Klasyka Calcio [zbiorcze]

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Viola czy Milan ?

Viola
16
50%
Milan
12
38%
podział punktów...
4
13%
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Klasyka Calcio [zbiorcze]

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 15 gru 2006, 17:03

Zaczełem ten temat nie dla jednego meczu...

Właśnie dla tego że takie spotkanie jak derby Mediolanu czy derby Rzymu mają swoje osobne tematy, a nie ma czasem sensu zakładać tematu specjalnie dla jednego meczu Roma - Inter czy Viola - Milan - lub Lazio - Juve itd. Bedzie to temat "zbiorczy" spotkań al'a klasyka :] Już kiedyś miałem to zrobić ale teraz jest powód...

Jutro [w sobote] o 18:00 mecz a'la klasyka Calcio - Viola - Milan na Artemio Franchi we Florencji :twisted:

Wiecie jak jest - zapowiada sie nie lada widowisko wiec trzeba też to ładnie zapowiedzieć :] Bądź spokojny, Zaza nie wychodzi z formy :twisted:

Kadra Rossonerich na Viole :arrow:

:arrow: Bramkarze: Kalac, Fiori, Facchin.
:arrow: Obrońcy: Antonelli, Bonera, Cafu, Darmian, Kaladze, Jankulovski, Simic.
:arrow: Pomocnicy: Brocchi, Gattuso, Gourcuff, Guerci, Kaká, Pirlo, Seedorf.
:arrow: Napastnicy: Borriello, Gilardino, Inzaghi, Ricardo Oliveira.

Wraca już na dobre [ole!] Rino Gattuso, jest Kaka' - Kala i Pirlo który pauzował za kartke, nie ma mi. Paolo i innych graczy kontuzjowanych.

Ancelotti mówi że z Rino wszystko spoko i zagra nawet od początku, podobnie Ricky i Kaladze. Czyli prawdopodobny skład Milanu to:

:arrow: Milan [4-3-1-2] Kalac - Cafu, Kaladze, Simic [Bonera?], Jankulovski - Rino, Pirlo, Seedorf - Kaka' - Oliveira, Gilardino.

Choć spekuluje sie że gdy Viola zagra po swojemu 5 w drugiej lini z Tonim na szpicy, to Milan zagra "choinką" i wtedy Gila na szpicy a Kaka i Gourcuff w lini za placami Alberto. Ale z drugiej strony patrząc na forma naszych napastników to może spekulować czy ustawienia Prandelliego ma tu jakieś znacznie ? Ja osobiście wątpie, jak już to szukanie odpowiedniego wyjścia i chec sprawdzenia duet Kaka' - Gourcuff razem w lini - Ale to też mało prawdopodobne. Zobaczymy jak będzie.

Jak wiemy to mały powrót dla Brocchiego który jeszcze w poprzednim sezonie był idolem fanów z Franchi, ich Gattuso. W sumie jego to gra we Florencji przekonała naszych że nie może go sprzedać. Bo pokazał sie tam z dobrej strony.

:arrow: Viola...

Jak trudno sie gra na Franchi nie trzeba chyba przypominać każdemu zwolennikowi serie A :P Nawet może powiedzieć ze Viola jak Celtic - u siebie dwa razy mocniejsza. Cesare Prandelli tez ma braki kadrowe ale nie takie jak Pacynka - nie zagraja po stronie gospodarzy Santana i Gamberini - nikt nie zawieszony.

:arrow: Fiorentina [4-2-3-1] Frey, Ujfalusi, Dainelli, Kroldrup, Pasqual, Blasi, Liverani, Donadel, Montolivo, Mutu, Toni.

Jak wiemy Viola to nie tylko Toni, a nawet wieksze brawa w tym sezonie niż Luca zbiera Adrian Mutu, bo Rumun wkomponował sie w zespoł Prandelliego jak nic. Gra najcześciej takiego cofnietego napastnika który pozwala Toniemu rządzić w polu karnym rywala. Gdy Mutu wraca uzuepłnia sie z Montolivio w rozgrywaniu. Liverani i były Milanista Marco Donadel pełnia na zmiane role Pirlo w Milanie czyli drygowanie grą. Ostatnio miejsce w zespole Cesare stracił Duński skrzydłowy Martin Jorgensen który pełni role jokera. Choć w tym meczu może zagrać od początku.

