LIGA HAXBALL - Strona 244

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Re: LIGA HAXBALL

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 18 kwie 2011, 16:46

Jak nie grasz ligi to wasi przeciwnicy powinni dostać 8 walkowerów, bo jakiś koleś podszywa się pod Ciebie i gra pod pseudoniem petrdcm w drużynie Juve.
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2011, 16:46 przez Marco Van Basten, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 18 kwie 2011, 16:46

Na jakiej podstawie Loki ubiegacie sie o walkowera?
Z tego co teraz przejrzalem na szybko, tylko 2 razy apelowaliscie do Realu o gre. Dodatkowo sami okresliliscie tylko 2 dni, w ktore mogliscie grac i nawet zaznaczyliscie, w jakich godzinach, jednoczesnie zastrzegajac, ze w inne dni nie mozecie. ;)
Wiem rowniez, ze mieliscie taki plan, aby z tymi potencjalnie lepszymi zespolami grac na sam koniec, dlatego wczesniej nie wyrazaliscie checi na mecze z nami, Realem, GPE czy Nike i rozgrywaliscie je na ostatnia chwile. Ja mysle, ze dwa dni, to troche malo jak na ubieganie sie o walkowera... :roll:
Real tez lecial w kulki i to bardzo, ale wy rowniez obudziliscie sie na sam koniec. Na rozegranie calej rundy byly 33 dni (razem z dodatkowa niedziela i poniedzialkiem). Zarowno wy jak i Wasi przeciwnicy wykazaliscie zbyt mala aktywnosc i wole rozegrania spotkania, wiec walkower powinien byc obustronny.
Nie bedziemy teraz rosztrzygali i licytowali sie, ktory zespol dal bardziej ciala, poniewaz oba daly i to w takim stopniu, ktory w zadnym wypadku nie upowaznia ich o ubieganie sie o walkowera.
Tak Real pojechal bardziej po bandzie niz La Masia. Ale La Masia tez pojechala i obie druzyny znajduje sie ponizej tej granicy.

Niemniej jednak tak jak podczas I edycji nie jestem zwolennikiem przyznawania darmowych punktow badz ich odbierania, mimo ze wiele zespolow swoja postawa na to zasluguje. Mi, w przeciwienstwie do niektorych naszych rywali, nie przynosi radosci wygrany mecz po walkowerze, a gdybysmy tylko zechcieli, moglibysmy ich miec kilka. Dlatego optuje za tym, aby przedluzyc termin na dokonczenie spotkan I rundy do piatku z jednoczesnym zastrzezeniem, ze zadna z druzyn, ktore maja zalegle spotkania nie otrzyma walkowera, poniewaz najnormalniej w swiecie na niego nie zasluguje. Nie bylo apeli, nie bylo woli do rozegrania meczow, a jesli juz byla, to sorry, ale na rozegranie rundy byly 33dni, wiec napisanie raz czy drugi, chodzmy, zagrajmy, jest co najmniej zabawne.

Deadline: piatek, 22.04.

petrdcm
Internetowy napinacz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 18 kwie 2011, 16:47

Marco_Van_Basten pisze:Jak nie grasz ligi to wasi przeciwnicy powinni dostać 8 walkowerów, bo jakiś koleś gra pod pseudoniem petrdcm w drużynie Juve.
Owszem, gdyby nie to, że nie obowiązuje żaden regulamin (co przecież napisałem, wystarczy czytać ze zrozumieniem) :lol:

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 18 kwie 2011, 16:48

Skoro nie obowiązuje żaden regulamin to:
Deadline: piatek, 22.04.
Nie dotyczy żadnej z drużyn. Pozdro :!:

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 18 kwie 2011, 16:50

MVB, ale petr wielokrotnie podkreslal, ze rezygnuje z organizacji, rezygnuje rowniez z gry w lidze, tazke jedynym mocowladca w zakresie orzecznictwa jestem teraz ja! :mrgreen:
Poznajcie ma dobra wole.

Spotkania zalegle:

La Masia - Real
VVV - MU
VVV - Real
Adidas - VVV
Adidas - Real
Adidas - MU

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 18 kwie 2011, 16:58

Jestem ekspertem w dziedzinie nie przestrzegania regulaminu przez graczy rywali dzięki czemu regulamin - podobnie jak powstał tak i teraz... - uległ samo-eksterminacji przez co nie wiadomo według jakich zasad kto, gdzie, kiedy gra. Proszę o zadawanie pytań.
:haha:

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 18 kwie 2011, 17:06

Może zamiast 3 edycji zrobimy jakiś puchar 1 vs 1
Co wy na to ?

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 215

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 18 kwie 2011, 17:19

arek_ahig

Czemu Loki napisał prośbę o walkower? Może dlatego że jak kiedyś byli(vianuch i bodajże cru) sami napisali do nas żebyśmy sobie tego walkowera wzięli bo nie mogą się zorganizować w komplecie...Raz byli z kaczym to daliśmy im szansę aby jednak zagrali nominalnym ustawieniem i żeśmy przełożyli spotkanie choć wcale nie musieliśmy...Wszystkie te próby zorganizowania meczu były w terminie..
Zgadzam się że obie drużyny sobie bimbały no ale skoro La Masia była w stanie się bardziej zebrać to czemu ma być obustronny :| Hm...rozumiem dlatego że w rundzie rewanżowej to La Masia będzie dyktować warunki gdyż zmierzy się na własnym boisku z potentatami w walce o mistrzostwo :P

To że Real zażyczył sobie spotkanie dzisiaj ok...Ale czemu to on ma dyktować warunki-godziny tych spotkań?
Pierw pisano 22 i to ze znakiem zapytania bo albo siostra RealFana zablokuje kompa i niewiadomo czy się Vianuch wyrobi :lol: Ostatecznie stanęło na godz bodajże 20(Loki ustalał) mi np ta godz nie pasuje,sorki ale dla mnie hax nie jest wszystkim jak co dla niektórych :P

Czemu ktoś kto się w miarę starał,nie dostanie zwycięskiego walkowera bo...nie dostosowuje się do drużyny która ma 1/3 meczów zaległych :lol: Absurd...

