Szkoleniowcy angielskich zespołów (zbiorczy) - Strona 5

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 15 lip 2005, 23:50

Sezon prawdy dla Alexa.Brak sukcesów, jak dla mnie powinien się równać ze zmianą warty na OT.Pożegnał bym starych dobrych wychowanków, no niestety, ale będzie widać, że ten skład jest już do odstrzału.Także zobaczymy co pokaże Rafa i Arsene.Beniteza poratowała LM, bo w Premiership raczej nie uzyskał u włodarzy akceptacji.Mourinho jak zwykle będzie showmanem, ale będzie chyba skazany na sukces.

pilka
Ja tu tylko nabijam

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pilka » 31 gru 2005, 12:03

Moim zdaniem Stuart Pearce. Po wyrzuceniu Kevina Keegana awansował z asystenta do menedzera i zmienił klub nie do poznania a na dodatek dla niego samego jak i dla Manchester City dwie nagrody miesiąca jako najleszego Menedzera to duże osiągniecię.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 09 lut 2006, 19:56

Ja może wymienię po kolei:

1. Jose Mourinho- za jego podejście do zespołu i przedmeczowe "gierki". Co prawda bardzo dużo zawdzięcza kasie Abramowicza, ale swoje też potrafi.
2.Arsene Wenger- bardzo dobry trener, dobra taktyka, ogólnie dobry :P Tylko te jego "nastoletnie transfery"... :roll:
3.Sir Alex Ferguson- za całokształt, bo za teraźniejszość to raczej ocena za dobra by nie była :P

IMHO to jest wielka trójca angielskich szkoleniowców. Widziałem że niektórzy dawali do tej listy jeszcze Rafe Beniteza- co prawda bardzo dobry trner, doskonale trenuje zespołem. Ale ma jedną baaardzo dużą wadę- swój notesik, który powstrzymuje bardzo dobrych graczy (czyt. Cisse) od gry w pierwszym zespole.

Awatar użytkownika
Nassem
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nassem » 20 lut 2006, 19:58

2.Arsene Wenger- bardzo dobry trener, dobra taktyka, ogólnie dobry Razz Tylko te jego "nastoletnie transfery"... Rolling Eyes

Własnie co te transfery dają ? nakupował młodzików z którymi teraz o sukcesy bedzie bardzo trudno. To czy okażą sie trafne bedzie wiadomo za kilka lat bo jak narazie próz Fabregasa to raczej same niewypały. Reyes zakupiony za grubą kasiore niczym specjalnym sie nie wyróznia. Flamini gra "kaszane" itp. Duzymi pieniędzmi to mozna powiedziec że Wenger nie potrafi sie bawic bo wieksze transfery takze zbytnio sie nie sprawdzają.

johndoe1958
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Kontakt:

Business Help

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johndoe1958 » 07 kwie 2006, 18:32

I am newbie and asking for advice. I applied as recruiter manager at JobQueen, they promise to pay $87,000.00/year. I would like to know how can I get quality sales reps in China. So if you want to help me out please contact me direct at my email: kimwongshu@yahoo.com

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 07 kwie 2006, 18:51

Jak dla mnie to wygląda tak:

1. Arsene Wenger - za to że stawia na młodych piłkarzy i potrafi zrobić z nich światowej klasy zawodników

2. Alex Ferguson - ogólnie za wszystko co zrobił w MU

3. Mourinho - nie lubie go, ale trenerem jest świetnym.

Awatar użytkownika
Meczetinio
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Meczetinio » 21 lis 2006, 18:02

Nassem pisze:
2.Arsene Wenger- bardzo dobry trener, dobra taktyka, ogólnie dobry Razz Tylko te jego "nastoletnie transfery"... Rolling Eyes

Własnie co te transfery dają ? nakupował młodzików z którymi teraz o sukcesy bedzie bardzo trudno. To czy okażą sie trafne bedzie wiadomo za kilka lat bo jak narazie próz Fabregasa to raczej same niewypały. Reyes zakupiony za grubą kasiore niczym specjalnym sie nie wyróznia. Flamini gra "kaszane" itp. Duzymi pieniędzmi to mozna powiedziec że Wenger nie potrafi sie bawic bo wieksze transfery takze zbytnio sie nie sprawdzają.
popieram dla mnie 1Ferguson 2Mourinho 3Wenger