Spodziewam sie naprawde ładnego i wyrównanego meczu, który będzie może nazwac hitem kolejki także po ostatnim gwizdku sedziego - i obie ekipy mające baraż minusowych punktów na starcie sezonu :roll: Viola u siebie to rywal zawsze grający ładnie i do przodu, wiec nie grozi nam walenie głową w mur. Trzeba szczególnie uważać na duet Toni - Mutu który kąsa jak nic - ale to nie tylko atuty Fiorentiny. U nas wraca Kaka i Pirlo po przerwie [Kaka nawet dłuższej] Wraca także Kaladze Gattuso i Cafu, ale Ancelotti mówi że są gotowi do walki od początku. Jesli zagramy "choinką" to prawdopodobnie na szpicy ujrzymy Gile.

:arrow: Sedzią meczu Viola : Milan bedzie Massimiliano Saccani.
Bedzie to dla niego dopiero 70 pojedynek w serie A. Dotychczas prowadził 7 spotkań Violi [bilans 4-2-1] i 8 spotkań Rossonerich [bilans 3-4-1]

:arrow: Historia nie kłamie...

Dotychczas oba kluby spotykały sie na Artemio Franchi 66 razy w samej serie A. Z czego Viola wygrała 29 razy - 18 padł remis a 19 razy lepszy był Milan - bilans bramek to 103 - 86 dla Violi.

Chyba te liczby mówią same za siebie, bo to jeden z nie liczbych stadionów w serie A gdzie mamy "pod górke" - ostatnie nasze ligowe zwyciestwo na Franchi to 30 kwietnia 2005. Jak wiemy ostatnie mecze byłu nie lada widowiskowe ale ogółem na obu stadionach - w 2004 roku Milan pokonał Viola 6:0 na Giuseppe Meazza, w 2001 roku 5:2. A kilka miesiecy wcześniej Viola u siebie pokonała Milan 4:0 - w poprzednim sezonie dwókrotnie padł wynik 3:1 dla gospodarzy - Viola wygrała u siebie po w pierwszej rundzie a Milan w rewanżu.

:arrow: Ostatnie 15 spotkań Fiorentina - AC Milan - tylko w lidze - bo w miedzy czasie oba kluby grały ze sobą w Coppa Italia - remis 2:2 i porażka Milanu 2:0.

26.09.1998 Serie A Milan - Fiorentina 1:3
07.02.1999 Serie A Fiorentina - Milan 0:0
05.12.1999 Serie A Fiorentina - Milan 2:1
09.04.2000 Serie A Milan - Fiorentina 1:1
13.01.2001 Serie A Fiorentina - Milan 4:0
17.05.2001 Serie A Milan - Fiorentina 1:2
09.09.2001 Serie A Milan - Fiorentina 5:2
20.01.2002 Serie A Fiorentina - Milan 1:1
12.12.2004 Serie A Milan - Fiorentina 6:0
30.04.2005 Serie A Fiorentina - Milan 1:2
20.10.2005 Serie A Fiorentina - Milan 3:1
25.03.2006 Serie A Milan - Fiorentina 3:1

Do GTW - Prosze moderatorów o nie zamykanie tego tematu bo chyba znajdzie on popracie. Jest Nas wielu :]

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1236

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 16 gru 2006, 12:43

Dzisiaj wielki mecz jaki zapowiada się na stadionie Artemio Franchi we Florencji.

