Liga Turecka Typy Poczata

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
poczat
Junior
Junior
Reputacja: 0

Liga Turecka Typy Poczata

Post Wyświetl pojedynczy post autor: poczat » 27 sie 2004, 8:34

Witam w moim temacie dotyczącym ligi tureckiej. Na wstępie chciałbym pozdrowić kostka mam nadzieję że będziesz częstym gościem i przyłączysz się do typowania.
Teraz kilka zdań o temacie i sposobie typowania
Typy podaję w następujący sposób:

Gospodarz - Gość typ stawka bukmacher

Każdy mecz postaram skomentować i uzasadnić mój typ.
Jeżeli znajdzie się więcej osób chcących typować będę prowadził statystykę gry.

Obstawiam wszystkie mecze w danej kolejce, jednakże prz każdym zaznacze czy go gram czy tylko typuję.

Pozdrawiam i życzę wygranych

kostek
szara strefa pilka.pl

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 27 sie 2004, 8:39

No jak mnie wzywają to jestem :) . Witam po długiej nieobecności (?) na forum i życzę powodzenia. Co prawda Liga Turecka moją specjalnością nie jest, ale może czasami wtrące trzy grosze od siebie.

Pozdrawiam.

poczat
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: poczat » 27 sie 2004, 10:17

Typy 4 kolejka 29.08.2004

1) Besiktas - Gaziantep 1 1,7 Profesional

Początek sezonu w wykonaniu Besiktasu nie napawa optymizmem. Myślę, że jest to spowodowane zawirowaniem ze zmianą trenera (Del Bosque) musi minąć trochę czasu zanim się poukładają. Do Besiktasu przybyło kilku wartościowych graczy takich jak John Carew powinno to dosyć znacząco wzmocnić napad Besiktasu bo w zeszłym sezonie były problemy w tej linni. Czwarta kolejka 2 pkt. mecz grany u siebie Besiktas musi wygrać bo każdy inny wynik może skazać go na pożegnanie z walki o tytuł.
Gaziantep to czwarta drużyna zeszłego sezonu. Od lat lokuje się w czołówce ligi. Początek tego sezonu zapowiada że ten rok nie będzie inny.
Gaziantep jest bardzo grożny u siebie. Warto równiez zauważyć że drużyna ta bardzo żadko remisuje (w zeszłym sezonie jedynie 3 remisy)

Wyniki w ostatnim sezonie

Oct 26, 2003 Gaziantepspor - Besiktas 0 - 3
Mar 27, 2004 Besiktas - Gaziantepspor 4 - 1

2) Diyarbakir - Malataya x2 1,5 Profesional

Diyarbakir zespół środka tabeli. W tym sezonie kilka wartościowych transferów. Linia pomocy i ataku na całkiem niezłym poziomie, gorzej wygląda sytuacja z obroną i bramkarzem.
Malataya solidny zespół z bardzo dobrą linią pomocy i ataku. Najgorzej wygląda bramka co było widoczne w ostatnim meczu z trabzonspor przegranym 3:4. Wynik ten jednak rokuje dobrą grę przeciwko Diyarbakir który w ostatniej kolejce tylko zremisował z Sebatsport 2:2

Nov 9, 2003 Diyarbakirspor - Malatyaspor 2 - 0
Apr 11, 2004 Malatyaspor - Diyarbakirspor 5 - 0

3) Ankara - Denizli x2 lub 2 1,41 2,4 Profesional

Ankara beniaminek. Przed sezonem dokonał bardzo wielu zakupów 20 nowy graczy. Trenerem jest Samet Aybaba bardzo dobry i uznany w Turcji trener. W pierwszych trzech kolejkach zanotowali remisy. Według mnie maja zbyt słaba linię napadu więc mogą mieć problemy ze strzelaniem bramek.
Denizli drużyna grająca bardzo dobrze na wyjazdach. W tym sezonie straciła kilku kluczowych graczy. Jednak począteksezonu zapowiada że bedą w stanie powalczyć o 7-8 miejsce w lidze.

Drużyny nie grały ze sobą

4) Rize - Samsun x2 1,52 Profesional

Rize miał bardzo nieudany zeszły sezon. Obecny też nie zapowiada się ciekawie. Według mnie Rize w tym sezonie spadnie jedyną ich nadzieją są mecze u siebie.
Samsun utrzymał podstawowy skład z zeszłego sezonu i do tego poczynił kilka ciekawych zakupów. Najsłabiej wygląda bramka drużyny jednakże dobra obrona w połączeniu z pomocą i atakiem powinna zapewnić dobre miejsce w lidze. Zastanawia mnie tylko słaba gra w zeszłym sezonie na wyjazdach. Remis w tym meczu jest bardzo prawdopodobny.

