Twój ulubiony piłkarz?

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
Awatar użytkownika
unojedrzej
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Twój ulubiony piłkarz?

Post Wyświetl pojedynczy post autor: unojedrzej » 03 cze 2005, 16:02

Nie zauważyłem żeby taki temat istniał na tym forum , dlatego chciałbym sie dowiedziec jakiego piłkarza cenicie najbardziej? byc może macie swojego piłkarskiego idola? Kto to taki i dlaczego to właśnie on?

Jak byłem młody moim idolem był R.Carlos teraz sie troche zestarzał tak jak ja dlatego mineły czasy w których piłkarz był moim autorytetem czy tez idolem . Jednak jestem dalej fanem piłki nożnej i podziwiam poczynania C.Ronaldo oraz Ronaldo - Podziwiam Cristiano ponieważ w tak młodym wieku już jest jedną z najwiekszą gwiazd futbolu , mało kto potrafi dryblować jak on i mijać rywali niczym tyczki. Mało jest obrońców którzy nie nabierają sie na jego sztuczki i dlatego szanuje tego zawodnika , zaś piłkarza Galaktycznych podziwiam za to iż mimo kontuzji potrafi dalej grać na najwyższym poziomie i strzelać bardzo dużo bramek.
Ten piłkarz puki będzie grać w piłke dla mnie będzie jednym z najlepszych snajperów w historii tego wspaniałego sportu

Awatar użytkownika
paszkwil
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: paszkwil » 03 cze 2005, 16:55

moj ulubiony to Daniele De Rossi...gra na mojej ulubionej pozycji i swietnie sobie na niej radzi... nie daje glupich wywiadow na temat odejscia czy cos...prawde mowiac prawie wogole nie daje wywiadow wiec jest skromny :P gra solidnie i duzo walczy...ogolnie jest super

Mona_
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mona_ » 03 cze 2005, 17:52

Moim ulubionym piłkarzem jest jak zapewne nietrudno zgadnąć po moim podpisie Robbie Fowler, nazywany niesfornym dzieckiem Liverpoolu. Wedlug mnie jest to najlepszy z wychowankow LFC.
Dlaczego Robbie?
Odpowiedź jest prosta: był niesamowitym napastniekiem, pozostawał zawsze oddany klubowi, nie było z nim czegos takiego jak, np. z Gerrardem, ktory zastanawia się "opóścic klub czy nie". Chociaz Liverpool przyjal oferte bodajże Chelsea to on nie zgodzil sie odejsc i pozostal na Anfield. Jego zachowanie co prawda poza boiskiem (a zreszta na bosiku rowniez) pozostawialo troche do zyczenia, ale kiedy gral, zawsze dawal z siebie wszystko. Potrafil odmienic losy spotkania. Strzelal piekne bramki.

Teraz Robbie gra w Manchesterze City, po tym jak zostal sprzedany przez Houlliera :( czego naprawde nie moge zrozumiec i czego bardzo zaluje. Niedawno zagral w meczu legend LFC chyba z gwiazdami telewizyjnymi (na rzecz ofiar Tsunami) i fani mogli przypomniec sobie jego w czerwonej koszulce. Potem na oficjalnym forum pojawily sie setki postow z prośbami do Rafy o powrot Fowlera, ale wiadomo jak to jest, prasa podchwyci, jakis portal napisze newsa o powrocie, a nastepnie okazuje sie, ze trener nic o tym nie wie.

Ogólnie rzecz ujmująć Robbie Fowler to wedlug mnie najlepszy pilkarz na swiecie.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 03 cze 2005, 17:58

Ja mam dwóch ulubieńców i jest to Pavel Nedved i Gigi Buffon. Czech ma bardzo silną wolę i zależy mu na grze w danym klubie. W każdym meczu daje z sibie wszystko, a co najlepsze zostaje nawet po treningach by sobie jeszcze poćwiczyć z piłeczką. Strzela piękne bramki i jest siłą napędową całego zespołu. Chwała mu za to :!:

Gigi jest poprostu świetny. Uwielbiam go za jego styl i zachowanie na boisku oraz poza nim. Jest strasznie sympatyczny. Dzielnie broni bramki Juventusu i reprezentacji Włoch. Numero Uno wśród bramkarzy :D

Jeszcze mógłbym tu dodać Del Piero za to, że jest z nami od bardzo dawna i stara się jak może żeby przywrócić swoją dawną formę.