Możemy wkońcu liczyć na otwartą gre z obu stron.Bo Milan lubi grać szybki atak a Fiora u siebie gra max.otwartą piłkę.W Milanie do składu wracają Kaka,Pirlo,Gattuso,Kaladze.Rossoneri w pomocy zagrają podstawową czwórką i to jest chyba najważniejsze.W obronie bez Nesty ale za to zagra Kaladze.Na bramce nadal kaleczyć będzie Kalac :wink: .W ataku jak Zaza wyżej napisał wyjdzie Milan chyba Gilardino -Oliveira bo Pippo bez formy...

Mecz pewnie będzie znakomitym spotkaniem bo ostatnio klasyki w Serie A nie zawodzą i licze na bardzo otwarty Futbol
Bardzo się ciesze że mecz pokaże Canal plus a miałem obawy ze względu na godzine meczu...

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 16 gru 2006, 12:50

Klasyka... mowa :faja: Oba zespoły lubią grać ofensywną piłkę, mają w swoich składach klasowe składy no i oba mają coś do udowodnienia w tym sezonie. Po ostatnich derbach Mediolany poprzeczka postawiona jest bardzo wysoko, miejmy tylko nadzieję że ten mecz będzie jeszcze lepszy :]

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 16 gru 2006, 13:14

Statystyki za Violą :o i w ostatnim sezonie też pokonali u siebie Rossonerich. To tylko dodaje ciekawości co do tego meczu. Milan wreszcie ma okazję zmierzyć się z rywalem grającym inaczej niż murowanie własnej bramki, dzięki czemu pokażą się jego prawdziwe możliwości. Nadszedł czas na sprawdzian :] Oba kluby mają ujemne punkty, oba liczą na grę w europejskich pucharach, a nawet w CL, więc czego chcieć więcej. Motywować nikogo nie trzeba bo to mecz dla nich o 6, a nie 3 pkt. Będzie się działo :twisted:

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 16 gru 2006, 13:14

No dzis wielki mecz. Z każdą pilkarską środą i każdym weekendem mam nadzieje na przebudzenie rossonerrich. Choinka?mam nadzieje że nie. Wiadomo jak to się skończylo w meczu z Interem. Chyba że teraz zamiast Ambro zagrałby jakiś ofensywnie usposobiony gracz vide:Gourcuff.
gilardino11 pisze:W ataku jak Zaza wyżej napisał wyjdzie Milan chyba Gilardino -Oliveira bo Pippo bez formy...
Ejże a reszta to formę gdzie ma?. Wszyscy zajebiście grają tylko Inzaghi bez formy? :roll: . Ja mam nadzieje ze wyjdzie atak Pippo-Gila. Ćwiczą ten wariant w ataku pewnie na treningach. ciężko będzie zaterzymac Toniego dlatego zamiast Simica dałbym Bonere bo chyba wloch lepiej radzi sobie w pojedynkach powietrznych.

Trzba czekac i miec nadzieję że razem z gwizdkiem pana Saccaniego który rozpocznie to wielkie widowisko obudz się Milan.

Forza.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 16 gru 2006, 13:39

RealFan ma racje to mały [ba nie mały] sprawdzian, i ocena obecnej sytuacji. Bo historia pokazała że zawsze nam Viola sprawiała problemy, a jeśli "kryzys" to regułka to mają okazje pokazać to w tym meczu. To moze byc naprawde ważny mecz, i to nie z punktu tabeli - Już nie samym wynikiem ale grą bedzie wyznacznikiem. Bo Viola sie nie zamuruje jak Messina czy Toro na własnej. zwałszcza na Artemio Franchi. Ba nawet to nam da możliwośc kontry co już dawno nie widziałem w wykonanu Milanu :P

Trzeba pamietać że Viola mimo tego że przegrała u siebie już 2 razy w tym sezonie, to 5 razy wygrała. Miejsce w tabeli nie ma znacznie bo grają naprawde fajnie. A Mutu sprawia że musze oficjalnie go przeprosić :P Bo nadal żyje. Viola u siebie jeszcze nie zremisowała...

Ciekawe jak zagramy w obronie pod nie obecnośc Nesty i Paolo - czy duetem Kala - Daniele czy Kala - Dario ? bo na bokach na 100% Janek i Cafu. Wracają po pauzach nasi pomocnicy Pirlo, Kaka' i Rino.

