Ekstraklasa w sezonie 2008/2009 - Strona 5

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Kto mistrzem Polski 2008/2009?

Wisła Kraków
44
38%
Legia Warszawa
18
16%
Lech Poznań
37
32%
Groclin/Polonia Warszawa?
2
2%
Górnik Zabrze
3
3%
Ruch Chorzów
5
4%
GKS Bełchatów
0
Brak głosów
inny zespół
7
6%
Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2059
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 05 lip 2008, 11:27

peepe pisze:Cala ta jazda z PB ma tylu przeciwnikow bo kazdy widzial, ze Polonia chwytala sie kazdej deski ratunku, pzpn zajmowal sie jej sprawa kilkakrotnie, uefa umyla rece, a Polonia dalej szuka sposobu.
Ok my szukamy sposobu, to powiedz mi co robi Widzew, KGHM czy teraz Korona ? To Ci nie przeszkadza ? Ciągłe odwołania, Trybunały, Sądy, Pan Bóg...Moim zdaniem to powinno Ci przeszkadzać.Mnie osobiście to przeszkadza, bo przez to są problemy w lidze, a działaczom nie chodzi już o przywrócenie drużyny do Ekstraklasy (bo doskonale wiedzą, że są winni),ale o to żeby utrudnić życie innym.Kolega Wilmore jednak woli oglądać spektakle teatralne,ale co tam ważne, że są pieniądze, krzesełko i dach.

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 05 lip 2008, 11:33

Napisalem wczesniej ze albo tak albo nie. albo spelniasz warunki albo nie. dla kazdej druzyny. to co robi Widzew to juz calkiem inna bajka. Doskonale rozumiem ze Polonia poszla szlakiem Ruchu i szuka furtki skoro przpn zostawia taka mozliwosc. bo to pzpn i jego funkcjonowanie generuja taki chaos w polskiej pilce.
Czasem sie zastanawiam co by bylo gdyby kibice wszystkich polskich druzyn zajechali na miodowa i rozgonili ten caly syf. i choc nie preferuje przemocy przy rozwiazywaniu problemow, to mysle ze mogloby byc ciekawie

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 05 lip 2008, 12:59

EnJoy's pisze:Kolega Wilmore jednak woli oglądać spektakle teatralne,ale co tam ważne, że są pieniądze, krzesełko i dach.
Krótko, bo jak zwykle - czego się po Martwicy Mózgu - należy spodziewać plujecie na mnie żółcią, zamiast rzeczowej dyskusji, a barwy Polonii przesłaniają Wam rzeczywistość na tyle mocno, że już nawet z czytaniem macie problemy. Ale to mnie nie dziwi, to nie pierwsza taka kompromitacja z Waszej strony. - Polonia nie spełnia wymogów = Polonia spada. Jak napisał peepe - czarne albo białe. Wcale się Polonia nie zaprezentowała sportowo tak wspaniale, nie zajęła tak wysokich pozycji w lidze, by teraz odwoływać się do tego, że grała świetnie - w moich oczach zajęła swoje miejsce dlatego, że byli słabsi, a nie dlatego, że była dobra. Ale zajęła i chwała im za to. Jednak skoro nadal w Bytomiu jest piłkarska Afryka, to znaczy, że nie zasługują na grę w pierwszej lidze - i nie przemawia do mnie kamuflowanie rzeczywistych wad poprzez jakiś bełkot o ZUS.
Nie spełnili wymogów - spadają. Za rok Piast nie spełni? Niech też spada. Będzie wreszcie motywacja dla wszystkich, by zacząć dbać bardziej o infrastrukturę.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 05 lip 2008, 13:04

Gdy czytam twoje bzdury to az same wulgaryzmy mi sie pchają na język, ale nie chce 'wp' dostac.
Nie spełnili wymogów - spadają
A nie spelnilismy poniewaz instytucja panstwowa ZUS nie potrafila okreslic ile długu klub ma wobec niej, az w koncu wyslali po kilku miesiacach pismo, ze dług nie istnieje.
Będzie wreszcie motywacja dla wszystkich, by zacząć dbać bardziej o infrastrukturę.
Tylko, ze o infrastrukturę dba miasto, a nie klub, a to jest juz wiekszy problem, dlatego pzpn z reguły idzie na ręke klubom.

