Fani niemieckiej piłki - wpisujcie się!

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
Awatar użytkownika
Kuba_liganiemiecka
Junior
Junior
Reputacja: 0
Kontakt:

Fani niemieckiej piłki - wpisujcie się!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuba_liganiemiecka » 09 kwie 2005, 10:50

Witam!
Wpadłem na pomysł, aby wszyscy fani niemieckiej piłki na forum pilka.pl wpisywali się do tego tematu, i dodawali parę słów o swoim zamiłowaniu do niemieckiej piłki. Mam nadzieję, że mnie nie zawiedziecie.

Myślę, że to dobra idea, gdyż warto wiedzieć, kto na forum jakie lubi ligi. A z takimi można znaleźć przecież wspólny język lub nawet się zakumplować.

Ja się wpisuję jako pierwszy - z I Bundesligi lubię Borussię Dortmund, z II Bundesligi Erzgebirge Aue. Nie mam jakiegoś znienawidzonego zespołu, Bundesligę regularnie śledzę dopiero od 2002 roku, ale piłą interesuję się od 2000. Oglądałem jednak w TV "Hity Sezonu", czyli mecze Bundesligi z poprzednich sezonów. Chętnie pogadałbym z kimś na temat Bundesligi.

Następni, proszę :D

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 09 kwie 2005, 11:35

Ja sie moge wpisać, ale od niemieckiej piłki o wiele bardziej lubie angielską, hiszpańsiką i włoską.

Z Bundesligi najbardziej lubie Schalke 04 Gelsenkirchen, sam nie wiem dlaczego, poprpostu im od kilku lat kibicuje. Nienawidze natomiast Bayernu, za zjechaną morde Kahna:P.

Z drugiej lubie Erzgebirge Aue, głownie dlatego że graja tam Polacy.

Bundesligi za często nie oglądam, bo niemam żadnego kanału z możliwościa oglądania, ale jeśli jestem u kogoś kto ma Polsat Sport, to jakis meczyk zawsze sie obejży. Wyniki natomiast, śledze na bieżącą z tabelą i wiekszością szczegółow.

Awatar użytkownika
paszkwil
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: paszkwil » 09 kwie 2005, 11:40

szczerze mowiac to czekalem na taki temat: ) sldze regularnie Bundeslige od 2 lat...moje ulubione kluby to Hertha Berlin i Borusia Dortmund...hmm cos jeszcze?:)

Awatar użytkownika
wazi
Bundesliga? To co najlepsze.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazi » 09 kwie 2005, 12:16

No dobrze że ktoś wreszcie zalożyl tak temat...

Ja sie intresuje sie Bundesliga od 1999 roku i od poczatku kibicuje Bayernowi i bede mu kibicowal. Miloscia do Bayernu zarazila mnie ciocia ktora mieszka niedaleko Monachium w Bawarii... Bundeslige lubie za to ze jest tam duzo polakow i gra tam moj kochany klub... Wydaje mi sie ze Liga niemiecka jest jedna z lepszych lig na swiecie, ostatnio zauwazylem ze gra stala sie bardziej kombinacyjna i techniaczna... kiedys byla kojarzona tylko z faulami i dobrymi obroncami, Ale teraz sie to zmienilo.

Uchi_UfFy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_UfFy » 09 kwie 2005, 12:30

Ja też interesuje się Bundesligą.Tak na dobre to chyba od tego sezonu gdy K'lautern i Baya ścigali się o mistrza, i Czerwone Diabły były beniaminkiem.Największy sentyment w Niemczech mam do hmmm...Bayernu, ale jakoś w Niemczech na nich nie liczę, raczej na Leverkusen.Podoba mi się Wolsfurg, szkoda, że tak przeciętnie w 2 częsci sezonu...
Ostatnio zmieniony 09 kwie 2005, 13:25 przez Uchi_UfFy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 09 kwie 2005, 13:13

