Jakie zmiany wprowadzilibyscie na tym forum; na pilka.pl??? - Strona 3

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
Awatar użytkownika
neo007
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: neo007 » 21 paź 2004, 14:54

widze ze Becks'a zatkalo na tym forum :!:
teraz mu pewnie glupio, ze to on tylko sobie dodaje w myslach (lub i nie) reszte przeklenstwa duzo bardziej ostra, niz bylo to zamiarem piszacego :!: a tak wlasciwie, to czemu za jedno przeklenstwo- cholernie [przyslowek] dostalem az 2 WP :?: dales ty kiedys 1 WP :?: na poczte mi przyszly dwie identyczne [prawie] wiadomosci (po angielsku w dodatku) najpierw ze dostalem i WP, a potem drugi :!: to jest SPAM :!: no i odpowiedz Becks czemu te WP :?: w dodatku dwa :!: a na wiadomosc ze ty masz 14 lat to mnie zatkalo- mlodym ludziom dac troche wladzy to glupota :!: jak ty sie tu na to oto forum dostales jako moderator :?: masz jakies chody u ojca, czy kumpli :?: bede czekal na twoja odpowiedz :!: ciekawe, czy mi cos wyjasnisz, czy bedziesz w stanie tylko mi dorzucic WP, np za obraze moderatora albo domniemane przeklenstwo, ktorego wcale nie bylo :!: i jeszcze jedno pytanie: czy mozna pisac cholera, czy w twoim odczuciu to przeklenstwo godne WP :?: [jesli to jest w ogole przeklenstwo]

Paszti
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paszti » 21 paź 2004, 15:08

czy mozna pisac cholera
ej no weź tak nie pisz bo jeszcze dostaniesz bana :lol:

Awatar użytkownika
dzidzius
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzidzius » 21 paź 2004, 16:06

neo007 pisze:na poczte mi przyszly dwie identyczne [prawie] wiadomosci (po angielsku w dodatku) najpierw ze dostalem i WP, a potem drugi :!: to jest SPAM :!:
Więc tak:
Przykładowa definicja SPAMU:
Mail Abuse Prevention System o definicji spamu pisze: 1. treść i kontekst wiadomości są niezależne od tożsamości odbiorcy, ponieważ ta sama treść może być skierowana do wielu innych potencjalnych odbiorców,

2. jej odbiorca nie wyraził uprzednio możliwej do weryfikacji, zamierzonej, wyraźnej i zawsze odwoływalnej zgody na otrzymywanie wiadomości,

3. treść wiadomości daje odbiorcy podstawę do przypuszczeń, że nadawca wskutek jej wysłania może odnieść korzyści nieproporcjonalne w stosunku do korzyści odbiorcy wynikających z jej odebrania.
A przypomne:
regulamin serwisu akceptowany przy rejestracji pisze: Adres email jest wykorzystywany jedynie dla potwierdzenia podanych informacji oraz hasła (i dla przesłania nowego hasła, gdybyś zapomniał stare) oraz do przesyłania różnych informacji związanych z forum oraz serwisem.
Zatem nie ma problemu, poza tym podejrzewam, że chodziło o flood, nie o spam ale skoro wszyscy się tu czepiają za słowa to jest to nieścisłość.
neo007 pisze:a na wiadomosc ze ty masz 14 lat to mnie zatkalo- mlodym ludziom dac troche wladzy to glupota :!:
Argument wiekowy - bardzo wygodny dla starszych jak im innych pomysłów brakuje w dyskusji. Nie wiekiem a czynami powinno się swoją wartość udowadniać. Dla przykładu Einstein w wieku 16 lat pisał już prace naukowe. Poza tym co z tego, że jest młodszy skoro osoby starsze nie zawsze potrafią dawać przykład?
neo007 pisze:jak ty sie tu na to oto forum dostales jako moderator :?: masz jakies chody u ojca, czy kumpli :?:
To pozostawiam bez komentarza.

Pozostałe pytania są kierowane bezpośrednio do Becksa i zapewne na nie odpowie. Forum ma być dla ludzi a nie dla adminów i moderatorów. Przedstawiliście swoje uwagi odnośnie pracy Becksa tutaj i z pewnością wyciągnie z tego wszystkiego wnioski. Nie twierdzę, że jakaś ze stron ma w 100% racje, bo tak nie jest. Ale poprzez takie dyskusje można będzie wypracować lepsze warunki dla rozwoju tego forum a zapewne wszystkim nam o to w końcu chodzi.

Awatar użytkownika
Kotek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kotek » 21 paź 2004, 16:38

Sorry, ale też dziwnie wygląda forum jak każdy user pod nickiem ma: Ostrzeżeń: ? Troszkę dziwnie to wygląda... A jak ktoś ich nie ma to zwykle albo jest w redakcji albo z innych względów (nie wnikam już głębiej).

Tak więc moje stanowisko w tej sprawie od początku jest jasne: Jestem za tym aby znieść te <strange> ostrzeżenia a wprowadzić banowanie np. za drobne przewinienie na np. dwa lub trzy dni. Powiedzmy jedno ostrzeżenie od beckhsa bybłoby równe np. ze zbanowaniem przez niego na jeden lub dwa dni...