EDIT - Co ciekawe LGDS dziś typuje jednak choinke na Gile. I bez Yoann'a, a z Rino i Brocchim jako parasole ochrone Pirlo :P Druga linie musi być zdomonowana, coś w tym jest bo Viola ma kim grać w pomocy.

16 Kalac, 2 Cafu, 17 Simic, 4 Kaladze, 18 Jankulovski, 32 Brocchi, 8 Gattuso, 21 Pirlo, 10 Seedorf, 22 Kakà, 11 Gilardino.

Cesare Prandeli albo zagra 4-2-3-1 albo 4-4-2. Nie wrócił Santana wiec chyba Jorgensen zacznie na ławce. Bo takby miał dwóch skrzydłowych :wink: Uwaga na Montolivio - plotki zawsze mobilizują :P

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 16 gru 2006, 15:04

Zaza bardzo dobry pomysl z tym tematem :)

co do meczu to z puntu widzenia tebeli bardzej prestizowym straciem bedzie Roma - Palermo ale Viola - Milan jakby nie bylo klasyk. Szykuja sie 2 dobre mecze w weekend i oba beda w C+ :)

Ciekawy jestem dyspozycji Violi i Milanu bo jak spojrzec na tabele mozna by sadzic ze to bardzej mecz o utrzyanie niz 2 poteznych klubow w Itali. Ale jak wiadomo jest to zludne i powino byc ciekawe widowisko, jesli zawodnicy Milanu wkoncu odzyskaja skutecznosc oczywiscie bo ostani mecz Milanu w ktorym widzialem grad bramek to chyba pamietne Derby Mediolanu

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 16 gru 2006, 15:46

Totnik_ASR pisze:Zaza bardzo dobry pomysl z tym tematem

Chyba nie tak dobry bo sie moderatora nie spodobał :roll: Trzeba czekać na Dzidziusia wtedy oni cos beda zakłądać :p - kuźwa chyba rok szkolnym im szkodzi :? Jeszcze ocen z zachowanie brakuje ... Może religie do średniej dopiszemy ?

A tak na poważnie to Canal + sie trafio, jedna kolejka a dwa ciekawe mecz, Bo dziś o 18 Viola - Milan a jutro wspomniany mecz AS Roma - US Palermo. O tym drugi meczu też sie cos napisze, jak żaden z Romanistów sie nie kwapi to ja sie tym zajme. Inny gatunek ale też bedzie jatka. :twisted:

Oba mecze sie zapowiadają dobrze, oby tak może było powiedzieć po ostatnim gwizdku sedziego, bo wiesz jak to bywa. Piłkarze muszą sie dostosowac do tych przed meczowych zapowiedzi. Viola umotywowana i u siebie podwójnie groźna, Milan - jak to powiedział chyba Liverani - wsciekły, podobnie w Rzymie pozytywna złośc i agresja po derbach :roll: A Palermo po UEFA ['] - czyli bedzie jatka 8)

EDIT

Z tego meczu tylko 20 minutowy skrót mógł by sie podobać :roll: Kuźwa co za aptekarz z tego sedziego, gwizdał takie faule że w premiership by go zabili :P

Remis chyba sprawiedliwy, choć gra słaba. A bardzie mogła sie podobać tylko fragmentami. Viola na początku w szoku co sie siebie ale z czasem sie budziła. Piękne asysta Brocchiego zewneczną stroną stopy :] Karny ? mięki jak ja pierdziele - jeśli ta reka Kaladze miała wpływ na akcje to u lala - spadła mu na reke piłka na 100% ale patrzył sie gdzie indziej a i nic by Luca z tego nie zrobił. Ciul karny i Mutu nie daje szans Pająkowi. I potem dopiero sie zaczeła gra, niestety też szybko sie skończyła. Bo druga połowa to była taka ni jaka, Viola przyjmowała nas na własnej, dała Milanowi grać do 40 metra aż tu nagle kontra Jorgensen wrzuca Toni nie trafia w piłke ... ale Mutu zamyka i 2:1 ... :evil: A Ancelotti pełen luz, i brak reakcji, choć np. Seedorfa to powinień zmienić w pierwszej połowie :P Ale wreście zatrybił. Od stanu 2:1 Viola już była nastawiona na kontre i kąsania. Długa starała sie grać piłką a nasi próbowali cos grać pozycjinie. Seria rożnych Yoann na króti słupek i Jankulovski przedłuża głową [zamierzone !] i Gila z 2 metrów głowa "a masz" :P i remis...

