portugalia - Anglia 2 (cały mecz i awans)
Anglia (pierwsza bramka)
Owen (strzelec bramki)
Gomes (nie strzeli bramki)
Under 2,5 (padnie najwięcej 2 bramki) (w czasie 90min było 1-1)
4/6
67%

Statystyka dnia 24 czerwca
1. Kostek 67%
2.Poczat 33%

Statystyka dnia 22.06.2004:

1.Kostek 50%
2.Krzychoo 40%
3.Poczat 30%

------------------------------
Statystyka ogólna
1. Kostek 58,5 %
2. Poczat 31,5 %

Krzychoo w klasyfikacji znajdziesz się jezeli podasz jakies typy choć raz jeszcze :wink:

(procenty trafionych zdarzeń liczone jako średnia arytmetyczna procentów z dwóch dni)

Pozdrawiam
Kostek

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”