Wyniki w zeszłym sezonie
Dec 14, 2003 Rizespor - Samsunspor 1 - 2
May 9, 2004 Samsunspor - Rizespor 2 - 1

5) Ankaragucu - Sebat 1 1,66 Profesional

Krótko i na temat Ankaragucu jest o klasę lepszą drużyną od Sebat.
U siebie nie powinni mieć najmniejszych problemów z pokonaniem Sebat.
Początek sezonu pokazuje że Sebat w tym sezonie można śmiało obstawiać do grona spadkowiczów.

Wyniki w zeszłym sezonie
Dec 21, 2003 Ankaragucu - Sebatspor 1 - 1
May 15, 2004 Sebatspor - Ankaragucu 3 - 2

6) Trabzon - Gencler 1 1,53 Profesional

Trabzon druga drużyna poprzedniego sezonu u siebie bardzo grożnych rywal. Udało się zatrzymać kluczowych piłkarzy z zeszłego sezonu co zapowiada że i w tym uda im się zająć miejsce w pierwszej 4.
Gencler bardzo solidna drużyna z dobrą obroną i bramkarzem (Omer catkic rezerwowy bramkarz reprezentacji) Zespół ten wygrał wszystkie z 6 spotkań towarzyskich przed sezonem. W tym sezonie 1 zwysięstwo i dwa remisy. Zapowiada się że może to być czarny koń tego sezonu. Jednak mecz wyjazdowy w Trabzon zakończy się zwycięstwem gospodarzy.

Wyniki w zeszłym sezonie

Dec 20, 2003 Trabzonspor - G.Birligi 1 - 3
May 15, 2004 G.Birligi - Trabzonspor 2 - 2

7) Sakarya - Galatasaray x2 lub 2 1,13 1,6 Profesional

Trudna sytuacja finansowa Galata i słaby początek sezonu nie wróżą dobrze dla tej drużyny. Sakarya to beniaminek który na własnym boisku może spróbować podebrać punkty najlepszym. Serce nalega abym obstawił 2 ale rozum kieruje mnie na x2

Wyniki w zeszłym sezonie

8) konya - Istanbulsport 1x lub 1 1,27 2,01 Profesional

Konya jest typową drużyną środka tabeli wyrównana drużyna typowy średniak. Natomiast Istanbulsport ma potężne problemy finansowe. Drużyna w zeszłym sezonie do ostatniej kolejki walczyła o utrzymanie. W tym sezonie będzie podobnie. Istanbulsport jest drużyną grającą lepiej na wyjazdach, jednakże przeciw konya raczej nic nie wywalczy

Wyniki w zeszłym sezonie
Dec 21, 2003 Istanbulspor - Konyaspor 2 - 3
May 15, 2004 Konyaspor - Istanbulspor 0 - 2

9) Kayseri - Fenerbahce 2 1,51 Profesional

Fenerbahce mistrz zeszłego sezonu. Dokonał zakupu bardzo wartościowych graczy m. in. (Alex) W tym sezonie walka o mistrzostwo więc zwycięstwo z beniaminkiem Kayseri nie podlega dyskusji.

Wyniki w zeszłym sezonie

Mój kupon na 4 kolejkę to
1) Besiktas - Gaziantep 1 1,7
2) Ankara - Denizli x2 1,41
3) Ankaragucu - Sebat 1 1,66
4) Trabzon - Gencler 1 1,53
5) Kayseri - Fenerbahce 2 1,51

To wszystko na ten weekend czekam na komentarze opinie i typy

Pozdrawiam

poczat
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: poczat » 27 sie 2004, 10:21

Witam Kostek
Ciesze się, widzą że mam do czynienia z konserwatywnym-Liberałem. Tak coś czułem że z jednego gniazda jesteśmy :D

kostek
szara strefa pilka.pl

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 27 sie 2004, 12:45

Typ - Kurs - Stawka (Stawki od 1 do 10).

C.Rize - Samsunspor
Oba zespoły są z jednego regionu w Turcji. Mecz powinien być wyrównany, może paść remis. Niska stawka...
X - 3.40 - 2

Kayseri - Fenerbahce
Świetny kurs. Kayserispor to beniaminek, o siebie gra ładną piłke. Zespół na tyle mocny, by utrzymać się w lidze. Dobrze grają z kontrataku. Mają bardzo szybkich napastników. Fenerbahce w ostatniej kolejce nie zagrał dobrego meczu. Za przeciwnika mieli Istanbulspor, który prawdopodobnie spadnie w tym sezonie. Niska stawka....
1 - 8,25 - 3

Besiktas - G.Antep
Besiktas to jeden z najlepszych zespołów w Turcji, jednak nie udało im się wygrać w żadnym z 3 pierwszy spotkań. To odpowiedni moment na zwycięstwo. G.Antep to dobry zespół, jednak nie zdolny do pokanania Besiktasu. Gospodarze muszą wygrać to spotkanie. Ładny kurs, wysoka stawka...
1- 1.70 - 8

PS. No tak poglądy konserwatywno-liberalne UPR mi odpowiadają...

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”