No i w Bytomiu nie ma pilkarskiej Afryki, wszyscy sa biali i trzymamy sie zdrowo. No i w najblizszym sezonie znowu wygramy kilka/nascie spotkan z bogatszymi klubami. Poczekaj, a sie przekonasz.

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 05 lip 2008, 13:23

EnJoy's pisze: Wilmore napisał:
Trzeba się przyzwyczaić do tego, że ekstraklasa jest dla tych klubów, które mają pieniądze

To liga powinna mieć 6 zespołów : Wisła, Groclin, Legia, i wzory do naśladowania - Korona, KGHM czy Arka.

EnJoy's Pisząc groclin masz na myśli Polonię W-wa , a lech gdzie , nie ma kasy , czy może jest źle zorganizowany. Jeśli to pierwsze to dlaczego na razie wydaje najwiecej na transfery , natomiast jeśli pijesz do strony organizacyjnej , to skąd nagrody dla najlepiej zorganizowanego marketingowo klubu sportowego w polsce . Wytłumacz mi swoje wynurzenie :)

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 05 lip 2008, 14:41

Killerbean pisze:a lech gdzie
Ahh...to był tylko przykład, nie myślałem tutaj o drużynach tylko wymieniłem te, które przyszły mi szybko do głowy( oczywiście te, które mają dużo kasy bo to dla Wilmore jest naj).

Wilmore pisze:Wcale się Polonia nie zaprezentowała sportowo tak wspaniale, nie zajęła tak wysokich pozycji w lidze, by teraz odwoływać się do tego, że grała świetnie - w moich oczach zajęła swoje miejsce dlatego, że byli słabsi, a nie dlatego, że była dobra.
No ja myślę podobnie.Jak mogliśmy wygrać mecz z BOT-em czy KGHM ? Wilmore przepraszamy.
Skonsultuj się ze swoimi prawnikami i zaskarż w sądzie Polonię za to że wygraliśmy z drużyną, która ma więcej kasy.
Byliśmy gorsi od Sosnowca, Widzewa, Jagi, byliśmy najgorsi.
Wilmore pisze:Jednak skoro nadal w Bytomiu jest piłkarska Afryka
Za to u Ciebie jest Europa bo handlują meczami na potęgę.
Dlaczego nie chcesz się przyznać komu kibicujesz ? W rubryce "skąd" masz napisane coś głupiego bo jeżeli wiesz to wartości logicznej pytania nie ocenisz.Przyznaj się że jesteś z Lubina, Kielc czy Białegostoku i, że jesteś rozgoryczony działaniami działaczy.
Wilmore pisze:Krótko, bo jak zwykle - czego się po Martwicy Mózgu
Udowadniasz swoją płytką inteligencję.Nie potrafisz faktycznymi argumentami udowodnić swojej racji tylko rzucając obelgami.
Tylko pogratulować.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 05 lip 2008, 14:48

