Moderatorzy - ocena pracy - Strona 46

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Jak oceniasz naszą prac? na forum ?

Wzorowa
15
6%
Bardzo dobra
32
13%
Dobra
42
17%
Średnia
40
16%
Słaba
19
8%
Bardzo słaba
14
6%
Tragiczna
82
34%
Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 31 gru 2006, 0:45

Czy moze mi ktos usunac range? Niektorzy sa troche niepowazni bawiac sie w takie glupoty. Wkoncu nie wiem czy jestesmy na forum czy w piaskownicy. :?

święte słowa - proponuje chiwlę zadumy nad nimi // fieldy

To co mam zrobic? Pisac dalej na tym forum noszac ta dziwaczna range? W tym momencie praca moderatorow wypada negatywnie, ale watpie by kogos to interesowalo. :roll:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 02 sty 2007, 21:55

Yo Piwusek ! Wróciłeś ? :] a tak sie o Ciebie martwiłem ! naprawde, choć jednak rzuca słowa na wiart - jak ze zmianami na forum :boruta:

Słuchaj no żuczku :wink: mógł być mi uwidocznić te rzekome przewynienia ? Bo nic tam nie napisałeś. W liscie od Ciebie nic nie ma. Jest "martyw" link że tak powiem, a co dopiero bezczelna ataki itd - A wiesz ze wakacje sie skończyły :roll: Bo wróciłeś jak Terminator :twisted:
Grupa Trzymająca Wage pisze:Zaza - bezczelne ataki personalne, obrazy, wyzwiska (?)
(?) - żenada ? Bo w takim razie, nie piszesz na temat - źle, piszesz na temat źle - piszesz za dużo - źle. W takim razie Ty nigdy nie dostanie wp. Nie masz okazji złamać regulaminu :roll:

Chyba że sie nie zgadzasz ze mną w jakies kwesti o której tam pisałem ? Bo chetnie wymienie z Tobą poglądy. Najwyższy czas być zaczął pisać na forum ogółem :wink:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 02 sty 2007, 22:11

1.Listu nie pisałem do Ciebie żadnego.
2.Jak wygląda ten szacunek do mnie, o którym bez przerwy mi wspominasz, pokazujesz ilekroć dostaniesz ostrzeżenie.
3.Znak zapytania postawiłem, bo rozumujemy trochę inaczej. Ja nie rozumiem jak można kogoś wyzywać od Teresek i Jasiów. Nie wiem, jak można z takich słów zrobić wyzwisko. Znak zapytania oznacza tutaj szok i podziw dla Twoich zdolności.

4.Co jest nie tak.
Nie kompromituj sie Tereska Razz
chłopie chcesz zejśc na niższy poziom wypowiedz ? to zmien forum Rolling Eyes
bo po co zaczynasz pisać coś jak potem znów trzeba bedzie czekać aż bedziesz u babci bo ona ma neta by napisać kolejny post do naszej rozmowy ?
Już zakończylismy temat z "Twoimi" kolegami - wiec na drugi raz szybciej zawitaj do babci.
Zawsze Zaza jak kończą Ci się argumenty, to zaczynasz obrażać swoich oponentów a potem masz do nich pretensje, ze Cię prowokują. A szczytem bezczelności jest następujące potem skarżenie się moderatorom. Nie wiem czy tak było w tym wypadku, ale wygląda to dosyć... klasycznie, że tak powiem.

Nie rozumiesz co jest nie tak w tych cytatach? Nie musisz odpisywać, nigdy nie wiesz. Ale jakbym Tobie jako odpowiedź napisał "idz gdzie indziej szczekać Tereska :]", to byś się obraził. Czemu? Przecież podobno nie ma w tym nic złego.

5.Zły temat na pretensje nawiasem mówiąc. Ten służy do oceny, nie do rozstrząsania konkretnych przypadków.
5a. Nawiasem mówiąc ja się cieszę Zaza, że piszesz na forum, nie zabraniam Ci wcale pisać dużo - proszę tylko ostrzeżeniami o szacunek dla swoich rozmówców. Nie każdy nie zgadzający się z Twoimi opiniami jest insektem czy żuczkiem.
Zaza pisze:Najwyższy czas być zaczął pisać na forum ogółem
6.Nie wiem z jakiej racji próbujesz mi rozkazywać.
Zaza pisze:żenada ? Bo w takim razie, nie piszesz na temat - źle, piszesz na temat źle - piszesz za dużo - źle. W takim razie Ty nigdy nie dostanie wp. Nie masz okazji złamać regulaminu
7. Czyli teraz po dostaniu ostrzeżeń nie piszesz, że forum umiera, tylko przeszkadza Ci, że ja na nim nie piszę? Zmiana taktyki? Skrzydełka żądełka?

