Plusy i minusy ligi Serie A... - Strona 7

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Lubicie lige włoską?

Tak
62
71%
Nie
25
29%
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 31 lip 2007, 23:53

Każda liga ma jakieś tam mniejsze lub większe minusy. Największym minusem Serie A ostatnich czasów są pewne aspekty pozasportowe, o których napisałem wcześniej. Ogólnie jednak lubię tą ligę, więc nie będę się rozwodził.

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 01 sie 2007, 0:14

Babel pisze: To co jak napisze, że w Budeslidze grają sami kosmici, którzy na 90 minut przybieraja postać ludzką. To tylko, dlatego że jest to moja opinia może być kłamliwa. Nie musisz lubić Serie A, ale prosze nie rób z nas idiotów.
no i ja bym ci w tym momencie napisal ok ze szanuje twoje zdanie ale sie z nim nie zgadzam , a nie staram ci sie wmowic ze sam siebie oszukujesz, to chyba wy staracie sie zrobic idiote ze mnie .... troszke wiecej wyobrazni panowie i szerszych perspektyw ...

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 01 sie 2007, 0:42

rebuzz pisze:a nie staram ci sie wmowic ze sam siebie oszukujesz, to chyba wy staracie sie zrobic idiote ze mnie
Nikt Ci nie wmawia, ze sam siebie oszukujesz. To Raz. Dwa: mam daleko w poważaniu, co Ty sobie myslisz o Calcio. Serio. Jednak z mojej strony wyglada to następująco: patrzymy na banknot 100 złotowy, a Ty próbujesz mi wmawiać, że jego nomianał to 50 PLN. Mimo licznej argumentacji, że to jest liczba 50, Ty dalej obstajesz przy swoim, chociaz przyznałes się, że nigdy nie widziałeś 100. I doprawdy uwazaj sobie, że jest to 50 PLN, ale na boga nie wmawiaj tego innym.

Przykład z kosmosu, ale musiałem wymyśleć coś absurdalnego, abyś zrozumiał (?) o co mi chodzi. Bo mam takie wrażenie z naszej rozmowy. W każdym bądź razie napisałem to co chciałem i ma nadzieje, że już nie bede się w tym watku udziełał. Nie mam już zdrowia.

p.s Lubie też lige angielska, hiszpańską i inne. Uważam, że każde podziały są idiotyczne poza jednym podziałem - na rzeczy wartościowe i niewartościowe. A takowe są zarówno w Bundeslidze i Serie A.

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 01 sie 2007, 0:48

Babel pisze:
Przykład z kosmosu, ale musiałem wymyśleć coś absurdalnego, abyś zrozumiał (?) o co mi chodzi. Bo mam takie wrażenie z naszej rozmowy. W każdym bądź razie napisałem to co chciałem i ma nadzieje, że już nie bede się w tym watku udziełał. Nie mam już zdrowia.
w takim razie przykro mi ze tak myslisz, jutro ( bo dzis juz pozna pora ) sam sobie jeszcze przeczytam moje wypowiedzi i zobacze czy rzeczywiscie takie wnioski sie nasuwaja, bo nie mialem w swojej intencji wprowadzac takich rzeczy ... i przedewszystkim niechcialem nikomu nic wmawiac :)

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 01 sie 2007, 6:42

troszke wiecej wyobrazni panowie i szerszych perspektyw ...
bujna wyobraznia to dobra rzecz ale ja osoboscie od urojen, odczuc wole rzeczywistosc i fakty wiec badz tak dobry i jak juz wysywasz jakis argument to poprzyj go faktami a nie odczucami albo "takie moje zdanie" ba tylko irutyjesz wiernych fanatykow magicznego calcio

juz wiemy nie lubisz tej ligi ale nie racz juz Nas swoimi chorymy teoriami bo jescze uslyszymy ze wloski styl jest paskudny bo wloch przed wykonaniem rzutu roznego musi o 3 sekudny dluzej porozmawiac z kolega.Pozdro i konczie juz ta jalowa dyskusje :)

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 02 sie 2007, 0:17

Totnik_ASR pisze:
bujna wyobraznia to dobra rzecz ale ja osoboscie od urojen, odczuc wole rzeczywistosc i fakty wiec badz tak dobry i jak juz wysywasz jakis argument to poprzyj go faktami a nie odczucami albo "takie moje zdanie" ba tylko irutyjesz wiernych fanatykow magicznego calcio

juz wiemy nie lubisz tej ligi ale nie racz juz Nas swoimi chorymy teoriami bo jescze uslyszymy ze wloski styl jest paskudny bo wloch przed wykonaniem rzutu roznego musi o 3 sekudny dluzej porozmawiac z kolega.Pozdro i konczie juz ta jalowa dyskusje :)
nie lubie jak ktos stara sie mnie zmieszac z blotem :) ale jeszcze nigdy nie dostalem ostrzezenia na tym forum i tego sie bede trzymal, powiem tylko ze prowakacja na poziomie miernym z twojej strony :wink:

Tak jak obiecalem przeczytalem wczesniejsze swoje wypowiedzi i naprawde to czego sie trzymalem to zostawilem do konca.

wiec powtarzam ostatnie finalowe zdanie ze liga wloska mi sie nie podoba :)

jak chcecie wiedziec a czemu? a po co ? a na co ? to przeczytajcie sobie moje wczesniejsze posty. :)

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 02 sie 2007, 0:37

rebuzz pisze:jak chcecie wiedziec a czemu? a po co ? a na co ? to przeczytajcie sobie moje wczesniejsze posty.
Czytałem i dalej pytam dlaczego. Może Ci nie odpowiadać ale w Twoich postach nie ma argumentacji która utwierdza Cię w Twym przekonaniu. Piszesz że to nie catanacchio, mowa o frekwencji i chuliganach stadionowych ale to przecież nie ma wpływu na poziom gry.
Napisz po prostu że liga włoska nie podoba Ci się od tak sobie i dlatego że odnosi spore sukcesy a nie obracaj kota ogonem.