E: I jeszcze jedno przedłużenie terminu do pt 22.04 jest tak z dupy że również można napisać 27.04 czy 5.05 :P

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 18 kwie 2011, 17:30

Vianuchowi i tak znowu się net popsuł. [']

Mi się osobiście już rzygać chce ciągłymi problemami z tym sezonem. Jak będą walkowery to po prostu zrezygnujemy z dalszej gry, bo przyjemności przy tym wszystkim nie ma już żadnej.

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 18 kwie 2011, 17:35

RealFan pisze:Vianuchowi i tak znowu się net popsuł. [']

Mi się osobiście już rzygać chce ciągłymi problemami z tym sezonem. Jak będą walkowery to po prostu zrezygnujemy z dalszej gry, bo przyjemności przy tym wszystkim nie ma już żadnej.
RealFan, ale dlaczego nie graliście z kaczym w składzie? Jak my przegraliśmy w I sezonie 3 pierwsze mecze bo ja stałem na bramce (teoretycznie 9 pkt do zdobycia a nam zabrakło 2 do mistrzostwa) to nikt nie robił z tego halo w postaci wycofywania się wówczas z ligi całego zespołu. Chyba że są jakieś inne determinanty, lęk, słabość obnażona porażkami z Juve i GPE, de motywacja po permanentnych porażkach? :lol:

Awatar użytkownika
Internacjonalistyczny
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Internacjonalistyczny » 18 kwie 2011, 17:36

Puchar 1 na 1, to jest dobra myśl. Zróbmy składkę i będzie spora nagroda :D

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 18 kwie 2011, 17:38

Chodzi o to, ze oba zespoly apelowaly o gre zbyt rzadko. Wiem, ze wy mimo wszystko troche czesciej, ale na rozegranie tej rundy byly az 33dni. Sam pisales mi, ze mieliscie w planach zagrac te najtrudniejsze spotkania na sam koniec, wiec rowniez daliscie ciala. Czy ty uwazasz, ze skoro wyrazaliscie wole rozegrania z nimi meczu przez ok. 10% calego czasu, ktory byl na rozegranie rundy, a oni tylko przez zalozmy 5%, to wy powinniscie otrzymac walkowera? Oba zespoly w sposob razacy nie przestrzegaly terminow. Walkower nie moze byc nagroda za to, ze ktoras z druzyn popelnila mniej przewinien. Jest to rowniez niesprawiedliwe w stosunku do zespolow, ktore graja regularnie i przestrzegaja ustalonych regul. Taki dla przykladu zespol Nike, jest niemalze kazdego dnia, ich postwa wobec Waszej jest nieporownywalnie lepsza. Swoje spotkania grali sumiennie. Przegrali z Realem, a rownie dobrze mogli nie grac i wowczas otrzymaliby walkowera. Nie mozecie byc nagradzani kosztem takich zespolow, bo jest to po prostu nie w porzadku wobec nich. Dlatego obustronny walkower jest w tej sytuacji najbardziej sprawiedliwym rozwiazanie. Macie az 5 dni na rozegranie tego meczu z Realem, wiec chyba obie ekipy zdolaja sie zebrac? To samo tyczy sie pozostalych zespolow, ktore maja zaleglosci.

A i jesli chodzi o spotkanie u Was, to juz kiedys pisalem, ze nie zagramy na Waszym boisku, bo po prostu u Was nie da sie rozegrac normalnego spotkania, co kazdy zespol, ktory mial okazje z Wami zagrac potwierdzi. Regulamin okresla, ze w takim przypadku, spotkanie nalezy rozegrac na neutralnym terenie. Jesli wszystko byloby u Lokiego ok, wowczas moglibysmy tam grac, ale za kazdym razem ping jest tam monstrualny i dodatkowo (co jest duzo bardziej uciazliwe) obraz klatkuje.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 18 kwie 2011, 17:41

Wracajac do meritum.
Juventus jest gotowy do zainaugurowania rundy rewanzowej. Czy ktorys z zespolow wyraza chec na gre, kolo godziny 23?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 18 kwie 2011, 17:48

To, że przegraliśmy dwa mecze nie ma żadnego znaczenia. Po prostu ciągła niemożność zebrania się do gry (tak naprawdę przez ponad miesiąc tylko kilka dni było takich, że nikt nie miał problemów) jest już męcząca. O jakimś trenowaniu przed sezonem tym bardziej nie było mowy. Efekty są proste. Mnie na przykład hax po tym wszystkim już nie bawi, tylko męczy i irytuje. Jak do tego dojdą walkowery to tym bardziej nie będzie się już chciało grać.

Awatar użytkownika
Loczki
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczki » 18 kwie 2011, 18:05

Ale arek, nie zapominaj ze Realu nie bylo przez pierwsze jakies 10 dni, bo Cru byl w US. Potem byly problemy z zebraniem sie i nagle mamy dzis zagrac mecz, bo jak nie to walkower obustronny? Jesli umawiamy sie na jakis konkretny termin i cala La Masia jest, a Real ma problem z zebraniem sie no to sorry.

Ja nie bede sobie robil planow pod Haxa, zeby potem sie dowiedziec, ze ktos nie moze wejsc bo mu siostra w tym przeszkadza. Bez urazy RF, no ale tak to wyglada.
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2011, 18:07 przez Loczki, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”