Bardzo ciekawy temat! Ja oglądam Bundeslige już ok. 5 lat. Co tydzień w weekend zasiadam przed TV i śledzę wyniki spotkań! Kibicuję Bayerowi Leverkusen, Borussi Dortmund, Werderowi Brema i Arminii Bielefeld. Trochę dużo, ale cóż... Bayer dlatego, że zawsze miałem sentyment do tego klubu! Borussi kibicuję ze względu na to, że grają ciekawą dla oka piłkę i za Ebiego :wink: Werder ma świetnego trenera i dobrych piłkarzy, a Arminii, bo mam w Bielefeldzie rodzinkę i byłem na treningu i stadionie tego klubu i bardzo mi sie tam spodobało. Trzymam również kciuki za Norymberge! Nie dażę sympatią, a wręcz nie lubię Bayernu i K'lautern!! Z 23 Bundesligi lubię Erzgebirge Aue ze względu na grających tam polaków oraz FC Koeln.

Awatar użytkownika
bobi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bobi » 09 kwie 2005, 13:23

Szczerze to od niemieckiej ligi bardziej lubie jeszcze angielska i hiszpanska ale niemiecka takze sie interesuje. Najbardzie z tej ligi lubie Bayern Monachium. Lubie takze Borussie i Bayer poniewaz graja tam polacy. Zycze im aby ich kariera pilkarska dobrze sie rozwijala i zeby stawali sie coraz lepszymy i bradziej znanymi pilkarzami :D .

Awatar użytkownika
jaget
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaget » 09 kwie 2005, 13:49

I ja się wpiszę bo jestem fanem Bundesligi :)
ALE KIBICUJE TYLKO JEDNEMU KLUBOWI BORUSSI DORTMUND

Awatar użytkownika
Kuba_liganiemiecka
Junior
Junior
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuba_liganiemiecka » 09 kwie 2005, 16:42

No proszę :D A ja już myślałem że fanów niemieckiej piłki jest już niewiele, a forumowicze pamiętający mecze Bundesligi z lat 90 to totalna rzadkość, a tu widzę, że się myliłem :) I dobrze, bo niemiecka piłka rzeczywiście poczyniła postępy i jest jedną z najlepszych! Sam zresztą mam stronę o niemieckim futbolu.
Pozdrawiam
Kuba

mathiasek12
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mathiasek12 » 09 kwie 2005, 17:20

ja interesuje sie bundesliga gdzies od 2000roku a najbardziej lubie bayr leverkusen

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 09 kwie 2005, 17:34

no coz .. chyba za duzo o sobie nie musze mowic i o tym komu jestem wierny :)

powiem tylko ze moj team dzis ladnie pogral w leverkusen :) :twisted:

pozdro !! BVB FANS !!

mathiasek12

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mathiasek12 » 09 kwie 2005, 18:44

rebuzz pisze:no coz .. chyba za duzo o sobie nie musze mowic i o tym komu jestem wierny :)

powiem tylko ze moj team dzis ladnie pogral w leverkusen :) :twisted:

pozdro !! BVB FANS !!
wlasnie co do tego meczu jaki byl wynik?

Awatar użytkownika
patryk89
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: patryk89 » 09 kwie 2005, 18:45

1-0 dla BVB.

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 09 kwie 2005, 18:46

No co do wyniku to Leverkusen przegralo 0:1 i wiem tylko ze Smolarek asystowal przy bramce kogos tam :D:D:D:D

Słszalem ze Lever gralo bardzo cienko :|

mathiasek12

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mathiasek12 » 09 kwie 2005, 18:48

RoRo pisze:No co do wyniku to Leverkusen przegralo 0:1 i wiem tylko ze Smolarek asystowal przy bramce kogos tam :D:D:D:D

Słszalem ze Lever gralo bardzo cienko :|
szkoda widze ze bayer od odpadniecia z lm i w lidze niemieckiej sie sypie szkoda a kibicom bvb gratuluje wygranej :cry: jedyne co cieszy asysta smolarka

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”