EnJoy's pisze:Dlaczego nie chcesz się przyznać komu kibicujesz ?
AC Milan, Wisła Kraków, Rozwój Katowice - rodzinne miasto.
W tej kolejności.
BOT, Jagiellonie, Koronę mam tak samo głęboko gdzieś, jak Omonię Nikozja. Interesuje mnie tylko to, by żadna ekipa w lidze nie grała, jeśli ma zarzuty o korupcję lub nie spełnia wymogów licencyjnych.
EnJoy's pisze: Udowadniasz swoją płytką inteligencję.Nie potrafisz faktycznymi argumentami udowodnić swojej racji tylko rzucając obelgami.
Tylko pogratulować.
Co mówi ktoś, kto główną i jedyną linię ataku opiera na tym, że rzuca moim miejscem zamieszkania po całym kraju, za każdym razem trafiając jeszcze zabawniej.
Na litość - Polonia nie spełnia wymogów licencyjnych. Za nic jej nie spuścili do niższej ligi. Nie spełnia? To nie przywracać jej do ekstraklasy. I choć do Sadowskiego mam taki sam stosunek, jak cloner, to mam nadzieję, że będzie chociaż konsekwentny.
EnJoy's pisze:( oczywiście te, które mają dużo kasy bo to dla Wilmore jest naj).
Widzę, że problemy z czytaniem ma większość kibiców Polonii. To tłumaczy chuligańskie zachowania. :lol: Już wcześniej to wyśmiałem, ale trzymaj się tego, już jakiś czas temu w swoich hasłach przekroczyłeś granicę absurdu.
Wymóg licencyjny jest tak samo istotny, jak wymóg piłkarski - tak to wygląda w rzeczywistości. Jak dotąd nie były problemy z licencjami odpowiednio karane, mam nadzieję, że teraz będą - bo coś trzeba zrobić z tym, że pod względem infrastruktury Polonii bliżej jest do Konga, niż do Krakowa. :roll:

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 05 lip 2008, 15:04

Wilmore pisze:Co mówi ktoś, kto główną i jedyną linię ataku opiera na tym,
Nie wiem gdzie widzisz jakiś atak.
Wilmore pisze:BOT, Jagiellonie, Koronę mam tak samo głęboko gdzieś
Jakoś tego nie widać, ponieważ dla Ciebie liczy się tylko to ile Klub ma w kasie, a nie jak gra na boisku.I proszę, nie zaprzeczaj już.Nie tolerujesz żadnego (nie wiem jak to nazwać) urozmaicenia.Masz pretensje, że wygraliśmy z drużynami , które mają więcej pieniędzy, lepszy stadion i (może)zawodników.Wydaje mi się,że ze złości napisałeś, że graliśmy najgorzej w lidze, ale nie będę tego komentować.
Wilmore pisze:Polonii bliżej jest do Konga, niż do Krakowa.
Może nam dalej do Krakowa, ale cóż nie każdy ma zaszczyć mieć za sponsora Telefonikę.
Wilmore pisze:Rozwój Katowice - rodzinne miasto.
I tutaj jest mi najbardziej przykro.Jesteś ze Śląska i powinieneś znać realia i problemy Śląskich drużyn, ale widocznie zapomniałeś już oślepiony blaskiem pieniędzy Cupiała.Twierdzę, że u Ciebie wszystko kręci się wokół spraw materialnych.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 05 lip 2008, 15:07

Wilmore: dlaczego nie potrafisz sie w zaden sposób ustosunkowac do wiadomosci o opieszalosci ZUS'u, czyzbys w sposób wybiorczy ripostował?
Rozwój Katowice
To oni mają w ogóle kibiców? Poza tym ich "stadion" przypomina boiska A-klasowe.

PS: Wilmore, wiesz gdzie telefonika ma siedzibe? No to sie dowiedz :lol: 8)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 05 lip 2008, 15:21

EnJoy's pisze: Jakoś tego nie widać, ponieważ dla Ciebie liczy się tylko to ile Klub ma w kasie, a nie jak gra na boisku.
Gdzie ja to napisałem?
EnJoy's pisze:Nie tolerujesz żadnego (nie wiem jak to nazwać) urozmaicenia.
Gdzie ja to napisałem?
EnJoy's pisze:Masz pretensje, że wygraliśmy z drużynami , które mają więcej pieniędzy, lepszy stadion i (może)zawodników.
Gdzie ja to napisałem?
EnJoy's pisze:Wydaje mi się,że ze złości napisałeś, że graliśmy najgorzej w lidze, ale nie będę tego komentować.
Gdzie ja to napisałem?
EnJoy's pisze:Twierdzę, że u Ciebie wszystko kręci się wokół spraw materialnych.
A ja twierdzę, że jesteś zielony, masz czułki na głowie i mówisz suahili.
Nie?
Nie?
EnJoy's pisze:proszę, nie zaprzeczaj już.
Tak właśnie wygląda rozmowa między nami. Ty sobie rzucasz absurd, ja Ci odpowiadam, że tak nie jest, a Ty starasz się potwierdzić jakieś zabawne przypuszczenia za pomocą coraz głupszych przypuszczeń.
clonera nie ma co nawet komentować. To przecież cloner.