W sumie nie wiem czy ktoś zasłużył w tym meczu na wygrana, nawet czasem Viola sprawiała lepsze wrażanie. Ale to za sprawa Toniego który z dwa razy zrobił Kaladze i Simica jak czołg :twisted: Nasi troche chyba za szybko objeli prowadzenia bo chyba nikt sie nie spodziewał że tak to rozegra Brocchi. Troche mnie Pacynka zszokował tym ustawniam bo to nie była choinka a takie jak Nerwowy chciał 4-4-1-1 - Wenger szokuje tym że nie gra Adebayer i 2:2 - Ancelotti systeme i 2:2 :roll:

Dobry mecz Brocchiego który pracował na całego, Jankulovski też grał swoje. Z barwach Violi Liverani mi sie podobał i Toni. Mutu strzelił dwie bramki i miał kilka takich akcje że hoho.

Kalac w tym meczu 3 razy wyplu piłke w tym raz ratował sam siebie :P Ale przy bramkach nie miał nic do gadania. Karny mięki a kontra wzorowa. Ukąsili Nas. Inna sprawa że Gila też przy bramkach zrobił defensywe Violi, uprzedził ich dwa razy jak jak za najlepszej formy. Chyba teraz wybaczyciem mu tego karnego :P Pierwszy remis Viola w sezonie u siebie i 100 Ancelottiego w histori pracy w serie A.

P.S Z tematu Milan :)

Jordan20 daruj sobie takie punkty :roll: Kto miał grac ? pomysle troche, zreszta dla połowy składu to powrót po kontuzji od Cafu po Kake, widze wiesz co piszesz. Alves ponoć pokochał starsza pania w Sevilli i dla niej sie nie rusza. A był o krok :P

Jak tam był karny to w meczu Arsenal - Portsmouth były z 4 :P Przeciesz mieka "11" jak nic, nawet nie wiem czy Kaladze widział piłka a co dopiero miał by ruszyć reką. Inna sprawa że w tym meczu zagwizdał tyle razy sedzia że mu starczy na 3 tygodnie :lol:
Ostatnio zmieniony 16 gru 2006, 20:36 przez Zaza, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 16 gru 2006, 20:36

kilka rzeczy ode mnie;
1.Carlo juz sie koszmarnie gubi-co tydzien inna taktyka-tydzien temu 3 napadziorow-teraz 1-choc cenie go bardzo stwierdzam ze jego czas powoli sie konczy-nie ma juz pomyslow na ten zespol-a odszedl TYLKO 1 gracz-i juz cala gre szlak trafil
2.jak widze tego starucha cafu to mnie skreca-dzis to dal "popis"-0 szybkosci/przyspieszenia-pilka mu w 1 polowie tak oskoczyla ze lalem ze smiechu-juz MŚ pokazaly ze czas na emeryturke(zasluzona oczywiscie)-kazda jego proba dryblingu/dosrodkowania konczyla sie strata-Milan tak stara sie o 30-letniego oddo-za 10 mln chyba-wolalbym dac 25 za D Alvesa-problemem moze byc tylko zmiana ligi-przyklad Oliveiry to pokazuje
3.meczyk zawalil nam KACHA-karny zasluzony i ta nieudana proba przejecia pily przy drugiej bramce-w l g dello sport dalbym mu ocene 4
4.pirlo teraz a ten z MS to zupelnie inny gracz-dosc schematyczny
5.dalej oczywiscie wierze w 4 miejsce

w punktach pisze po to by bylo czytelnie-tak na dobra sprawe to postawowej 11 zeszlego sezony braklo tylko nesty i szewy-bo jankulowski chyba wygryzl serginho-a karny byl za zagranie reka-wolny ten kacha cos dzis byl trasznie-toni go ubiegl i tem zagral reka-trzeba byc obiektywnym

