Moderatorzy - ocena pracy - Strona 44

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Jak oceniasz naszą prac? na forum ?

Wzorowa
15
6%
Bardzo dobra
32
13%
Dobra
42
17%
Średnia
40
16%
Słaba
19
8%
Bardzo słaba
14
6%
Tragiczna
82
34%
Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 16 lip 2006, 18:37

Dziękujemy, przyjmujemy do wiadomości, postaramy się zmienić. Szczególnie cenimy opinie forumowiczów wypowiadających się od trzech dni i oceniających moderatorów po jednym spięciu. Zachęcamy tak doświadczone osoby do wyciągania wniosków na temat moderacji i dzielenia się nimi.

adik_pl
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adik_pl » 16 lip 2006, 18:43

To fakt, że nie wydaje się wiarygodny, ale po prostu gdzie indziej nie do pomyślenia jest sytuacja, kiedy moderator wtrąca swoją wypowiedź, która, po pierwsze - nic do tematu nie wnosi, po drugie - prowokuje użytkownika, który - co jasne z zasady - jest w hierarchii niżej, a że chłopu do szlachty daleko, to może walkę przegrać.

Spięcie faktycznie było, bodajże z "Pisakkiem" - chodzi głównie o to, że już w 1 dniu pisania na forum doznałem szoku - moderator zamiast publicznie lub przez PW powiadomić mnie o tym, że schodzę na zły temat, albo przedstawiane przeze mnie wiadomości są nieprawdziwe, dolewa oliwy do ognia i doprowadza do tego, że otrzymałem ostrzeżenie. Akurat mojego życia to nie zmieniło, ale nie rozumiem takiej sytuacji. Po prostu jestem przyzwyczajony do tego, że jeśli ktoś pełni służbę w wolontariacie, to zamiast innym szkodzić i popisywać się przed kolegami, powinien pomagać, a kiedy podopieczny popełnia błąd, nawracać go, zamiast prowokować do robienia kolejnych.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 16 lip 2006, 18:54

Ja oceniam pracę moderatorów oczywiście pozytywnie ;) Nie raz, nie dwa razy uśmiałem się przy postach Niggaza czy Bartka ;) Oczywiście nie mam wp, bo jestem za sprytny. A napisałbym, którego modka nie lubie, ale robić tego nie będę bo to chyba nie ten dział.
Niggaz pisze:Nie dość, że grafomani i reszta pokemonów atakują szczególnie intensywnie tematy piłkarskie to teraz jeszcze szturmują temat z uwagami do modów.
Niezły tekst, jak z kreskówki ;)

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 16 lip 2006, 19:20

Zauważyłem, że znasz nawet osobowościowe uwarunkowania prowokacji moderatorskich. Więc postaram się nie popisywac przed kolegami, tylko rzeczowo podejść do tego fantastycznego tematu. Co prawda rozmowa z człowiekiem, który gotową wizje sytuacji, a swoją opinię uważa za fakt, przypomina kopanie się z koniem to postaram Ci się coś wytłumaczyć.

Koledzy moim zdaniem popełniają jedyny błąd. Głupotę traktują personalnie, liczą na to, że uświadomią komuś błąd. W ich wykonaniu pojawiają jakieś ostrzeżenia, że "jeszcze jeden post i będą WP", że "w przyszłości podobne posty będą karane". Zedytują komuś posta, zeby karany wiedział do kogo ewentualnie kierować zażalenia... I po co być miłym, liczyć, że kogoś to nauczy? Przecież umysł typowego forumowicza nie jest w stanie pojąć, że wina może leżeć po jego stronie. Moderator się podpisał, to mamy spersonalizowanego wroga. Moderator ostrzega, to proste, że nie ostrzega tylko grozi. Dlatego ja nikogo nie ostrzegam, jak widzę głupotę która wzbudza we mnie zażenowanie to kasuję, nie ostrzegam, że mogą być WP, bo jak chce to się nauczy po otrzymaniu a nie przed. I ostatnio nie zdarzyło mi się, że były zażalenia (no.. wyłączając temat Polaków na mundialu, ale to inna para kaloszy).

