Juventus Turyn (zbiorczy) - Strona 206

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Czy Juventus będzie mistrzem Włoch w sezonie 2005/2006?

Tak
117
64%
Nie
65
36%
Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 11 sty 2006, 21:40

My tu tak o geniuszu Del Piero rozmawiamy, a wczoraj nie on jedyny z Juve ustrzelił hattricka. Popisał się nim również młodziutki Maniero i pomógł wygrać 'Młodym Zebrom' z Turynu 4:0 z Atalantą. Bramkę dołożył jeszcze Cuneaz. Dzięki temu zwycięstwu nasza Primavera awansowała do półfinalu krajowego puchara, którego oczywiście jest faworytem :)

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 12 sty 2006, 12:05

bagg pisze:Popisał się nim również młodziutki Maniero i pomógł wygrać 'Młodym Zebrom' z Turynu 4:0 z Atalantą

moze kiedys bedzie grał w pierwszej druzynie Juve :D jak bedzie dalej zdobywał brameczki to Capello powinien go sprawdzic :!:

kasiorek21
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kasiorek21 » 12 sty 2006, 16:23

Niom, jesli chlopaki z Primavery beda sie dobrze spisywac za pare lat w pierwszym skladzie Juve to Moggi nie bedzie musial wydawac zbytnio duzo kasy na odmlodzenie zespolu. A wiecej kasy to nowi doskonali znakomici zawodnicy swiatowej klasy.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 12 sty 2006, 16:37

kasiorek21 pisze:Niom, jesli chlopaki z Primavery beda sie dobrze spisywac za pare lat w pierwszym skladzie Juve to Moggi nie bedzie musial wydawac zbytnio duzo kasy na odmlodzenie zespolu. A wiecej kasy to nowi doskonali znakomici zawodnicy swiatowej klasy.
Bez przesady, cała Primavera Juve napewno nie wejdzie do 1 składu :P Od czasu do czasu znajdzie się jakiś zawodnik który się wyróżnia i uda mu się dostać do 1kadry. W każdym klubie tak jest, raz ten zawodnik jest lepszy raz słabszy. Napewno " kokosów " się na tym nie zrobi :lol: Takie kluby jak Milan czy Juve kupują już gwiazdy, mało kiedy uda się odkryć jakiś wielki talet klasy światowej który gra w Primaverze.

kasiorek21
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kasiorek21 » 12 sty 2006, 17:00

Łukasz[ACM] pisze:Bez przesady, cała Primavera Juve napewno nie wejdzie do 1 składu
Ale mi nie chodzilo zaraz o cala Primavere. Ale jesli ktorys mlodych napastnikow z mlodzikow wejdzie w sklad Juve to potem Moggi nie bedzie musial wydawac kasy na sprowadzenie np. F. Torresa ktory jest mlody bardzo dobry i..............drogi.

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 12 sty 2006, 17:05

moze kiedys bedzie grał w pierwszej druzynie Juve jak bedzie dalej zdobywał brameczki to Capello powinien go sprawdzic
Choc to i tak mało prawdopodobne ,ze ktorys z tych młodych wilków zagra w seniorskiej druzynie ,to mimo wszystko lepszym kandydatem na gre nie jest Maniero tylko Palaccio ,ktory strzela bramki prawie w kazdym meczu.

kasiorek21 pisze:Niom, jesli chlopaki z Primavery beda sie dobrze spisywac za pare lat w pierwszym skladzie Juve to Moggi nie bedzie musial wydawac zbytnio duzo kasy na odmlodzenie zespolu. A wiecej kasy to nowi doskonali znakomici zawodnicy swiatowej klasy.
Ty naprawde w to wierzysz :roll:

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 12 sty 2006, 17:14

kasiorek21 pisze:Ale mi nie chodzilo zaraz o cala Primavere.
Wiem wiem.
kasiorek21 pisze: Ale jesli ktorys mlodych napastnikow z mlodzikow wejdzie w sklad Juve to potem Moggi nie bedzie musial wydawac kasy na sprowadzenie np. F. Torresa ktory jest mlody bardzo dobry i..............drogi.
Myślisz że w drugim zespole Juve jest taki napastnik co wejdzie do pierwszego składu i zacznie strzelać :?: Już dawno by go zauważyli :wink: Nie wydaje mi się żeby Primevera Juve, Milanu czy innego włoskiego klubu miała takiego zawodnika jak Torres to jest jeden na milion że znajdziesz takiego wychowanka :lol:

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 12 sty 2006, 17:24

Ibrahimović/Zlatan18 pisze: Palaccio ,
To my mamy Palaccio :shock: :shock: Chyba Paolucci(czy coś takiego).

Lakier, ale DP zawodowo grał tylko u nas :) Bo jakby tak liczyć to grał jeszcze w zespole z swojej miejscowości, San coś tam czy coś.

mesajah

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mesajah » 12 sty 2006, 21:21

W obecnym sezonie "Stara Dama" radzi sobie rewelacyjnie. Nie jednokrotnie podkreśla się, że obecny skład Bianconerich jest jednym z najsilniejszych w historii. Juventus ma szansę osiągnąć w tym sezonie bardzo wiele. Potwierdza to dobrymi występami na wszystkich trzech frontach. Jednak dla kibiców mieszkających w Turynie ma to chyba nie wielkie znaczenie...

Zarząd Juventusu spodziewał się bardzo wysokiej frekwencji podczas pucharowego spotkania z odwiecznym rywalem - Fiorentiną. W pierwszym meczu padł remis 2:2 i awans wciąż był sprawą otwartą. Dlatego też dyrekcja Juve zdecydowała się sprzedawać bilety w jak najniższej cenie. Kobiety i dzieci mogły wejść na stadion za symboliczną cenę jednego euro. Natomiast inni kibice za oglądanie meczu z La Curva Sud lub La Curva Nord musieli zapłacić jedyne pięć euro. Efekt? 8351 widzów... Po tym "wyczynie" kibiców Bianconerich stracono nadzieje, na polepszenie sytuacji w tym sezonie. Największa liczba kibiców w tym sezonie zasiadła podczas meczu z Interem Mediolan. Nie powala ona na kolana - zaledwie 33 772 widzów. W szlagierowym spotkaniu Ligi Mistrzów na trybunach zasiadło zaledwie 16 000 kibiców. Kryzys wciąż się pogłębia a wyjścia z sytuacji wciąż nie widać.
kibice w Turynie[']['][']
:cry: :

kasiorek21
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kasiorek21 » 13 sty 2006, 16:02

ossy pisze:To my mamy Palaccio Chyba Paolucci(czy coś takiego).
Ossy mu chyba chodzilo o Palaccio z Boca Juniors. Moggi chcial go sprowadzic na Delle Alpi. :wink:
Łukasz[ACM] pisze:Nie wydaje mi się żeby Primevera Juve, Milanu czy innego włoskiego klubu miała takiego zawodnika jak Torres to jest jeden na milion że znajdziesz takiego wychowanka
A myslisz ze Torres od razu byl wielki? Tak samo jak inni mlodzi zaczynal od mlodzikow w jego przypadku Athletico Madryt. Dopiero jego talent zauwazono na turnieju Coca-Cola Cup ktory wlasnie razem z kolegami wygral i zostal krolem strzelcow. W przypadku Maniero moze byc tak samo. Ale nie mowi tu ze oni wygraja ten turniej. Tylko jesli sie w jakiejs imprezie pokaze to jego kariera potoczy sie tak jak Torresa.Przeciez kazdy zawodnik zaczynal od mlodzikow. :wink:

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 13 sty 2006, 16:09

kasiorek21 pisze: myslisz ze Torres od razu byl wielki? Tak samo jak inni mlodzi zaczynal od mlodzikow w jego przypadku Athletico Madryt. Dopiero jego talent zauwazono na turnieju Coca-Cola Cup ktory wlasnie razem z kolegami wygral i zostal krolem strzelcow. W przypadku Maniero moze byc tak samo. Ale nie mowi tu ze oni wygraja ten turniej. Tylko jesli sie w jakiejs imprezie pokaze to jego kariera potoczy sie tak jak Torresa.Przeciez kazdy zawodnik zaczynal od mlodzikow.
To chyba normalne że piłkarz zaczyna w młodzikach, czy ja napisałem że nagle zaczyna grać w wieku 25 lat i już jest seniorem :?: NIE :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: Ale taki talent jak Torres jest jeden na milion. Przeczytaj dwa razy to co napisałem, wyślij informacje do mózgu niech ją przetworzy a dopiero potem pisz :wink:

kasiorek21
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kasiorek21 » 13 sty 2006, 16:19

Nio dobro mow sobie co chesz. Ale mam do Ciebie Łukasz[ACM] jedno pytanie. Sadzisz ze taki przypadek jak Torres zdarza sie raz na milion i mowisz takze ze kazdy zaczynal od mlodzikow. To czemu jest tak duzo mlodych gwiazd teraz na swiecie?????? Jesli zdarzaja sie raz na milion???? Caly czas sa odkrywane nowe mlode gwiazdy (wspomniany Torres, Messi, Rooney) i czemu taka gwiazda nie moglaby zostac odnalezionaw Primaverze Juve lub Milanu??????? Przciez gdzies musi sie uczyc grac w pilka kazdy nowy talen i moze to byc wlasnie Turyn lub Mediolan. Czemu masz takie pesymistyczne nastawienie ze w mlodzikach naszych ulubionych klubow nie ma zadnego talentu???

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 13 sty 2006, 16:21

Łukasz[ACM] pisze:Ale taki talent jak Torres jest jeden na milion.

No ale tu jest też sprawa, że w Atletico wszyscy pod niego grają, nie wiadomo jakby sobie poradził jako "jeden z jedenatu"... A znowu bym nie przesadzał z tymi milionami, bo można by paru kolesi mniej więcej porównywalnych a też młodych wymienić... co nie zmienia faktu, że jest dobry :) Ale mam nadzieję, że się z nim nie stanie za parę sezonów to, co z innym cudownym dzieckiem Madrytu Raulem... a tego też wykluczyć nie można...

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 13 sty 2006, 16:31

kasiorek21 pisze:Sadzisz ze taki przypadek jak Torres zdarza sie raz na milion i mowisz takze ze kazdy zaczynal od mlodzikow
Tak się często mówi " jeden na milion " nie znam dokładnej liczby :wink:

kasiorek21 pisze:To czemu jest tak duzo mlodych gwiazd teraz na swiecie?????? Jesli zdarzaja sie raz na milion???? Caly czas sa odkrywane nowe mlode gwiazdy (wspomniany Torres, Messi, Rooney) i czemu taka gwiazda nie moglaby zostac odnalezionaw Primaverze Juve lub Milanu????
Czy ja powiedziałem że nie ma młodych gwiazd :?: Ronney i Robinho kupieni za dużą kase, nie są to wychowankowie :roll: Po raz 10 mówie Ci że może zostać odkryta w Primaverze Juve czy Milanu ale szansa jest b.mała. Pokaż mi piłkarza który jest wychowankiem Juve i jest teraz wielką gwiazdą :?: Nie mówie że takich nie ma ale bardzo ciężko jest mieć takiego farta żeby wielki talent mieć w drugim zespole.
kasiorek21 pisze: Przciez gdzies musi sie uczyc grac w pilka kazdy nowy talen i moze to byc wlasnie Turyn lub Mediolan. Czemu masz takie pesymistyczne nastawienie ze w mlodzikach naszych ulubionych klubow nie ma zadnego talentu???
Patrz wyżej.
Ostatnio zmieniony 13 sty 2006, 16:36 przez Łukasz_, łącznie zmieniany 1 raz.

kasiorek21
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kasiorek21 » 13 sty 2006, 16:34

Dobra kończmy ten temat bo widze ze ja swoje Ty swoje i to moze doprowadzic do niemilych rzeczy, oki?????

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”