Ekstraklasa w sezonie 2008/2009 - Strona 4

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Kto mistrzem Polski 2008/2009?

Wisła Kraków
44
38%
Legia Warszawa
18
16%
Lech Poznań
37
32%
Groclin/Polonia Warszawa?
2
2%
Górnik Zabrze
3
3%
Ruch Chorzów
5
4%
GKS Bełchatów
0
Brak głosów
inny zespół
7
6%
Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2059
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 04 lip 2008, 14:08

cloner pisze:akbym słyszał Sadowskiego
Cloner coś Ty...
Przecież Zbychu mówi, że to są dyrdymały :lol2:
Co do ligi, ja nie wiem jak Znicz chcę grać w Ekstraklsie.Za pieniądze za Lewandowskiego opłacą stadion Legii ? No dobra.
A co z resztą ? Robią wyprzedaż i moim zdaniem będzie to czerwona latarnia.
Ja liczę, że dostaniemy w poniedziałek licencje na grę i zajmiemy miejsce Znicza.
Nie bierzcie tego, że mam coś do Znicza,ale takie jest moje zdanie, że nie podołają.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 04 lip 2008, 14:22

No chyba jednak coś masz. Chociaż poniekąd to rozumiem bo za wszelką cenę chcesz zobaczyć Polonię w Ekstraklasie. Skąd masz info na co pieniądze za Lewandowskiego zostaną przeznaczone? Skąd w ogóle wiesz za ile on został sprzedany? Skąd wiesz ile Legia chce za wynajęcie stadionu? Zresztą stadion jest chyba miasta a nie Legii. I jaka wyprzedaż? Odeszło ledwie kilku zawodników w tym spora część to powrót z wypożyczeń :!: Skąd wiesz ile mają pieniędzy na transfery i kogo chcą pozyskać? Otóż na żadne z powyższych pytań nie jesteś w stanie odpowiedzieć a sytuacja Polonii nie jest lepsza bo z Bytomia też kilku zawodników odeszło a jak informuje cloner wasza przyszłość jest zależna od kasy z OE więc jednak jesteś uprzedzony. I lepiej martw się o Polonię bo na dziś to Znicz jest bliżej Ekstraklasy a jeśli PZPN po raz n-ty się nie zbłaźni to Znicz w ekstraklasie grał będzie :]
EnJoy's pisze:takie jest moje zdanie, że nie podołają.
Nie bierz tego do siebie ale ile było głosów rok temu że Polonia to główny kandydat do spadku i od innych dzielą ją lata?

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 04 lip 2008, 15:23

Yukasz pisze:to Znicz w ekstraklasie grał będzie
Yukasz pisze:Jako że trudno nawet mi jest sobie wyobrazić ten klub w OE
Łukasz sam sobie zaprzeczasz.
Yukasz pisze:rozumiem bo za wszelką cenę chcesz zobaczyć Polonię w Ekstraklasie.
Za wszelką cenę chcę, żeby było uczciwie,merytorycznie i obiektywnie.
Yukasz pisze:Skąd masz info na co pieniądze za Lewandowskiego zostaną przeznaczone?
A jak zapłacą Legii (czy miastu, tak jak piszesz) za wynajęcie stadionu, chyba stołeczny klub nie jest fundacją ? Za friko Znicz nie dostanie stadionu.

Yukasz pisze:kąd w ogóle wiesz za ile on został sprzedany?
Łukasz, jesteś inteligentny i raczej wiesz, że najlepszego zawodnika II ligi nie sprzedaje się za "drobne".
Yukasz pisze:i kogo chcą pozyskać?
Zobacz swój post na pierwszej stronie.
Yukasz pisze:Otóż na żadne z powyższych pytań nie jesteś w stanie odpowiedzieć
No widzisz jakoś sobie dałem radę.