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 02 sie 2007, 0:45

Łukasz_ pisze:
, mowa o frekwencji i chuliganach stadionowych ale to przecież nie ma
STARY !! nic takiego niemowilem , ani slowem nie wspomnialem o apsektach pozasportowych ! nie starajcie mi sie kolejnej rzeczy wsadzic w usta !
Łukasz_ pisze: Napisz po prostu że liga włoska nie podoba Ci się od tak sobie .
przeciez tak od samego poczatku pisze :roll:
Łukasz_ pisze:
i dlatego że odnosi spore sukcesy

to niema zadnego wplywu na moje zdanie, wspomnialem przeciez ze jest to jeden z najbardziej EFEKTYWNYCH stylow .... cholera wy serio moich postow nie czytacie :roll:

podro

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 02 sie 2007, 0:57

Dajcie juz mu spokoj nie kazdy musi padac przed Serie A na kolana.

Rebuzz w nawiazaniu do tych 50 tysiecy sprzedanych karnetow - jaki zysk klub uzyskal z tego tytulu?

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 02 sie 2007, 1:16

Chlopaczek pisze:
Rebuzz w nawiazaniu do tych 50 tysiecy sprzedanych karnetow - jaki zysk klub uzyskal z tego tytulu?
dzis jak ogladalem mecz BVB w internecie na telewizji regionalnej koln, to wspominali o tym i powiedzieli ze okolo 14 mln euro na czysto, ale oficjalna strona BVB jak narazie jeszcze nie podala zadnego komunikatu.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 02 sie 2007, 1:29

Niezle a jeszcze 2 lata temu pisalo sie ze jak BvB nie zajmie miejsca dajacego jest start w europejskich pucharach to bedzie w Dortmundzie pogrzeb.Nic takiego nie nastapilo a wrecz calkiem niezle sie wam powodzi.

U nas zysk z karnetow (38 tysiecy) to prawie 12 milionow euro i niemal pol miliona za te na faze grupowa LM.

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 02 sie 2007, 11:46

rebuzz pisze:
nie lubie jak ktos stara sie mnie zmieszac z blotem :)
jesli bijesz do mnie to nie mialem takiego zamiaru.. zle mnie zrozumiels
powiem tylko ze prowakacja na poziomie miernym z twojej strony :wink:
jak wyzej
wiec powtarzam ostatnie finalowe zdanie ze liga wloska mi sie nie podoba :)
trzeba bylo tak odrazu bez zbednych ideologii typu pierwiastek

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 02 sie 2007, 17:03

Totnik_ASR pisze:
jesli bijesz do mnie to nie mialem takiego zamiaru.. zle mnie zrozumiels
no to spoko :)
Chlopaczek pisze: U nas zysk z karnetow (38 tysiecy) to prawie 12 milionow euro i niemal pol miliona za te na faze grupowa LM.
no wlasnie w dortmundzie cenowo miejsca sa dosc dziwnie podzielone, nie znam cen karnetow, ale niektore musialy byc dosyc drogie skoro uzbierali az tyle. z tego co kojarze to na zwykle ligowki raz placilem na sudtribune 8,50 euro ... pozniej juz 12 euro z czyms ... a ostatnio kupilem sobie bilet na siedzaca na rogu i 22,50 euro ... wiec to wszystko z sezonu na sezon idzie u nich drozej, w tym roku tez sie chce wybrac na jakis ligowy mecz i ciekawy jestem cen :)

A BVB faktycznie moglabyc bankrutem tylko ze wszystko dzieki akcjonariuszom ktorzy zgodzili sie ze BVB odda im dlug "na raty" .. i tym sposobem ostatnio nasz kochany prezes sie wypowiadal ze praktycznie niemamy juz zadluzenia ( przypomne ze w 2003 roku siegalo ono 110 mln euro ) wiec chlopaki sie postarali :) no i zaraz bylo widac roznice w transferach BVB ... mysle ze gdy pogramy dobrze przez 2-3 nastepne lata to znowu wroca transfery takie jak amoroso ( 50 mln marek wtedy jeszcze chyba... oj to byla suma jak na tamte czasy... :shock: )

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 02 sie 2007, 17:09

nie zebym sie czepial ale to nie temat o posczegolnych klubach a o wloskiej lidze :P

wracajac do tej dyskusji w tym sezonie napewno pozytywnie wplynie "powrot do normalnosci" po calciopoli czyli wszytskie kluby w lidze i bez ujemnych punktow.. rywalizaccja powina nabrac standardowych rumiencow :)

DJ Spox :)
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DJ Spox :) » 28 sie 2007, 14:15

Jedynym bardzo dużym -są tam częste bójki i korupcje. Sytuacja tam wygląda 'prawie' jak w polsce, lecz nie ma u nas aż tak wielu bijatyk. Przez to nie lubię Serie A. Mam nadzieję, że w przyszłych latach ta sytuacja się zmieni na lepsze.

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”