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 02 sty 2007, 22:35

Wiesz problem polega na tym że moje argumenty sie nie skończyły, tylko kolegą fakty nie pasowały :roll: I zaczeli pisać na każdy inny tylko nie na ten który rozmawialiśmy. Skąd to znasz nie :wink: Ty też wiele piszesz choć nie zawsze w kontekscie piłki.

Teraz znajdz mi pojecie Tereska i Jasiu - Jesli to nie są imiona masz browar ba nawet 5 zioła :P Bo może Twoje imie to też obraza ? :> Z tego wynika ... Puki nie znajdzesz czekam aż usunieć 2 wp. W innym razie "skończ waś pan" i dotrzymaj słowa "odejdz" - bo zapomniałeś chyba jaki jest temat tego forum, chyba całkowicie Ci obcy. Sprawiasz przynajmiej takie wrażanie.
piwus pisze:Nie wiem z jakiej racji próbujesz mi rozkazywać.

Absolutnie nie ! skąd taki wniosek ? Poprostu może lepiej zacznij moderatorke na blogu Kazia Marcienkiwicza :P nikt nie bedzie wymagał bys też brał czynny udział w życiu forum. I tak Ci to słabo idzie.
piwus pisze:Czyli teraz po dostaniu ostrzeżeń nie piszesz, że forum umiera, tylko przeszkadza Ci, że ja na nim nie piszę? Zmiana taktyki? Skrzydełka żądełka?

Nie, teraz bede tak Ty pisał w dwóch tematach, cytaty z Przeglądu Sportowego i dwa zdania odnoście informacji :wink: Oto Twoja wypowiedz. Bo funkcja moda najważniesza :P Wiec może lepiej wypowiedz sie w innych tematach na forum odnoście piłki, bo narazie sprawiasz wrażanie jak by ktoś Ci dał oznake ale broni zapomniał. Jeśli coś Ci sie nie podobało w mojej wypowiedz to czekam aż Ty przedstawisz swoje argumenty. W temacie oczywiście.

Paka !

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 02 sty 2007, 22:46

Zaza - kiedyś tego typu Twoje posty mnie śmieszyły, ale od pewnego czasu mocno irytują. Dlaczego czytających to forum traktujesz jak debili? Przecież każdy widzi, że zwracasz się do ludzi per "Tereska" czy "Jasiu" żeby go poniżyć i okazać lekceważenie. Same imiona to nic złego, ale kontekst w jakim ich używasz jest chyba dla wszystkich oczywisty. Do tego jeszcze jakieś pedalskie zdrobnienia, "żuczki" i tym podobne.

Jeszcze raz apeluje - nie rób z ludzi czytających forum baranów.

Lepiej tego nie ujmę, więc nie będę próbował ;) / piwus

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 02 sty 2007, 23:03

Teraz wypadało by zacytowac Al Pacino z jednym ze swoich filmów ale potem beda inne skorzejenia. Deltinho masz pewnośc że tak nie mają na imie ? Wiesz mnie irytuje że Piwus od x czasu jest tu w roli "woźnego", swój czynny udział w forum piłkarskim ogranicza do jednego tematu i coś w stylu "zamknij - otwóż" - przeciesz jest przewodniczacym GTW, wiec ma okazje sie wykazać ? mało tematów jest ? wiec jak to jest ? To tak jak by marszałem sejmu był z bangladeszu :P Dziwny że Bąbel brał czynny udział w naszej dyskucji i nie ukarał mnie żadnym wp, wiec w czym problem ? Twój apel jest w sumie nie trafiony, bo barany i tak pozostaną baranami. A jeśli moja wypowiedz Ciebie akurat uraziła to przepraszam, w sumie mimo wszystko jest tu wielu takich użytkowników którzy wiedzą co i jak. Zwłaszcza że do nich to nie było skierowane.