Dopóki mi nie podasz konkretnie, gdzie napisałem to, co powyżej mi zarzuciłeś, to nie mamy o czym rozmawiać - pół roku bełkotu clonera zdążyło mnie zniechęcić do dyskusji z kibicami Polonii. Tymczasem znikam na trening i będę wieczorem - mam nadzieję, że przynajmniej z Twojej strony przeczytam coś ponad zarzuty a'la zielone czułki i suahili.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 05 lip 2008, 15:27

mam nadzieję, że przynajmniej z Twojej strony przeczytam coś ponad zarzuty a'la zielone czułki i suahili.
Bo z Twojej strony próżno szukać czegos ponad ten poziom, niestety.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 05 lip 2008, 15:38

1.
Wilmore pisze:trzeba się przyzwyczaić do tego, że ekstraklasa jest dla tych klubów, które mają pieniądze
:lol: Nie wymaga komentarza.
2.Patrz punkt pierwszy.
3.
Wilmore pisze:Wcale się Polonia nie zaprezentowała sportowo tak wspaniale, nie zajęła tak wysokich pozycji w lidze, by teraz odwoływać się do tego, że grała świetnie - w moich oczach zajęła swoje miejsce dlatego, że byli słabsi,
4.Łaczę z punktem 3.

Wilmore pisze:A ja twierdzę, że jesteś zielony, masz czułki na głowie i mówisz suahili.
Nie staram się tego udowadniać za wszelką cenę na publicznym forum :lol: w przeciwieństwie do Ciebie.
Wilmore pisze:Dopóki mi nie podasz konkretnie
Podawałem konkretnie w moich poprzednich wypowiedziach i nie mam zamiaru pisać raz następny.Myślę, że skończę już z Tobą polemizować ponieważ Ty masz swoje rację, i ja je mam i raczej nigdy nie dojdziemy do consensusu.Bez odbioru.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 05 lip 2008, 21:47