Moim zdaniem Znicz będzie miał ciężko podołać,chodzi mi tutaj o sprawy "poza sportowe", zresztą nie ukrywam, że My w pierwszym sezonie mieliśmy ogromne problemy z pieniędzmi, stadionem.
A to racja Znicz jest bliżej ekstrakalsy niż Polonia, ale zaczekajmy do poniedziałku, wtedy będę mądrzejszy.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 04 lip 2008, 17:59

EnJoy's pisze:Za wszelką cenę chcę, żeby było uczciwie,merytorycznie i obiektywnie.
W ten sposób Polonia awansowała do ekstraklasy w zeszłym sezonie.
Teraz utrzymanie się Polonii w lidze na pewno nie będzie uczciwe, merytorycznie zgodne z przepisami i obiektywnie sensowne. Inaczej - będzie takie tylko dla zaślepionych fanatyków, którzy Polonię widzą w ekstraklasie kosztem każdego, a jeśli Polonia spadnie, to gotowi są widzieć i w Wiśle kupione mistrzostwa, byle miejsce się w lidze znalazło.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 04 lip 2008, 18:26

Wilmore: wejdz sobie na stronę stowarzyszenia kibicow PB i poczytaj listy poparcia, ktore przysyłają kibicom różne osoby, moze to choc troche Ci umysł rozjaśni. Na razie piszesz setki postów, ale jeszcze zadnego z sensem nie znalazłem.
Teraz utrzymanie się Polonii w lidze na pewno nie będzie uczciwe, merytorycznie zgodne z przepisami i obiektywnie sensowne
Wg wiekszosci kibiców spadek Polonii bedzie nieuczciwy, nieobiektywny i bezsensowny. Bo dla kibiców (obojetnie jakiego klubu) najwazniejsza jest gra fair w piłkę nożna, a nie jakieś licencje i ustawianie ligi przy zielonym stoliku.

Moze nadejdą kiedys takie czasy, ze polska liga bedzie fair i nie bedą nami rządzic debilni decydenci.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 04 lip 2008, 19:48

cloner pisze:Wilmore: wejdz sobie na stronę stowarzyszenia kibicow PB i poczytaj listy poparcia, ktore przysyłają kibicom różne osoby, moze to choc troche Ci umysł rozjaśni. Na razie piszesz setki postów, ale jeszcze zadnego z sensem nie znalazłem.
Wilmore pisze:Inaczej - będzie takie tylko dla zaślepionych fanatyków
Uderz w stół...
cloner pisze: Moze nadejdą kiedys takie czasy, ze polska liga bedzie fair i nie bedą nami rządzic debilni decydenci.
No pewnie, debilne jest to, że wymaga się spełniania wymogów licencyjnych, dostosowywania się do poziomu ekstraklasy i pościgu za najlepszymi organizacyjnie klubami.
Co za idioci, jak oni śmią spuszczać Polonię do niższej ligi, skoro wcześniej wygraliśmi.
cloner pisze:a nie jakieś licencje
Ja rozumiem, że dla Ciebie Polonia mogłaby grać i na pastwisku, byleby jeszcze raz pokonała Lubin, ale całe szczęście jest jeszcze paru rozsądnych ludzi w PZPN, którzy od klubów wymagają czegoś więcej, niż fajnej ekipy piłkarskiej - licencje są tak samo ważnym warunkiem, który trzeba spełnić, by grać w ekstraklasie, jak dobry poziom piłkarski.
Polonia spełnia tylko jeden? To niech wraca do I ligi.
Tu nie ma miejsca na dyskusje. Przez lata polska piłka nożna coraz szybciej się staczała właśnie przez takich, jak Ty, którzy uważali, że skoro jest pierwsza liga, to trzeba łożyć tylko na piłkarzy, żeby się w niej utrzymać.
Uprzedzając kolejny - znając Cię nieubłagany - bełkot na temat tego, że jestem esbecką szmatą i członkiem układu, fanatykiem Wisły, etc. - napiszę na koniec, że tak samo reagowałbym w kontekście Wisły, AC Milan, Legii Warszawa czy GKS Katowice.

Kaczormistrz
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaczormistrz » 04 lip 2008, 19:55

Cloner piszesz ze nie podoba Ci sie ustawianie ligi przy zielonym stoliku a chcialbym Ci przypomniec ze Polonia tez awansowala do najwyzej klasy rozgrywkowej przy zielony stoliku...

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 04 lip 2008, 22:31

chcialbym Ci przypomniec ze Polonia tez awansowala do najwyzej klasy rozgrywkowej przy zielony stoliku...
Polonia awansowała, ponieważ w zeszlym sezonie za zdegradowane były az 4 druzyny. Myśmy zajęli 3 miejsce w II lidze i teoretycznie powinniśmy grać baraże, ale wg przepisów w przypadku degradacji wiekszej ilosci druzyn, baraże są anulowane i automatyczny awans uzyskują kolejne druzyny.