Zastanów sie Piwus czy to ma sens, bo chyba mijacie sie z celem, Ty jako prezes GTW nie bierzesz czynnego udziału w życiu forum, Dzidziuś jako prezes prezesów zapomniał o forum. Za dużo chyba tego :P A jeszcze by sie znalazło tylko na ma sensu bo i tak to nic nie zmieni.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 02 sty 2007, 23:18

Zaza, Teresko, moze bys nie szczekal tak bardzo na temat, o ktorym nie masz pojecia? Zajmij sie pisaniem o pilce, bo to Ci wychodzi, a nie sprawami reformowania forum, bo o tym nie masz pojecia. Jezeli chcesz przejsc na nizszy poziom rozmowy to moze zmienimy forum? Ewentualnie jak chcesz ciagnac dyskusje w tym stylu to pogadaj z "Twoimi" kolegami, oni Cie pewnie zrozumieja. Jasiu jezeli nie masz nic do powiedzenia, to nie mow - nie wiesz - nie pisz! Bo czy przez pisanie tylko o pilce porzadek na forum bedzie sie sam pilnowal, newsy sie beda same dodawac, praca i funkcjonowanie redakcji i grupy modow bedzie sie samo koordynowac? Nie mowiac juz o zyciu poza firewallem, ktore tez kazdy ma (no, moze Ty Jasiu nie masz...).
Wiec pisz o swoich zadelkach, tylko rob to bez wycieczek osobistych do innych userow - masz za slabe nerwy - pal wiecej, luknij co reklamuje Iza Malysz, albo jedz kanapki z melisa, a nie staraj sie kogos obrazac, po czym tlumaczyc wszystkim dookola, ze sa debilami i wszyscy widza zle, tylko Ty widzisz dobrze.
To tyle. Jezeli Cie ten post nie obrazil, tzn ze wszyscy moga sie do Ciebie zwracac w ten sposob. A jezeli Cie obrazil - to sam sobie odpowiedz na pytanie - "uuuuu, i co ja robie tu?"

To i tak byla to marna podrobka Twojego stylu.

Aha, witam wszystkich po kilkumiesiecznej przerwie.

cześć :( // fieldy

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 02 sty 2007, 23:35

Witam Cie Krzysiu ! :P Fajnie że wróciłeś :P nie zapomniałeś a nie jak którzy :wink: :lol: Wiesz czyli rozumiem że Piwus stosuje sie to hasła "nie wiesz-nie pisz" :P Coś w tym jest. Całkowicie mnie nie intersuje czy ma inne zadanie na forum czy cos w tym stylu, jesli swoje wypowiedz ogranicza jedynie do [patrz wyżej] to powinień chyba zrezygnować, albo całkowicie sie poswiecić forum od strony technicznej jak kilku innych członków redackji. Swoją drogą te zmiany też mu słabo idą - od roku lat już :lol: Bo jak narazie nie widać ani jednego [czynnego udziału], ani drugiego [zmian] ? czyli jak to jest ?

Bąbel jak to jest że Ty prowadziłeś zemną temat i nie zauwazyłeś Ty wp :roll: Mało razy to czytałeś ? i było z godnie z regulaminem ?

Jak Piwus bardzo bedzie chciał to w sumie średnio dwa 2 wp możesz mi dać, jak bys tak al'a Monk prześledził zawsze to znajdziesz :P Jak chcesz to możesz :P czyli musze zacząc pisac jak Ty, nie wiele.
Ostatnio zmieniony 02 sty 2007, 23:45 przez Zaza, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 02 sty 2007, 23:45

Zaza pisze:powinień chyba zrezygnować, albo całkowicie sie poswiecić forum od strony technicznej jak kilku innych członków redackji.
Ty mi Zaza nie mów co ja mam robić, bo nie masz na ten temat zielonego pojęcia. Równie dobrze mogę ja Ci napisać, żebyś naprawił mi kontakt w ścianie, bo czasem trzeszczy i czuć od niego spalenizną :P- równie wiele masz z nim wspólnego co ja i inni redaktorzy z jakąś techniką.

Ewentualnie mógłbym napisać parafrazując poetę: Jesli swoje wypowiedz Zaza ogranicza jedynie do [patrz wyżej] plucia i obrażania to powinień chyba zrezygnować, albo całkowicie sie poswiecić forum od strony technicznej jak kilku innych członków, forum.

A więcej o Twoich Jasiach i Teresek nie muszę pisać. Zostało o tym powiedziane dosyć.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 02 sty 2007, 23:55

No tak tylko Ty nie możesz twierdzić że moje wypowiedz sie ograniczają to [patrz wyżej] a ja moge ze Twoje niestety sie ograniczają. Wiec w czym problem ? Zacznij pisać chłopie tyle jest tematów że pewnie mógł byś zabłysnąć. Tym bardzie ze jestes pełnisz funkcje wiec dawaj przykład :P To że ja komuś cos napisałem to efekt tego że niestety nie z każdy da sie tu rozmawiać na temat piłki. Nie dziwie sie że nie wiesz jak to jest :roll:

Nie zostałe powiedziane dośc bo nadal nie uzasadniłeś mi gdzie został złamany regulamin. Imie to obraza ? Pewnie ta kwestia pozostanie nie wyjaśniona do pojawianie sie Dzidziusia wiec już mi dawno WP miną :wink: Jak tak bardzo sie napaliłeś to znajdz jeszcze inne wypowiedz i odrazu szukaj kolejny 5 wp. Bo chyba cel masz jasny :lol: W sumie to może odrazu usuń moje wszystkie post :P

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 03 sty 2007, 0:06

Zaza pisze:Jak tak bardzo sie napaliłeś to znajdz jeszcze inne wypowiedz i odrazu szukaj kolejny 5 wp.
Proszę. I nie kozacz już tak bardzo:
Zaza pisze:Bo może Twoje imie to też obraza ?
Zaza pisze:Yo Piwusek !
Zaza pisze:Słuchaj no żuczku

Regulamin nie obejmuje wszystkich konkretnych przypadków, jest zbiorem ogółów, które mają zwrócić uwagę użytkownikowi uwagę na to jak ma się zachowywac na forum. Ale kiedy nie potrafi się zachowac, to tylko od moderatora zależy czy ukarze ewentualnie jak ukarze. Więc
Zaza pisze:Nie zostałe powiedziane dośc bo nadal nie uzasadniłeś mi gdzie został złamany regulamin
nie powiem co bym Ci pokazał :P.

Co do Jasia i Tereski, to jest jałowa i infantylna dyskusja. Jak zwykle nie wiesz co jest źle, ale uwierz mi na słowo; nie wolno ludzi traktować w sposób protekcjonalny i lekceważący. Nie wolno też nadawać nieznajomym protekcjonalnych i lekceważących przydomków. Są to podstawy kultury i dobrego wychowania. Zresztą przetyaj z 5 razy post Deltinho...

Zaza pisze:Zacznij pisać chłopie tyle jest tematów że pewnie mógł byś zabłysnąć. Tym bardzie ze jestes pełnisz funkcje wiec dawaj przykład
Oczywiście Zaza, przyjmuje do wiadomości Twoje opinie. Wszystkie Twoje opinie na temat mojej moderacji uważam za tak samo wartościowe - po prostu ich nie ma. Pochlebia mi, że nie mogąc mnie zaatakować za to jak wykonuję zadanie, którego się podjąłem, musisz szukać słabych w punktów... w mojej wiedzy i aktywności w tematach niemieckiej, włoskiej i hiszpańskiej piłki. A nawet stylu wypowiedzi w kwestii ligi polskiej. w końcu pokazuje to, że jako moderator, nawet według najsurowszych krytków jestem bez zarzutu. Taka pochwała, choć przekazałeś ją baaardzo pokrętnie, mocno mnie dowartościowuje :).
Zaza pisze:bo zapomniałeś chyba jaki jest temat tego forum, chyba całkowicie Ci obcy.
To Ty zapomniałeś kto pilnuje tu porządku, dzięki komu między innymi temat forum jest jaki jest. A nie Zaza versus reszta świata albo pojedynki liter alfabetu i czy twoja ulubiona jedenastka. Jak to krzewiej bywało.

I to byłby koniec z mojej strony, bo kopiujesz zdania ze swoich poprzednich postów, na które odpowiadały Ci w sumie trzy osoby, a Ty nie potrafiłeś się do tych polemik ustosunkować tylko zmieniałeś temat, na co, że nie ma Dzidziusia, albo, ze ja nie piszę na forum. A problemem obecnie nie są Dzidziusie czy piwusy, ale to, ze Zaza dostał ostrzeżenia :(.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 03 sty 2007, 0:06

Zaza pisze:Imie to obraza ? Pewnie ta kwestia pozostanie nie wyjaśniona do pojawianie sie Dzidziusia wiec już mi dawno WP miną
Z tego co pamietam z czasow, kiedy edukacja nie rzadzil jeszcze Wysoki Roman, a jedynymi blizniakami wywolujacymi odruch wymiotny byli bracia Mroczkowie - padlo z Twojej klawiatury podobne pytanie, a mianowicie - czy slowo "strzykawka" i "pigulka" sa obraza? Odpowiedz byla dosc prosta (tak jak teraz) - kazde slowo uzyte w odpowiednim kontekscie i sytuacji moze stac sie obraza. Wiec odpowiadajac na Twoje watpliwosci - tak Zaza, imie moze byc obraza. Kapisz? :>

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 03 sty 2007, 0:06

Wypowiem się, chociaż sam byłem jako mod przeciwny temu tematowi. Uważałem i uważam, że modzi nie powinni się i nie muszą się tlumaczyć ze swoich decyzji.

