Final Copa Italia! Roma - Inter - Strona 7

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Kto wygra Copa Italia?!

AS Roma
12
39%
Internazionale
19
61%
Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Re: Final Copa Italia! Roma - Inter

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 05 maja 2010, 23:11

Strasznie brzydki mecz, ciężko się to oglądało przez te wszystkie faule, w dodatku niewynikające z walki, ale z brutalności i złośliwości. Masa strasznie chamskich zagrań z Tottim i kopiącymi po głowie na czele. Nie lubię Balotelliego, ale to już była "lekka" przesada. Do tego dochodziło włoskie aktorstwo i przez to mecz dla postronnego widza, czyli np. dla mnie, był nieciekawy.
Gratulacje dla Interu, bo ten sezon jest w ich wykonaniu fantastyczny. Puchar już mają, mistrzostwa są bardzo blisko i w LM też moim zdaniem będą faworytami finału. Potrójna korona jak najbardziej w zasięgu, tym większe słowa uznania.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 166

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 05 maja 2010, 23:27

Roma ostatnio gra slabo wiec nie liczylem na nic wiecej z ich strony, bardziej obawialem sie gry naszych weteranow na srodku obrony, Cordoba - Materazzi to jednak melodia przeszlosci. Szkoda tylko, ze taka frustracja im sie udzielila gospodarzom. Dodatkowo ta cala sytuacja z Lazio tez sie wszystkim udzielila, tym bardziej uwazam, ze mecz powinien byc rozgrywany na neutralnym stadionie. Ze Sneijderem raczej nic strasznego nie jest tylko mu noge podziurawil "Budrisso".
Trzy mecz zostaly. 8)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 05 maja 2010, 23:38

Budrisso
:lol: Bardzo mi się to podobało :lol:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 06 maja 2010, 0:39

Kocham takie spotkania, a oglądanie Balotellego to dla mnie komedia. W sumie dzisiaj nie można się do niego przyczepić, nawet on nie zasługuje żeby na nim ćwiczyć low-kicki ale zawsze mi się micha cieszy, jak cała drużyna biega a on sobie spaceruje przy linii bocznej :lol:

Totti to cham. Ale to było wiadomo nie od dzisiaj. Dużo lepiej by zrobił gdyby skopał Materaca, to by przynajmniej trafił swój na swego.

A i czy to zwycięstwo Interu było taki zasłużone? Gdyby Juan miał kształtną głowę a nie kanty to byłby remis. :think:

Awatar użytkownika
JestemHardcorem
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: JestemHardcorem » 06 maja 2010, 1:18

I znów trzeba się wstydzić za Tottiego, czytac wszędzie te wypociny w których każdy na prawo i lewo rzuca obelgami w jego strone. Nie bronię go, w żadnym razie, pokazał chamstwo, ale jak widzę, coniektórzy przez pojedyncze zachowanie Francesco rzucają obelgami na całą drużyne Romy :roll: Wiem był tam jeszcze Taddei, ale z drugiej strony Materazzi też raczej nie pracował na gracza meczu w kategorii fair-play :roll:

Co do samego spotkania to tragedia po stronie Rzymian.. Pod koniec Giallorossi pokazywali swoją frustracje w nieczystych zagraniach, a chyba powinni tą energię spożytkować w trochę inną sposób.. Hm. Szkoda, ale przyznac trzeba że Inter to na razie drużyna dużo lepsza od Romy i wygrali zasłużenie :|

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 06 maja 2010, 1:25

JestemHardcorem pisze:ale z drugiej strony Materazzi też raczej nie pracował na gracza meczu w kategorii fair-play
A tak z ciekawości zapytam: co takiego Materazzi zrobił w finale, że zasłużył na krytykę?

Awatar użytkownika
JestemHardcorem
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: JestemHardcorem » 06 maja 2010, 1:50

cloner pisze:A tak z ciekawości zapytam: co takiego Materazzi zrobił w finale, że zasłużył na krytykę?
Nie wiem, ja jestem tylko zwykłym obserwatorem meczu przed TV, na pewno się pomyliłem z tą krytyką w jego stronę. Sędzia pewnie też się pomylił z tą żółtą kartką dla niego, ale to w końcu Italia więc pewnie to było ukartowane...

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 06 maja 2010, 10:29

JestemHardcorem pisze:Sędzia pewnie też się pomylił z tą żółtą kartką dla niego,
No to dostał żółtą kartkę, więc na [ch**] się prujesz. :shock:

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 06 maja 2010, 13:21

Wiadomo co ze Sneijderem?

Awatar użytkownika
JestemHardcorem
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: JestemHardcorem » 06 maja 2010, 14:15

cloner pisze:No to dostał żółtą kartkę, więc na [ch**] się prujesz. :shock:
Nie spinaj się :P Zapytałeś co takiego zrobił Materazzi że zasłużył na krytykę, więc odpisałem że faulował i dostał żółtą kartkę.
Totti dostał też czerwoną więc niby został ukarany i wszytko gra, niby..

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 06 maja 2010, 23:20

Totti powinen dostac jakas kare, nie mozna w profesionalnym sporcie tolerowac takich chamskich zachowan...Ten mecz to byla niestety antyreklama Calcio, niestety glownie z winy Romy, moja druyzna niestety nie ma mentalnosci mistrzowskiej druyzny, bo przegrywac tez trzeba umiec z honorem...

Francesco po raz kolejny psuje sobie swoj wizerunek, przez takie epizody nikt nie bedzie go kojarzyl jako legendy Calcio tylko jako chama i prostaka :/

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”