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 16 gru 2006, 20:45

Ale piszesz tak jak by Luca Toni to był jakiś napastnik rodzem z serie C1 który ociera sie o wielką piłke - przeciesz to mistrz świata i król strzelców Calcio. Wiec trzeba od niego wymagać i uważać. Bo ma co pokazać. Nic nie strzelił i to sie liczy.

Jak go ubiek jak Luca był już przy lini a piłka mu spadła na plecy i reke Kaladze ? A inna sprawa ze Gruzin miał reke na plecach Toniego i poprostu go trafiła. 9 na 10 sedziów by nie gwizło.

Z podstawowego składu ? ale co to ma do rzeczy ? kto wrócił ostatnio po kontuzjach ? nie żadku długich kontuzjach - Pirlo, Gattuso, Kaka, Cafu, Kaladze - 5 graczy podstawowego składu z tego meczu z Violą :!: wiec co Ty piszesz ? I jeszcze zakończyłeś to "trzeba byc obiektywnym" :? Jestem obiektyny nikt nie zasłużył na wygraną a mecz był szarpany i popsuł go sedzia gwizdząc zbyt czesto. Dwa razy za dużo używał gwizdka. Były faule itd ale kuźwa jesli on każde aut 3 razy powtórzyc to ['], albo piłke do wolnego na 40 metrze 4 razy poprawia....

Ciekawe czy Gila sie przełamał. Karny zmarnowany w ostatniej kolejce a teraz dwie bramki takie al'a Bercik, zawsze go końca i ze sznutą. Forma jego jest słaba ale może odzyska pewnośc siebie. Bo to też ważne.

Pozdro :)

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 16 gru 2006, 21:10

chce sie pochwalic, ze dobrze wytypowalem wynik

ah, ta sznuta :smoke:

Awatar użytkownika
SiKor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SiKor » 16 gru 2006, 21:17

ma ktoś bramki z tego meczu, bo widziałem tylko pierwszą połowę? :roll:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 16 gru 2006, 21:27

Bagg czyli co ja mam wypłacać za remis :roll: A stawka była duża :P To pierwszy remis Violi na własnym terenie w tym sezonie, 3 chyba Milan - Gila rozgrywał swój 200 mecz w serie A...

SiKor zobacz na stronach Milanu :wink: Ale bramki takie w skali od 1 - 5 na hmm 1 bo dają 1 punkt :P A na poważnie Brocchi [asysta] piekna i konta Violi jak z podrecznika na 2;1, Gila na 1:0 tylko zimna kwrią sie wykazał, a na 2:0 to sznuta tylko i wyłącznie - i ćwiczone pewnie na treningach zaganie na krótki słupek. Poszedł w ciemno po wiedział że Czech ja przedłuży.

www.acmilan.pl
www.acmilan.com.pl
www.acmilan.gtw.pl

Zaciekawiły mnie słowa Lipińskiego "Mutu chyba najlepszy obecnie gracz ligi" Kuźwa żadko sie z nim zgadzam ale czy tak nie jest ? No może kilku do niego równa pod wzgledem obecnej formy - ale nie liczni... Tak Mutu Toni funkcjonuje jak maszyna, Luca czołg, a Rumun snajper.

