Manchester United vs. Chelsea (Community Shield 2007)

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Who wins?

Manchester United
19
56%
Chelsea
15
44%
Awatar użytkownika
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Manchester United vs. Chelsea (Community Shield 2007)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Giggsy King » 02 sie 2007, 23:49

Jak wszyscy dobrze wiedzą już za kilka dni odbędzie się mecz o angielską Tarczę Dobroczynności pomiędzy zdobywcą mistrzostwa - Manchesterem United, a zdobywcą pucharu krajowego - Chelsea Londyn. Spotkanie te odbędzie się na Wembley, a przypomnijmy tylko, że w maju oba zespoły stocczyły na owym obiekcie bój o Puchar Anglii. Wygrała niestety Chelsea po golu Drogby w dogrywce, minuta bodajże 117.

Jakie składy wystawią Ferguson i Mourinho? Czy potraktują ten mecz jako sparing, czy może stoczą prawdziwą bitwę o te, nie oszukujmy się, niemal nic nie znaczące trofeum, tylko po to by pokazać swą wyższość nad rywalem?

W tym temacie wypowiadamy się właśnie o wspomnianym wyżej spotkaniu. Zapraszam do dyskusji i głosowania w sondzie.

Awatar użytkownika
Sir Keano
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sir Keano » 03 sie 2007, 10:57

Myślę że, zagrają mocnymi składami ale będzie to raczej prestiżowy "mecz towarzyski" Na myśl nasuwa mi się coś z boksu.Będzie to "pokazowa runda" przed właściwym sezonem.Zwycięży ten który potraktuje to bardziej poważnie.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 03 sie 2007, 11:27

A ja sadze ze trenerzy potraktuja ten mecz bardziej powaznie... Bedzie to taka walka o dominacje...

Osobiscie stawialbym na remis

Awatar użytkownika
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Giggsy King » 03 sie 2007, 11:32

boskigonzo pisze:Osobiscie stawialbym na remis
W przypadku remisu będzie dogrywka i karne, więc wygrać ktoś musi. Pomyśl zanim coś napiszesz.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 03 sie 2007, 12:44

Giggsy King pisze:Pomyśl zanim coś napiszesz.
och dziekuje ze mnie naprostowales...naprawde dzieki za cenne rady

u bukmachera czas liczy sie do 90 minuty i stawiam na remis...

a kto wygralby karne zawsze jest trudno powiedziec :]

zamykać temat ? Bo widać o meczu nie macie zamiaru dyskutować // fieldy

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 03 sie 2007, 13:33

To widać że trzeba coś konkretnego napisać o spotkaniu :)

Obrazek
VS
Obrazek

Mecz odbędzie się ponownie na Wembley 5 sierpnia. Zapowiada się kolejne wielkie starcie dwóch najlepszych drużyn poprzedniego sezonu w Premiership Chelsea Londyn i Manchesteru United.
Ostatni mecz tych zespołów w sezonie odbył się na Wembley w finale Fa Cup w którym minimalnie lepsi okazali się gracze Mourinho wygrywając 1-0 po dogrywce strzelcem bramki był nie zawodny w tamtym sezonie Didier Drogba. Mecz był wyrównany i żadna ekipa nie mogła narzucić swojego stylu gry. Chelsea okazała się sprytniejsza i zwyciężyła.
Obie ekipy dokonały kilku wzmocnień Chelsea między innymi pozyskała za darmo Claudio Pizarro, Tal Ben Haim, Steve Sidwell. Jedyny piłkarz za którego musieli płacić to Florent Malouda. Odszedł na razie tylko Njitap Geremi i Khalid Boulahrouz. Ważą się losy Robbena który prawdopodobnie przejdzie do Madrytu i nie wystąpi w tym spotkaniu. Podsumowując Chelsea jest troszkę lepsza niż w poprzednim sezonie, wreszcie ma zawodników typowych na ławkę i w razie potrzeby mogą oni wejść do pierwszego składu. Mourinho nie musi się więc martwić o ławkę rezerwowych bo będzie miał ich pod dostatkiem.
Manchester zasilili przede wszystkim piłkarze z talentem jak Anderson czy Nani, dodając do tego Owena Hargreavesa który będzie usilnie walczyć o to by znaleźć się pierwszej jedenastce to można powiedzieć że Manchester niczym nie ustępuje Chelsea. Odeszło też kilku mniej znanych piłkarzy którzy nie byli jakimiś mocnymi ogniwami albo woogule nie grali w poprzednim sezoni David Jones, Kieran Richardson, Rossi nie wiem jak się ma sprawa ze Smithem jednak on raczej nie zagra. Dołączyć ma także już w najbliższych dniach Tevez jednak on raczej też nie zagra. Jeżeli kogoś nie dopatrzyłem to przepraszam to bazuje tylko na mojej wiedzy. Nie jestem w końcu fanem ani jednej ani drugiej drużyny.