BUNCH

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BUNCH » 03 cze 2005, 18:03

Kiedys Becks, teraz Deco i bardzo lubię Crisa i Ronniego

Awatar użytkownika
cYc86
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cYc86 » 03 cze 2005, 18:20

Steven Gerrard za dokladne dlugie podania, swietne podania z pierwszej pilki(np takie jak w meczu LM z Chelsea) i najbardziej za atomowe strzaly z 20-30 metrow(np jak z Olympiacosem :shock: )

Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 03 cze 2005, 18:28

Mój ulubiony piłkarz mały dylemat ale na pierwszym mijescu zawsze bedzie dla mnie Paolo Maldini a za co za jego profesionalizm za jego wole walki przykład piłkarza ktory kocha swoj klub zawsze odany Milanowi.
Ma zelazne płuca 797 oficjalnych meczy z jego udziałem mowi samo za siebie duzo by onim pisac.
Maldini to Milan ,Milan to Maldini
Zaraz za Paolo najbardziej lubie Vincenzo "Areoplanino" Montella pierwszy raz zobaczyłem go w meczu Sapdoria - Udinese 18 maja 97 roku strzelił wtedy 2 bramki z czego druga brama bardzo ładna stał na leweym rogu pola karnego przymierzył i w same okienko lewe strzelił.Zaraz po strzeleniu brmki zrobił samolocik to mi sie spodobało i od tego czasu zaczełem jemu kibicowac.Ogólnie lubie go za to ze po mimo tego ze w Romie nie dostawał duzo szans gry za czasów Capello i kontuzji w 2003 roku gdzie nie rozegrał za duzo spotkan to w tym roku potrafił strzelic ich 21 szkoda ze cos sie zacieło w nim pod koniec sezonu.

Na dalszych miejscach:
Billy Costacurta , Bepe Signori i Baggio

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 03 cze 2005, 18:31

moj ulubiony pilkarz, moj idol niestety juz nie gra - a jest nim ... ROBERTO BAGGIO

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 03 cze 2005, 18:43

BUNCH pisze:Kiedys Becks, teraz Deco i bardzo lubię Crisa i Ronniego
Porównaj sobie wypowiedź np. Mony ze swoją...Widzisz jakieś różnice? Mam nadzieję.

Moim ulubionym piłkarzem już od ok. 7 lat jest Pablo Aimar. Na początku było to trochę trudne z racji tego, że grając w River Plate żadko kiedy można było się o nim czegokolwiek dowiedzieć, a neta jeszcze nie miałem 8) . Tutaj przychodził z pomocą czasami Eurosport, ale to należało do rzadkości. Ogólnie cenię go za niesamowitą zdolność kreowania gry, świetną technikę i drybling (czyli to co Pisakk ceni najbardziej w futbolu południowoamerykańskim) i swoistym dodatkiem do tego jest fakt, że jest on bardzo sympatycznym człowiekiem na codzień (o ile to co da się wyczytać jest prawdą :wink: ). Bez wątpienia mój ulubiony piłkarz już od lat!

Muszę się tutaj czymś pochwalić. W niepamiętnych już czasach byłem chyba jednym z pierwszych kibiców Davida Beckhama. Zacząłem go lubić gdy miał ok. 20 lat (czyli z 10 lat temu) i zaczęło się od jednego głupiego plakatu. Gdy w Polsce jeszcze stosunkowo mało osób o nim słyszało to już był jednym z moich ulubionych graczy i tym się mogę pochawalić. Trochę mnie zmartwił późniejszy boom na jego osobę, jaki nastąpił po jego występach w reprezentacji i jak grzyby po deszczu wyrastały dzieciaki w jego koszulkach. No nic - lubię go do dziś, ale już nie tak mocno jak kiedyś niestety...