Co do dyskusji z Pisakkiem, to prześledz ją uważnie. Żart Pisakka, w związku Twoim określenie na Fabregasa "okiełznany" i Twoja zaczepka personalna. Puściłbym Ci powtórkę jak na reklamie Telekomunikacji z Dudkiem i Krystyną z gazowni, ale chyba nie mamy takiej opcji na forum.

Co prawda zawsze uważam odbijanie piłeczki za dziecinadę, ale czasem są powody.
O Jarzynie:
adik_pl pisze:To fajnie, że jak ktoś potrafi skleić kilka zdań i nie popełnia błędów ortograficznych już dostaje łatkę ładnie piszącego.
o czymś tam:
adik_pl pisze:Nawet nie będę się śmiał z tych, którzy w to wątpili, bo ich mi po prostu żal.
O Zazie:
adik_pl pisze:*_Zaza_*, ty naprawdę nie potrafisz skleić kilku zrozumiałych zdań czy po prostu miałeś - cytuję - "impreskę"?
O forumowiczach:
profesor Religa tak zabiega o dofinansowana dla chorych ale tych nie uleczalnych chyba rząd skreslił
Mówisz o liście użytkowników forum?
O brylanciku:
adik_pl pisze:Może w Twojej rodzinie pięcioletnia hibernacja jest normalna,
O Pisakku:
adik_pl pisze: kosztem takich pseudo-prześladowców, którzy za każdym razem chcą mi udowodnić, że skoro mam 16 lat, to gówno wiem. Możliwe, ale mogłem podać, że mam 30 i wszystkim dookoła przytakiwać, ale takich użytkowników, z tego co zauważyłem, jest już i tak wielu.
adik_pl pisze:Koniecznie chcesz być fajny?
Włosiennica, 50 razów na wieczór a za posiłek śledzie. Myślisz, że to ujdzie jako pokuta za moderacyjną ironię i prowokacje?
lisek_chz pisze:A napisałbym, którego modka nie lubie,
Cóż mogę powiedziec. Ja tu tylko sprzątam.

Awatar użytkownika
nerwowy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

ostrzezenia

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nerwowy » 21 sie 2006, 20:05

Witam. Mam spore watpliwosci co do nowych zasad 5 ostrzezen, a mianowicie w takim sensie, ze prawo nie moze dzialac wstecz i naliczanie tych kar winno odbywac sie od nowa po wprowadzeniu tego przepisu. Oczywiscie zablokowanych wczesniej uzytkownikow nie powinno to dotyczyc, ale na przyklad juz w chociazby mnie uderza ta kara bezpodstawnie. Wprawdzie nie bylem obecny przez jakis czas na tym forum i tego nie odczulem, a takze raczej nie odczuje, bo zostalo mi bodajze do odbycia tylko 1 dzien karencji, ale niemniej jednak ten fakt mnie bardzo zbulwersowal. Nie moze byc tak, ze nagle przepisy ulegaja zmianie i w ten sposob cierpi na tym calkowicie nieslusznie jakis uzytkownik. To tyle w tym temacie. Prosze o szybka odpowiedz w miare mozliwosci.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 21 sie 2006, 20:26

W tej sytuacji nigdy nie przeprowadzilibyśmy tej zmiany, bo niesprawiedliwie wykorzystywać to, że napinacze i osoby bluzgające nie mogli obrać strategii obronnej przed blokadą, niesprawiedliwie też, by kasować im ostrzeżenia. Dlatego postanowiliśmy wybrać mniejsze zło, a właściwie większe dobro dla serwisu, bo przecież więcej niż 5WP nie wzięło się z powietrza (choć niektórzy, a w szczególności Chłopaczek :), mogą się z tym niezgadzać).
nerwowy pisze:w ten sposob cierpi na tym calkowicie nieslusznie jakis uzytkownik.
To nie do końca prawda, bo żaden niesłusznie nie cierpi. Cierpią Ci, którzy swoją niegrzeczną postawą :) zasłużyli na 5WP. Do pomysłu LPR z karaniem pasażerów za pijanych kierowców nam daleko.