Zaza masz pretensje do Piwusa, że za mało pisze mimo, że jest personą na tym forum. Zastosowąłeś porownanie do marszałka sejmu. Wybacz, ale jak dla mnie marszałek sejmu powinien właśnie jak narzadziej zabierać głos. Bo nie taka jego rola. Mod chyba nie musi się wypowiadać na setki tematów. Sam byłem modem (tak tak, chodź już mało kto pamięta) i miałem licznik dość skromny. Jakoś nie przeszkadzało to nikomu (a przynajmniej nikomu poważnemu). Bo nie takie są kryteria (i nie takie były jak wybraliśmy Piwusa na moda).

Zaza pamiętaj jedno. Jeśli Tobie się tutaj nie podoba, to załóż własne forum a z tego się ulotnij. Nikt przeciez Cię tutaj nie trzyma na siłę.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 sty 2007, 0:16

Zastanów się Ziemowit czy Twoje pretensje co do rzekomo wymagającej poprawy aktywności piwusa w tematach piłkarskch są w jakikolwiek sposób uzasadnione. Coby Ci ułatwić zadanie zaproponuję poniżej pytania na które w wolnej chwili spróbuj sobie odpowiedzieć:

1. Czy aby na pewno głównym obowiązkiem moderatora jest pisanie postów w tematach piłkarskich?
2. Czy aby na pewno masz pojęcie o tym jaką robotę wykonuje piwus na tle forum i nie tylko? A może wydaje Ci się, że skoro widzisz tylko wpisy piwusa dotyczące WP to on nic nie robi innego?

Pytań mógłbym zadać więcej, ale z doświadczenia wiem, że i na te pytania nie odpowiesz w sposób rozsądny i jednoznaczny. Coby jeszcze bardziej ułatwić Ci zadanie Florentyno podaję oto odpowiedzi ->

ad.1
Nie.

ad.2
Nie

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 03 sty 2007, 0:24

piwus pisze:Regulamin nie obejmuje wszystkich konkretnych przypadków, jest zbiorem ogółów, które mają zwrócić uwagę użytkownikowi uwagę na to jak ma się zachowywac na forum. Ale kiedy nie potrafi się zachowac, to tylko od moderatora zależy czy ukarze ewentualnie jak ukarze. Więc

A czy regulamin forum obejmuje tych co wnoszą do niego wielkie nic ? Bo jesli nie obejmuje konkretnych przypadków to komu polega ich ocena Tobie ? skoro masz problem by wypowiedzieć sie w tematach tego forum to jak masz oceniac innych ? wiec w czym rzecz ? Bo może w takim razie zacznić oceniac swoją prace ? Nie zapominaj że tematem tego forum jest piłka a od kogo jak od kogo ale chyba może wymagac by moderatorzy w tej kwesti cos reprezentowali.

Bellus tylko marszełek sejmu najcześciej wie o czym rozmawiają posłowie, tym bardzie jeśli sam prowadzi ta debate :roll: Wiec chyba nie trafiłeś do końca - bo zauważ ze marszałkiami nie zostają szeregowi posłowie - Marek Jurek, Jarek, Lech niby 4 a jest 3 :]

bellus pisze:Zaza pamiętaj jedno. Jeśli Tobie się tutaj nie podoba, to załóż własne forum

To w sumie było by najłatwiejsze ale nie w tym rzecz, bo jeśli Dziudzus o nim zapomniał a Piwus ogranicza sie do rolu "woźnego" to teraz było by nie na miejscu odchodzić. Tym bardzie że mam tu kolegów i nie zamierzam odchodzic tylko dla tego że człowiek który ma mnie oceniac moją prace - że tak powiem sam nie wykonuje nic w tej kwesti.

Ten portal już rok temu przerósł oczewkiwanie Dzidziusia czy Agnieszki, i dobrze zdajecie sobie z tego sprawe, ale skoro Piwus prezes GTW nawet nie ma praw by coś działac to jak to światczy o tych którzy zarządzają portalem ? Zadziwiające jest to jak w prywatnych rozmowach może mieć swoje stanowcze zdanie a jak przychodzi co do czego to ono ulega zmianie. Ba wrecz żenujące, bo nikt nie wymaga by ktoś z Was pospisał umowa z telewizją SKY Canal+ itd. Ale inne sprawy sa do załatwienia, nawet bez funduszy, choc one akurat też nie powinny być problemem, mając plany na przyszłosc w kontekscie tego potralu.

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”