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 16 gru 2006, 22:11

Zaza pisze:a jutro wspomniany mecz AS Roma - US Palermo. O tym drugi meczu też sie cos napisze, jak żaden z Romanistów sie nie kwapi to ja sie tym zajme.
Zaza jedzi po ambicji Romanistom :P a niech mu bedzie ... przynajmniej zmoblizowal mnie zeby cos naskrobac :roll:

Roma (2 miejsce w Serie A, 32pkt) vs Palemo (3 miejsce, 31 pkt)

17 grudnia 2006, 20.30 CET, Stadio Olimpico w Rzymie

Obie ekipy zagraja jutro o 3 punkty ... tego mozna byc pewnym majac na uwadze Inter ktory co kolejka ucieka o kolejne punkty jak nie jednemu to drugiemu klubowi ktore teoretycznie mialy sie liczyc w walce o scudetto :roll:

Roma

Trener Luciano Spaletti zachowuje spokoj i w charakterystyczny sposob probuje opanowac emocje:
In moments of difficulty you have to find the energy to sew up the tears and start again, if we truly are a strong side
Dla niego nie liczy sie fakt ze zespol w ostatniej kolejce wygral 7-0 czy przegral 0-3. Taki wlasnie spokoj pomogl opanowac pozar w klubie w zeszlym sezonie ... 8) Obecnie Roma daje swoim kibicom niemala hustawke nastrojow ... przez olsniewajaco gre w Serie A, przez mocno srednie wystepy w CL az po fatalna porazke w derby Rzymu z odwiecznym rywalem.
Jutro Spaletti nie bedzie mial do swojej dyspozycji dwoch obroncow Martinze oraz Farreriego, pomocnikow Aquilaniego oraz Fatiego ... oraz kontuzjowanego w ostatniej chwili Vucinica ktore czeka kolejna operacja kolana :roll:
Waska kadra okrojona jeszcze przez kontuzje niepozwala od poczatku sezonu popularnemu Spalowi na rotacje w skladzie ... ale nie ma sie co oszukiwac ze w tak warznym meczu szkoleniowec wystawi wszystko co ma najlepszego ... a wiec przewidywany sklad prezentuje sie nastepujaco :
Doni; Panucci, Mexes, Chivu, Tonetto; De Rossi, Pizarro; Taddei, Perrotta, Mancini; Totti
Tak wiec ustawienie Romy wydaje sie byc identyczne jak w ostatnich kilku meczach i nie ma sie co spodzeiwac niespodzianek ani w personaliach ani w taktyce ktora zaserwuja nam gospodarze jutrzejszego
spotkania. 8)

Palermo
Inne nastroje panuja w klubie z Sycylii ktorych znacznie podbudowalo pewne zwyciestwo 3-0 z Livorno w poprzedniej kolejce ktore smial mozna powiedziec zarzegnalo mini kryzyc wywolany porazka z Cagliari. Dlatego Palermo jest gotowe sprawic przykrosc gospodarzom jutrzejszego spotkanie i tym samym pozostac nadal w poscigu na liderujacym Interem. Problemem moze byc jednak fakt ze z 30 goli ktore strzelil w tym sezonie Palermo tylko 8 bylo strzelonych na wyjazdach :roll: Powodem tego moze byc brak swoich kibicow ktorzy w meczach u siebie stanowia 12 zawodnika swojej ekipy. :P
Na dzien dzisiejszy w klubie na liscie kontuzjowanych widnieja nazwiska dwoch obroncow: Cesare Bovo i Guiseppe Biava oraz dwoch pomocnikow: Aimo Diana oraz Franco Brienza

Fontana; Cassani, Zaccardo, Barzagli, Pisano; Guana, Corini, Simplicio; Bresciano, Di Michele; Amauri

P.S.

FORZA ROMA

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 17 gru 2006, 10:57

Wczorajszy mecz to bylo dobre spotkanie zwlasza jak Viola strzelila na 2-1 to zrobil sie mecz. Szkoda patrzec na Milan w takim dolku, myslalem ze ich glownym problemem to brak skutecznosci a jednak wczoraj bylo pod tym wzgledem dobrze jak dawno nie bylo bo az 2 gole wpadly. Ida swieta moze Milan sie wkoncu ogarnie bo droga do el LM robi sie pomalu doscyc dluga.

Dzisaj mam nadzieje ze widowisko bedzie bardzej jednostronne i 3 pkt Roma :)

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”