Pozdrawiam :wink:

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 03 cze 2005, 19:21

Dla mnie od wielu, wielu lat, a mówiąc szczegółowo pierwszym piłkarzem który stał się idolem to Paolo Maldini.Dla mnie to wzór, przykład dla pokoleń.Z Milanem związany od początku, wierny barwom, nigdy nie było mowy o odejściu a nawet o ławce rezerwowych na dłużej.Obecnie ma lat 37, jego wydolnośc to okolice 27, piłkarz kompletny.Twardy obrońca, może grać na lewej stronie i w środku.Od zawsze imponował mi elegancją gry, nigdy nie kłucił się z sędziami, żadko dochodziło do jakichś utarczek, czerwonych kartek, mimo, że grał z "jajami".Także jego życie prywatne to super sprawa.Żonaty z kolumbijską modelką Adrianą (nie znam panieńskiego :oops: ).Nigdy jego związek nie był kąskiem dla dziennikarzy.Małżeństwo idealne, ciche, zgodne (chyba , że coś ukrywają :) ).Jego syn Christian (1996) już trenuje w Milanie i talent podobny do ojca.Gdy po MŚ 2002 odchodził zrobiło mi się żal, wiedziałem że coś się kończy we włoskiej piłce.Teraz szykuje się już do definitywnego odejścia i to będzie wielka strata, no ale przecież nie może grać wiecznie.Paolo jest moim idolem od 1996.Pamiętam, że jako jedyny Włoch cieszył się z odpadnięcia drużyny z Euro 96, bo Chrisitan właśnie w czasie turnieju wychodził z łona Adrianny.

Oprócz niego coraz bardziej lubię Kakę, De Rossiego, Nestę, Gattuso, Buffona, Cannavaro, Chivu, Baggio i Montelle.
Ostatnio zmieniony 03 cze 2005, 22:09 przez Uchi_, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 03 cze 2005, 19:36

Javier El Capitano Zanetti :!: W klubie od 1994 roku od lat kapitan Interu. Spokojny , ale stanowczy zarowno na boisku jak i poza nim. Mniej wiecej podobny do tego co napisal Bogi o Maldinim. Serce i dusza Interu - J.Zanetti !
Lubie takze Adriano , Ronaldinho i Vieriego.

Awatar użytkownika
Fabregas
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fabregas » 03 cze 2005, 19:37

Ja mam takich dwóch, a mianowicie są to:
-Zlatan Ibrahimović
-Ricardo Quaresma

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 03 cze 2005, 19:52

Ja najbardziej lubię:
- Carlos Tevez
- Gil
Są znakomicie wyszkoleni technicznie i bramko strzelni.
A Tevez za kilka lat będzie najlepszy na świecie.

Awatar użytkownika
As3
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: As3 » 03 cze 2005, 19:58

Kiedys bardzo lubiałem Edgara Davidsa ale od czasu kiedy odszedł z Juventusu nie prezentuje juz sie tak dobrze :? .Na dzien dzisiejszy moim ulubionym piłkarzem jest Fabio Cannavaro, ten to wymiata :twisted: Zaimponowała mi łatwosc i spokój z jaka potrafi odbierac piłke.Zawodnik praktycznie nie do przejscia.

kurczakov

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kurczakov » 03 cze 2005, 20:51

Natomiast moim ulobionym piłkarzem jest Zinedine Zidane lubie go przedewszystkim za wspaniałą technike za to że tak świetnie przyjmuje piłke że praktycznie zawsze podejmuje najwłaściwsza decyzje w danym momencie na boisku, za nie robienie szopki wokol swojej osoby a i tak jest jednym z najbardziej medialnych piłkarzy. Podziwiam go za to ze nie mial bogatych rodzicow i musial pomagac ojcu ktory byl magazynierem a i tak zostal jednym z najlepszych pilkarzy wszechczasow oraz za to ze gra w moim ulubionym klubie jakim jest Real Madryt oraz za wiele innych rzeczy.
Hala Zizou !!!

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”