Sądzę, że tak byłoby lepiej bo kto po 10 ostrzeżeniach i 20 dniach odpoczynku wróci do serwisu pilka.pl?! Pewnie Wam się to nie spodoba, ale mnie to już nie interesuje, bo i tak zrobicie jak Wam się podoba. Przedstawiłem jasno swoje zdanie, bo ja także miałem ostrzeżenie - i nie mam zamiaru tego ukrywać - i wiem, że to trochę dziwnie... No, ale cóż... Ostateczny wybór podejmą admini itp.

romantyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk » 21 paź 2004, 17:28

pATRZCIE, JA TEZ NAPISAŁEM "cholera" - O: http://www.swiatpilki.com/viewtopic.php?p=17654#17654
Bunch jeżeli piszesz cholera to nie wykropkowuj tego, bo to nie jest przekleństwo. Wykropkowując takie słowo, od razu na "ch" kojarzy mi się inne, o wiele brzydsze słowo. To samo tyczy się Neo007.
teraz mu pewnie glupio, ze to on tylko sobie dodaje w myslach
Nie jest mi głupio, bo w przciwieństwie do Ciebie umiem przyznać się do błędu.
widze ze Becks'a zatkalo na tym forum
Nie zatkał beckhs'a. Zapewniam CIe. Z funkcji moda nie zrezygnuje, jak już w poprzednim poście napisałem.
na wiadomosc ze ty masz 14 lat to mnie zatkalo- mlodym ludziom dac troche wladzy to glupota
Starszy nie znaczy mądrzejszy :) Tak, opieraj się na tym. Jeżeli oceniasz ludzi po wieku to już wystawiłeś sobie opinię... bez komentarza
jak ty sie tu na to oto forum dostales jako moderator
jak zauważyłeś dołączyłem na forum.pilka.pl 3 marca. Zgłosiłem się, a dla Adminów na szczescie wiek nie jest przeszkodą. Myślę że Admini prezentują troche wyższy poziom od Ciebie.

Nie dostaniesz WP chociaz mnie obraziłeś. pamiętaj ja na takie coś sobie pozwalać nie będę. jescze jeden obraźliwy post na temat uzytkownika forum, a ddostaniesz kolejne 3 wiadomości w dodatku po angielsku (jak to napisałes) na maila i bedziesz uwazal je za spam. Z tym spamem to się nie popisałes :)

Awatar użytkownika
Robben
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Robben » 21 paź 2004, 17:48

No i co t tymi AVATARAMI.Ponoć miały być wieksze.Może szanowni moderatozy podejmą sie naszej prośby.

romantyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk » 21 paź 2004, 17:52

odpowiedź jest w dziale Sprawy techniczne i organizacyjne.

Awatar użytkownika
Robben
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Robben » 21 paź 2004, 17:53

beckhs pisze:odpowiedź jest w dziale Sprawy techniczne i organizacyjne.
aha wielkie dzieki.

Awatar użytkownika
dzidzius
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzidzius » 21 paź 2004, 17:57

Te wiadomości po angielsku to jest moja wina, obiecuje wkrótce potłumaczyć je na ojczysty język.

Robben:
dzidzius pisze:
BUNCH pisze:Możliwośc dodania Avataru, o większej "wadze"!
To na pewno nie nastąpi - wręcz przeciwnie,możliwe, że zostaną wprowadzone pewne ograniczenia co do podpisu. Są one w niektórych przypadkach naprawde sporo a nie każdy dysponuje dobrym łączem. To forum i tak ma mase grafiki a dodatkowe bajerki w podpisach nie polepszają sprawy. Poza tym dziwnie to wyglada kiedy miedzy galeria obrazko, rysunków i zdjeć w podpisach trzena szukać jednego zdania - czyjejś wypowiedzi.

Awatar użytkownika
Robben
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Robben » 21 paź 2004, 17:58

dzidzius pisze:Te wiadomości po angielsku to jest moja wina, obiecuje wkrótce potłumaczyć je na ojczysty język.

Robben:
dzidzius pisze:
BUNCH pisze:Możliwośc dodania Avataru, o większej "wadze"!
To na pewno nie nastąpi - wręcz przeciwnie,możliwe, że zostaną wprowadzone pewne ograniczenia co do podpisu. Są one w niektórych przypadkach naprawde sporo a nie każdy dysponuje dobrym łączem. To forum i tak ma mase grafiki a dodatkowe bajerki w podpisach nie polepszają sprawy. Poza tym dziwnie to wyglada kiedy miedzy galeria obrazko, rysunków i zdjeć w podpisach trzena szukać jednego zdania - czyjejś wypowiedzi.
Czyli co będą większe czy nie

romantyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk » 21 paź 2004, 18:02

dzidzius napisał:
Te wiadomości po angielsku to jest moja wina, obiecuje wkrótce potłumaczyć je na ojczysty język.

Robben:

dzidzius napisał:
BUNCH napisał:
Możliwośc dodania Avataru, o większej "wadze"!

Czyli co będą większe czy nie
NIE !!!

Awatar użytkownika
dzidzius
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzidzius » 21 paź 2004, 18:02

Avatary nie, ani w wymiarze ani w "wadze".
Możliwe, że wprowadzone zostaną obostrzenia na wielkośc obrazków w podpisach.

Awatar użytkownika
Robben
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Robben » 21 paź 2004, 18:04

Aha szkoda.Ale jak chociarz będą większe rozmiary w podpisach to będzie dobrze.Wielkie dzieki.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 21 paź 2004, 18:30

Jeszcze by wieksze Avatary chcieli :lol: Co za zachlannosc.Np. u takiego Robbena obrazek zajmuje 2/3 kazdego jego posta.Czasami az trudno w zalewie obrazkow wygrzebac co kto napisal.To zaczyna przybierac smieszna forme.

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”