Paszti
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paszti » 21 lis 2006, 18:31

Nassem pisze:

A najlepsze jest to, że 70% tych młodzików w okolicach 18-19 lat zostaje wypożyczonych np. do 1 ligi gdzie rgają w pierwszym skłądzie. Zaczyna im się to podobać i juz nie chcą do nas wracać bo po co mają się kisić w rezerwach i wieczinie czekac na swoja szanse jak tam mają pierwszy skład (albo przynajmniej są niego baaaardzo blisko) I tak się kręci w kółko... Jedyny który to wszstko niesamowicie długo wytrzymał to Aliadiere.. 24 lata i ciągle pasuje mu gra w rezerwach (chcoiaż ostatnio byly plotki (pewnie prawdziwe) ze chce grać gdzie indziej no ale tak to jest jak sie nakupuje w uj młodych to potem samemu sie nie wie co z tym robic..)

Oczywiście, pare w ostatnich latach mu się udało jak np. Cesc, Clichy, Senderos czy wychowanek Cole ale to jest zaledwie malusieńki procent z tych którzy do nas przybyli (under 18)

Ehh rozpisałem sie ale chyba nei na temat ;p

kyloloko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kyloloko » 25 mar 2007, 10:34

Co te transfery dają ?? Wezme choćby przypadek Anelki ściągnięty za 800 tys euro sprzedany na Santiago Bernabeu za 30 mln euro. Fabregas nie odejdzie za wcześnie z Emirates Stadium ale i tak Real chce wyłożyć za niegoprawie 50 mln euro. Za pare sezonów jak odejdzie Gilberto, Henry, Ljungberg, Gallas mamy zawodników Denilson, Diaby, Walcott, Djourou, Bedtner, Clichy. Kolega wyżej napisałem ze poza Fabregasem reszta to nie wypały...

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 25 mar 2007, 10:55

Nassem pisze:Duzymi pieniędzmi to mozna powiedziec że Wenger nie potrafi sie bawic bo wieksze transfery takze zbytnio sie nie sprawdzają.

No faktycznie same niewypały:

Hleb (15 milionów) - słabiutki piłkarz, nie potrafi podać, nie potrafi strzelić
Adebayor (10 milionów) - prawie jak napastnik i do tego gangster :roll:
Walcott (lekko ponad 7 milionów) - jeden z większych talentów w angielskiej piłce, ale świetlana przyszłość zapewne go nie czeka
Rosicky (10 milionów) - grał w Bundeslidze, więc czego on może szukać na Wyspach. Kolejna wtopa Wengera :?
van Persie (tylko 4,5 miliona) - faktycznie piłkarz, który tak mało kosztował nie może być gwiazdą światowego formatu :roll:

Wymieniać dalej. Jak więc widzisz Wenger jakoś się na tej piłce troszkę zna i wie kogo i za ile kupić. O młodzież w Londynie też się nie obawiaj, w swoim czasie będzie z niej pociecha.

Awatar użytkownika
pablisso
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Re: Szkoleniowcy angielskich zespołów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pablisso » 29 wrz 2008, 22:25

ciekawi mnie jedna kwestia, która być może była poruszana, lub gdzieś mi się zaplątała. otóż wiele się mówi o tygodniówkach piłkarzy, a ile dostają trenerzy? jak wielka jest różnica, czy w ogóle jest? bo nawet czytając o zatrudnieniach nowych trenerów (np. Scolari) jakoś nigdzie nie trafiłem na wzmiankach o zarobkach. jak to się prezentuje?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 wrz 2008, 23:29

http://www.pilka.pl/moyes-sprawa-z-kont ... -na-wyniki

tak jak tutaj, można się opierać na informacjach z mediów, ale chyba żaden klub nie podaje dokładnie zarobków.

Awatar użytkownika
pablisso
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pablisso » 30 wrz 2008, 23:14

no ale ważne jest jakieś ogólne pojęcie- dzięki ;)

a mówiąc "żaden" miałeś też na myśli kluby z innych lig? bo ciekawi mnie też sytuacja w innych państwach..

tores916
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tores916 » 26 cze 2011, 18:22

Arsene Wenger

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 26 cze 2011, 18:26

tores916 pisze:Arsene Wenger
co masz na myśli?

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”