Wilmorowi odpisywac nie bede, bo on dalej sądzi, ze papierki i licencje są wazniejsze od futbolu.

Kaczormistrz
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaczormistrz » 04 lip 2008, 22:37

no rozumiem Cie Cloner ale to 'wg przepisow' to nie oznacza tak samo jak zielony stolik?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 04 lip 2008, 22:41

Kaczormistrz pisze:no rozumiem Cie Cloner ale to 'wg przepisow' to nie oznacza tak samo jak zielony stolik?
No wg mnie degradacja za brak licencji z niewyjasnionych powodów, to cos innego, anizeli degradacja za udowodnioną korupcję. Ale jak widać, są ludzie ktorzy wrzucają wszystko do jednego worka. I później mamy w Polsce, to co mamy.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 05 lip 2008, 1:04

cloner pisze:No wg mnie degradacja za brak licencji z niewyjasnionych powodów,
- Polonia nie wypełniła kryteriów finansowych - niekorzystna sytuacja majątkowa, finansowa i gospodarcza oraz ujemny kapitał własny powoduje zagrożenie kontynuowania działalności klubu - stwierdziła Komisja Odwoławcza ds. Licencji PZPN i nie dopuściła klubu z Bytomia do gry w ekstraklasie. Dla Polonii oznacza to przesunięcie na ostatnie miejsce w tabeli i spadek do drugiej ligi.
Jak Polonia przegrywa mecz, to zapewne jesteś pierwszy w kolejce by stwierdzić, że to wina wszystkich, tylko nie Polonii, a tak w ogóle to sędzia kalosz, leśne dziadki do lasu i Balcerowicz musi odejść.
Daj se pan spokój. Gdyby Polonia była faktycznie zrzucana do 1 ligi za nic, to byłbym pierwszym zdenerwowanym. Ale Polonia nie spełniła bardzo ważnego kryterium - finansowego. Trzeba się przyzwyczaić do tego, że ekstraklasa jest dla tych klubów, które mają pieniądze i potrafią je sensownie wykorzystać, a także przygotować odpowiednią infrastrukturę.
Polonia miała pieniądze i zbyt dużo do zrobienia, by zdążyć. Nie spełnia warunków gry w pierwszej lidze - nie gra w pierwszej lidze.
Jak za rok Korona nie awansuje, a będzie spełniać warunki licencyjne, to też będziesz się drzeć, że należy im się gra, bo przecież mają odpowiednie warunki, tylko byli trochę słabsi na boisku?
A tak to wygląda - spełnienie wymogu licencyjnego jest tak samo ważne, jak spełnienie kryterium sportowego. Prosty przykład - na konferencję naukową nie wpuszczą Cię, jeśli przyjdziesz w dresie, choćbyś nie wiem jak wiele wiedział i jak bardzo ciekawie byś przemawiał.
Polonia Bytom nadal chce być w ekstraklasie w dresie, więc - na szczęście - w ekstraklasie jej nie ma.
Bo - jeśli - Bytom się utrzyma, to będzie zachęta dla innych klubów, by nie spełniać licencji, bo Polonia przecież się utrzymała mimo katastrofalnego zaplecza. Kiedyś musi się skończyć spoglądanie z przymrużeniem oka na licencje.
cloner pisze:Wilmorowi odpisywac nie bede, bo on dalej sądzi, ze papierki i licencje są wazniejsze od futbolu.
Naucz się czytać ze zrozumieniem! Pół roku nawoływań o to to naprawdę wystarczająco wiele, byś zaczął uczyć się wyciągać wnioski ze słowa pisanego. Ja rozumiem, że to ciężkie, ale się przydaje:
Wilmore pisze:le całe szczęście jest jeszcze paru rozsądnych ludzi w PZPN, którzy od klubów wymagają czegoś więcej, niż fajnej ekipy piłkarskiej - licencje są tak samo ważnym warunkiem, który trzeba spełnić, by grać w ekstraklasie, jak dobry poziom piłkarski.
Które słowo z pogrubionych jest dla Ciebie zbyt skomplikowane?