Chelsea wygrała Charity Shield trzykrotnie w latach 1955, 2000, 2005. Manchester ma zwycięstw znacznie więcej bo aż 15 w latach 1908, 1911, 1952, 1956, 1957, 1965, 1967, 1977, 1983, 1990, 1993, 1994, 1996, 1997, 2003.

Podsumowując spotkanie zapowiada się naprawdę dobrze i nie można mówić o żadnym lekceważeniu rywala a tym bardziej odpuszczaniu takiego spotkania doskonale o tym wie Ferguson jak i Mourinho. Wystawią najsilniejsze składy jakie posiadają na obecną chwilę i będą walczyć do ostatniej minuty o to kto będzie mógł postawić w swojej gablotce Tarczę dobroczynności za sezon 2007-2008. Mecz oczywiście będzie transmitowany na Canal Plus Sport o godzinie 16.00 więc szczęśliwcy posiadający ten kanał (czyli np. ja :)) mogą odliczać już godziny do rozpoczęcia tego spotkania... Niech wygra lepszy...

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 03 sie 2007, 13:55

Manchester United

Zespół jest po tournee w Azji, gdzie rozegrał 4 sparingi(3 zwycięstwa i remis). Sytuacja kadrowa wygląda nieźle. Kontuzjowani, którzy nie wystąpią na 100% to Paul Scholes i Louis Saha. Mało prawdopodobny jest również występ Neville'a oraz nowych nabytków. Przynajmniej od pierwszej minuty.

Przewidywany skład: VDS - Brown - Ferdinand - Vidic - Evra - Eagles(Fletcher) - Giggs - Ronaldo - O'Shea - Carrick - Rooney

Chelsea Londyn

Kontuzje leczą Michael Ballack i Wayne Bridge. W ostatnim sparingu z Brondby(2-0 po dwóch golach Drogby) nie brali udziału m.in
Michael Essien, Arjen Robben, Andriy Shevchenko, John Terry, Claude Makelele, Paulo Ferreira jak i Salomon Kalou. Ale wszyscy ww są do dyspozycji Mourinho na niedzielę.

Przewidywany skład:

Cech - Ferreira - Terry - Carvalho - Cole - Mikel - Essien - Lampard - Malouda - Wright Phillips - Drogba

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 03 sie 2007, 13:58

Cris7 jak już piszesz to mogłeś uwzględnić Lamparda który doznał kontuzji i na pewno nie wystąpi w tym spotkaniu. Wielka strata dla Chelsea, każdy przecież wie co oznacza Chelsea bez Lamparda. Zastąpi go pewnie Ballack i to on będzie rozprowadzał piłki, jednak nie ma co go porównywać do Franka.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 03 sie 2007, 14:03

Klub Chelsea Londyn dementuje pogłoski o złamanym palcu Franka Lamparda i jego 3-tygodniowej przerwie. Lampard trenuje z całą drużyną i jest zdolny do gry. To stanowisko Chelsea i nie mam podstaw, aby w to nie wierzyć.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 03 sie 2007, 14:05

Tobik33 - Oświaczenie Chelsea na temat kontuzji Lamparda - tłumaczenie z jednej z polskich stron:

"W związku z pogłoskami o kontuzji Franka Lamparda chcielibyśmy oświadczyć, iż nie jest ona poważna, a pomocnik doznał urazu już 3 tygodnie temu na treningu w Los Angeles.

"Leczenie nie wymaga podawania żadnych środków przeciwbólowych, a sam zawodnik jest zdolny do gry i udziału w treningach."

:P

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 03 sie 2007, 14:09

A to mój błąd bo przeczytałem newsa na sky sporcie i była tam napisane że Lampard na 100% nie zagra. Mogłem wejść na oficjalną stronę Chelsea to bym wiedział :)

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 03 sie 2007, 15:07

Cris7 pisze:Przewidywany skład: VDS - Brown - Ferdinand - Vidic - Evra - Eagles(Fletcher) - Giggs - Ronaldo - O'Shea - Carrick - Rooney

watpie zeby United zagralo takim skladem jak w meczu z Interem :]

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 03 sie 2007, 15:25

To podaj mi kto zagra zamiast tych co wymieniłem.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 03 sie 2007, 15:43

Kto zagra... tego chyba nawet SAF jeszcze nie wie. Dzis mecz z Doncasterem, moze on przyblizy choc troszke jak wyjda Diably

To co ty podales w przewidywanych skladach to jedenastka na Inter i poprostu wyrazam swoje zdanie ze raczej tak nie wyjda.

Co do obrony i bramki mozna byc pewnym. Dalej nie wiadomo. 442 odpada bo nie ma tylu napastnikow w obwodzie. 451 i Roo na szpicy to raczej pewne... Jakos nie jestem przekonany ze Eagles wyjdzie w 11. Moze Nani zagra...Anderson tez gotowy :) Zobaczymy :)

Jaceq
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jaceq » 03 sie 2007, 15:50

Cheslea wygra mam takie przeczucie.
Bedzie 2-1
:) Pozdr

przeczytaj regulamin i wtedy się wypowiadaj // fieldy

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”