Ale Twoje stanowisko oczywiście rozumiem.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 21 sie 2006, 20:50

Tak Chlopaczek sie z tym nie zgadza.
I z tego miejsca w temacie do tego przeznaczonym musze napisac ze o ile dotychczas ocenialem wasza prace jako bardzo dobra to ostatnie wydarzenia zmuszaja mnie do znaczacej zmiany tej opinii.
Nie moze byc tak i nigdy sie nie zgodze na kneblowanie ust uzytkownikom ktorzy pisza prawde tylko dlatego ze moze ona godzic w stado narwanych mlodszych czy starszych ale ciagle dzieciakow.
Nawet nie spodziewam sie zbytniej reakcji z waszej strony bo naprawde nie mam juz pojecia co musialbym napisac zeby przemowic wam do rozsadku.

A Stara Dama to klub budowany ostatnimi laty na przekretach i sa oszustami.
Jesli dostane za to ostrzezenia trudno.Nie odmowicie mi prawa do mowienia prawdy.A ze moge tego prawa jako zwykly szary uzytkownik bronic tylko w jeden sposob a mianowicie nie dajac sie kneblowac nawet kosztem kolejnych ostrzezen a w niedlugiej prespektywnie zbanowania niczego w tej kwestii nie zmienia.

Dziekuje za uwage.

Awatar użytkownika
nerwowy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

ostrzezenia

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nerwowy » 21 sie 2006, 20:57

Niestety mam watpliwosci co do uczciwosci przeanalizowania calej tej sprawy przez ciebie. Poza tym sugerowanie, ze jestem osoba bluzgajaca lub napinaczem rowniez jest nie na miejscu. Nie wspomne juz o tym, ze wiekszosc ostrzezen dostalem nieslusznie. Jednak sedno sprawy nadal tkwi w tym, ze tworzac prawo nie mozna postepowac wbrew jej zelaznej zasady, ktora brzmi - prawo nie dziala wstecz. Natomiast usprawiedliwienia w stylu zmiany strategii klopotliwych uzytkownikow rowniez sa nie na miejscu, a juz tym bardziej jesli ty Piwus masz osobiscie na koncie 4 ostrzezenia. Styl wprowadzenia tych zmian to nie byl blad, ale wielblad, jak to mowi w swoim zwyczaju pan Jan Tomaszewski. Skandal ot co.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 21 sie 2006, 21:07

Mamy skandal na pilka.pl :o :jupi: :mike:
nerwowy pisze:Styl wprowadzenia tych zmian to nie byl blad, ale wielblad
Twierdzisz, że styl wprowadzenia był zły a nie same zmiany. W takim razie w jaki sposób Twoim zdaniem powinno się to odbyć :> Prosimy o przedstawienie możliwości realistycznej pod wszystkimi względami łącznie z technicznymi.

PS:
nerwowy pisze:Nie wspomne juz o tym, ze wiekszosc ostrzezen dostalem nieslusznie
Kłamczuch.

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 21 sie 2006, 21:18

Chlopaczek pisze:A Stara Dama to klub budowany ostatnimi laty na przekretach i sa oszustami.

Jezeli tak, to Milan tez. Na dodatek jeszcze jest, skoro za Meaniego, nie dostal praktycznie zadnej kary.

Co do 5 ostrzezen. To moim zdaniem po 5 ostrzezeniach to powinien byc ban na wszystko, mniej roboty dla modow.

pozdrowki :*

Jagiellonczyk
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jagiellonczyk » 21 sie 2006, 21:19

to nie byl blad, ale wielblad, jak to mowi w swoim zwyczaju pan Jan Tomaszewski.
Pan Jan Tomaszewski to osoba, ktorej zalezy jedynie na czestym pokazywaniu sie w TV i prawieniu swoich durnawych metafor, wiec lepiej nie posluguj sie slowami wypowiedzianymi przez niego bo sa one nic nie warte.