EnJoy's pisze: Podawałem konkretnie w moich poprzednich wypowiedziach i nie mam zamiaru pisać raz następny.Myślę, że skończę już z Tobą polemizować ponieważ Ty masz swoje rację, i ja je mam i raczej nigdy nie dojdziemy do consensusu.Bez odbioru.
To czas coś Ci wyjaśnić. Ostatni raz, bo widzę, że do Ciebie niewiele dociera.
Ekstraklasa jest dla klubów, które mają pieniądze - Polonia może i się utrzyma w niej, jeśli tylko zainwestuje je odpowiednio. Na razie wiele zostało do zrobienia i trzeba mieć nadzieję, że dzięki ubiegłemu sezonowi zyskacie więcej darczyńców, niż dotychczas i zaczniecie doganiać futbolową Euro... yyy, Polskę. Step by step. :lol:
Wymóg licencyjny jest tak samo ważny, jak poziom sportowy - przynajmniej w teorii. Chciałbym, żeby teraz wreszcie ktoś zaczął ten wymóg stosować - współczuję, że padło akurat na Polonię, ale tak samo bym reagował, gdyby padło na Wisłę czy Milan.
Nadal mi nie napisałeś, czemu nie toleruję urozmaicenia - :lol: Jeśli na bankiecie pojawi się żebrak, to zarzucisz ochroniarzom, że go wyrzucają na bruk? Bo też nie tolerują urozmaicenia? Wybacz ostry przykład, ale tak jest. Po prostu.
Nigdzie nie napisałem, że graliście najgorzej - po prostu jestem prawie pewien, że w silniejszej ekstraklasie, bez półproduktów (w tym roku) jak Widzew czy ŁKS, czy wiosenna Jagiellonia (nie mam nic do tych ekip, po prostu grały strasznie słabo) to Polonia byłaby czerwoną latarnią, bo wcale nie prezentowała wspaniałego futbolu, jaki starają się mi wcisnąć śląskie media od miesięcy. Chwała jednak Polonii za charakter, jaki pokazała choćby w meczach z Bełchatowem - tak też trzeba umieć grać.
Ale wiesz, ambitną ekipę juniorów ma Sparta Katowice - może ich też wciśniemy do ekstraklasy? Przecież mają charakter!
EnJoy's pisze: Podawałem konkretnie w moich poprzednich wypowiedziach i nie mam zamiaru pisać raz następny.
Nigdzie nie potwierdziłeś swoich tez, bo nie miałeś jak ich udowodnić - nigdzie nie napisałem tego, co usiłowałeś mi wmówić, więc nie mogłeś udowodnić tezy opartej na niewypowiedzianych słowach. Z żalem stwierdzam, że sięgnąłeś poziomu clonera, co zasługuje na tylko jeden komentarz - [*]. Miałem nadzieję, że choć z Tobą da się dyskutować, ale to nie jest możliwe, jeśli Ty bierzesz moje odpowiedzi za wszystko to, czym one nie są i dostosowujesz rzeczywistość do tego, co Ci pasuje. W ten sposób dogadasz się tylko z innymi fanatykami, którzy rzeczywistość widzą w niebiesko-czerwonych barwach. Żal.
EoT

Yukasz - na jakich warunkach Znicz Pruszków otrzymał licencję na grę w ekstraklasie? Jeśli w ogóle? Warunkowa licencja roczna?

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 05 lip 2008, 22:58

Wilmore pisze:Yukasz - na jakich warunkach Znicz Pruszków otrzymał licencję na grę w ekstraklasie? Jeśli w ogóle? Warunkowa licencja roczna?
Znicz nie otrzymal licencji na gre w ekstraklasie bo niby jakim cudem :> dopiero kilka dni temu dostal zielone swiatlo na kompletowanie dokumentow, ma czas do 15 czy 16 i wtedy bedzie rozpatrzona, jak narazie dostal jako jeden z pierwszych normalna licencje na 1lige
Najpewniej dostanie normalna a jesli nawet nie to na jesien bedzie juz spelniac wszelkie warunki :arrow:
czeher pisze:dlaczego nie powinien, wg mnie Znicz jest w duzo lepszej sytuacji niz wy w ubieglym czy nawet w tym roku, nie wpsominajac LKSu
czeher pisze:
po mojemu w Pruszkowie docelowo, w czasie instalacji murawy na legii

http://stadiony.net/news.php?n=1456
http://stadiony.net/news.php?n=1498

http://stadiony.net/stadium.php?s=681
zle to raczej nie wyglada

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 05 lip 2008, 23:13

czeher pisze: Znicz nie otrzymal licencji na gre w ekstraklasie bo niby jakim cudem Łypiący
Umknęło mi, bo nie było mnie dłuuuugo w świecie żywych i na dobrą sprawę nie wiedziałem, co i jak w ekstraklasie. A dziś mnie zastanowiło, co będzie ze Zniczem, bo nie wiedziałem, ile czasu minęło od przyznania im miejsca w 1 lidze i nie wiedziałem, co z ich licencją.
czeher pisze:Najpewniej dostanie normalna a jesli nawet nie to na jesien bedzie juz spelniac wszelkie warunki Arrow
Czyli nie będzie już problemów z ich klatką dla gości? Pytam z ciekawości, bo słyszałem, że pod względem stadionu Znicz nie wygląda za różowo, a teraz skoro ma grać w ekstraklasie zaczął mnie ten temat interesować.

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”