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 05 lip 2008, 2:18

Moim zdaniem Znicz będzie grał a drugą drużyną , która zagra w nowym sezonie będzie ta , która ma większe plecy w pzpn albo delegata na walny zjazd reprezentującego region a ta sytuacja wskazuje chyba na to , że w OE grać będzie Białystok .
Patrząc na strone sportowa , życzyłbym sobie Polonii Bytom w OE , ponieważ prezentowała sie dużo lepiej aniżeli Jagiellonia .

A co do tych licencji to w zeszłym roku chyba Ruch nie dostał na początku a potem wszystko się wyjaśniło .

Pozdro :)

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 05 lip 2008, 10:54

Wilmore pisze:pełnienie wymogu licencyjnego jest tak samo ważne, jak spełnienie kryterium sportowego.
No dla Ciebie ważniejsze jest to pierwsze.To u Ciebie liga się kończy na oszacowaniu budżetu i na terminie przyznania licencji, wtedy już bez problemu możesz przyznać Mistrza Polski.
Wilmore pisze:Trzeba się przyzwyczaić do tego, że ekstraklasa jest dla tych klubów, które mają pieniądze

To liga powinna mieć 6 zespołów : Wisła, Groclin, Legia, i wzory do naśladowania - Korona, KGHM czy Arka.

Wilmore - przykład prawdziwego kibica.Chłopak woli siedzieć pod dachem na krzesełku i żeby pieniądze kopały piłkę.

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 05 lip 2008, 11:14

A ja sie zgadzam z Wilmore(Wilmorem?). Chcemy w Polsce profesjonalna pilke? skonczmy z licencjami przynzawanymi warunkowo, graniem na wyjazdach(tyczy sie to takze Piasta, ktoremu kibicuje). Albo spelniasz warunki albo nie. czarne albo biale. Cala ta jazda z PB ma tylu przeciwnikow bo kazdy widzial, ze Polonia chwytala sie kazdej deski ratunku, pzpn zajmowal sie jej sprawa kilkakrotnie, uefa umyla rece, a Polonia dalej szuka sposobu. Nie przekonuje mnie argument ze zus sie spoznial z papierami, czasu bylo sporo, do tego ten argument pojawil sie w miesiac po negatywnym rozpatrzeniu wniosku licencyjnego.
EnJoy's pisze:Chłopak woli siedzieć pod dachem na krzesełku i żeby pieniądze kopały piłkę.

Ja wlasnie chcialbym zeby kazdy kibic siedzial w Polsce pod nowoczesnym dachem i ogladal wiecej pieniedzy na boisku, moze wtedy udaloby sie zaistniec w Europie.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 05 lip 2008, 11:26

Jak Polonia przegrywa mecz, to zapewne jesteś pierwszy w kolejce by stwierdzić, że to wina wszystkich, tylko nie Polonii, a tak w ogóle to sędzia kalosz, leśne dziadki do lasu i Balcerowicz musi odejść.
Jesli przegrywa mecz po bledzie sedziego, jak w meczu z Koroną, to wine zrzucam na sedziego. Jesli przegrywa bo była slabsza, to przyjmuje to, bo jestem kibic, jestem na dobre i na złe, nie tak jak Ty. A co do Balcerowicza, to jestem jego zwolennikiem :lol:
Ale Polonia nie spełniła bardzo ważnego kryterium - finansowego
Widze, ze czytanie ze zrozumieniem dość mocno u Ciebie kuleje. Ile razy mam wklejac informacje, ze powodem nie zlozenia bilansu finansowego byla opieszalosc panstwowej instytucji, jaka jest ZUS. Może kiedys to zrozumiesz.
Prosty przykład - na konferencję naukową nie wpuszczą Cię, jeśli przyjdziesz w dresie, choćbyś nie wiem jak wiele wiedział i jak bardzo ciekawie byś przemawiał.
Moze w dresie i nie, ale w garniaku z second-handu już tak.

Coś mi sie wydaje, ze wielu bardzo boli, ze Polonia bez pieniedzy, potrafiła wygrac samą ambicją, wolą walki, BYTOMSKIM CHARAKTEREM, z zespołami bogatszymi. Ale to Wasz problem.

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”