Co do pracy modow, to mialem na poczatku troszka zastrzezen, ale myslac z drugiej strony modow jest kilka, a userow kika...tysiecy. Co do nerwowego, jego sam nick wnioskuje o jego osobowosci, prowokuje. Nie mam do niego nic, bo spiecia z nim nie mialem, ale mowiac ze nie zasluzyl na ostrzezenia rzeczywiscie sklamal. Otworzylem se z ciekawosci kilka ostatnich Jego postow, i wywnioskowalem ze to nic innego jak ciegniecie bezsensownej rozmowy, klotni.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 21 sie 2006, 21:20

Problem polega na tym, że wszystkim się nie dogodzi. Nie można skasować WP, ale nie można też działać wstecz... Nie można pisać o jakimś klubie, że jest klubem złodziejskim, ale nie można też kneblować ust... W każdym razie praca moderatora to wieczne balansowanie i kierowanie się własną intuicją (tak... to bardzo ważna i wzniosła praca :)). Ja się cieszę, że nie stoimy w miejscu, idziemy do przodu, nie dajemy się zakrzyczeć i co najważniejsze radzimy sobie (raz lepiej, raz gorzej, ale jednak :)) z komentarzami, kiedy wszędzie jest to duży problem. Jakiś czas temu zajmowałem się komentarzami sam, potem przyszło jeszcze dwóch, a obecnie jest teoretycznie 10 osób.

nerwowy, generalnie innowacja nie została wprowadzona dlatego, by podobała się ludziom, tylko po to, by komentarze nie obniżały wartości serwisu i by nie trzeba było ich całkowicie się pozbywać. To było wprost, jestem szczery. Ale dla poprawy samopoczucia równie prawdziwe, ale o wiele przyjemniej ujęte: Nie myli sie ten co nic nie robi. Żadna zmiana nie jest bezbolesna.

Chłopaczek... cenię co piszesz zdaje sobie, że kazdy geniusz ma jakieś odchyły (jak pamiętne jufe :)), cieszę się też, że nie liczysz na rozwięcie dyskusji, bo moje stanowisko przedstawiłem na privie, mam nadzieję, że oboje cenimy na tyle swój czas, żeby go nie marnowac na powtarzanie tego co przerabialiśmy. Jednocześnie mam nadzieję, że nie będziesz starał jednak o tego bana.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 21 sie 2006, 21:36

Lakier pisze:
Jezeli tak, to Milan tez. Na dodatek jeszcze jest, skoro za Meaniego, nie dostal praktycznie zadnej kary.
Jesli Milan to oszusci wtedy Stara Dama to OSZUSCI!!!!!! :mrgreen:
Na Meaniego zostala nalozona kara wiec prosze nie wprowadzac ludzi w blad.Prawie 4 lata zawieszenia.Nie moja wina ze sad sportowy nie moze wsadzac kretaczy do paki.Prokuratura sie nim zajmie.

Piwus na privie to sobie nie podyskutowalismy bo w zasadzie mnie zbyles.Ale niech wam bedzie regulamin przeciez jest po waszej stronie bo sa tam punkty pozwalajace wam dac ostrzezenie w zasadzie za kazdy przymiotnik jesli taka jest wola moderatora.
Atoli czas stanac w obronie moze i brutalnej prawdy ale zawsze prawdy i dzieki temu przysposabiac co mlodszych uzytkownikow do tego ze zycie nie jest tak cukierkowe i nie wszyscy beda mowic i pisac tylko to co oni by chcieli uslyszec tudziez przeczytac.

Awatar użytkownika
nerwowy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

ostrzezenie

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nerwowy » 21 sie 2006, 22:17

Ciesze sie Niggaz, ze zgadzasz sie z moja opinia, iz wybuchl skandal. Jezeli chodzi o sposob wprowadzania zmian to doprawdy nie widze w tym zadnego problemu. Niemozliwosc ich przeprowadzenia w innej formie to tylko sztuczny wymysl moderatorow, co stwierdzam z glebokim zalem. Nie moze byc tak, ze czlowiek podlega sankcjom na podstawie okreslonego wczesniej prawa, a potem ekipa rzadzaca zmienia prawo i nagle zmieniaja mu rowniez zatwierdzony wczesniej wyrok na podstawie nowych przepisow. Prawo nie moze dzialac w takich przypadkach wstecz. Chyba, ze chcecie budowac prawo na tej stronie niczym w panstwie totalitarnym. W takim razie proponuje zabanowac wszystkich od razu. Jezeli nie wiecie, jak przeprowadzic te zmiany to moge oczywiscie pomoc. Proponowalbym przed wprowadzeniem takiego przepisu oglosic czesciowa amnestie dla osob jeszcze niezbanowanych, a posiadajacych wiecej niz 4 ostrzezenia z zastrzezeniem, iz kazde nastepne ostrzezenie bedzie traktowane w ciagu najblizszych 21 dni podwojnie lub potrojnie lub ewentualnie zmniejszyc liczbe tychze ostrzezen do 4, co powodowaloby automatyczne wykluczenie za nastepne przewinienie. Natomiast calkowita amnestia objalbym uzytkownikow posiadajacych mniej niz 5 ostrzezen. To oczywiscie nie tylko akt dobrej woli, ale rowniez wyrazne podkreslenie szacunku wobec zwyklych uzytkownikow przy wprowadzaniu nowych przepisow, co spotkaloby sie z ogolna aprobata, gdyz byloby sygnalem dobrych intencji, a nie ogolnym wrazeniem proby eliminacji niewygodnych uzytkownikow. Niggaz nie jestem klamczuchem i nie zycze sobie, abys mnie obrzucal podobnymi oszczerstwami. Poza tym temat czesci moich ostrzezen jest problemem na dluzsza dyskusje, ale nie o tym mielismy rozmawiac, wiec nie bede tej kwestii poruszal. Dyskusje miedzy Chlopaczkiem, a Lakierem na temat opinii o klubach uwazam za godna pozalowania. Chyba bedzie lepiej jak postaracie sie to usunac powoli w mroki przeszlosci. Co do opinii Jagiellonczyka na temat pana Jana Tomaszewskiego to owszem udziela on czasami kontrowersyjnych wypiowiedzi, ale po tym co zrobil dla polskiego futbolu ma do tego pelne prawo. Zreszta w ostatnim czasie mam wrazenie, iz mimo wszystko to on ma racje wskazujac palcem winnych. Szczegolnie po ostatnich wydarzeniach w PZPN i calym jego otoczeniu... Zaprzeczycie ? Co do opinii Jagiellonyczka na moj temat to pozostawie ja bez komentarza, bo trudno komentowac cos, co jest pozbawione kompletnie sensu. Piwus rozumiem, ze mieliscie dobre intencje we wprowadzaniu tych zmian, aczkolwiek popelniliscie blad, do ktorego wypadaloby sie przyznac. W koncu nikt nie jest perfekcyjny, a ten blad da sie jeszcze naprawic. W kazdym razie generalnie dobry pomysl, ale wykonanie juz nieco slabsze.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 21 sie 2006, 22:36

Wróć!
Niggaz pisze:Mamy skandal na pilka.pl :o :jupi: :mike:
Ironia.
nerwowy pisze:proponuje zabanowac wszystkich od razu.
Rozpatrzymy.

Odnośnie amnestii jako wyzerowania liczników to nie ma takiej możliwości. Ostrzeżenia zostały przydzielone zgodnie z regulaminem a poza tym jest to trudne od strony technicznej. Wymagałoby indywidualnego edytowania licznika każdemu z osobna.

Generalnie zmiany zostały już wprowadzone i korekt nie przewidujemy. Musztarda po obiedzie.

Zresztą moim zdaniem nie ma tutaj większych uchybień. Forum to taki specyficzny twór gdzie panują nieco inne realia. Jeżeli chcemy dbać o jakość serwisu to musimy podejmować odważne decyzje. Warto ryzykować początkowe zgrzyty jeżeli na dłuższą metę serwis ma na tym zyskać a tak jest w tym przypadku.

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”